Militari francezi la Nisa, Franța

Generalii francezi l-au prevenit pe Macron despre pericolul prăbușiriii țării

2974
(reînnoit 18:20 27.04.2021)
Generalii francezi l-au avertizat pe Macron cu privire la riscul prăbușirii Franței și la scufundarea acesteia într-un război civil.

BUCUREȘTI, 27 apr - Sputnik. Generalii în rezervă l-au avertizat pe Macron cu privire la riscul prăbușirii Franței și la scufundarea țării într-un război civil.

Scrisoarea către președintele țării, semnată de aproximativ douăzeci de generali, o sută de ofițeri superiori și mai mult de o mie din personalul militar, a fost publicată de revista Valeurs actuelles. Se spune că Franța este în „pericol de moarte”.

Potrivit militarilor, susținătorii fanatici ai războiului rasial disprețuiesc Franța, cultura și tradițiile sale și vor să o vadă distrusă. Într-un apel adresat șefului statului, se spune că islamiștii pun mâna pe periferia statului și stabilesc acolo ordine care contravin constituției Republicii.

Generalii francezi au anunțat o creștere a violenței în țară.

„Cine s-ar fi gandit acum zece ani că într-o zi un profesor de școală va fi decapitat după ce a părăsit locul de muncă?” -  se întreabă militarii.

Aceștia au subliniat că nu pot rămâne într-o parte ca opservatori ai evenimentelor care au loc în patria lor. Liderii militari au cerut guvernului țării să dea dovadă de curaj și să elimine pericolele atârnate peste Franța.

„Amintiți-vă că, la fel ca noi, majoritatea covârșitoare a concetățenilor noștri sunt șocați de indecizia și tăcerea criminală”, se spune în apel.

Militarii au menționat că inacțiunea autorităților va duce în cele din urmă la explozia și intervenția armatei, care își va asuma misiunea de a proteja valorile civilizației.

"După cum putem vedea, nu există timp de pierdut, altfel mâine războiul civil va pune capăt acestui haos în creștere, iar numărul de decese pentru care veți fi responsabil va începe să se numere în mii", au încheiat autorii scrisorii.
2974
Tagurile:
Macron, Franța
Tematic
Dezvoltatorii Sputnik V au răspuns la afirmațiile lui Macron despre războiul vaccinurilor
Kremlinul: Când va avea loc conferința Putin – Merkel - Macron
Franţa, în al treilea val: ce decizie va lua Macron privind introducerea de noi restricţii
Встреча Владимира Путина с Джозефом Байденом в Москве

Presa a aflat unde ar putea avea loc întâlnirea dintre Putin și Biden

10
(reînnoit 12:00 06.05.2021)
Politico a numit câteva locuri posibile unde ar putea avea loc întâlnirea dintre președinții Rusiei și SUA.

CHIȘINĂU, 6 mai – Sputnik. Foști oficiali americani nu exclud că întâlnirea dintre președinții Rusiei și a Statelor Unite, Vladimir Putin și Joe Biden, ar putea să aibă loc la Praga. De asemenea, ei admit și astfel de opțiuni precum Islanda, Slovenia sau Azerbaidjan, informează publicația Politico.

Biden și Putin
© Sputnik / Алексей Дружинин

În aprilie, primul viceprim-ministrul Republicii Cehe, Jan Hamáček, care la acea vreme executa și atribuțiile de serviciu ale ministrului de Externe al țării, a declarat că le-a solicitat ambasadorilor țării de la Moscova și Washington să propună organizarea unui summit ruso-american la Praga. El a anunțat acest lucru cu câteva zile înainte de declanșarea scandalului diplomatic legat de exploziile de la Vrbětice.

În 1986, la Reykjavík, a avut loc o întâlnire între președintele SUA, Ronald Reagan, și secretarul general al Comitetul Central al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov. Anterior, Ministerul islandez de Externe a declarat pentru agenția RIA Novosti că Islanda nu a primit oferte de organizare a unei întâlniri între Putin și Biden, dar este pregătită să sprijine inițiativele menite să reducă tensiunile.

În 2001, Slovenia a devenit locul primelor negocieri între Putin și președintele SUA de atunci – George W. Bush.

Anterior, Casa Albă a anunțat că Biden i-a propus liderului rus o întrevedere la nivel înalt în această vară, într-una dintre țările europene, pentru a discuta problemele acumulate în relațiile bilaterale. Marți, Biden a declarat că speră să se întâlnească cu Putin în iunie.

Praga a acuzat serviciile secrete ruse de implicare în explozia de la depozitul de arme din Vrbětice, din 2014, și a expulzat din țară 18 diplomați. Ca răspuns, Moscova a declarat 20 de angajați ai misiunii diplomatice cehe persona non grata, afirmând că acuzațiile de implicare în producerea exploziei sunt absurde, nefondate, false și revoltătoare.

 

10
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin

Загрузка...
A fighter of Daesh holds an ISIL flag and a weapon on a street in the city of Mosul, Iraq, in this June 23, 2014.

ISIS a testat arme biologice asupra prizonierilor din Irak

68
(reînnoit 10:04 06.05.2021)
Grupul de anchetă al ONU a stabilit că militanții organizației teroriste ISIS au testat armele biologice asupra prizonierilor din Irak

BUCUREȘTI, 6 mai - Sputnik. Grupul de anchetă al ONU pentru a ajuta la aducerea în fața justiției a organizației teroriste ISIS (UNITAD) pentru crimele comise a stabilit că militanții au testat armele biologice asupra prizonierilor din Irak, a raportat Al-Arabiya TV, făcând trimitere la un raport pus la dispoziția sa.

Raportul UNITAD menționează, de asemenea, că crimele militanților ISIS împotriva yezidilor (un grup etno-confesional kurd care trăiește în principal în nordul Irakului) se ridică la crime de război și genocid.

Mai mult decât atât, în raport se spune că ISIS a folosit arme chimice împotriva civililor în 2014-2016.

Rezoluția 2379, de înființare a unei echipe speciale de anchetă pentru investigarea crimelor comise de ISIS, a fost adoptată de Consiliul de Securitate al ONU la 21 septembrie 2017 pentru a trage la răspundere teroriștii ”în legatură cu crimele comise în Irak prin colectarea și păstrarea probelor care ar putea echivala cu crime de război, crime împotriva umanității și genocid”.

În plus, UNITAD are sarcina de a ajuta la aducerea făptașilor în fața justiției din întreaga lume pentru atrocitățile comise de o organizație teroristă.

La sfârșitul anului 2017, Bagdad-ul a anunțat victoria asupra ISIS, cu toate acestea, armata irakiană, cu sprijinul coaliției internaționale și a unităților de miliție, continuă să epureze teroriștii și operațiunile de identificare a „celulelor adormite” ale grupului în anumite zone.

În noiembrie 2020, ministrul irakian de externe Fuad Hussein a declarat într-un interviu acordat RIA Novosti că ISIS a intensificat activitățile în țară în ultimele luni, inclusiv în părți din provincia Anbar de vest, în provinciile Kirkuk și Diyala și în părți din provincia Ninewa în nordul tări.

68
Tagurile:
Irak, ONU, ISIS

Загрузка...