Демонстранты принимают участие в акции протеста «Объединимся за свободу» на фоне распространения коронавирусной болезни (COVID-19) в Лондоне, Великобритания

UK: „E timpul reluăm controlul asupra propriilor vieţi. FĂRĂ paşapoarte de vaccinare”

268
Premierul britanic Boris Johnson se pare că va renunţa la „paşapoartele de vaccinare” pentru accesul în pub-uri și restaurante, după ce un număr de oameni de știință și profesori universitari au protestat printr-o scrisoare deschisă.

BUCUREŞTI, 26 apr – Sputnik. Premierul britanic Boris Johnson ar fi anulat planurile privind introducerea „pașapoartelor de vaccinare” COVID-19 pentru accesul în pub-uri și restaurante.

Ştirea vine după ce zeci de mii de protestatari s-au adunat la un protest anti-blocare la Londra și după ce 22 de oameni de știință și cadre universitare au semnat o scrisoare deschisă împotriva oricăror astfel de măsuri.

Surse nenumite de la Downing Street au declarat că premierul a abandonat ideea pe care a vehiculat-o luna trecută de a introduce o „schemă de certificare anti-Covid” în cazul marilor evenimente publice sau pentru sectorul ospitalității, a relatat Daily Mail

Însă alte surse au declarat că pașaportul COVID - care ar putea lua forma unei aplicații pe telefon care să arate dacă utilizatorul a fost vaccinat – ar putea fi introdus pentru pub-uri, cafenele și restaurante mai târziu în cursul anului, în cazul în care va avea loc al treilea val de infectări. Sectorului ospitalităţii i s-a permis să primească clienți în aer liber din 12 aprilie.

Revoltă a unui număr de oameni de ştiinţă şi cadre universitare

O scrisoare deschisă publicată duminică, semnată de un număr de savanți și experți, printre care profesorul Robert Dingwall de la Universitatea Nottingham Trent, susţine că este timpul ca oamenii să „preia controlul asupra propriilor vieți”, semnatarii respingând ferm ideea introducerii pașapoartelor de vaccinare.

„Orice planuri privind introducerea unei documentații privind imunitatea trebuie să înceteze”, au scris cei 22 de semnatari.

De asemenea, ei au scris ca ordinele din partea Departamentului de Educație ca elevii de nivel secundar să poarte măști la școală „nu ar fi trebuit să fie prelungite după Paști și trebuie să înceteze până cel târziu pe 17 mai”. De asemenea, „Purtarea obligatorie a măştilor, distanțarea fizică și testarea comunitară în masă trebuie să înceteze până cel târziu pe 21 iunie, împreună cu alte controale și impuneri”.

„Am învățat că o societate bună nu poate fi creată prin concentrarea obsesivă asupra unei singure cauze de boală. După ce am îndurat dificultăţile anului 2020, lucrurile sunt foarte diferite ... în primăvara anului 2021. Este timpul ca cetățenii să îşi reia controlul asupra propriilor vieți”, se precizează în scrisoare.

50.000 de persoane au mărșăluit sâmbătă în Londra pentru a cere ridicarea restricțiilor și respingerea schemei privind introducerea unei certificări de vaccinare.

268
Tagurile:
Pașaport, UK
Tematic
UK: cartierul Soho din Londra, plin de clienți după relaxarea restricțiilor
UK, anunţul lui Johnson: a doua fază a relaxării – calea către libertate, din ce dată?
UK: AstraZeneca, interzis tinerilor sub 30 de ani – ce soluţie propune ministrul Sănătăţii
Recep Tayyip Erdogan

Erdogan a vorbit despre producția Sputnik V în Turcia

90
(reînnoit 18:26 07.05.2021)
Președintele Turciei Tayyip Erdogan a declarat că a discutat cu omologul său rus, Vladimir Putin, despre procurarea unei cantități semnificative a vaccinului Sputnik V și despre producția comună a preparatului la întreprinderile turcești.

BUCUREȘTI, 7 mai – Sputnik. Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că a discutat cu omologul său rus, Vladimir Putin, despre livrarea vaccinului Sputnik V în cantități mari și despre producția lui în comun.

Potrivit serviciului de presă al Kremlinului, Putin și Erdogan au purtat miercuri o conversație telefonică cu privire la o posibilă producție în comun a vaccinului Sputnik V la întreprinderile turcești.

“Am purtat negocieri cu Putin în privința vaccinului rusesc Sputnik V, pe care îl vom primi în cantități foarte serioase. Apoi vom demara producția lui în comun în Turcia”, a declarat Erdogan jurnaliștilor.

Vaccinul rusesc împotriva coronavirusului Sputnik V a fost autorizat în 64 de state, care reprezintă o populație totală de peste 3,2 miliarde de persoane. După numărul autorizațiilor obținute, preparatul ocupă locul doi în lume. Eficiența vaccinului constituit 97,6 la sută, potrivit analizei datelor obținute după vaccinarea a 3,8 milioane de ruși. Indicatorul depășește datele publicate mai devreme în revista medicală The Lancet (91,6 la sută), a declarat Fondul Rusesc pentru Investiții Directe și Centrul Gamaleia.

90
Tagurile:
Sputnik V, Turcia
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Astăzi în Moldova începe vaccinarea cu preparatul rusesc ”Sputnik V”
Din 4 mai Moldova este gata să înceapă imunizarea cu "Sputnik V"
Premierul Greciei: Sputnik V este sigur și eficient
Valery Kuzmin, despre deosebirile dintre Sputnik V și alte vaccinuri – cifre concrete
Erdogan: Turcia va primi o cantitate mare de Sputnik V
Aliații SUA vorbesc despre achiziția vaccinului rusesc "Sputnik V"
Turcia anunță autorizarea vaccinului Sputnik V
Peste 20 milioane de oameni s-au vaccinat cu Sputnik V

Загрузка...
Vaccin AstraZeneca

Marea Britanie recunoaște problemele pe care le generează AstraZeneca

101
Autoritățile din Marea Britanie au recomandat limitarea vaccinului AstraZeneca la persoanele peste 40 de ani, recunoscând astfel problemele acestui ser.

BRUXELLES, 7 mai – Sputnik. Comitetul științific care supraveghează campania de vaccinare anti-Covid din Regatul Unit, JCVI, a recomandat astăzi limitarea utilizării vaccinului anti-Covid al AstraZeneca la persoanele de peste 40 de ani, după raportarea a 242 de cazuri de cheaguri de sânge.

JCVI a recomandat deja în aprilie să nu administreze acest vaccin, dezvoltat împreună cu Universitatea din Oxford, celor cu vârsta de peste 30 de ani.

Pe de altă parte, un studiu efectuat în Danemarca şi Norvegia a constatat rate uşor crescute de cheaguri de sânge la persoanele care au primit o primă doză de vaccin AstraZeneca anti-COVID-19, inclusiv cheaguri în creier.

Cercetătorii care au realizat studiul au subliniat, totuşi, că astfel de efecte secundare sunt extrem de rare, iar beneficiile vaccinului depăşesc în continuare riscurile în majoritatea situaţiilor.

„Riscurile absolute ale evenimentelor tromboembolice venoase descrise în acest studiu sunt mici, iar constatările ar trebui interpretate în contextul beneficiilor vaccinării COVID-19 atât la nivel social, cât şi la nivel individual”, au scris cercetătorii într-un rezumat al constatărilor lor publicat în jurnalul medical BMJ.

AstraZeneca rămâne cel mai problematic vaccin la nivelul UE, românii respingând utilizarea lui în urma scandalurilor care au apărut în public legat de efectele secundare. Din acest motiv, Guvernul Cîțu a decis fie să doneze dozele pe care le are România către Republica Moldova și Ucraina, fie chiar să le vândă Republicii Moldova.

101
Tagurile:
AstraZeneca

Загрузка...
Vaccinul Johnson & Johnson

În SUA vor fi distruse 70 de milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson

0
(reînnoit 18:27 07.05.2021)
La întreprinderile din Baltimore au fost confundate ingridientele a două vaccinuri diferite împotriva COVID-19, fiind compromise milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson.

CHIȘINĂU, 7 mai – Sputnik. SUA ar putea retrage peste 70 de milioane de doze ale vaccinului companiei Johnson & Johnson din cauza riscului de poluare, informează RIA Novosti, cu referință la New York Times.

La o întreprindere din Baltimore, în timpul procesului de producție a vaccinului au fost greșite ingredientele pentru două vaccinuri împotriva COVID-19, iar în consecință au fost compromise peste 15 milioane de doze ale preparatului Johnson & Johnson.

Potrivit unei surse guvernamentale, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente este îngrijorată în privința compromiterii altor loturi ale preparatului, care au fost produse odată cu dozele greșite. Acum autoritatea americană examinează chestiunea distrugerii a peste 70 de milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson, produse la această fabrică.

Potrivit publicației, numărul total al dozelor “suspecte” ale vaccinului Johnson & Johnson, ajunse în UE, Canada, Africa de Sud, constituie de la șase la nouă milioane.

Mai devreme, autoritățile de reglementare a medicamentelor din SUA, FDA și CDC au eliminat restricțiile pentru utilizarea preparatului împotriva COVID-19 Johnson & Johnson. Cele două instituții consideră că vaccinul trebuie să fie utilizat în continuare, fiind convinse că acesta este sigur și eficient.

0
Tagurile:
Johnson & Johnson, SUA, vaccin
Tematic
Valery Kuzmin, despre deosebirile dintre Sputnik V și alte vaccinuri – cifre concrete
Maia Sandu s-a vaccinat LIVE împotriva COVID-19 - video
Maia Sandu s-a vaccinat… cu un mesaj politic
Maratonul vaccinării: Guvernul nu mai știe cum să convingă românii

Загрузка...