Aleksei Navalnîi

Franța amenință Rusia privind cazul Navalnîi, promițând sancţiuni în cazul morţii acestuia

315
În cazul morții lui Alexei Navalni, Uniunea Europeană îi vor considera responsabili pe Vladimir Putin și autoritățile ruse și vor impune noi sancțiuni, a declarat Ministrul francez pentru Europa şi Afaceri Externe.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. După ce Parisul și Washingtonul s-au declarat „îngrijorați” de starea de sănătate a lui Alexei Navalnîi, aflat în greva foamei de câteva săptămâni în închisoare, Ministrul francez pentru Europa şi Afaceri Externe Jean-Yves Le Drian a vorbit despre posibila punere în aplicare de noi sancțiuni împotriva Rusiei în cazul unei eventuale morţi a acestuia din urmă.

Președintele rus și autoritățile ruse vor fi astfel considerate responsabile de Uniunea Europeană, a declarat, pe 22 aprilie, Ministrul francez al Afacerilor Externe, la canalul France 2.

„Vom aplica sancțiunile necesare și vom atribui responsabilitatea acestei tragedii domnului Putin și oficialilor ruși. Sper că nu vom ajunge aici”, a spus șeful diplomației franceze, răspunzând la o întrebare privind posibilele consecințe în cazul morţii lui Navalni.

Denunțând „o derivă autoritară internă” în Rusia, Jean-Yves Le Drian a subliniat caracterul „insuportabil” al „atitudinii necruţătoare faţă de Navalnîi”, a doua zi după o nouă demonstrație neautorizată în mai multe orașe rusești, la care au participat mii de susținători ai acestuia, potrivit Sputnik France

Anterior, responsabilitatea Rusiei pentru starea de sănătate a lui Navalnîi fusese invocată de Înaltul Reprezentant al UE Josep Borrell, în timp ce Washingtonul a sugerat că va lua în considerare măsuri suplimentare în caz de deces.

Ca reacție la această amenințare, Kremlinul a răspuns că ignoră „astfel de declarații făcute de reprezentanți ai unor țări străine”. Potrivit purtătorului de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, „starea de sănătate a celor condamnați și reținuți pe teritoriul Federației Ruse nu poate și nu ar trebui să fie obiectul atenției lor”.

În plus, Kremlinul nu monitorizează starea de sănătate a prizonierilor ruși, deoarece „nu este deloc responsabilitatea noastră”, a spus Peskov.

Cazul Navalnîi

Alexeï Navalnîi se află în închisoare din februarie în cadrul dosarului Yves Rocher din 2014, pentru care a fost găsit vinovat și condamnat la 3,5 ani de închisoare. La întoarcerea sa la Moscova, pedeapsa acestuia a fost redusă la o perioadă de doi ani și jumătate pentru încălcări multiple ale controlului său judiciar.

Pe 31 martie, el a intrat în greva foamei, acuzând autoritățile penitenciare că refuză să-l trateze în mod corespunzător. El s-a plâns de dureri de spate și picioare.

La aproximativ trei săptămâni după aceea, Navalnîi a fost internat pentru terapie cu vitamine. Starea sa de sănătate a fost considerată satisfăcătoare de către autoritățile penitenciare ruse.

315
Tagurile:
Aleksei Navalnîi
Tematic
Navalnîi, condamnat la 3,5 ani închisoare
Celebru avocat român desființează cererea de eliberare a lui Navalnîi!
CEDO cere eliberarea lui Navalnîi. Reacția ministrului rus al Justiției
Joe Biden participă la Summitul București 9

La Summit-ul de la București, NATO a anunțat o nouă gogomănie

749
(reînnoit 07:38 11.05.2021)
O nouă aberație lansată de NATO la București, după ce de ani de zile vorbesc, fără dovezi, de ”invazii” și războaie hibride duse de Rusia

BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik. Reprezentanții statelor NATO care au participat la summit-ul de la București, organizat însă online,  au făcut o declarație prin care lansează o nouă aberație despre Rusia. Și anume, că Rusia ”comite acte de sabotaj pe teritoriul NATO”!... SABOTAJ!!!

”Condamnăm actele de sabotaj ale Rusiei pe teritoriul Alianţei, aşa cum au demonstrat exploziile din 2014 de la depozitul de muniţie de la Vrbětice, din Republica Cehă, care constituie o violare gravă a dreptului internaţional”, se arată într-o declarație comună.

Și, mai mult, țările NATO își exprimă îngrijorarea ”faţă de informațiile privind un tipar comportamental similar pe teritoriul Bulgariei, așa cum arată anunţul referitor la investigaţia în curs de la Sofia”.

Deci, dacă în Cehia avem de-a face cu o acuzație negată total de Rusia, referitoare la un incident de acum 7 ani (!), în Bulgaria sunt ”informații” dintr-o investigație în curs!

Cu alte cuvinte, în baza unor acuzații fără susținere, NATO ”condamnă”! Exact cum au făcut SUA și alte țări NATO în Irak, Libia sau chiar Afganistan!

Evident, o temă a fost Marea Neagră, unde ”NATO se confruntă cu ameninţări şi provocări distincte din toate direcţiile strategice”.

”Acţiunile agresive ale Rusiei şi creşterea prezenţei sale militare în vecinătatea imediată a NATO, inclusiv recenta escaladare din Marea Neagră, la graniţele Ucrainei şi în Crimeea anexată ilegal, precum şi activităţile agresive hibride derulate de aceasta, continuă să ameninţe securitatea euro-atlantică şi să conteste ordinea internaţională bazată pe reguli”, se arată în documentul semnat la finalul întâlnirii.

Deci, toate acțiunile Rusiei, derulate în cadrul unui exercițiu militar obișnuit pe propriul teritoriu înseamnă ”creşterea prezenţei militare a Rusiei în vecinătatea imediată a NATO” și  ameninţă ”securitatea euro-atlantică şi să conteste ordinea internaţională”.

Pe drept cuvânt te poți întreba dacă asemenea aberații sunt aruncate în spațiul public ca provocări, ca expresii ale unei judecăți cu probleme grave – sau sunt destinate manipulării și prostirii cetățenilor planetei!

Desigur, ”Terorismul rămâne o ameninţare pentru noi toţi”, spune NATO – care totuși nu a explicat ciudatul fenomen al terorismului care a dispărut brusc odată cu pandemia!

Și, evident, ”Războiul hibrid, dezinformarea şi minciuna au ca scop semănarea neîncrederii în societăţile noastre, cu obiectivul final de a șubrezi fundamentul democraţiilor noastre şi de a ne submina unitatea”.

Probabil manifestațiile dure din capitalele europene sau nemulțumirea americanilor, soldată cu ocuparea Capitoliului și acuzațiile de fraudă electorală sunt tot ”război hibrid, dezinformare şi minciună”, marca Rusia și China!

”Instabilitatea de dincolo de frontierele noastre contribuie, de asemenea, la migraţia ilegală. Rămânem vigilenţi, în cadrul Alianţei, astfel încât să ne asigurăm ca Afganistanul să nu redevină un adăpost pentru terorişti”, se arată în declarația comună, fără a se recunoaște că invaziile țărilor NATO în Orientul Apropiat au fost pe cât de nejustificate legal, pe atât de vinovate de criza migrațiilor și de dezastrul unor zone întregi!

Deci, o nouă atitudine scandaloasă, aberantă a unei organizații care, departe de a aduce ”securitate”, este generatoare de tensiuni și chiar conflicte sângeroase, dar și de afectarea echilibrului economic și social al unei părți a planetei. În plus, totul se face pe banii cetățenilor – inclusiv ai românilor, ca un tribut adus bătăușului din cartier.

749
Tagurile:
NATO, summit, Bucuresti

Загрузка...
Atac al Israelului în Gaza

Violențele din Ierusalim sute de victime

1042
(reînnoit 08:41 11.05.2021)
Tirurile de rachete și baloane incendiare au fost lansate în apropiere de Ierusalim, Israelul reacționează în forță, SUA și UE fac apel după apel la calm

BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat ferm: ”Organizaţiile teroriste din Gaza au trecut o linie roşie în seara 'Zilei Ierusalimului, lansând rachete până în zona Ierusalimului - Israelul va reacţiona cu forţă,  oricine atacă va plăti un preţ mare”.

Mai mult, Netanyahu consideră – și avertizează cetăţenii Israelului – ”conflictul actual ar putea dura ceva timp”.

​Reacția lui Netanyahu a venit după ce Hamas şi alte grupări palestiniene din Gaza au intensificat aseară lansările de rachete și baloane incendiare în sudul Israelului, către Ierusalim.

”Explozia semnificativă a violenţei în Fâşia Gaza şi Ierusalimul de Est trebuie să înceteze imediat”, a declarat aseară un purtător de cuvânt al comisarului pentru politică externă al UE, Josep Borrell, subliniind că ”Tirurile de rachete din Fâşia Gaza asupra populaţiei civile din Israel sunt complet inadmisibile şi alimentează escaladarea”.

​UE cere ca toate părţile să se angajeze  în ”eforturi de dezescaladare”, prioritatea trebuie să fie ”evitarea unor noi victime civile”.

”Toţi liderii au responsabilitatea de a acţiona împotriva extremiştilor -  Statu quo-ul locurilor sfinte trebuie respectat pe deplin”, transmite UE.

Situația însă a degenerat, se stimează că sunt peste 300 de răniți în urma luptelor de aseară și de azi noapte. Escaladarea violențelor este una dintre cele mai puternice – asta în contextul restricționării accesului în anumite zone, în perioada Ramadanului.

​Și Casa Albă a reacționat, prin Jake Sullivan, consilierul preşedintelui Joseph Biden pentru Securitate Naţională, care a exprimat ”preocupările grave ale SUA în legătură cu situaţia din Ierusalim, inclusiv în privinţa confruntărilor violente produse în zona Haram al-Sharif -  Muntele Templului, de Ramadan”.

​Tot aseară, un incendiu a izbucnit în incinta Esplanadei Moscheilor din Ierusalim,  unde se aflau mii de credincioşi pentru rugăciunea de seară – dar se pare că nu ar avea legătură cu acțiunile militarilor israelieni.

 

 

 

 

1042
Tagurile:
Atac, Israel, Ierusalim

Загрузка...

Împușcături la o școală din Kazan

0
Împușcături la o școală din Kazan Împușcături la o școală din Kazan Împușcături la o școală din Kazan

Atacul la școala № 175 de pe str. Jaudat Faizi, 8, din Kazan, Republica Tatarstan din Rusia, a avut loc în timpul desfășurării orelor.

Unul dintre atacatori a fost reținut, al doilea, potrivit datelor preliminare, s-a refugiat în clădirea școlii, unde a fost lichidat. 11 persoane au murit, 16 sunt la spital.

"Se auzeau împușcături în toată școala. Au împușcat de multe ori. Există victime, sunt zvonuri că o profesoară de clase primare a fost împușcată în fața elevilor de clasa întâi", a spus o sursă citată de RIA Novosti.

La fața locului se află medici, polițiști, psihologi, sunt prezenți președintele Tatarstanului Rustam Minnihanov, ministrul Sănătății al republicii Marat Sadîkov și procurorul regiunii Ildus Nafikov.

În toate instituțiile de învățământ din oraș au fost consolidate măsurile de securitate. A fost deschis dosar penal.

 

0

Загрузка...