Ursula Von der Leyen și Charles Michel

UE nu-și mai revine după cearta pe scaune a primilor doi lideri europeni

170
(reînnoit 18:20 14.04.2021)
Disputa Sofagate dintre președintele Consiliului European Charles Michel şi președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a continuat și în Parlamentul European.

BRUXELLES, 14 apr – Sputnik. Parlamentul European a simțit nevoia să se implice și el în scandalul Sofagate, disputa pe scaune, așa cum a plecat ea de la vizita din Ankara a primilor doi oficiali europeni, având ecouri până în ziua de astăzi.

Astfel, liderii grupurilor politice şi-au exprimat nemulţumirea faţă de Charles Michel şi Ursula von der Leyen, aceștia fiind convocaţi să dea explicaţii.

”Aşteptăm de la liderii noştri să formeze un front comun, indiferent de protocol, atunci când ei reprezintă Uniunea Europeană (UE) în lume”, a avertizat preşedintele grupului Partidului Popular European, Manfred Weber.

Și din România, Dacian Cioloş, liderul grupului Renew Europe, a simțit nevoia să se amestece în Sofagate și să transmită că e nevoie de o singură voce pe scena internaţională.

De la vizita în Ankara, Preşedintele Consiliului European şi-a cerut scuze în nenumărate ocazii, transmițându-i preşedintei Comisiei Europene ”regretul (său) profund”, în timp ce Von der Leyen a transmis că nu va permite ca o asemenea situaţie să se repete.

Foarte pornită împotriva fostului premier belgian, preşedinta CE nu l-a numit pe acesta niciodată folosindu-i prenumele în cadrul reuniunii.

Ursula von der Leyen vrea ca instituţiile să se spună de acord asupra unui cod de conduită care să permită în viitor evitarea unor incidente în timpul unor vizite comune în străinătate.

Cabinetul ei a și înaintat echipei lui Charles Michel un document în cinci puncte săptămâna trecută, însă echipa lui Michel respinge propunerile pentru că nu se pot modifica tratatele.

Charles Michel şi Ursula von der Leyen urmează să revină în cadrul sesiunii plenare, la sfârşitul lui aprilie, pentru a prezenta dări de seamă cu privire la vizita lor la Ankara şi a discuţiilor pe care le-au purtat cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

170
Tagurile:
Charles Michel, Ursula von der Leyen
Tematic
Ursula von der Leyen, criticată de precursorul ei din cauza vaccinurilor Covid 19
Ursula von der Leyen vrea certificate de vaccinare recunoscute în UE, Iohannis se opune
Ursula von der Leyen a anunțat vaccinuri în plus pentru țările UE
Dolari americani

În timp ce românii privesc la scandaluri, s-a votat combinația imensă și dubioasă cu SUA!

60
Cea mai mare lovitură din ultimele decenii? Una dintre cele mai mari combinații și facilități pentru SUA s-a votat în Parlamentul României – și asta la adăpostul scandalurilor de zi cu zi

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. În timp ce românii sunt ținuți în priză de felurite scandaluri – cu educația sexuală, cu moțiuni fără șanse, cu bătălii în ligheanul PNL sau cu șobolanii ”Madamei Fă”, în parlament s-a votat ”acordul România SUA pentru modernizarea Centralei Nucleare de la Cernavodă”.

”Să vedem cum va fi "investiția" de la Cernavodă - să zicem mersi, dacă americanii vor face măcar un KFC acolo”, comenta jurnalistul de investigații Mirel Curea în octombrie 2020, când România accepta să împrumute o sumă uriașă de la SUA… pentru ca tot o firmă americană să preia, fără licitație, construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă.

Ei bine, vestea bombă e că, în timp ce românii sunt amețiți cu tot felul de scandaluri, în parlament s-a votat ”parteneriatul” bazat pe uriașul împrumut de 8 miliarde euro!

”Am votat astăzi, la Senat, cameră decizională, acordul istoric încheiat între România și Statele Unite ale Americii pentru modernizarea Centralei Nucleare de la Cernavodă!”, anunță Alina Gorghiu, neuitând nici osanalele pentru lider: ”Personajul-cheie din spatele acestei reușite a fost Președintele Iohannis, cel care a pus bazele acestui acord, în 2017, la întâlnirea cu Donald Trump de la Casa Albă”.

Și, evident, liberala ridică în slăvi și ”parteneriatul strategic”: ”Acordul este expresia concretă a importanței parteneriatului nostru strategic cu SUA și a angajamentului pentru securitate energetică în Europa”.

Continuând în același stil al propagandei, senatoarea spune că ”este un proiect în valoare de 8 miliarde de euro, care va implementa cele mai înalte standarde de securitate energetică, va determina creștere economică și va crea numeroase locuri de muncă!”.

Noi îi spunem ”pușchea pe limbă”… să nu cumva să rămână… doar în fază de proiect, ca multe altele ”realizate” în cei 31 de ani.

Cert este că preluarea lucrărilor de către americani s-a făcut în totală sfidare a regulilor competiției, constructorul chinez, de mare anvergură și experiență în domeniu, fiind eliminat pe criterii ”strategice”.

Tot pe aceleași criterii a fost ales constructorul american, la fel a primit o parte de proiectare și o întreprindere franceză, ca să fie împăcat atentul Macron – cât despre împrumutul uriaș nimeni nu spune cine a împuternicit pe cine să negocieze cu banca americană și în ce marjă de condiții!

Când e vorba de SUA nu se discută nimic – e ”strategic”.

***

Reamintim că firme și personaje din SUA controlează Fondul proprietatea, care la rândul său are un cuvânt decisiv la Nuclearelectrica. De asemenea, CN Nuclearelectrica e condusă de un personaj controversat, venit tot din SUA, unde prestat studii la fel de controversate… precum premierul Cîțu.

60
Tagurile:
Bani, SUA, centrală nucleară, Cernavodă, NuclearElectrica

Загрузка...
LGBT

Drapelul LGBT va fi arborat deasupra Departamentului de Stat și a ambasadelor SUA

160
Deşi, în ciuda promisiunii electorale a lui Joe Biden, steagurile LGBT nu sunt încă permise deasupra bazelor militare americane, diplomația țării încalcă linia administrației lui Trump și anunță viitoarea arborare a acestor steaguri deasupra misiunilor diplomatice.

BUCUREŞTI, 22 iun – Sputnik. Pentru a marca 6 ani de la legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex în Statele Unite, Departamentul de Stat va arbora steagul LGBT deasupra sediului său central și a clădirilor misiunilor sale în străinătate între 26 și 28 iunie.

Ungarischer Ministerpräsident Viktor Orbán
© AP Photo / MTI, Szilard Koszticsak

„Un lucru pe care îl pot anunța astăzi pentru prima dată este că la sfârșitul acestei luni Departamentul de Stat va arbora steagul Progresului, un simbol care se referă la diversitatea și intersecționalitatea LGBTQI, a oamenilor și a comunităților [LGBTQI] din întreaga lume”, a declarat luni secretarul de stat Antony Blinken la un podcast al Consiliului Atlantic.

Secretarul de stat al SUA a explicat că ambasadorilor SUA și altor șefi de misiune din întreaga lume li s-a permis anterior să afişeze steagul în birourile și pe clădirile lor.

„Fiecare țară în care suntem reprezentați, șefii de misiune, ambasadorii noștri, birourile noastre – oricine este responsabil – au dreptul de a ridica steagul mândriei pe fațada ambasadei”, a adăugat acesta, potrivit Sputnik France

Decizia lui Trump, respinsă

Cu acest gest, Departamentul de Stat se opune deciziei administrației Trump de a respinge cererile ambasadelor americane de a afișa steagului LGBT. Fostul secretar de stat Mike Pompeo, un creștin evanghelic ferm, care s-a opus public căsătoriilor între persoane de același sex, a subliniat la acea vreme că numai drapelul american trebuie să apară deasupra ambasadelor americane. Mai mult, a limitat chiar vizele pentru intrarea în Statele Unite pentru partenerii diplomaților gay străini.

Noua politică a lui Joe Biden

De la începutul mandatului său, Joe Biden promisese că va apăra drepturile minorităților sexuale din lume şi că va fi o prioritate. Biden a relansat în special o inițiativă luată în 2011 de Barack Obama pentru „promovarea drepturilor persoanelor lesbiene, gay, bisexuale, transgender, queer și intersexuale (LGBTQI) din întreaga lume”.

De asemenea, democratul a abrogat interdicția aplicată persoanelor transgender de a se înrola în armata SUA, anulând o altă decizie luată de predecesorul său. Cu toate acestea, și-a încălcat promisiunea de a permite arborarea steagurilor LGBT la bazele militare americane. În conformitate cu legea adoptată sub Donald Trump, care interzice orice steag neoficial în unităţile armatei, steagurile LGBT sunt încă interzise la bazele militare din întreaga țară, a confirmat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, pe 4 iunie.

160
Tagurile:
LGBT, SUA

Загрузка...
Eugen Teodorovici, Marcel Ciolacu, Gabriela Firea - PSD

Începe Ziua cea mare pentru PSD ar putea reveni la putere!