Euro

Germania: tot ce se schimbă în mai paşaport de vaccinare, mai mulţi bani pentru părinţi

4783
(reînnoit 14:54 29.04.2021)
De la introducerea unui „pașaport de vaccinare” la majorarea salariului minim şi indemnizaţii mai mari pentru părinți, mai multe schimbări au loc în Germania de sâmbătă, 1 mai.

BUCUREŞTI, 29 apr – Sputnik. În luna mai au loc mai multe schimbări în Germania, enumerate de portalul The Local, versiunea germană. Care sunt toate aceste schimbări.

Salariu minim mai mare pentru aceşti muncitori

Înceând cu 1 mai, vopsitorii și lăcuitorii vor avea un salariu minim mai mare. Pentru muncitorii necalificați din aceste domenii, salariul minim va crește la 11,40 euro, iar pentru muncitorii calificați, această sumă se ridică la 13,80 euro. Este stabilit ca noul standard să se aplice până la 31 mai 2022, când va fi din nou discutată o nouă creştere.

O mai bună protecție online a tinerilor

Noua „Legea privind protecția tinerilor” din Germania (Jugendschutzgesetz), care intră în vigoare sâmbătă, obligă furnizorii majori de jocuri și filme pe internet să ia măsuri de precauție pentru o mai mare protecție a copiilor și tinerilor.

Platformele trebuie să ofere acum opțiuni simple de raportare și reclamație în cazul în care tinerii utilizatori se simt amenințați sau hărțuiți, incluzând hărțuirea sexuală, urmărirea sau capcane prin care suferă pagube băneşti. De asemenea, vor fi necesare etichete de vârstă pentru conținutul online, astfel încât părinții să cunoască mai bine despre produsele pe care le folosesc copiii lor.

„Bonus corona” pentru copii

Familiile vor primi din nou un „Kinderbonus” în 2021, așa cum s-a întâmplat în 2020 în contextul crizei create de coronavirus. Pentru fiecare copil care are dreptul la prestație în mai 2021, va fi plătită o sumă unică suplimentară de 150 de euro.

Măsura „Kinderbonus” face parte dintr-un pachet de ajutoare de miliarde pentru a atenua impactul crizei. Anul trecut, au fost plătiți pe copil 300 de euro pentru creşterea consumului.

Noi directive privind jucăriile intră în vigoare în Germania în luna mai

Din 21 mai, UE va stabili noi limite stricte pentru cantitatea de aluminiu și formaldehidă care poate intra în jucării. Substanțele pot fi utilizate numai în cantități mici pentru prelucrare și producție.

Evitarea risipei de alimente

Începând cu 3 mai, lanţul de magazine Netto va introduce aplicația „Too Good To Go”, dar numai pentru lanțul de magazine cu un câine în siglă, care nu face parte din grupul Edeka.

Cu ajutorul aplicaţiei „Too Good To Go”, puteți găsi magazinele care oferă mâncare încă bună pentru consum, dar care ar fi aruncată din diferite motive. Măsura se aplică în cazul tuturor produselor care costă până la 3,90 €.

Puteți găsi cele peste 300 de magazine Netto cu un câine în sigla în Saxonia, Saxonia-Anhalt, Brandenburg, Berlin, Mecklenburg-Pomerania Occidentală, Hamburg, Schleswig-Holstein și Saxonia Inferioară.

Lansarea „pașaportului internațional de vaccinare”

Începând din luna mai, „IATA (International Air Travel Association) Travel Pass” va fi primul care va testa călătoriile cu un certificat de vaccinare. Aplicația pentru smartphone permite călătorilor să stocheze și să gestioneze certificările pentru testele Covid-19 sau pentru vaccinări. Acestea au scopul de a facilita călătoriile aeriene în condiții de pandemie și să ajute călătorii să evite carantinele.

WhatsApp introduce noi condiţii

Această schimbare a fost de mult timp anunțată, dar amânată. Noile condiții și termeni de utilizare (GTC) ale WhatsApp vor intra în vigoare pe 15 mai.

Aceasta înseamnă că, dacă nu ați fost de acord cu aceşti termeni până la această dată, pentru moment nu veți putea folosi aplicația Messenger. Dacă nu sunteți încă sigur, contul dvs. va fi setat la „inactiv” la data limită.

Aceasta înseamnă că puteți primi mesaje și apeluri, dar nu veţi mai putea compune noi mesaje. Puteți face acest lucru timp de până la 120 de zile, apoi contul dvs. va fi șters definitiv.

4783
Tagurile:
Vaccinare, Pașaport, Germania
Recep Tayyip Erdogan

Erdogan a vorbit despre producția Sputnik V în Turcia

90
(reînnoit 18:26 07.05.2021)
Președintele Turciei Tayyip Erdogan a declarat că a discutat cu omologul său rus, Vladimir Putin, despre procurarea unei cantități semnificative a vaccinului Sputnik V și despre producția comună a preparatului la întreprinderile turcești.

BUCUREȘTI, 7 mai – Sputnik. Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că a discutat cu omologul său rus, Vladimir Putin, despre livrarea vaccinului Sputnik V în cantități mari și despre producția lui în comun.

Potrivit serviciului de presă al Kremlinului, Putin și Erdogan au purtat miercuri o conversație telefonică cu privire la o posibilă producție în comun a vaccinului Sputnik V la întreprinderile turcești.

“Am purtat negocieri cu Putin în privința vaccinului rusesc Sputnik V, pe care îl vom primi în cantități foarte serioase. Apoi vom demara producția lui în comun în Turcia”, a declarat Erdogan jurnaliștilor.

Vaccinul rusesc împotriva coronavirusului Sputnik V a fost autorizat în 64 de state, care reprezintă o populație totală de peste 3,2 miliarde de persoane. După numărul autorizațiilor obținute, preparatul ocupă locul doi în lume. Eficiența vaccinului constituit 97,6 la sută, potrivit analizei datelor obținute după vaccinarea a 3,8 milioane de ruși. Indicatorul depășește datele publicate mai devreme în revista medicală The Lancet (91,6 la sută), a declarat Fondul Rusesc pentru Investiții Directe și Centrul Gamaleia.

90
Tagurile:
Sputnik V, Turcia
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Astăzi în Moldova începe vaccinarea cu preparatul rusesc ”Sputnik V”
Din 4 mai Moldova este gata să înceapă imunizarea cu "Sputnik V"
Premierul Greciei: Sputnik V este sigur și eficient
Valery Kuzmin, despre deosebirile dintre Sputnik V și alte vaccinuri – cifre concrete
Erdogan: Turcia va primi o cantitate mare de Sputnik V
Aliații SUA vorbesc despre achiziția vaccinului rusesc "Sputnik V"
Turcia anunță autorizarea vaccinului Sputnik V
Peste 20 milioane de oameni s-au vaccinat cu Sputnik V

Загрузка...
Vaccin AstraZeneca

Marea Britanie recunoaște problemele pe care le generează AstraZeneca

99
Autoritățile din Marea Britanie au recomandat limitarea vaccinului AstraZeneca la persoanele peste 40 de ani, recunoscând astfel problemele acestui ser.

BRUXELLES, 7 mai – Sputnik. Comitetul științific care supraveghează campania de vaccinare anti-Covid din Regatul Unit, JCVI, a recomandat astăzi limitarea utilizării vaccinului anti-Covid al AstraZeneca la persoanele de peste 40 de ani, după raportarea a 242 de cazuri de cheaguri de sânge.

JCVI a recomandat deja în aprilie să nu administreze acest vaccin, dezvoltat împreună cu Universitatea din Oxford, celor cu vârsta de peste 30 de ani.

Pe de altă parte, un studiu efectuat în Danemarca şi Norvegia a constatat rate uşor crescute de cheaguri de sânge la persoanele care au primit o primă doză de vaccin AstraZeneca anti-COVID-19, inclusiv cheaguri în creier.

Cercetătorii care au realizat studiul au subliniat, totuşi, că astfel de efecte secundare sunt extrem de rare, iar beneficiile vaccinului depăşesc în continuare riscurile în majoritatea situaţiilor.

„Riscurile absolute ale evenimentelor tromboembolice venoase descrise în acest studiu sunt mici, iar constatările ar trebui interpretate în contextul beneficiilor vaccinării COVID-19 atât la nivel social, cât şi la nivel individual”, au scris cercetătorii într-un rezumat al constatărilor lor publicat în jurnalul medical BMJ.

AstraZeneca rămâne cel mai problematic vaccin la nivelul UE, românii respingând utilizarea lui în urma scandalurilor care au apărut în public legat de efectele secundare. Din acest motiv, Guvernul Cîțu a decis fie să doneze dozele pe care le are România către Republica Moldova și Ucraina, fie chiar să le vândă Republicii Moldova.

99
Tagurile:
AstraZeneca

Загрузка...
Vaccinul Johnson & Johnson

În SUA vor fi distruse 70 de milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson

0
(reînnoit 18:27 07.05.2021)
La întreprinderile din Baltimore au fost confundate ingridientele a două vaccinuri diferite împotriva COVID-19, fiind compromise milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson.

CHIȘINĂU, 7 mai – Sputnik. SUA ar putea retrage peste 70 de milioane de doze ale vaccinului companiei Johnson & Johnson din cauza riscului de poluare, informează RIA Novosti, cu referință la New York Times.

La o întreprindere din Baltimore, în timpul procesului de producție a vaccinului au fost greșite ingredientele pentru două vaccinuri împotriva COVID-19, iar în consecință au fost compromise peste 15 milioane de doze ale preparatului Johnson & Johnson.

Potrivit unei surse guvernamentale, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente este îngrijorată în privința compromiterii altor loturi ale preparatului, care au fost produse odată cu dozele greșite. Acum autoritatea americană examinează chestiunea distrugerii a peste 70 de milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson, produse la această fabrică.

Potrivit publicației, numărul total al dozelor “suspecte” ale vaccinului Johnson & Johnson, ajunse în UE, Canada, Africa de Sud, constituie de la șase la nouă milioane.

Mai devreme, autoritățile de reglementare a medicamentelor din SUA, FDA și CDC au eliminat restricțiile pentru utilizarea preparatului împotriva COVID-19 Johnson & Johnson. Cele două instituții consideră că vaccinul trebuie să fie utilizat în continuare, fiind convinse că acesta este sigur și eficient.

0
Tagurile:
Johnson & Johnson, SUA, vaccin
Tematic
Valery Kuzmin, despre deosebirile dintre Sputnik V și alte vaccinuri – cifre concrete
Maia Sandu s-a vaccinat LIVE împotriva COVID-19 - video
Maia Sandu s-a vaccinat… cu un mesaj politic
Maratonul vaccinării: Guvernul nu mai știe cum să convingă românii

Загрузка...