Orbán Viktor

Viktor Orban și Fidesz au devenit mai populari în Ungaria

134
(reînnoit 17:17 04.05.2021)
Măsurile luate în pandemie de Viktor Orban și de partidul său, Fidesz, au făcut ca atât premierul de la Budapesta, cât și formațiunea sa, să crească în sondaje.

BRUXELLES, 4 mai – Sputnik. Un sondaj de opinie realizat de Institutul ”Nézőpont” arată că popularitatea FIDESZ-KDNP (Partidul Popular Creștin Democrat condus de Viktor Orban) a crescut, iar șase din zece persoane sunt mulțumite cu activitatea premierului Viktor Orbán.

Mateusz Morawiecki, Viktor Orban și Matteo Salvini
© AFP 2021 / ATTILA KISBENEDEK

Din sondajul de opinie reprezentativ la nivel naţional, efectuat săptămâna trecută, mai rezultă că popularitatea partidelor de guvernământ a crescut cu șase puncte procentuale față de stânga.

Această reconfigurare este explicată prin succesul campaniei de vaccinare, 58% din cetățenii ungari fiind mulțumiți de activitatea premierului, responsabil cu coordonarea acțiunilor de protecție împotriva noului coronavirus.

După un an de protecție împotriva noului coronavirus, în puține țări europene există un asemenea grad de mulțumire, indicele de mulțumire față de activitatea premierului fiind în creștere cu 4% în comparație cu datele statistice înregistrate înainte de pandemie.

Sondajul de opinie a măsurat și slăbirea listei stângii, dovedindu-se că opoziția nu a fost atât de slabă de când a declarat că se va solidariza și va candida împreună la alegerile din 2022.

Preferințele cetățenilor ungari au fost măsurate și în cadrul alegătorilor activi. Anul viitor se poate aștepta la competiția a două liste de partide importante, în prezent FIDESZ conducând cu 51%, în timp ce lista comună a partidelor de stânga ar fi votată cu 43% dacă alegerile ar avea loc în această duminică.

Sondajul de opinie a fost realizat în zilele de 27 și 28 aprilie, prin chestionarea telefonică a unui număr de o mie de persoane. Eșantionul este reprezentativ pentru populația de peste 18 ani, în funcție de sex, vârstă, regiune, tip de așezare și educație. În cazul unui nivel de eșantion de o mie de persoane și al încrederii de 95%, marja de eroare este de 3,16%.

134
Tagurile:
Viktor Orbán
Tematic
Condiţia lui Victor Ponta pentru PNL ca să asigure cvorumul la votul pentru Guvernul Orban
Victor Ponta intră la rupere în Guvernul Orban și își pune speranța în PSD
Victor Ponta s-a săturat, îl face praf pe Orban… dar preia replica Olguței!
Медведь

Cazul ursului Arthur a ajuns în atenția Comisiei Europene

13
(reînnoit 13:22 11.05.2021)
Comisarul european pentru mediu, Virginijus Sinkevicius, a declarat ieri că analizează acuzațiile aduse de ONG-uri cu privire la uciderea unui urs într-o zonă protejată din România

BRUXELLES, 11 mai – Sputnik. Cazul ursului Arthur a ajuns și la urechile Comisiei Europene, după ce a făcut valuri nu doar în media din România, ci și din întreaga lume.

„Serviciile mele cercetează detaliile acestui caz, pe care îl urmărim foarte atent”, a declarat comisiarul pentru mediu în timpul unei audieri la Comitetul pentru mediu al Parlamentului European.

Interesant că interpelarea la adresa comisarului  venit din partea europarlamentarului român USR Nicolae Ștefănuță, deși cazul îl implică indirect și pe președintele Klaus Iohannis prin legăturile pe care acesta le are cu familia prințului de Lichtenstein care a ucis ursul.

„Am încredere că autoritățile române investighează acest incident în cele mai mici detalii”, a adăugat comisarul Virginijus Sinkevicius.

Vara trecută, Comisia Europeană a avertizat în mod oficial România - într-o etapă preliminară a procedurii de infringement - că trebuie să se conformeze directivelor europene în materie de mediu și să prezinte planuri de conservare pentru ariile sale protejate.

Pe de altă parte, Direcția Națională Anticorupție a început o anchetă penală în cazului ursului Arthur. Și anume, DNA a demarat o anchetă in rem cu privire la împușcarea ursului Arthur, considerat cel mai mare urs din Europa. Procurorii DNA au suspiciuni privind fapte de abuz în serviciu cu obținerea de foloase materiale pentru sine sau altul, dar dosarul nu vizează o persoană anume.

Arthur, cel mai mare urs din România, împușcat de un Prinț austriac
© Photo : Agent Green
Arthur, cel mai mare urs din România, împușcat de un Prinț austriac
13
Tagurile:
Urs

Загрузка...
Joe Biden participă la Summitul București 9

La Summit-ul de la București, NATO a anunțat o nouă gogomănie

772
(reînnoit 07:38 11.05.2021)
O nouă aberație lansată de NATO la București, după ce de ani de zile vorbesc, fără dovezi, de ”invazii” și războaie hibride duse de Rusia

BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik. Reprezentanții statelor NATO care au participat la summit-ul de la București, organizat însă online,  au făcut o declarație prin care lansează o nouă aberație despre Rusia. Și anume, că Rusia ”comite acte de sabotaj pe teritoriul NATO”!... SABOTAJ!!!

”Condamnăm actele de sabotaj ale Rusiei pe teritoriul Alianţei, aşa cum au demonstrat exploziile din 2014 de la depozitul de muniţie de la Vrbětice, din Republica Cehă, care constituie o violare gravă a dreptului internaţional”, se arată într-o declarație comună.

Și, mai mult, țările NATO își exprimă îngrijorarea ”faţă de informațiile privind un tipar comportamental similar pe teritoriul Bulgariei, așa cum arată anunţul referitor la investigaţia în curs de la Sofia”.

Deci, dacă în Cehia avem de-a face cu o acuzație negată total de Rusia, referitoare la un incident de acum 7 ani (!), în Bulgaria sunt ”informații” dintr-o investigație în curs!

Cu alte cuvinte, în baza unor acuzații fără susținere, NATO ”condamnă”! Exact cum au făcut SUA și alte țări NATO în Irak, Libia sau chiar Afganistan!

Evident, o temă a fost Marea Neagră, unde ”NATO se confruntă cu ameninţări şi provocări distincte din toate direcţiile strategice”.

”Acţiunile agresive ale Rusiei şi creşterea prezenţei sale militare în vecinătatea imediată a NATO, inclusiv recenta escaladare din Marea Neagră, la graniţele Ucrainei şi în Crimeea anexată ilegal, precum şi activităţile agresive hibride derulate de aceasta, continuă să ameninţe securitatea euro-atlantică şi să conteste ordinea internaţională bazată pe reguli”, se arată în documentul semnat la finalul întâlnirii.

Deci, toate acțiunile Rusiei, derulate în cadrul unui exercițiu militar obișnuit pe propriul teritoriu înseamnă ”creşterea prezenţei militare a Rusiei în vecinătatea imediată a NATO” și  ameninţă ”securitatea euro-atlantică şi să conteste ordinea internaţională”.

Pe drept cuvânt te poți întreba dacă asemenea aberații sunt aruncate în spațiul public ca provocări, ca expresii ale unei judecăți cu probleme grave – sau sunt destinate manipulării și prostirii cetățenilor planetei!

Desigur, ”Terorismul rămâne o ameninţare pentru noi toţi”, spune NATO – care totuși nu a explicat ciudatul fenomen al terorismului care a dispărut brusc odată cu pandemia!

Și, evident, ”Războiul hibrid, dezinformarea şi minciuna au ca scop semănarea neîncrederii în societăţile noastre, cu obiectivul final de a șubrezi fundamentul democraţiilor noastre şi de a ne submina unitatea”.

Probabil manifestațiile dure din capitalele europene sau nemulțumirea americanilor, soldată cu ocuparea Capitoliului și acuzațiile de fraudă electorală sunt tot ”război hibrid, dezinformare şi minciună”, marca Rusia și China!

”Instabilitatea de dincolo de frontierele noastre contribuie, de asemenea, la migraţia ilegală. Rămânem vigilenţi, în cadrul Alianţei, astfel încât să ne asigurăm ca Afganistanul să nu redevină un adăpost pentru terorişti”, se arată în declarația comună, fără a se recunoaște că invaziile țărilor NATO în Orientul Apropiat au fost pe cât de nejustificate legal, pe atât de vinovate de criza migrațiilor și de dezastrul unor zone întregi!

Deci, o nouă atitudine scandaloasă, aberantă a unei organizații care, departe de a aduce ”securitate”, este generatoare de tensiuni și chiar conflicte sângeroase, dar și de afectarea echilibrului economic și social al unei părți a planetei. În plus, totul se face pe banii cetățenilor – inclusiv ai românilor, ca un tribut adus bătăușului din cartier.

772
Tagurile:
NATO, summit, Bucuresti

Загрузка...
Klaus Iohannis

Iohannis: ”Noi ne pregătim pentru misiuni de luptă”

0
Președintele Iohannis a făcut o nouă declarație despre pregătirile pentru luptă ale militarilor români în contextul ”Justice Sword 21”.
0
Tagurile:
Klaus Iohannis

Загрузка...