Exerciții militare în Mediterana de Est

Pentagonul infirmă faptul nave de război se îndreaptă spre coasta de sud a Rusiei

194
Marinarii ruși vor efectua o serie de exerciții în Marea Neagră, inclusiv simularea scufundării unor vase inamice, la doar câteva zile după ce au apărut informaţii că două nave de război americane s-ar îndrepta către regiune, informaţie însă infirmată de Washingtonul.

BUCUREŞTI, 14 apr – Sputnik. Într-o declarație transmisă miercuri de presa locală, șefii Apărării ruse au spus că fregata „Amiralul Makarov” a fost expediată în ape, împreună cu navele Graivoron și Vishni Volochek. De asemenea, vor participa nave mari de deşanţ, utilizate pentru invazii de tip amfibiu, împreună cu avioane de război și elicoptere.

Potrivit declarației, se va exersa o tragere asupra inamicilor de la suprafață, precum și eliminarea suportului aerian. „Rolul simulat al unui inamic va fi jucat de ținte maritime”, au spus oficialii. În același timp, comandanții districtului militar din sudul Rusiei au confirmat că navele din Flotila Caspică se află în drum spre Marea Neagră, unde urmează să se întâlnească cu o flotă deja stabilită în regiune.

Miscarea vine după ce diplomații turci au susținut că au fost anunțați că două nave americane vor trece prin strâmtoarea Bosfor pentru a intra în Marea Neagră. Aceştia au spus că au fost „înștiințați pe canale diplomatice în urmă cu 15 zile că două nave de război americane vor intra în Marea Neagră. Navele vor rămâne acolo până pe 4 mai.”

Măsura a fost considerată ca o demonstrație de sprijin pentru Ucraina, unde ostilitățile dintre forțele guvernamentale și trupele care luptă pentru două republici separatiste din estul țării s-au intensificat în ultimele zile. Kievul și SUA și-au exprimat îngrijorarea cu privire la masarea de trupe rusești raportată la granița comună, un număr de analiști susținând că desfășurările ar putea constitui un preludiu al războiului.

Cu toate acestea, Pentagonul a negat că cele două nave de război ale sale se îndreaptă spre Marea Neagră, susținând că Rusia ar folosi rapoarte false pentru a justifica desfășurări militare la frontiera cu Ucraina.

Marți, ministrul apărării din Moscova, Sergei Șoigu, a vizitat unitățile staționate lângă frontieră pentru un control-surpriză al pregătirii lor. „Trupele au demonstrat disponibilitatea și capacitatea deplină de a îndeplini sarcinile de asigurare a securității militare a țării. În prezent, aceste asociații și formațiuni sunt angajate în exerciții”, a spus acesta, citat de RT

Shoigu a adăugat că redesfăşurările au avut loc „ca răspuns la activitatea militară a alianței care amenință Rusia”. Kremlinul a mai insistat anterior că prezența crescută în regiune este un răspuns la activitatea blocului militar NATO condus de SUA.

Ministrul a mai spus că „trupele Washingtonului sunt transferate din zonele continentale ale Americii de Nord peste Atlantic către Europa și aceste trupe se deplasează prin Europa până la frontierele rusești. Principalele forțe sunt concentrate în Marea Neagră și în regiunea Baltică. ”

Vestea că marinarii americani s-ar putea îndrepta spre coasta de sud a Rusiei a atras critici puternice la Moscova, adjunctul Ministrului de Externe Serghei Riabkov spunând jurnaliștilor că „absolut nimic” nu poate justifica prezența americanilor în regiune. „[E un fapt] provocator în sensul literal al cuvântului: ne testează forțele, jucându-se cu nervii noştri. Nu vor reuși”, a spus Riabkov, care a adăugat că rămânerea acestora departe „va fi spre binele lor”.

194
Tagurile:
NATO, Rusia, Pentagon
Tematic
Erdogan s-a pronunțat în favoarea aderării Ucrainei la NATO
Statele NATO au discutat cu șeful MAE din Ucraina despre “provocările Rusiei”
Șoigu anuță concentrarea trupelor SUA și NATO la granițele Rusiei
Joe Biden participă la Summitul București 9

La Summit-ul de la București, NATO a anunțat o nouă gogomănie

737
(reînnoit 07:38 11.05.2021)
O nouă aberație lansată de NATO la București, după ce de ani de zile vorbesc, fără dovezi, de ”invazii” și războaie hibride duse de Rusia

BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik. Reprezentanții statelor NATO care au participat la summit-ul de la București, organizat însă online,  au făcut o declarație prin care lansează o nouă aberație despre Rusia. Și anume, că Rusia ”comite acte de sabotaj pe teritoriul NATO”!... SABOTAJ!!!

”Condamnăm actele de sabotaj ale Rusiei pe teritoriul Alianţei, aşa cum au demonstrat exploziile din 2014 de la depozitul de muniţie de la Vrbětice, din Republica Cehă, care constituie o violare gravă a dreptului internaţional”, se arată într-o declarație comună.

Și, mai mult, țările NATO își exprimă îngrijorarea ”faţă de informațiile privind un tipar comportamental similar pe teritoriul Bulgariei, așa cum arată anunţul referitor la investigaţia în curs de la Sofia”.

Deci, dacă în Cehia avem de-a face cu o acuzație negată total de Rusia, referitoare la un incident de acum 7 ani (!), în Bulgaria sunt ”informații” dintr-o investigație în curs!

Cu alte cuvinte, în baza unor acuzații fără susținere, NATO ”condamnă”! Exact cum au făcut SUA și alte țări NATO în Irak, Libia sau chiar Afganistan!

Evident, o temă a fost Marea Neagră, unde ”NATO se confruntă cu ameninţări şi provocări distincte din toate direcţiile strategice”.

”Acţiunile agresive ale Rusiei şi creşterea prezenţei sale militare în vecinătatea imediată a NATO, inclusiv recenta escaladare din Marea Neagră, la graniţele Ucrainei şi în Crimeea anexată ilegal, precum şi activităţile agresive hibride derulate de aceasta, continuă să ameninţe securitatea euro-atlantică şi să conteste ordinea internaţională bazată pe reguli”, se arată în documentul semnat la finalul întâlnirii.

Deci, toate acțiunile Rusiei, derulate în cadrul unui exercițiu militar obișnuit pe propriul teritoriu înseamnă ”creşterea prezenţei militare a Rusiei în vecinătatea imediată a NATO” și  ameninţă ”securitatea euro-atlantică şi să conteste ordinea internaţională”.

Pe drept cuvânt te poți întreba dacă asemenea aberații sunt aruncate în spațiul public ca provocări, ca expresii ale unei judecăți cu probleme grave – sau sunt destinate manipulării și prostirii cetățenilor planetei!

Desigur, ”Terorismul rămâne o ameninţare pentru noi toţi”, spune NATO – care totuși nu a explicat ciudatul fenomen al terorismului care a dispărut brusc odată cu pandemia!

Și, evident, ”Războiul hibrid, dezinformarea şi minciuna au ca scop semănarea neîncrederii în societăţile noastre, cu obiectivul final de a șubrezi fundamentul democraţiilor noastre şi de a ne submina unitatea”.

Probabil manifestațiile dure din capitalele europene sau nemulțumirea americanilor, soldată cu ocuparea Capitoliului și acuzațiile de fraudă electorală sunt tot ”război hibrid, dezinformare şi minciună”, marca Rusia și China!

”Instabilitatea de dincolo de frontierele noastre contribuie, de asemenea, la migraţia ilegală. Rămânem vigilenţi, în cadrul Alianţei, astfel încât să ne asigurăm ca Afganistanul să nu redevină un adăpost pentru terorişti”, se arată în declarația comună, fără a se recunoaște că invaziile țărilor NATO în Orientul Apropiat au fost pe cât de nejustificate legal, pe atât de vinovate de criza migrațiilor și de dezastrul unor zone întregi!

Deci, o nouă atitudine scandaloasă, aberantă a unei organizații care, departe de a aduce ”securitate”, este generatoare de tensiuni și chiar conflicte sângeroase, dar și de afectarea echilibrului economic și social al unei părți a planetei. În plus, totul se face pe banii cetățenilor – inclusiv ai românilor, ca un tribut adus bătăușului din cartier.

737
Tagurile:
NATO, summit, Bucuresti

Загрузка...
Atac al Israelului în Gaza

Violențele din Ierusalim sute de victime

1033
(reînnoit 08:41 11.05.2021)
Tirurile de rachete și baloane incendiare au fost lansate în apropiere de Ierusalim, Israelul reacționează în forță, SUA și UE fac apel după apel la calm

BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat ferm: ”Organizaţiile teroriste din Gaza au trecut o linie roşie în seara 'Zilei Ierusalimului, lansând rachete până în zona Ierusalimului - Israelul va reacţiona cu forţă,  oricine atacă va plăti un preţ mare”.

Mai mult, Netanyahu consideră – și avertizează cetăţenii Israelului – ”conflictul actual ar putea dura ceva timp”.

​Reacția lui Netanyahu a venit după ce Hamas şi alte grupări palestiniene din Gaza au intensificat aseară lansările de rachete și baloane incendiare în sudul Israelului, către Ierusalim.

”Explozia semnificativă a violenţei în Fâşia Gaza şi Ierusalimul de Est trebuie să înceteze imediat”, a declarat aseară un purtător de cuvânt al comisarului pentru politică externă al UE, Josep Borrell, subliniind că ”Tirurile de rachete din Fâşia Gaza asupra populaţiei civile din Israel sunt complet inadmisibile şi alimentează escaladarea”.

​UE cere ca toate părţile să se angajeze  în ”eforturi de dezescaladare”, prioritatea trebuie să fie ”evitarea unor noi victime civile”.

”Toţi liderii au responsabilitatea de a acţiona împotriva extremiştilor -  Statu quo-ul locurilor sfinte trebuie respectat pe deplin”, transmite UE.

Situația însă a degenerat, se stimează că sunt peste 300 de răniți în urma luptelor de aseară și de azi noapte. Escaladarea violențelor este una dintre cele mai puternice – asta în contextul restricționării accesului în anumite zone, în perioada Ramadanului.

​Și Casa Albă a reacționat, prin Jake Sullivan, consilierul preşedintelui Joseph Biden pentru Securitate Naţională, care a exprimat ”preocupările grave ale SUA în legătură cu situaţia din Ierusalim, inclusiv în privinţa confruntărilor violente produse în zona Haram al-Sharif -  Muntele Templului, de Ramadan”.

​Tot aseară, un incendiu a izbucnit în incinta Esplanadei Moscheilor din Ierusalim,  unde se aflau mii de credincioşi pentru rugăciunea de seară – dar se pare că nu ar avea legătură cu acțiunile militarilor israelieni.

 

 

 

 

1033
Tagurile:
Atac, Israel, Ierusalim

Загрузка...

Împușcături la o școală din Kazan

0
Împușcături la o școală din Kazan Împușcături la o școală din Kazan Împușcături la o școală din Kazan

Atacul la școala № 175 de pe str. Jaudat Faizi, 8, din Kazan, Republica Tatarstan din Rusia, a avut loc în timpul desfășurării orelor.

Unul dintre atacatori a fost reținut, al doilea, potrivit datelor preliminare, s-a refugiat în clădirea școlii, unde a fost lichidat. 11 persoane au murit, 16 sunt la spital.

"Se auzeau împușcături în toată școala. Au împușcat de multe ori. Există victime, sunt zvonuri că o profesoară de clase primare a fost împușcată în fața elevilor de clasa întâi", a spus o sursă citată de RIA Novosti.

La fața locului se află medici, polițiști, psihologi, sunt prezenți președintele Tatarstanului Rustam Minnihanov, ministrul Sănătății al republicii Marat Sadîkov și procurorul regiunii Ildus Nafikov.

În toate instituțiile de învățământ din oraș au fost consolidate măsurile de securitate. A fost deschis dosar penal.

 

0

Загрузка...