Peste 50% dintre cetăţenii din democrații nemulţumiţi de măsurile guvernelor în pandemie

93
Un sondaj arată că 53% dintre cetățenii care trăiesc în democrații consideră că libertățile lor au fost încălcate şi excesiv restricţionate de răspunsul guvernului lor la Covid-19, iar nemulțumirea a crescut de anul trecut.

BUCUREŞTI, 5 mai – Sputnik. Studiul, realizat de Fundația Alianța Democrațiilor, în colaborare cu compania Latana, publicat miercuri, arată că în țările democratice cetățenii au devenit mai puțin mulțumiți de răspunsul guvernului lor la pandemie faţă de anul trecut.

Sondajul a implicat peste 53.000 de persoane din 53 de democrații, arătând că, în timp ce 70% dintre oameni erau mulțumiți de răspunsul guvernului lor în primăvara anului 2020, satisfacția a scăzut la 51% în primăvara anului 2021.

A crescut și îngrijorarea că guvernele iau măsuri disproporţionate în a limita libertățile personale, 53% dintre respondenţi spunând că libertățile lor au fost restricționate excesiv în primăvara anului 2021, comparativ cu 45% în primăvara anului 2020.

„Acum trebuie să ieșim din pandemia Covid-19 făcând posibilă mai multă democrație și libertate pentru oamenii care doresc să vadă că țara lor devine mai democratică”, a spus Anders Fogh Rasmussen, președintele Fundației Alianța Democrațiilor, citat de RT

Sondajul, care analizează și alte aspecte relevante pentru ţările democratice, sugerează că populaţia consideră că inegalitatea economică este cea mai mare amenințare la adresa democrației. Ingerințele străine sunt considerate ca fiind o amenințare mai mică, aproape jumătate fiind îngrijoraţi de impactul amestecului SUA în democrația lor.

93
Tagurile:
Pandemie, Democrație
Joe Biden

Biden: Agenda mea nu este împotriva Rusiei, ci în favoarea poporului american

112
(reînnoit 21:19 16.06.2021)
Mult aşteptatul summit între președintele rus Vladimir Putin și președintele SUA Joe Biden a durat aproximativ trei ore și jumătate. Ce a declarat Biden reporterilor în urma întrunirii cu preşedintele rus.

BUCUREŞTI, 16 iun – Sputnik. În urma summitului cu Putin de miercuri, președintele SUA, Joe Biden, a declarat reporterilor că agenda administrației sale este orientată către poporul american, subliniind că „nu este împotriva Rusiei”.

„I-am spus președintelui Putin că agenda mea nu este împotriva Rusiei sau a altcuiva. Ea este în favoarea poporului american”, a declarat Biden, adăugând că eforturile sale se concentrează asupra combaterii COVID-19, reconstruirii economiei SUA și consolidării legăturilor cu aliații.

„I-am spus, de asemenea, că niciun președinte al Statelor Unite nu ar putea menţine încrederea poporului american dacă acesta nu ar vorbi în apărarea valorilor noastre democratice”, a adăugat Biden, citat de Sputnik News.

„Drepturile omului vor fi întotdeauna pe agendă, i-am mai spus lui [Putin]. Nu este vorba doar de a atrage atenţia Rusiei când încalcă drepturile omului, ci de cine suntem. Cum aș putea fi președintele Statelor Unite și să nu vorbesc împotriva încălcării drepturilor omului?”, a adăugat preşedintele SUA.

Alte subiecte ale discuţiei au fost Siria, Iranul, Belarusul și eforturile de a împiedica reapariția militanților teroristi în Afganistan, în timp ce trupele americane își continuă retragerea, care se așteaptă să se încheie până la a 20-a comemorare a atacurilor din 11 septembrie.

112
Tagurile:
Joe Biden
Тема:
Summit Putin - Biden
Tematic
Ce a spus Iohannis în timp ce Putin discuta cu Biden
Biden: “clar că nu e momentul pentru un alt război rece”
Putin a convenit cu Biden întoarcerea ambasadorilor rus și american

Загрузка...
Joe Biden

Biden: “clar nu e momentul pentru un alt război rece”

117
Președintele SUA a evidențiat în declarația sa de după întâlnirea de la Geneva cu Vladimir Putin că nu e momentul pentru un alt război rece

BRUXELLES, 16 iun – Sputnik. Descriind întâlnirea în ansamblu, președintele SUA a arătat că a făcut ceea ce „a venit să facă”, menționând că aceasta a fost realizată într-un mod „pozitiv”, relatează Sputnik.

„Nu au fost adoptate măsuri stridente”, a menționat el. "Unde nu am fost de acord, eu nu am fost de acord, am afirmat unde era cazul. Unde nu a fost el de acord, a spus acest lucru. Dar nu s-a făcut într-o atmosferă hiperbolică", a explicat Biden.

Oricât de pozitiv ar fi fost summitul de la Geneva, Biden a subliniat că, deși „nu a fost un moment kumbaya”, este „clar că nu e momentul pentru un alt război rece”.

"[Putin] nu vrea [un alt Război Rece], nu cred", a mai spus Biden.

117
Tagurile:
Rusia, Joe Biden
Тема:
Summit Putin - Biden
Tematic
Putin spune că nu e nimic de discutat despre aderarea Ucrainei la NATO
Putin: Rusia și SUA au responsabilitatea de a asigura stabilitatea strategică globală
Putin: Rusia are un singur angajament față de Ucraina
Ce a spus Iohannis în timp ce Putin discuta cu Biden
Putin a acuzat Occidentul de lovitura de stat din Ucraina

Загрузка...