Roma

Când va începe sezonul turistic estival în Italia

69
Autoritățile din Italia au anunțat când va fi deschis sezonul turistic estival pentru străini. Care sunt condițiile care vor trebuie să fie îndeplinite.

BUCUREȘTI, 12 apr – Sputnik. Sezonul turistic în Italia ar putea fi lansat pe 2 iunie, a anunțat asociația operatorilor turistici din Rusia (ATOR).

E o zi simbolică pentru țară – Ziua Republicii. “Relansarea nu poate fi amânată pentru mai târziu, în caz contrar lupta pentru turiști va fi pierdută în favoarea țărilor concurente”, a declarat ministrul turismului din Italia, Massimo Garavaglia.

Guvernul examinează un șir de condiții pentru primirea turiștilor străini, a explicat demnitarul. O parte semnificativă a locuitorilor destinațiilor turistice populare trebuie să fie vaccinați. Această procedură urmează să fie îndeplinite și celor care vor să viziteze țara. De asemenea, aceștia vor trebui să prezinte un certificat care confirmă imunizarea. O alternativă este rezultatul negativ al testului pentru COVID-19.

“La sfârșitul lui aprilie vor purcede la vaccinarea populației din Capri, Ischia și țărmul Sorrento. Imunizarea este solicitată, de asemenea, de Sicilia și Sardinia”, a declarat Garavaglia.

Planurile Ministerului Turismului sunt susținute și de prim-ministrul țării, Mario Draghi. Acesta a declarat că “meciul estival nu este pierdut”, iată de ce “este important să ne pregătim de sezon, să nu renunțăm”. Șeful cabinetului de miniștri a mai explicat că dacă majoritatea destinațiilor estivale au fost rezervate de italieni, atunci lipsa turiștilor străini afectează în mod deosebit “orașele artei”.

Până pe 30 aprilie în Italia sunt în vigoare măsurile restrictive de intrare a cetățenilor străini. Persoanele sosite în țară trebuie să fie testate și să respecte măsurile de carantinare – cinci zile pentru cetățenii UE și două săptămâni pentru cei din alte state.

Italia examinează posibilitatea deschiderii frontierelor pentru turiștii ruși, însă acest lucru depinde de situația epidemiologică din ambele state, a mai declarat Massimo Garavaglia. “Sperăm că acest lucru se va întâmpla cât mai repede, iar rezervările vor putea fi făcute deja pentru această vară”, a declarat ministrul în cadrul unei conferințe de presă.

Între timp, cei mai mari operatori turistici din Rusia au lansat rezervările pentru tururi pe țărmul Mării Adriatice (Rimini) din 2 iunie. Pentru un bilet cu zborul inclus și hotel de două stele, cetățenii vor plăti cel puțin 70 de mii de ruble (762 euro).

69
Tagurile:
turism, Italia
Tematic
Din vară, noi condiții pentru a vizita Italia - ce trebuie să știe turiștii
Italia: noul sistem de culori în funcţie de situaţia epidemiologică – zonele roşii
Italia: o hoardă de meduze roz au invadat apa din Trieste
Recep Tayyip Erdogan

Erdogan a vorbit despre producția Sputnik V în Turcia

91
(reînnoit 18:26 07.05.2021)
Președintele Turciei Tayyip Erdogan a declarat că a discutat cu omologul său rus, Vladimir Putin, despre procurarea unei cantități semnificative a vaccinului Sputnik V și despre producția comună a preparatului la întreprinderile turcești.

BUCUREȘTI, 7 mai – Sputnik. Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că a discutat cu omologul său rus, Vladimir Putin, despre livrarea vaccinului Sputnik V în cantități mari și despre producția lui în comun.

Potrivit serviciului de presă al Kremlinului, Putin și Erdogan au purtat miercuri o conversație telefonică cu privire la o posibilă producție în comun a vaccinului Sputnik V la întreprinderile turcești.

“Am purtat negocieri cu Putin în privința vaccinului rusesc Sputnik V, pe care îl vom primi în cantități foarte serioase. Apoi vom demara producția lui în comun în Turcia”, a declarat Erdogan jurnaliștilor.

Vaccinul rusesc împotriva coronavirusului Sputnik V a fost autorizat în 64 de state, care reprezintă o populație totală de peste 3,2 miliarde de persoane. După numărul autorizațiilor obținute, preparatul ocupă locul doi în lume. Eficiența vaccinului constituit 97,6 la sută, potrivit analizei datelor obținute după vaccinarea a 3,8 milioane de ruși. Indicatorul depășește datele publicate mai devreme în revista medicală The Lancet (91,6 la sută), a declarat Fondul Rusesc pentru Investiții Directe și Centrul Gamaleia.

91
Tagurile:
Sputnik V, Turcia
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Astăzi în Moldova începe vaccinarea cu preparatul rusesc ”Sputnik V”
Din 4 mai Moldova este gata să înceapă imunizarea cu "Sputnik V"
Premierul Greciei: Sputnik V este sigur și eficient
Valery Kuzmin, despre deosebirile dintre Sputnik V și alte vaccinuri – cifre concrete
Erdogan: Turcia va primi o cantitate mare de Sputnik V
Aliații SUA vorbesc despre achiziția vaccinului rusesc "Sputnik V"
Turcia anunță autorizarea vaccinului Sputnik V
Peste 20 milioane de oameni s-au vaccinat cu Sputnik V

Загрузка...
Vaccin AstraZeneca

Marea Britanie recunoaște problemele pe care le generează AstraZeneca

103
Autoritățile din Marea Britanie au recomandat limitarea vaccinului AstraZeneca la persoanele peste 40 de ani, recunoscând astfel problemele acestui ser.

BRUXELLES, 7 mai – Sputnik. Comitetul științific care supraveghează campania de vaccinare anti-Covid din Regatul Unit, JCVI, a recomandat astăzi limitarea utilizării vaccinului anti-Covid al AstraZeneca la persoanele de peste 40 de ani, după raportarea a 242 de cazuri de cheaguri de sânge.

JCVI a recomandat deja în aprilie să nu administreze acest vaccin, dezvoltat împreună cu Universitatea din Oxford, celor cu vârsta de peste 30 de ani.

Pe de altă parte, un studiu efectuat în Danemarca şi Norvegia a constatat rate uşor crescute de cheaguri de sânge la persoanele care au primit o primă doză de vaccin AstraZeneca anti-COVID-19, inclusiv cheaguri în creier.

Cercetătorii care au realizat studiul au subliniat, totuşi, că astfel de efecte secundare sunt extrem de rare, iar beneficiile vaccinului depăşesc în continuare riscurile în majoritatea situaţiilor.

„Riscurile absolute ale evenimentelor tromboembolice venoase descrise în acest studiu sunt mici, iar constatările ar trebui interpretate în contextul beneficiilor vaccinării COVID-19 atât la nivel social, cât şi la nivel individual”, au scris cercetătorii într-un rezumat al constatărilor lor publicat în jurnalul medical BMJ.

AstraZeneca rămâne cel mai problematic vaccin la nivelul UE, românii respingând utilizarea lui în urma scandalurilor care au apărut în public legat de efectele secundare. Din acest motiv, Guvernul Cîțu a decis fie să doneze dozele pe care le are România către Republica Moldova și Ucraina, fie chiar să le vândă Republicii Moldova.

103
Tagurile:
AstraZeneca

Загрузка...
Vaccinul Johnson & Johnson

În SUA vor fi distruse 70 de milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson

0
(reînnoit 18:27 07.05.2021)
La întreprinderile din Baltimore au fost confundate ingridientele a două vaccinuri diferite împotriva COVID-19, fiind compromise milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson.

CHIȘINĂU, 7 mai – Sputnik. SUA ar putea retrage peste 70 de milioane de doze ale vaccinului companiei Johnson & Johnson din cauza riscului de poluare, informează RIA Novosti, cu referință la New York Times.

La o întreprindere din Baltimore, în timpul procesului de producție a vaccinului au fost greșite ingredientele pentru două vaccinuri împotriva COVID-19, iar în consecință au fost compromise peste 15 milioane de doze ale preparatului Johnson & Johnson.

Potrivit unei surse guvernamentale, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente este îngrijorată în privința compromiterii altor loturi ale preparatului, care au fost produse odată cu dozele greșite. Acum autoritatea americană examinează chestiunea distrugerii a peste 70 de milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson, produse la această fabrică.

Potrivit publicației, numărul total al dozelor “suspecte” ale vaccinului Johnson & Johnson, ajunse în UE, Canada, Africa de Sud, constituie de la șase la nouă milioane.

Mai devreme, autoritățile de reglementare a medicamentelor din SUA, FDA și CDC au eliminat restricțiile pentru utilizarea preparatului împotriva COVID-19 Johnson & Johnson. Cele două instituții consideră că vaccinul trebuie să fie utilizat în continuare, fiind convinse că acesta este sigur și eficient.

0
Tagurile:
Johnson & Johnson, SUA, vaccin
Tematic
Valery Kuzmin, despre deosebirile dintre Sputnik V și alte vaccinuri – cifre concrete
Maia Sandu s-a vaccinat LIVE împotriva COVID-19 - video
Maia Sandu s-a vaccinat… cu un mesaj politic
Maratonul vaccinării: Guvernul nu mai știe cum să convingă românii

Загрузка...