G7

Delegația Indiei la G7 a intrat în autoizolare

94
Delegația Indiei, care participă la reuniunea miniștrilor de externe G7 din Marea Britanie în calitate de oaspete, a intrat în autoizolare .

BUCUREȘTI, 5 mai - Sputnik. Delegația Indiei, care participă la reuniunea miniștrilor de externe G7 din Marea Britanie în calitate de oaspete, a intrat în autoizolare după ce doi reprezentanți au contractat coronavirusul, anunță Sky News.

În același timp, ministrul britanic pentru vaccinări Nadim Zahavi a spus că nu este la curent despre autoizolarea delegaților indieni și a spus că nu știe câți dintre aceștia au mers în carantină.

Marți, secretarul britanic de interne, Priti Patel, s-a întâlnit cu ministrul indian de externe Subramanyam Jaishankar. Potrivit canalului TV, testul reprezentantului indian nu a dat un rezultat pozitiv și, prin urmare, ministrul britanic nu va intra în izolare.

Miniștrii de externe și de dezvoltare ai G7 organizează o întâlnire în perioada 3-5 mai la Londra, care va fi pregătirea pentru summitul din iunie al liderilor G7. Pe lângă miniștrii G7, la reuniune participă în calitate de invitați - reprezentanți ai Indiei, Australiei, Coreei de Sud, Africii de Sud și Asociației Națiunilor din Asia de Sud-Est.

94
Tagurile:
India, G7
Vladimir Putin

Președintele Elveției a vorbit despre o calitate apreciabilă la Putin

447
(reînnoit 07:49 18.06.2021)
Președintele elvețian a numit cel mai contrastant moment al summitului Putin-Biden și o calitate a lui Putin pe care o apreciază.

Președintele elvețian Guy Parmelin, a cărui țară a găzduit summitul ruso-american, a vorbit despre impresiile sale personale despre întâlnirea dintre Vladimir Putin și Joe Biden.

"Joe Biden și Vladimir Putin au vorbit timp de cinci minute și am simțit imediat că totul merge bine între ei, între ei ca oameni", a spus Parmelen, întrebat despre cel mai memorabil moment al summitului, într-un interviu acordat canalului TV elvețian RTS.

De asemenea, liderul elvețian a remarcat cu simpatie calitatea de a fi direct a omologului său rus.

"Vladimir Putin este unul dintre cei care nu ocolește subiectul. Cuvintele sale sunt îndreptate direct către țintă. Apreciez această calitate", a spus politicianul.

Cu o zi înainte, la Geneva a avut loc primul summit la scară largă al lui Putin și Biden. Președinții au discutat timp de 4,5 ore și au ajuns la câteva acorduri. În special, liderul rus a declarat că s-a decis începerea consultărilor privind stabilitatea strategică la nivel interdepartamental. În plus, părțile au adoptat un angajament comun de a respecta principiul conform căruia nu pot exista câștigători într-un război nuclear.

447
Tagurile:
Vladimir Putin, Joe Biden, summit
Тема:
Summit Putin - Biden

Загрузка...

Putin: Imaginea lui Joe Biden prezentată în presă „este departe de realitate”

502
Președintele rus Vladimir Putin a făcut referire la întâlnirea sa cu Joe Biden, spunând că este un partener cu experiență și că imaginea despre acesta prezentată în mass-media este alta decât cea din realitate.

BUCUREŞTI, 17 iun – Sputnik. Vladimir Putin a spus că imaginea lui Joe Biden prezentată în mass-media nu are nicio legătură cu realitatea.

© AFP 2021 / Mikhail Metzel / SPUTNIK

„Această imagine, a președintelui Biden, prezentată de presă, a noastră și chiar de presa americană, este departe de realitate”, a spus Vladimir Putin în cadrul unei întâlniri cu absolvenții Școlii universitare de administrație de la Moscova.

Preşedintele rus a subliniat că omologul său american este vesel și conștient de problemele majore.

„Este plin de viață. Am vorbit timp de două ore sau mai mult. Mergea la esența problemei. Din când în când, arunca o privire peste notiţele sale, cu toții facem asta”, a adăugat Putin, citat de Sputnik.

De asemenea, l-a descris pe președintele american drept un partener cu experiență.

„Joe Biden este un profesionist și trebuie să fii foarte atent să nu ratezi ceva. Nu lasă nimic să-i scape, vă asigur”, a mai spus Putin.

Geneva a găzduit pe 16 iunie primul summit între Vladimir Putin și Joe Biden de când acesta din urmă a fost inaugurat președinte. Ședința a durat 4,5 ore, incluzând pauzele.

În cadrul unui turneu european, Joe Biden l-a întâlnit pe Vladimir Putin. Acest prim interviu a oferit ocazia discutării mai multor chestiuni, de la consultări privind stabilitatea strategică la chestiunea arctică şi Ucraina.

De asemenea, s-a luat decizia revenirii ambasadorilor celor două țări la posturile lor. În plus, cei doi președinți au confirmat aderarea la principiul „toţi pierd în cazul unui război nuclear”.

Chiar dacă întâlnirea nu a dus la vreun acord revoluționar, Vladimir Putin a descris dialogul ca fiind „destul de constructiv” și chiar strângerea de mână între cei doi preşedinţi constituie un eveniment, având în vedere că relațiile dintre cele două țări s-au deteriorat în ultima perioadă.

502
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin
Тема:
Summit Putin - Biden
Tematic
"Un om slab". Americanii, dezamăgiți de prestația lui Biden după summit-ul cu Putin
Ce cadou i-a oferit Putin lui Biden
MAE al Austriei a dat o apreciere summitului Putin - Biden

Загрузка...
Дождь

VIDEO: România, lovită de ciclon: avertizările meteorologilor

0
Situație alarmantă: România se află sub amenințarea ciclonului ce s-a format în Marea Neagră, care a afectat deja mai multe țări din Europa. Meteorologii au emis deja două avertizări, una cod galben și alta cod portocaliu.

BUCUREȘTI, 18 iun – Sputnik. Ciclonul format în Marea Neagră, care a făcut deja dezastru în mai multe țări din Europa amenință și România.

Vânt puternic
© Sputnik / Владимир Трефилов

Meteorologii au emis două noi avertizări, una cod galben și alta cod portocaliu.

Astfel, în zilele următoare, în majoritatea zonelor din România sunt anunțate ploi, dar și vânt puternic.

Avertizarea cod galben este valabilă începând de astăzi, 18 iunie, ora 10.00 și durează până sâmbătă, 19 iunie, ora 23.00.

În intervalul menționat în Muntenia, Moldova, Oltenia și în Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei va ploua însemnat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică.

Aversele vor avea și caracter torențial, pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe alocuri și în celelalte regiuni. Vremea se va menține în general instabilă până la începutul săptămânii viitoare, informează meteoromania.ro.

Codul portocaliu va intra în vigoare vineri, 18 iunie, ora 12:00 și va fi valabil până sâmbătă, 19 iunie, ora 23:00. 

În intervalul menționat, în județele Bacău, Galați, Vrancea, Brăila, Ialomița, Călărași, Buzău, Prahova și în zona de munte a județelor Dâmbovița, Argeș, Brașov și Covasna va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40...50 l/mp și izolat 60...80 l/mp.

Ploi abundente vor fi pe spații mici și în celelalte județe din Muntenia și Moldova.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate.

0
Tagurile:
Meteo, România

Загрузка...