Pacienți internați cu diagnostic COVID-19

Clasament: ţarile care o duc cel mai bine în lupta cu Covid-19

185
(reînnoit 17:47 27.04.2021)
Revista Bloomberg a făcut un clasament al ţărilor care au cele mai bune rezultate în lupta cu Covid-19 şi care au revenit la un anumit grad de normalitate. Care ţară se află pe primul loc.

BUCUREŞTI, 27 apr – Sputnik. Orașul-stat Singapore domină clasamentul țărilor cu un nivel scăzut al răspândirii Covid-19, clasament elaborat de agenția de presă Bloomberg.

​Clasamentul, realizat pentru prima dată în noiembrie 2020, este actualizat lunar. Țările sunt clasificate în funcție de eficacitatea luptei lor împotriva pandemiei; de asemenea, se iau în considerare efectele economice și sociale.

Lista include cele mai mari 53 de economii din lume. Gestionarea de către acestea a crizei sanitare este evaluată în funcție de zece parametri, incluzând nivelurile de incidență și mortalitate, ratele de screening și vaccinare, precum și libertatea de mișcare.

Noua Zeelandă a fost detronată

Până în prezent, clasamentul Bloomberg a fost dominat de Noua Zeelandă, care, în noua ediție, ocupă locul al doilea. Urmează Australia, Israel și Taiwan.

Franța este pe locul 42, între Bangladesh și Irak, după o scădere cu 18 poziții față de luna precedentă. Rusia rămâne pe locul 22. Statele Unite se află pe locul 17 (+4), urmate de Regatul Unit (+7) și Canada (-3).

Ultimele trei locuri în clasament sunt ocupate de Argentina, Brazilia și Polonia.

Aproximativ 30 de decese de la începutul pandemiei

Singapore, care are o populație de 5,7 milioane de locuitori, a înregistrat puțin peste 61.000 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, precum și 30 de decese legate de boală de la începutul pandemiei, potrivit datelor universității Johns-Hopkins din Statele Unite.

Până în prezent, aproape 20% din populaţia statului a primit o primă doză de vaccin anti-Covid.

185
Tagurile:
COVID-19
Tematic
VIDEO: Proteste împotriva restricțiilor COVID în Germania - confruntări cu poliția
Bilanțul COVID, 25 aprilie – vești din ce în ce mai bune, cu o singură excepție!
Bilanțul COVID de azi, 24 aprilie: vești mai bune!
Polițiști răniți la Londra la protestele anti-restricții COVID - video
VIDEO: Incendiu la un spital cu bolnavi de COVID - cel puțin 82 de morți
A fighter of Daesh holds an ISIL flag and a weapon on a street in the city of Mosul, Iraq, in this June 23, 2014.

ISIS a testat arme biologice asupra prizonierilor din Irak

63
(reînnoit 10:04 06.05.2021)
Grupul de anchetă al ONU a stabilit că militanții organizației teroriste ISIS au testat armele biologice asupra prizonierilor din Irak

BUCUREȘTI, 6 mai - Sputnik. Grupul de anchetă al ONU pentru a ajuta la aducerea în fața justiției a organizației teroriste ISIS (UNITAD) pentru crimele comise a stabilit că militanții au testat armele biologice asupra prizonierilor din Irak, a raportat Al-Arabiya TV, făcând trimitere la un raport pus la dispoziția sa.

Raportul UNITAD menționează, de asemenea, că crimele militanților ISIS împotriva yezidilor (un grup etno-confesional kurd care trăiește în principal în nordul Irakului) se ridică la crime de război și genocid.

Mai mult decât atât, în raport se spune că ISIS a folosit arme chimice împotriva civililor în 2014-2016.

Rezoluția 2379, de înființare a unei echipe speciale de anchetă pentru investigarea crimelor comise de ISIS, a fost adoptată de Consiliul de Securitate al ONU la 21 septembrie 2017 pentru a trage la răspundere teroriștii ”în legatură cu crimele comise în Irak prin colectarea și păstrarea probelor care ar putea echivala cu crime de război, crime împotriva umanității și genocid”.

În plus, UNITAD are sarcina de a ajuta la aducerea făptașilor în fața justiției din întreaga lume pentru atrocitățile comise de o organizație teroristă.

La sfârșitul anului 2017, Bagdad-ul a anunțat victoria asupra ISIS, cu toate acestea, armata irakiană, cu sprijinul coaliției internaționale și a unităților de miliție, continuă să epureze teroriștii și operațiunile de identificare a „celulelor adormite” ale grupului în anumite zone.

În noiembrie 2020, ministrul irakian de externe Fuad Hussein a declarat într-un interviu acordat RIA Novosti că ISIS a intensificat activitățile în țară în ultimele luni, inclusiv în părți din provincia Anbar de vest, în provinciile Kirkuk și Diyala și în părți din provincia Ninewa în nordul tări.

63
Tagurile:
Irak, ONU, ISIS

Загрузка...
RS-28 Sarmat

Marea Britanie s-a speriat de racheta rusească capabilă distrugă Texasul

767
Publicația britanică Daily Mail, a scris recent despre cea mai nouă rachetă rusească RS-28 Sarmat, numită Satana-2 în Occident. Acesta va înlocui cel mai puternic ICBM Voevoda din lume.

BUCUREȘTI, 6 mai - Sputnik. Jurnalist britanic Will Stewart de la ziarul Daily Mail, a scris despre cea mai nouă rachetă rusească RS-28 Sarmat, care va fi testată în 2021.

Lansarea rachetei se așteaptă să aibă loc pe fondul celor mai mari tensiuni dintre Rusia și Occident de la Războiul Rece, se arată în publicație.

„Noile arme mortale hipersonice sunt capabile să ocolească apărarea antirachetă a SUA și să distrugă teritoriile de mărimea Texasului sau Angliei”, scrie autorul.

Racheta intercontinentală RS-28 a fost numită Satana-2 în Occident. Acesta va înlocui cel mai puternic ICBM Voevoda din lume (conform clasificării NATO - Satan, RS-20V).

767
Tagurile:
Marea Britanie, sarmat
Tematic
Revoluție tehnologică – de ce Rusia are nevoie de racheta «Burevestnik»
Racheta rusească Soiuz, cu 38 de sateliți, a decolat de pe Cosmodromul Baikonur
Dezvăluire: SMS care pregătește racheta Iskander de start

Загрузка...
Florin Cîțu, Raluca Turcan

Cîțu s-a făcut de râs nu știe cum se va aplica propria soluție după vaccinare!

0
Florin Cîțu a fost pus în dificultate de ziariști – nu a reușit să explice cum va pune în aplicare cea mai importantă propunere.

BUCUREȘTI, 6 mai – Sputnik. În condițiile în care România se îndreaptă către soluția diferențierii serviciilor de care beneficiază ”vaccinații” față de ”nevaccinați”, premierul Florin Cîțu a fost întrebat cum se va face diferența între cei vaccinații cu două doze, cei care nu au făcut decât prima doză și cei nevaccinați.

Cîțu spune că deocamdată, este ”o propunere pe care o discutăm în Comitetul interministerial”.

”Vom avea soluțiile la INSP… S-ar putea să existe aplicații... Mai simplu spus, se poate verifica dacă o persoană este vaccinată în aplicațiile pe care le avem cu un simplu CNP - deci, se poate verifica foarte ușor”, a răspuns  premierul Florin Cîțu.

Ori, soluția nu este deloc ”simplă”, pentru că expunerea CNP ”pe toate drumurile” nu este recomandată nici de poliție și mai ales nu este acceptată de mulți români.

”Avem timp până la 1 iunie să găsim soluții”, a spus premierul, vizibil încurcat, repliindu-se în formula ”Întâi să vedem care va fi forma pe care o vom avea acceptată în Comitetul interministerial pentru a redeschide restaurantele”.

De fapt, nici despre ”aplicația„ despre care vorbea, Florin Cîțu nu este deloc sigur: ”Nu știu sigur, e ceea ce cred eu că s-ar putea face”.

Cam asta sunt formulele cheie în guvernarea PNL – USR: ”cred” și ”nu știu sigur”.

0
Tagurile:
Florin Cîţu
Tematic
Cîțu insistă că privilegiile pentru vaccinați sunt normale
Cîțu: Dacă vrem să ieșim din pandemie, trebuie să ne vaccinăm
Scandalos: Cîțu recunoaște că NU are niciun plan pentru o măsură esențială!

Загрузка...