Шприц и ампула на фоне логотипа Спутник V.

Turcia semnează un contract pentru achiziționarea a 50 de milioane de doze de Sputnik V

108
Ministerul Sănătății din Turcia a anunțat că Ankara a semnat un contract pentru achiziționarea a 50 de milioane de doze cu vaccinul rusesc Sputnik V împotriva coronavirusului.

BUCUREŞTI, 28 apr – Sputnik. Turcia a semnat un contract cu Rusia pentru achiziționarea a 50 de milioane de doze cu vaccinul Sputnik V, a informat miercuri, 28 aprilie, Ministrul turc al Sănătății, Fahrettin Koca.

Primele livrări ale vaccinului rusesc, care este evaluat de autoritățile sanitare turce în cadrul unei proceduri de verificare de urgență, sunt așteptate în luna mai, a spus ministrul, potrivit Sputnik.

Pe 26 aprilie, Fondul rus de Investiții Directe (RFPI) a anunțat că a ajuns la un acord cu compania farmaceutică turcă Viscoran Ilac cu privire la producția locală a Sputnik V.

Situația sanitară se înrăutățește în Turcia, fiind peste 43.000 de noi infecții înregistrate în ultimele 24 de ore. În total, peste 4,7 milioane de turci au contractat noul coronavirus de la începutul pandemiei, potrivit datelor oficiale. De asemenea, sunt peste 39.000 de decese legate de virus.

La începutul acestei săptămâni, președintele Recep Tayyip Erdogan a anunțat un lockdown de 17 zile începând cu 29 aprilie în Turcia pentru a stopa răspândirea epidemiei.

Turcia folosește în prezent vaccinuri dezvoltate de Sinovac și Pfizer / BioNTech. Până în prezent, aproape 22 de milioane de turci au fost vaccinați, dintre care 13,5 milioane au primit prima doză.

Importurile Sputnik în Brazilia

În martie, Ministerul Sănătății din Brazilia și RFPI au semnat un contract pentru achiziționarea a 10 milioane de doze de vaccin Sputnik V. Ulterior, Ministerul brazilian al Ştiinței a autorizat producerea vaccinului în țară.

Cu toate acestea, acest lucru nu a împiedicat Agenția braziliană de sănătate Anvisa să se opună cererii mai multor state din țară de a începe importarea vaccinului, invocând lipsa datelor care să îi asigure eficacitatea.

108
Тема:
Vaccinul Sputnik V (197)
Tematic
Foto - Cum a ajuns vaccinul rusesc „Sputnik V” în Republica Moldova
Video: Cum a fost livrat în Moldova vaccinul rusesc "Sputnik V"
Aeronava cu vaccinul „Sputnik V” aterizează la Chișinău
Fostul ministru al Apărării din Grecia s-a vaccinat cu Sputnik V
Ungaria: Sputnik V este cel mai sigur și mai eficient vaccin
Aliații SUA vorbesc despre achiziția vaccinului rusesc "Sputnik V"
Profesorul Anatoli Altștein: Are sau nu efecte adverse vaccinul "Sputnik V"
Recep Tayyip Erdogan

Erdogan a vorbit despre producția Sputnik V în Turcia

84
(reînnoit 18:26 07.05.2021)
Președintele Turciei Tayyip Erdogan a declarat că a discutat cu omologul său rus, Vladimir Putin, despre procurarea unei cantități semnificative a vaccinului Sputnik V și despre producția comună a preparatului la întreprinderile turcești.

BUCUREȘTI, 7 mai – Sputnik. Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că a discutat cu omologul său rus, Vladimir Putin, despre livrarea vaccinului Sputnik V în cantități mari și despre producția lui în comun.

Potrivit serviciului de presă al Kremlinului, Putin și Erdogan au purtat miercuri o conversație telefonică cu privire la o posibilă producție în comun a vaccinului Sputnik V la întreprinderile turcești.

“Am purtat negocieri cu Putin în privința vaccinului rusesc Sputnik V, pe care îl vom primi în cantități foarte serioase. Apoi vom demara producția lui în comun în Turcia”, a declarat Erdogan jurnaliștilor.

Vaccinul rusesc împotriva coronavirusului Sputnik V a fost autorizat în 64 de state, care reprezintă o populație totală de peste 3,2 miliarde de persoane. După numărul autorizațiilor obținute, preparatul ocupă locul doi în lume. Eficiența vaccinului constituit 97,6 la sută, potrivit analizei datelor obținute după vaccinarea a 3,8 milioane de ruși. Indicatorul depășește datele publicate mai devreme în revista medicală The Lancet (91,6 la sută), a declarat Fondul Rusesc pentru Investiții Directe și Centrul Gamaleia.

84
Tagurile:
Sputnik V, Turcia
Тема:
Vaccinul Sputnik V (197)
Tematic
Astăzi în Moldova începe vaccinarea cu preparatul rusesc ”Sputnik V”
Din 4 mai Moldova este gata să înceapă imunizarea cu "Sputnik V"
Premierul Greciei: Sputnik V este sigur și eficient
Valery Kuzmin, despre deosebirile dintre Sputnik V și alte vaccinuri – cifre concrete
Erdogan: Turcia va primi o cantitate mare de Sputnik V
Aliații SUA vorbesc despre achiziția vaccinului rusesc "Sputnik V"
Turcia anunță autorizarea vaccinului Sputnik V
Peste 20 milioane de oameni s-au vaccinat cu Sputnik V

Загрузка...
Vaccin AstraZeneca

Marea Britanie recunoaște problemele pe care le generează AstraZeneca

94
Autoritățile din Marea Britanie au recomandat limitarea vaccinului AstraZeneca la persoanele peste 40 de ani, recunoscând astfel problemele acestui ser.

BRUXELLES, 7 mai – Sputnik. Comitetul științific care supraveghează campania de vaccinare anti-Covid din Regatul Unit, JCVI, a recomandat astăzi limitarea utilizării vaccinului anti-Covid al AstraZeneca la persoanele de peste 40 de ani, după raportarea a 242 de cazuri de cheaguri de sânge.

JCVI a recomandat deja în aprilie să nu administreze acest vaccin, dezvoltat împreună cu Universitatea din Oxford, celor cu vârsta de peste 30 de ani.

Pe de altă parte, un studiu efectuat în Danemarca şi Norvegia a constatat rate uşor crescute de cheaguri de sânge la persoanele care au primit o primă doză de vaccin AstraZeneca anti-COVID-19, inclusiv cheaguri în creier.

Cercetătorii care au realizat studiul au subliniat, totuşi, că astfel de efecte secundare sunt extrem de rare, iar beneficiile vaccinului depăşesc în continuare riscurile în majoritatea situaţiilor.

„Riscurile absolute ale evenimentelor tromboembolice venoase descrise în acest studiu sunt mici, iar constatările ar trebui interpretate în contextul beneficiilor vaccinării COVID-19 atât la nivel social, cât şi la nivel individual”, au scris cercetătorii într-un rezumat al constatărilor lor publicat în jurnalul medical BMJ.

AstraZeneca rămâne cel mai problematic vaccin la nivelul UE, românii respingând utilizarea lui în urma scandalurilor care au apărut în public legat de efectele secundare. Din acest motiv, Guvernul Cîțu a decis fie să doneze dozele pe care le are România către Republica Moldova și Ucraina, fie chiar să le vândă Republicii Moldova.

94
Tagurile:
AstraZeneca

Загрузка...
Vaccinul Johnson & Johnson

În SUA vor fi distruse 70 de milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson

0
(reînnoit 18:27 07.05.2021)
La întreprinderile din Baltimore au fost confundate ingridientele a două vaccinuri diferite împotriva COVID-19, fiind compromise milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson.

CHIȘINĂU, 7 mai – Sputnik. SUA ar putea retrage peste 70 de milioane de doze ale vaccinului companiei Johnson & Johnson din cauza riscului de poluare, informează RIA Novosti, cu referință la New York Times.

La o întreprindere din Baltimore, în timpul procesului de producție a vaccinului au fost greșite ingredientele pentru două vaccinuri împotriva COVID-19, iar în consecință au fost compromise peste 15 milioane de doze ale preparatului Johnson & Johnson.

Potrivit unei surse guvernamentale, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente este îngrijorată în privința compromiterii altor loturi ale preparatului, care au fost produse odată cu dozele greșite. Acum autoritatea americană examinează chestiunea distrugerii a peste 70 de milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson, produse la această fabrică.

Potrivit publicației, numărul total al dozelor “suspecte” ale vaccinului Johnson & Johnson, ajunse în UE, Canada, Africa de Sud, constituie de la șase la nouă milioane.

Mai devreme, autoritățile de reglementare a medicamentelor din SUA, FDA și CDC au eliminat restricțiile pentru utilizarea preparatului împotriva COVID-19 Johnson & Johnson. Cele două instituții consideră că vaccinul trebuie să fie utilizat în continuare, fiind convinse că acesta este sigur și eficient.

0
Tagurile:
Johnson & Johnson, SUA, vaccin
Tematic
Valery Kuzmin, despre deosebirile dintre Sputnik V și alte vaccinuri – cifre concrete
Maia Sandu s-a vaccinat LIVE împotriva COVID-19 - video
Maia Sandu s-a vaccinat… cu un mesaj politic
Maratonul vaccinării: Guvernul nu mai știe cum să convingă românii

Загрузка...