Джо Байден

New York Times: SUA vor impune sancțiuni asupra datoriei naționale rusești

755
(reînnoit 10:53 15.04.2021)
Făcând trimitere la surse, New York Times a anuțat că noile sancțiuni ale SUA vor viza datoria națională a Rusiei, iar președintele american Joe Biden va emite un decret prin care extinde interdicțiile privind tranzacționarea băncilor americane cu datoria guvernului rus

BUCUREȘTI, 14 apr - Sputnik. Noile sancțiuni ale SUA vor viza datoria națională a Rusiei, scrie New York Times, făcând trimitere la surse.

Bloomberg a anunțat anterior că Washingtonul va impune măsuri restrictive împotriva a aproximativ 12 cetățeni ruși și 20 de organizații și va expulza zece diplomați din cauza presupusei interferențe electorale a Moscovei și a atacurilor cibernetice prin SolarWinds. Potrivit interlocutorilor agenției, statele ar putea anunța aceste măsuri încă de joi.

La rândul său, Wall Street Journal a scris că președintele american Joe Biden va emite un decret prin care extinde interdicțiile privind tranzacționarea băncilor americane cu datoria guvernului rus.

Despre atacul cibernetic masiv în Statele Unite a devenit cunoscut în decembrie. Hackerii au exploatat o vulnerabilitate în software-ul Orion de la SolarWinds, o companie ai cărei clienți includeau multe departamente din SUA, inclusiv Departamentul de Justiție, Departamentul de Stat, NSA și mai mult de 400 de firme mari. Agențiile de informații americane consideră că atacul este o încercare de a obține informații cu caracter secret și acuză Rusia de atac. Cu toate acestea, Statele Unite au recunoscut ulterior că organizatorii atacului nu au primit acces la informații sensibile.

Potrivit consilierului pentru securitate națională al lui Biden, Jake Sullivan, Casa Albă este gata să folosească diferite metode ca răspuns la acest atac: nu doar sancțiuni, ci și instrumente „vizibile și invizibile”. Și New York Times a scris că Statele Unite intenționează să provoace „contraatacuri sub acoperire” care vor deveni cunoscute conducerii, serviciilor de informații și armatei ruse, dar nu și lumii exterioare.

La rândul său, președintele SUA, într-un interviu pentru ABC News, a promis că Vladimir Putin va „plăti pentru amestecul” în alegeri.

Moscova a negat în mod repetat acuzațiile de implicare în atacuri cibernetice și interferență în treburile interne ale altui stat. Purtătoarul de cuvânt a Ministerului de Externe Maria Zakharova menționat faptul că toate aceste acuzații sunt nefondate.

755
Tagurile:
Sancțiuni, Rusia, SUA
Tematic
În Parlamentul European au fost cerute sancțiuni mai dure față de Rusia
SUA aplică sancțiuni împotriva Turciei pentru cooperarea cu Rusia
UE a pregătit un pachet de sancțiuni împotriva Turciei
Recep Tayyip Erdogan

Erdogan a vorbit despre producția Sputnik V în Turcia

85
(reînnoit 18:26 07.05.2021)
Președintele Turciei Tayyip Erdogan a declarat că a discutat cu omologul său rus, Vladimir Putin, despre procurarea unei cantități semnificative a vaccinului Sputnik V și despre producția comună a preparatului la întreprinderile turcești.

BUCUREȘTI, 7 mai – Sputnik. Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că a discutat cu omologul său rus, Vladimir Putin, despre livrarea vaccinului Sputnik V în cantități mari și despre producția lui în comun.

Potrivit serviciului de presă al Kremlinului, Putin și Erdogan au purtat miercuri o conversație telefonică cu privire la o posibilă producție în comun a vaccinului Sputnik V la întreprinderile turcești.

“Am purtat negocieri cu Putin în privința vaccinului rusesc Sputnik V, pe care îl vom primi în cantități foarte serioase. Apoi vom demara producția lui în comun în Turcia”, a declarat Erdogan jurnaliștilor.

Vaccinul rusesc împotriva coronavirusului Sputnik V a fost autorizat în 64 de state, care reprezintă o populație totală de peste 3,2 miliarde de persoane. După numărul autorizațiilor obținute, preparatul ocupă locul doi în lume. Eficiența vaccinului constituit 97,6 la sută, potrivit analizei datelor obținute după vaccinarea a 3,8 milioane de ruși. Indicatorul depășește datele publicate mai devreme în revista medicală The Lancet (91,6 la sută), a declarat Fondul Rusesc pentru Investiții Directe și Centrul Gamaleia.

85
Tagurile:
Sputnik V, Turcia
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Astăzi în Moldova începe vaccinarea cu preparatul rusesc ”Sputnik V”
Din 4 mai Moldova este gata să înceapă imunizarea cu "Sputnik V"
Premierul Greciei: Sputnik V este sigur și eficient
Valery Kuzmin, despre deosebirile dintre Sputnik V și alte vaccinuri – cifre concrete
Erdogan: Turcia va primi o cantitate mare de Sputnik V
Aliații SUA vorbesc despre achiziția vaccinului rusesc "Sputnik V"
Turcia anunță autorizarea vaccinului Sputnik V
Peste 20 milioane de oameni s-au vaccinat cu Sputnik V

Загрузка...
Vaccin AstraZeneca

Marea Britanie recunoaște problemele pe care le generează AstraZeneca

94
Autoritățile din Marea Britanie au recomandat limitarea vaccinului AstraZeneca la persoanele peste 40 de ani, recunoscând astfel problemele acestui ser.

BRUXELLES, 7 mai – Sputnik. Comitetul științific care supraveghează campania de vaccinare anti-Covid din Regatul Unit, JCVI, a recomandat astăzi limitarea utilizării vaccinului anti-Covid al AstraZeneca la persoanele de peste 40 de ani, după raportarea a 242 de cazuri de cheaguri de sânge.

JCVI a recomandat deja în aprilie să nu administreze acest vaccin, dezvoltat împreună cu Universitatea din Oxford, celor cu vârsta de peste 30 de ani.

Pe de altă parte, un studiu efectuat în Danemarca şi Norvegia a constatat rate uşor crescute de cheaguri de sânge la persoanele care au primit o primă doză de vaccin AstraZeneca anti-COVID-19, inclusiv cheaguri în creier.

Cercetătorii care au realizat studiul au subliniat, totuşi, că astfel de efecte secundare sunt extrem de rare, iar beneficiile vaccinului depăşesc în continuare riscurile în majoritatea situaţiilor.

„Riscurile absolute ale evenimentelor tromboembolice venoase descrise în acest studiu sunt mici, iar constatările ar trebui interpretate în contextul beneficiilor vaccinării COVID-19 atât la nivel social, cât şi la nivel individual”, au scris cercetătorii într-un rezumat al constatărilor lor publicat în jurnalul medical BMJ.

AstraZeneca rămâne cel mai problematic vaccin la nivelul UE, românii respingând utilizarea lui în urma scandalurilor care au apărut în public legat de efectele secundare. Din acest motiv, Guvernul Cîțu a decis fie să doneze dozele pe care le are România către Republica Moldova și Ucraina, fie chiar să le vândă Republicii Moldova.

94
Tagurile:
AstraZeneca

Загрузка...
Vaccinul Johnson & Johnson

În SUA vor fi distruse 70 de milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson

0
(reînnoit 18:27 07.05.2021)
La întreprinderile din Baltimore au fost confundate ingridientele a două vaccinuri diferite împotriva COVID-19, fiind compromise milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson.

CHIȘINĂU, 7 mai – Sputnik. SUA ar putea retrage peste 70 de milioane de doze ale vaccinului companiei Johnson & Johnson din cauza riscului de poluare, informează RIA Novosti, cu referință la New York Times.

La o întreprindere din Baltimore, în timpul procesului de producție a vaccinului au fost greșite ingredientele pentru două vaccinuri împotriva COVID-19, iar în consecință au fost compromise peste 15 milioane de doze ale preparatului Johnson & Johnson.

Potrivit unei surse guvernamentale, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente este îngrijorată în privința compromiterii altor loturi ale preparatului, care au fost produse odată cu dozele greșite. Acum autoritatea americană examinează chestiunea distrugerii a peste 70 de milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson, produse la această fabrică.

Potrivit publicației, numărul total al dozelor “suspecte” ale vaccinului Johnson & Johnson, ajunse în UE, Canada, Africa de Sud, constituie de la șase la nouă milioane.

Mai devreme, autoritățile de reglementare a medicamentelor din SUA, FDA și CDC au eliminat restricțiile pentru utilizarea preparatului împotriva COVID-19 Johnson & Johnson. Cele două instituții consideră că vaccinul trebuie să fie utilizat în continuare, fiind convinse că acesta este sigur și eficient.

0
Tagurile:
Johnson & Johnson, SUA, vaccin
Tematic
Valery Kuzmin, despre deosebirile dintre Sputnik V și alte vaccinuri – cifre concrete
Maia Sandu s-a vaccinat LIVE împotriva COVID-19 - video
Maia Sandu s-a vaccinat… cu un mesaj politic
Maratonul vaccinării: Guvernul nu mai știe cum să convingă românii

Загрузка...