Vaccin anti-COVID și Pașaport

UK: Pașaportul sanitar Covid-19 pentru călătorii în străinătate valabil de la ce dată?

216
(reînnoit 16:00 30.04.2021)
Marea Britanie intenționează să lanseze certificate ca dovadă a vaccinării anti-Covid-19 și a statutului privind testarea, astfel că persoanele din această ţară vor putea călători în străinătate doar cu acest certificat, începând din această dată.

BUCUREŞTI, 30 apr – Sputnik. Subsecretarul de stat pentru desfășurarea campaniei de vaccinare anti-Covid-19 din Marea Britanie, Nadhim Zahawi, a declarat pentru „BBC Breakfast” că o serie de state solicită o formă de certificare privind Covid-19, care va dovedi că persoana respectivă este vaccinată sau că are un rezultat negativ al testului, potrivit RT. 

Zahawi a spus că NHSX – o unitate a Serviciului Național de Sănătate responsabilă cu aplicațiile și schimbul de date – lucrează pentru a face ca pașapoartele de vaccinare să fie „operaționale” până pe 17 mai. „Cu siguranţă, o serie de țări vor face acest lucru şi preferăm să realizăm aceasta în mod coordonat”, a spus secretarul de stat.

17 mai este data la care guvernul britanic intenţionează să permită călătoriile internaționale din Marea Britanie pentru prima dată în 19 săptămâni. Ministrul Transporturilor Grant Shapps a declarat joi că este „destul de încrezător” cu privire la plan, adăugând că va conduce săptămâna viitoare o reuniune a G7 în care va fi discutată certificarea internațională privind Covid-19.

Shapps a confirmat că autoritățile britanice vor să permită cetățenilor britanici să folosească aplicația smartphone NHS existentă pentru a demonstra statutul lor de vaccinare și testare în străinătate. Cu toate acestea, BBC a citat joi o sursă guvernamentală care a spus că aplicația nu va fi disponibilă imediat.

Una dintre cele mai populare destinații turistice pentru călătorii din Marea Britanie este Spania. Guvernul spaniol a declarat săptămâna aceasta presei britanice că cetățenilor britanici li se va permite să viziteze Spania în iunie, dar numai dacă vor avea un certificat de vaccinare digital sau un rezultat negativ al testului pentru Covid-19. De asemenea, Grecia și Portugalia au declarat că vor cere turiștilor britanici să prezinte certificate.

Şi președintele francez Emmanuel Macron a anunțat că pentru călătorii internaționali va fi obligatoriu să aibă un „permis sanitar” pentru a putea intra în țară începând cu 9 iunie, permisul servind ca dovadă a vaccinării sau a unui rezultat negativ la test. Telegraph a relatat joi că Franța va fi probabil inclusă pe așa-numita „listă galbenă” a țărilor, ceea ce înseamnă că turiștii vor trebui să se autoizoleze timp de 10 zile la întoarcere.

216
Tagurile:
Vaccinare, Pașaport, COVID-19, UK
Tematic
Probleme cu pașaportul de vaccinare din UE
Parlamentul European a votat procedura de urgență pentru pașaportul de vaccinare
Parlamentul European a votat pașaportul de vaccinare - va fi sau nu obligatoriu?
Встреча Владимира Путина с Джозефом Байденом в Москве

Presa a aflat unde ar putea avea loc întâlnirea dintre Putin și Biden

40
(reînnoit 12:00 06.05.2021)
Politico a numit câteva locuri posibile unde ar putea avea loc întâlnirea dintre președinții Rusiei și SUA.

CHIȘINĂU, 6 mai – Sputnik. Foști oficiali americani nu exclud că întâlnirea dintre președinții Rusiei și a Statelor Unite, Vladimir Putin și Joe Biden, ar putea să aibă loc la Praga. De asemenea, ei admit și astfel de opțiuni precum Islanda, Slovenia sau Azerbaidjan, informează publicația Politico.

Biden și Putin
© Sputnik / Алексей Дружинин

În aprilie, primul viceprim-ministrul Republicii Cehe, Jan Hamáček, care la acea vreme executa și atribuțiile de serviciu ale ministrului de Externe al țării, a declarat că le-a solicitat ambasadorilor țării de la Moscova și Washington să propună organizarea unui summit ruso-american la Praga. El a anunțat acest lucru cu câteva zile înainte de declanșarea scandalului diplomatic legat de exploziile de la Vrbětice.

În 1986, la Reykjavík, a avut loc o întâlnire între președintele SUA, Ronald Reagan, și secretarul general al Comitetul Central al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov. Anterior, Ministerul islandez de Externe a declarat pentru agenția RIA Novosti că Islanda nu a primit oferte de organizare a unei întâlniri între Putin și Biden, dar este pregătită să sprijine inițiativele menite să reducă tensiunile.

În 2001, Slovenia a devenit locul primelor negocieri între Putin și președintele SUA de atunci – George W. Bush.

Anterior, Casa Albă a anunțat că Biden i-a propus liderului rus o întrevedere la nivel înalt în această vară, într-una dintre țările europene, pentru a discuta problemele acumulate în relațiile bilaterale. Marți, Biden a declarat că speră să se întâlnească cu Putin în iunie.

Praga a acuzat serviciile secrete ruse de implicare în explozia de la depozitul de arme din Vrbětice, din 2014, și a expulzat din țară 18 diplomați. Ca răspuns, Moscova a declarat 20 de angajați ai misiunii diplomatice cehe persona non grata, afirmând că acuzațiile de implicare în producerea exploziei sunt absurde, nefondate, false și revoltătoare.

 

40
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin

Загрузка...
A fighter of Daesh holds an ISIL flag and a weapon on a street in the city of Mosul, Iraq, in this June 23, 2014.

ISIS a testat arme biologice asupra prizonierilor din Irak

74
(reînnoit 10:04 06.05.2021)
Grupul de anchetă al ONU a stabilit că militanții organizației teroriste ISIS au testat armele biologice asupra prizonierilor din Irak

BUCUREȘTI, 6 mai - Sputnik. Grupul de anchetă al ONU pentru a ajuta la aducerea în fața justiției a organizației teroriste ISIS (UNITAD) pentru crimele comise a stabilit că militanții au testat armele biologice asupra prizonierilor din Irak, a raportat Al-Arabiya TV, făcând trimitere la un raport pus la dispoziția sa.

Raportul UNITAD menționează, de asemenea, că crimele militanților ISIS împotriva yezidilor (un grup etno-confesional kurd care trăiește în principal în nordul Irakului) se ridică la crime de război și genocid.

Mai mult decât atât, în raport se spune că ISIS a folosit arme chimice împotriva civililor în 2014-2016.

Rezoluția 2379, de înființare a unei echipe speciale de anchetă pentru investigarea crimelor comise de ISIS, a fost adoptată de Consiliul de Securitate al ONU la 21 septembrie 2017 pentru a trage la răspundere teroriștii ”în legatură cu crimele comise în Irak prin colectarea și păstrarea probelor care ar putea echivala cu crime de război, crime împotriva umanității și genocid”.

În plus, UNITAD are sarcina de a ajuta la aducerea făptașilor în fața justiției din întreaga lume pentru atrocitățile comise de o organizație teroristă.

La sfârșitul anului 2017, Bagdad-ul a anunțat victoria asupra ISIS, cu toate acestea, armata irakiană, cu sprijinul coaliției internaționale și a unităților de miliție, continuă să epureze teroriștii și operațiunile de identificare a „celulelor adormite” ale grupului în anumite zone.

În noiembrie 2020, ministrul irakian de externe Fuad Hussein a declarat într-un interviu acordat RIA Novosti că ISIS a intensificat activitățile în țară în ultimele luni, inclusiv în părți din provincia Anbar de vest, în provinciile Kirkuk și Diyala și în părți din provincia Ninewa în nordul tări.

74
Tagurile:
Irak, ONU, ISIS

Загрузка...
A bear

Românii au făcut praf pagina de Google a castelului prințului care a ucis ursul

0
Românii au intrat în număr mare pe pagina de Google a Castelului Riegersburg, aparținând prințului Emanuel von und zu Liechtenstein care a ucis ursul Arthur din România.

BUCUREȘTI, 6 mai – Sputnik. Desant de comentarii pe pagina de google a Castelului Riegersburg, aparținând prințului Emanuel von und zu Liechtenstein care a ucis ursul Arthur din România.

Inițial, înainte ca fapta de ”glorie” a prințului să devină cunoscută în lumea întreagă, castelul avea 5 stele la recenzii, fiind foarte apreciat ca destinație turistică. De ieri însă, românii au intrat în număr mare punând în majoritatea lor un comentariu simplu la pagină: ”Arthur, România”. Sutele de comentarii care acordă acum minimum-ul de o stea paginii a declasat imediat destinația, aducând-o la 2,5 stele astăzi, dar procesul de degradare al calității destinației continuă, pentru că alte sute de români intră și își arată dezaprobarea pentru fapta comisă de prinț în România.

Un comentariu de la laurentiu.albei@yahoo.com spune ”ARTHUR: ROMANIA RULES”, ar un altul, de la Olteanu Samy, transmite ”Hooooo - Arthur România”.

Arthur, cel mai mare urs din România, împușcat de un Prinț austriac
© Photo : Agent Green
Arthur, cel mai mare urs din România, împușcat de un Prinț austriac

Alții sunt mai direcți: Pradatu Cosmin transmite ”NU RECOMAND... peste tot sunt urme de labă......”.

Dar comentariile la recenzii sunt depășite de întrebările adresate pe aceeași pagină, care sunt foarte dure la adresa prințului.

”Vânătoarea de urși este inclusă?”, întreabă Arthur din România, sau ”Vă simțiți bine că ați ucis ursul Arthur în România?”. În diferite limbi de circulație, cum ar fi engleza sau germana, vizitatorii paginii mai întreabă ironic dacă găsesc capul ursului Arthur în castel, iar alții îi cer prințului să stea departe de România, și îi spun : ”Rușine să îți fie” și îl întreabă dacă în Austria e voie să vânezi urși din zonele protejate.

Așadar, scandalul uciderii ursului Arthur a devenit nu numai o știre internațională, ci începe să își producă efectele peste tot pe unde apare numele prințului respectiv, inclusiv, după cum s-a văzut, pe proprietatea acestuia din Riegersburg, faima negativă dobândită de prinț reflectându-se direct asupra destinației turistice respective care îi aparține.

0
Tagurile:
Urs

Загрузка...