Vaccin AstraZeneca

Un studiu norvegian a găsit legătura dintre vaccinul AstraZeneca și coagularea sângelui

590
(reînnoit 14:01 12.04.2021)
Date îngrijorătoare despre vaccinul AstraZeneca au fost publicate într-un studiu al Spitalului Universitar din Oslo.

BRUXELLES, 12 apr – Sputnik. Efectele secundare serioase și potențial letale au fost subliniate până la cel mai înalt nivel al anticorpilor, dar mecanismul exact care atrage aceste condiții rămâne necunoscut. Totuși, studiul norvegian a influențat decizia Norvegiei dacă să continue sau nu inocularea cu vaccinul AstraZeneca, arată Sputnik News

Studiul a fost făcut de Spitalul Universitar din Oslo și el indică o conexiune între vaccinul AstraZeneca și coagulările severe ale sângelui, număr scăzut de trombocite și hemoragii, consecințe care anterior au determinat zeci de țări să suspende utilizarea lui.

Studiul a fost publicat vineri în The New England Journal of Medicine. El mai indică faptul că deficiența de trombocite indusă de vaccin în cheagurile de sânge poate fi mai frecventă decât cea identificată în studiile anterioare care îi examinau siguranța.

În termen de 10 zile de la vaccinare, Spitalul Universitar din Oslo a primit cinci persoane inițial sănătoase, persoane cu niveluri înalte ale anticorpilor împotriva trombocitelor, despre care se crede că ar fi motivul direct al răspunsului imunitar puternic. Trei din cele cinci persoane sunt acum decedate, în timp ce celelalte două și-au revenit complet, a explicat Pål Andre Holme, medicul șef al departamentului de boli de sânge.

Patru din cinci pacienți erau femei de la 32 la 54 de ani. La o săptămână după vaccinare, acestea au experimentat dureri de cap, dureri abdominale, și dureri de spate, înainte de a deveni cu adevărat bolnave, a explicat medicul șef Nina Haagenrud Schultz, principalul autor al studiului.

Cercetătorii nu au reușit însă să găsească vreun numitor comun al celor cinci pacienți în afara vaccinului.

Ingvild Sørvoll, medic șef la grupul de cercetare de la Universitatea Norvegiei de Nord a comparat efectele secundare cu o condiție cunoscută în care anticorpii se formează împotriva unui medicament numit Heparin.

”Totuși, acești pacienți nu au primit heparin. Atunci am consdierat că ar putea fi o subgrupă a unei trombocitopenii autoimune indusă de Heparin”, a spus Sørvoll.

”Am găsit un nivel înalt de anticorpi. Acești anticorpi au ars măsurătorile în laboratorul nostru. Și apoi ne-am uitat în literatura de specialitate, asemenea anticorpi nu au mai fost descriși niciodală după o vaccinare”, a adăugat Sørvoll.

De altfel, Holme a descris aceste descoperiri ca fiind ”extrem de serioase”. ”Acestea sunt efecte secundare fatale, nu poate fi mai grav de atât”, a adăugat el, dar el nu și-a exprimat opinia dacă acest vaccin ar trebui folosit în continuare în programul de inoculare din Norvegia sau ar trebui abandonat.

”Am mare încredere că Institutul Național al Sănătății Publice și Agenția Norvegiană pentru Medicamente vor face aceste evaluări”, a spus el.

Și Steinar Madsen, directorul medical al Agenției Norvegiene pentru Medicamente, a numit studiul drept „foarte important”, adăugând că acesta a oferit ”o bază pentru cercetări ulterioare”, și va avea impact când Norvegia va decide dacă va relua sau nu vaccinarea cu AstraZeneca.

Acest lucru a fost confirmat de directorul National Institute of Public Health (FHI) Camilla Stoltenberg, sora fostului premier norvegian care este astăzi Secretarul General al NATO.

„Studiul este important deoarece a folosit date găsite în cazurile din Norvegia ale acestui posibil efect secundar rar. Așadar, el oferă o bună descriere și este un studiu foarte important pentru fundația noastră”, a spus Stoltenberg.

Vaccinul AstraZeneca a fost folosit împotriva Covid 19 în cel puțin 115 țări. Până acum, au fost primite rapoarte despre mai mult de 220 de cazuri de coagulare a sângelui în Zona Economică Europeană și Marea Britanie la un loc. Cu 34 de milioane de persoane vaccinate în aceste țări, această cifră indică o rată a incidenței de una la 100.000.

Totuși, unele țări au limitat folosirea AstraZeneca pentru persoane în vârstă sau au oprit utilizarea lui cu totul, în ciuda asigurărilor oferite că beneficiile sale au depăși riscurile potențiale.

590
Tagurile:
AstraZeneca
Tematic
O treime din cei programați au refuzat vaccinul AstraZeneca
Danemarca prelungește suspendarea vaccinării cu AstraZeneca
Legătura între vaccinul AstraZeneca și tromboză, confirmată de un oficial EMA
UK: AstraZeneca, interzis tinerilor sub 30 de ani – ce soluţie propune ministrul Sănătăţii
Gheorghiță, despre trombozele apărute după vaccinarea cu AstraZeneca
Joe Biden participă la Summitul București 9

La Summit-ul de la București, NATO a anunțat o nouă gogomănie

707
(reînnoit 07:38 11.05.2021)
O nouă aberație lansată de NATO la București, după ce de ani de zile vorbesc, fără dovezi, de ”invazii” și războaie hibride duse de Rusia

BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik. Reprezentanții statelor NATO care au participat la summit-ul de la București, organizat însă online,  au făcut o declarație prin care lansează o nouă aberație despre Rusia. Și anume, că Rusia ”comite acte de sabotaj pe teritoriul NATO”!... SABOTAJ!!!

”Condamnăm actele de sabotaj ale Rusiei pe teritoriul Alianţei, aşa cum au demonstrat exploziile din 2014 de la depozitul de muniţie de la Vrbětice, din Republica Cehă, care constituie o violare gravă a dreptului internaţional”, se arată într-o declarație comună.

Și, mai mult, țările NATO își exprimă îngrijorarea ”faţă de informațiile privind un tipar comportamental similar pe teritoriul Bulgariei, așa cum arată anunţul referitor la investigaţia în curs de la Sofia”.

Deci, dacă în Cehia avem de-a face cu o acuzație negată total de Rusia, referitoare la un incident de acum 7 ani (!), în Bulgaria sunt ”informații” dintr-o investigație în curs!

Cu alte cuvinte, în baza unor acuzații fără susținere, NATO ”condamnă”! Exact cum au făcut SUA și alte țări NATO în Irak, Libia sau chiar Afganistan!

Evident, o temă a fost Marea Neagră, unde ”NATO se confruntă cu ameninţări şi provocări distincte din toate direcţiile strategice”.

”Acţiunile agresive ale Rusiei şi creşterea prezenţei sale militare în vecinătatea imediată a NATO, inclusiv recenta escaladare din Marea Neagră, la graniţele Ucrainei şi în Crimeea anexată ilegal, precum şi activităţile agresive hibride derulate de aceasta, continuă să ameninţe securitatea euro-atlantică şi să conteste ordinea internaţională bazată pe reguli”, se arată în documentul semnat la finalul întâlnirii.

Deci, toate acțiunile Rusiei, derulate în cadrul unui exercițiu militar obișnuit pe propriul teritoriu înseamnă ”creşterea prezenţei militare a Rusiei în vecinătatea imediată a NATO” și  ameninţă ”securitatea euro-atlantică şi să conteste ordinea internaţională”.

Pe drept cuvânt te poți întreba dacă asemenea aberații sunt aruncate în spațiul public ca provocări, ca expresii ale unei judecăți cu probleme grave – sau sunt destinate manipulării și prostirii cetățenilor planetei!

Desigur, ”Terorismul rămâne o ameninţare pentru noi toţi”, spune NATO – care totuși nu a explicat ciudatul fenomen al terorismului care a dispărut brusc odată cu pandemia!

Și, evident, ”Războiul hibrid, dezinformarea şi minciuna au ca scop semănarea neîncrederii în societăţile noastre, cu obiectivul final de a șubrezi fundamentul democraţiilor noastre şi de a ne submina unitatea”.

Probabil manifestațiile dure din capitalele europene sau nemulțumirea americanilor, soldată cu ocuparea Capitoliului și acuzațiile de fraudă electorală sunt tot ”război hibrid, dezinformare şi minciună”, marca Rusia și China!

”Instabilitatea de dincolo de frontierele noastre contribuie, de asemenea, la migraţia ilegală. Rămânem vigilenţi, în cadrul Alianţei, astfel încât să ne asigurăm ca Afganistanul să nu redevină un adăpost pentru terorişti”, se arată în declarația comună, fără a se recunoaște că invaziile țărilor NATO în Orientul Apropiat au fost pe cât de nejustificate legal, pe atât de vinovate de criza migrațiilor și de dezastrul unor zone întregi!

Deci, o nouă atitudine scandaloasă, aberantă a unei organizații care, departe de a aduce ”securitate”, este generatoare de tensiuni și chiar conflicte sângeroase, dar și de afectarea echilibrului economic și social al unei părți a planetei. În plus, totul se face pe banii cetățenilor – inclusiv ai românilor, ca un tribut adus bătăușului din cartier.

707
Tagurile:
NATO, summit, Bucuresti

Загрузка...
Atac al Israelului în Gaza

Violențele din Ierusalim sute de victime

1015
(reînnoit 08:41 11.05.2021)
Tirurile de rachete și baloane incendiare au fost lansate în apropiere de Ierusalim, Israelul reacționează în forță, SUA și UE fac apel după apel la calm

BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat ferm: ”Organizaţiile teroriste din Gaza au trecut o linie roşie în seara 'Zilei Ierusalimului, lansând rachete până în zona Ierusalimului - Israelul va reacţiona cu forţă,  oricine atacă va plăti un preţ mare”.

Mai mult, Netanyahu consideră – și avertizează cetăţenii Israelului – ”conflictul actual ar putea dura ceva timp”.

​Reacția lui Netanyahu a venit după ce Hamas şi alte grupări palestiniene din Gaza au intensificat aseară lansările de rachete și baloane incendiare în sudul Israelului, către Ierusalim.

”Explozia semnificativă a violenţei în Fâşia Gaza şi Ierusalimul de Est trebuie să înceteze imediat”, a declarat aseară un purtător de cuvânt al comisarului pentru politică externă al UE, Josep Borrell, subliniind că ”Tirurile de rachete din Fâşia Gaza asupra populaţiei civile din Israel sunt complet inadmisibile şi alimentează escaladarea”.

​UE cere ca toate părţile să se angajeze  în ”eforturi de dezescaladare”, prioritatea trebuie să fie ”evitarea unor noi victime civile”.

”Toţi liderii au responsabilitatea de a acţiona împotriva extremiştilor -  Statu quo-ul locurilor sfinte trebuie respectat pe deplin”, transmite UE.

Situația însă a degenerat, se stimează că sunt peste 300 de răniți în urma luptelor de aseară și de azi noapte. Escaladarea violențelor este una dintre cele mai puternice – asta în contextul restricționării accesului în anumite zone, în perioada Ramadanului.

​Și Casa Albă a reacționat, prin Jake Sullivan, consilierul preşedintelui Joseph Biden pentru Securitate Naţională, care a exprimat ”preocupările grave ale SUA în legătură cu situaţia din Ierusalim, inclusiv în privinţa confruntărilor violente produse în zona Haram al-Sharif -  Muntele Templului, de Ramadan”.

​Tot aseară, un incendiu a izbucnit în incinta Esplanadei Moscheilor din Ierusalim,  unde se aflau mii de credincioşi pentru rugăciunea de seară – dar se pare că nu ar avea legătură cu acțiunile militarilor israelieni.

 

 

 

 

1015
Tagurile:
Atac, Israel, Ierusalim

Загрузка...
Солдаты многонациональной боевой группы НАТО

Klaus Iohannis și președintele Poloniei participă la un exercițiu NATO în România

0
(reînnoit 12:38 11.05.2021)
Klaus Iohannis și președintele Poloniei Andrzej Duda participă astăzi la exercițiul NATO ”Justice Sword 21” care are loc în comuna Smârdan din județul Galați.

BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik. Președintele României Klaus Iohannis și președintele Poloniei Andrzej Duda participă astăzi la exercițiul militar multinațional NATO ”Justice Sword 21”, după ce ieri au fost implicați în desfășurarea summitului B9.

La exercițiul NATO participă 15.000 de militari din 17 țări membre sau partenere ale Alianței.

Evenimentul de astăzi vine în continuarea summitului Formatul Bucureşti - B9 - o iniţiativă lansată de preşedintele României Klaus Iohannis şi de preşedintele Poloniei Andrzej Duda, la care au participat statele membre NATO situate pe Flancul Estic al Alianţei: Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria.

Summitul s-a încheiat cu declarații ostile la adresa Rusiei și cu solicitarea lui Iohannis ca NATO s trimită cât mai multe trupe străine în țările din preajma Rusiei, iar România să primească mai mulți soldați străini pe teritoriul său.

Potrivit lui Iohannis, participarea preşedintelui SUA Joe Biden la videoconferinţă ar arăta încrederea de care se bucură România la Washington, ca aliat şi partener strategic.

0
Tagurile:
Klaus Iohannis, NATO
Tematic
Crimeea a răspuns la comparația Mării Negre cu „lacul NATO”
La Summit-ul de la București, NATO a anunțat o nouă gogomănie
Celebru ziarist, mesaj pentru NATO: ”Gavariți vorbe, ca babele pe marginea șanțului”

Загрузка...