Участники акции протеста против политики правительства Германии по борьбе с пандемией коронавируса и полицейские в Берлине

Germania: protest al actorilor germani faţă de legea care impune restricţii mai dure

203
(reînnoit 20:23 23.04.2021)
Parlamentul din Germania a aprobată joi o legislaţie care impune un nou lockdown în întreaga ţară, astfel că landurile nu mai pot decide independent ce restricţii aplică local. Zeci de actori au protestat online faţă de această lege.

BUCUREŞTI, 23 apr – Sputnik. Prin legislaţia aprobată joi, guvernul cancelarului Angela Merkel dobândeşte prerogative mai mari faţă de landuri privind impunerea de restricţii împotriva coronavirusului.

În acest context au avut loc proteste, precum şi un protest online organizat de mai mulţi actori din Germania. Astfel, actori germani de renume precum Ulrich Tukur, Heike Makatsch sau Jan Josef Liefers au postat videoclipuri satirice, la care au ataşat hashtagul „#allesdichtmachen” (tradus ca „#închideţitotul”), precum şi comentarii cu privire la diferite aspecte ale pandemiei.

„Anul acesta am învăţat să arăt cu degetul spre alţii în semn de solidaritate”, a spus actorul Martin Brambach într-o înregistrare video postată pe Youtube. „Fac apel la guvernul nostru: faceţi-ne să ne temem mai mult”, a spus, ironic, şi actorul Volker Bruch.

Noua lege impune uniformizarea regulilor împotriva COVID-19 pentru zonele în care există 100 de cazuri la 100.000 de locuitori într-o săptămână, potrivit ziarulromanesc.de.

Printre restricţiile avute în vedere de autorităţile federale sunt interdicţia de circulaţie în intervalul 22:00 şi 05:00, precum şi limitarea reuniunilor private; de asemenea, e vorba şi de limitarea practicării sporturilor şi a programului magazinelor, precum şi de închiderea instituţiilor culturale, cum ar fi muzeele şi teatrele. Iniţial, fiecare land din Germania hotăra cu privire la propriile restricţii la nivel local.

 

 

203
Tagurile:
Germania
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1771)
Tematic
Germania: Măsuri sporite de securitate în ajunul votării Legii de protecții de infecții
Germania vrea să cumpere vaccinul Sputnik: 30 de milioane de doze numai în această vară
Germania respinge modificarea granițelor în Balcani
Встреча Владимира Путина с Джозефом Байденом в Москве

Presa a aflat unde ar putea avea loc întâlnirea dintre Putin și Biden

35
(reînnoit 12:00 06.05.2021)
Politico a numit câteva locuri posibile unde ar putea avea loc întâlnirea dintre președinții Rusiei și SUA.

CHIȘINĂU, 6 mai – Sputnik. Foști oficiali americani nu exclud că întâlnirea dintre președinții Rusiei și a Statelor Unite, Vladimir Putin și Joe Biden, ar putea să aibă loc la Praga. De asemenea, ei admit și astfel de opțiuni precum Islanda, Slovenia sau Azerbaidjan, informează publicația Politico.

Biden și Putin
© Sputnik / Алексей Дружинин

În aprilie, primul viceprim-ministrul Republicii Cehe, Jan Hamáček, care la acea vreme executa și atribuțiile de serviciu ale ministrului de Externe al țării, a declarat că le-a solicitat ambasadorilor țării de la Moscova și Washington să propună organizarea unui summit ruso-american la Praga. El a anunțat acest lucru cu câteva zile înainte de declanșarea scandalului diplomatic legat de exploziile de la Vrbětice.

În 1986, la Reykjavík, a avut loc o întâlnire între președintele SUA, Ronald Reagan, și secretarul general al Comitetul Central al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov. Anterior, Ministerul islandez de Externe a declarat pentru agenția RIA Novosti că Islanda nu a primit oferte de organizare a unei întâlniri între Putin și Biden, dar este pregătită să sprijine inițiativele menite să reducă tensiunile.

În 2001, Slovenia a devenit locul primelor negocieri între Putin și președintele SUA de atunci – George W. Bush.

Anterior, Casa Albă a anunțat că Biden i-a propus liderului rus o întrevedere la nivel înalt în această vară, într-una dintre țările europene, pentru a discuta problemele acumulate în relațiile bilaterale. Marți, Biden a declarat că speră să se întâlnească cu Putin în iunie.

Praga a acuzat serviciile secrete ruse de implicare în explozia de la depozitul de arme din Vrbětice, din 2014, și a expulzat din țară 18 diplomați. Ca răspuns, Moscova a declarat 20 de angajați ai misiunii diplomatice cehe persona non grata, afirmând că acuzațiile de implicare în producerea exploziei sunt absurde, nefondate, false și revoltătoare.

 

35
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin

Загрузка...
A fighter of Daesh holds an ISIL flag and a weapon on a street in the city of Mosul, Iraq, in this June 23, 2014.

ISIS a testat arme biologice asupra prizonierilor din Irak

73
(reînnoit 10:04 06.05.2021)
Grupul de anchetă al ONU a stabilit că militanții organizației teroriste ISIS au testat armele biologice asupra prizonierilor din Irak

BUCUREȘTI, 6 mai - Sputnik. Grupul de anchetă al ONU pentru a ajuta la aducerea în fața justiției a organizației teroriste ISIS (UNITAD) pentru crimele comise a stabilit că militanții au testat armele biologice asupra prizonierilor din Irak, a raportat Al-Arabiya TV, făcând trimitere la un raport pus la dispoziția sa.

Raportul UNITAD menționează, de asemenea, că crimele militanților ISIS împotriva yezidilor (un grup etno-confesional kurd care trăiește în principal în nordul Irakului) se ridică la crime de război și genocid.

Mai mult decât atât, în raport se spune că ISIS a folosit arme chimice împotriva civililor în 2014-2016.

Rezoluția 2379, de înființare a unei echipe speciale de anchetă pentru investigarea crimelor comise de ISIS, a fost adoptată de Consiliul de Securitate al ONU la 21 septembrie 2017 pentru a trage la răspundere teroriștii ”în legatură cu crimele comise în Irak prin colectarea și păstrarea probelor care ar putea echivala cu crime de război, crime împotriva umanității și genocid”.

În plus, UNITAD are sarcina de a ajuta la aducerea făptașilor în fața justiției din întreaga lume pentru atrocitățile comise de o organizație teroristă.

La sfârșitul anului 2017, Bagdad-ul a anunțat victoria asupra ISIS, cu toate acestea, armata irakiană, cu sprijinul coaliției internaționale și a unităților de miliție, continuă să epureze teroriștii și operațiunile de identificare a „celulelor adormite” ale grupului în anumite zone.

În noiembrie 2020, ministrul irakian de externe Fuad Hussein a declarat într-un interviu acordat RIA Novosti că ISIS a intensificat activitățile în țară în ultimele luni, inclusiv în părți din provincia Anbar de vest, în provinciile Kirkuk și Diyala și în părți din provincia Ninewa în nordul tări.

73
Tagurile:
Irak, ONU, ISIS

Загрузка...
Justiție

Veste proastă pentru PNL de la Justiție! Definitivă!

0
Curtea Supremă dă o veste proastă și definitivă PNL – unul dintre cei mai importanți lideri rămâne cu măsura preventivă a controlului judiciar într-un dosar penal rușinos.
0
Tagurile:
Justiție, PNL

Загрузка...