Lag B'Omer event in Mount Meron, Israel

Incident cumplit în Israel zeci de morți… în câteva secunde!

876
(reînnoit 08:31 30.04.2021)
O adevărată tragedie s-a petrecut în Israel – în câteva secunde au murit zeci de oameni, peste o  sută fiind răniți, mulți sunt în tare gravă

BUCUREȘTI, 30 apr – Sputnik. Peste 100 de oameni au fost răniți, mulți dintre aceștia fiind în stare critică, iar cel puțin 25 au murit (potrivit informațiilor de la ora publicării acestei știri) într-o busculadă produsă în timpul unui festival al focului din nordul Israelului, transmite Russia Today, citând presa și serviciile de urgență locale.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat că au existat cel puțin 25 de decese, potrivit Jewish Press, în timp ce Reuters a raportat 28 de decese confirmate, citând un purtător de cuvânt al serviciului de salvare. Alte rapoarte anunță până la 38 de decese.

​Numărul exact al răniților rămâne neclar, dar aglomerarea a îngreunat și chiar a oprit intervenția echipajelor de salvare, care au folosit elicoptere pentru a evacua răniții.

​Forțele israeliene de apărare au desfășurat o unitate și mai multe avioane la fața locului.

”S-a întâmplat într-o fracțiune de secundă; oamenii tocmai au căzut, călcându-se unul pe altul - a fost un dezastru ”, a declarat un martor pentru Haaretz.

Surse de poliție citate de Haaretz au declarat că, din primele informații, busculada ucigașă a fost declanșată după ce participanții au alunecat pe o scară, provocând căderea a zeci de persoane unele peste altele.

​​Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a numit incidentul drept „un dezastru teribil”.

***

Precizăm că este vorba de un festival al focului – ”Lag Ba'omer”, unde zeci de mii de evrei hassidici s-au adunat la Muntele Meron pentru festivitățile anuale de la mormântul rabinului Shimon Bar Yochai, cel mai mare eveniment din Israel derulat de la începutul pandemiei Covid-19. Shimon Bar Yochai este cel căruia i se atribuie scrierea Zoharului.

Joi seara, organizatorii au estimat că vor fi prezenți aproximativ 100.000 de persoane, așteptându-se ca alte 100.000 vor sosi până vineri dimineață.

De altfel, oficialii israelieni din domeniul Sănătății au cerut locuitorilor să nu călătorească la Muntele Meron, invocând temerile că adunarea ar putea contribui la răspândirea Covid-19. Aproximativ 5.000 de ofițeri de poliție au fost detașați pentru a monitoriza evenimentul.

876
Tagurile:
Israel
Берлин

Germania relaxează azi restricţiile pentru persoanele vaccinate ce vor avea voie facă

36
Guvernul federal din Germania relaxează de azi restricţiile pentru persoanele care au primit ambele doze de vaccin anti-COVID-19 sau care s-au vindecat. Ce restricţii se vor relaxa pentru aceste persoane.

BUCUREŞTI, 9 mai – Sputnik. În Germania, persoanele care s-au vaccinat cu ambele doze de vaccin anti-COVID-19 sau care s-au recuperat din această boală au voie să se întâlnească în privat, fără restricţii, cu alte persoane din aceeaşi categorie, iar dacă se întâlnesc cu persoane nevaccinate, nu vor fi nevoite să respecte limita de contact, potrivit România TV.

De asemenea, persoanele vaccinate nu vor fi obligate să intre în carantină după revenirea din călătorii, decât dacă revin dintr-o zonă în care o variantă a virusului circulă intens, şi nu vor trebui nici să prezinte un rezultat negativ la test pentru a avea acces în magazine sau pentru a beneficia de servicii.

Potrivit Institutului Robert Koch, 31% din populaţia Germaniei a primit primul vaccin şi un procent de 8.8% a primit ambele doze.

În ceea ce priveşte purtarea măştii şi menţinerea distanţei sociale, aceste măsuri se vor menţine în anumite situaţii şi clădiri.

De asemenea, Germania a anunţat, săptămâna trecută, că va permite ca vaccinul AstraZeneca să fie administrat adulţilor de toate vârstele şi intenţionează să ofere şi adolescenţilor între 12 şi 18 ani un vaccin împotriva noului coronavirus până la sfârşitul lunii august.

36
Tagurile:
Vaccinare, COVID-19, Relaxare, Germania

Загрузка...
Steagurile UE coborâte în bernă lângă sediul Comisiei Europene după atentatul din Marea Britanie

Partidul Comunist din Grecia a acuzat UE de falsificarea istoriei

100
Partidul Comunist din Grecia a acuzat Uniunea Europeană de faptul că încearcă să dea peste cap istoria, falsificând-o, iar în fostele țări socialiste, eliberate de nazism prin acțiunile eroice ale URSS, acum onorează SS-ul și distrug distrug monumente istorice.

BUCUREȘTI, 9 mai - Sputnik. Uniunea Europeană, sărbătorind Ziua Europei pe 9 mai în locul „Marii Victorii Antifasciste a Națiunilor”, încearcă să dea peste cap istoria, falsificând istoria, iar în fostele țări socialiste, eliberate de nazism prin acțiunile eroice ale URSS, acum onorează SS-ul, distrug monumente istorice, a declarat Partidul Comunist Grecia (KKE).

„Pe 9 mai, oamenii sărbătoresc, onorează și își amintesc de Marea Victorie Antifascistă a Națiunilor, marcată de semnarea predării necondiționate de către naziști pe 9 mai 1945. Armata Roșie a Uniunii Sovietice, 20 de milioane uciși în URSS, căzuți pe câmpurile de luptă, mișcări de rezistență europene ... - cu victimele lor au scris epopeea unei Victorii Antifasciste ", se spune în declarația Partidului Comunist Elen, ajunsă în posesia RIA Novosti.

Partidul Comunist Elen aduce un omagiu celor care au luptat cu armele, celor care au fost torturați, închiși, exilați, celor care au acționat cu toată puterea împotriva axei nazist-fasciste Germania-Italia-Japonia și aliaților lor.

PCE a declarat că este mândru că este liderul luptei eroice, iar mii de membri ai săi, prin eroismul și sacrificiul de sine, au scris câteva dintre paginile de aur ale istoriei sale, au contribuit la rezultatul victorios al războiului.

„UE, străduindu-se în mod constant să dea istoria peste cap, a numit-o pe 9 mai„ Ziua UE ”. Anul acesta alege pe 9 mai să înceapă o nouă spălare a creierului, așa-numita„ conferință despre viitorul Europei ”, se arată în document.

"Evenimentele de astăzi din economia globală și în fruntea competiției internaționale acordă și mai multă importanță istoriei și lecțiilor celui de-al doilea război mondial", consideră Partidul Comunist.

PCE că Uniunea Europeană a inclus în „teoria oficială a celor două extreme” inacceptabile, echivalând monstrul nazist cu comunismul, jucând un rol principal în anticomunism și falsificarea istoriei.

„În fostele țări socialiste, eliberate de nazism prin acțiunile eroice ale Partidului Comunist și ale Uniunii Sovietice, precum Ungaria, Polonia, Estonia, Letonia, Lituania, acum, cu sprijinul UE, partidele și simbolurile comuniste sunt scoase în afara legii, acolo îi onorează pe complicii SS, distrug monumente istorice ale Victoriei Antifasciste, care le reamintește oamenilor, cine, cum și cu ce jertfe au zdrobit fascismul ", se arată în declarație.
100
Tagurile:
UE, Grecia

Загрузка...