Flags outside the building of the European Parliament in Strasbourg

În Parlamentul European au fost cerute sancțiuni mai dure față de Rusia

249
Anterior, SUA și unele țări europene au făcut declarații cu privirea escaladarea ”agresiunii rusești” și mișcare de trupe în Crimeea.

Europa și Statele Unite trebuie să înăsprească sancțiunile împotriva Rusiei. Declarația a fost făcută de Manfred Weber, șeful Partidului Popular European, fracțiunea principală din cadrul Parlamentului European, într-un interviu acordat grupului media Funke, informează RIA Novosti.

În opina politicianului, Rusia ar continua cursul „provocărilor periculoase”, iar presupusa deplasare a trupelor la frontiera ucraineană este un test pentru Occident. Potrivit liderului Partidului Popular European, sancțiunile ar trebui înăsprite în cazul unei escaladări a situației în estul Ucrainei. Între altele, Weber a propus să se recurgă la o ”înghețare” pe scară largă a conturilor oamenilor de afaceri ruși, precum și la deconectarea Rusiei de sistemul de plăți SWIFT.

"Toate din cauza Donbasului": ce a organizat armata americană în Europa>>>

Anterior, Statele Unite și o serie de țări europene au făcut declarații cu privire la o escaladare a „agresiunii rusești” și mișcarea de trupe în Crimeea și la frontiera de est a Ucrainei, îndemnând Moscova să explice aceste presupuse acțiuni.

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus Dmitri Peskov a menționat că Rusia își mișcă trupe în limita teritoriul său și la discreția sa, acțiunile ei nu au amenințat și nu amenință nicio țară din lume.

La rândul ei, purtătorul de cuvânt a Ministerului de Externe Maria Zaharova a declarat că este lipsit de sens să fie monitorizată mișcarea trupelor rusești pe teritoriul rusesc.

În aprilie 2014, autoritățile ucrainene au lansat o operațiune militară împotriva autoproclamatelor RPL și RPD, care și-au declarat independența după lovitura de stat care a avut loc în Ucraina în februarie 2014. În iulie anul trecut a intrat în vigoare regimul atotcuprinzător de încetare a focului. Însă din februarie curent, situația în Donbass a început să se înrăutățească din nou.

249
Tagurile:
Rusia, Sancțiuni, Parlamentul European
Bani

Franța a înregistrat 300.000 de noi milionari în dolari în timpul pandemiei

10
(reînnoit 16:50 23.06.2021)
Numărul milionarilor din Franța a crescut în 2020, deși ponderea celor bogați care dețin averi naționale a scăzut, potrivit unui raport al Credit Suisse.

BUCUREŞTI, 23 iun – Sputnik. Calificat drept „cel mai rău an din istorie” de Time Magazine, anul 2020 a fost totuși marcat de o creștere bruscă a numărului de milionari din întreaga lume, inclusiv în Franța, notează Raportul din 2021 privind averile al Credit Suisse.

Astfel, la sfârșitul anului 2020, pe planetă existau 56,1 milioane de oameni cu active de peste un milion de dolari, însemnând cu 5,2 milioane mai mult decât în 2019, conform estimărilor companiei.

În cazul Franței, aceasta rămâne pe locul 6 în ceea ce priveşte numărul de milionari în dolari (2,47 milioane în 2020, +309.000), potrivit Sputnik France. Totuşi, după cum explică Credit Suisse, acest rezultat provine dintr-un efect valutar favorabil, euro crescând față de dolar în 2020.

În schimb, în Rusia, numărul milionarilor s-a contractat în 2020, de la 313.000 la 269.000 (-44.000).

Avuția medie a francezilor, în creștere

În timp ce pandemia a accentuat, în general, inegalitățile în întreaga lume, Franța și Germania sunt singurele economii majore care au înregistrat cel mai mare declin privind deţinerea de avere. Dacă în 2019 cei mai bogați francezi dețineau 22,4% din averea națională, în 2020 acest indice este de 22,1%.

Prin comparație, în 2020, în Brazilia, averea celor mai bogați 1% a crescut de la 46,9% la 49,6%, în China, de la 29% la 30,6%, iar în Rusia, de la 57,1% la 58,2%.

În același timp, în 2020, averea medie a francezilor se ridica la 299.360 de dolari (aproape 250.000 de euro), însemnând o creștere de 16.770 de dolari față de anul precedent, se mai arată în raport.

10
Tagurile:
Franţa

Загрузка...
Vaccinul Pfizer

Studiu: vaccinul Pfizer poate provoca o boală rară de sânge

66
(reînnoit 16:19 23.06.2021)
Cercetătorii israelieni au arătat că vaccinul anti-Covid-19 produs de Pfizer a fost legat de posibilitatea șanselor de a dezvolta o afecțiune rară a sângelui, intitulată medical „purpura trombotică trombocitopenică (TTP)”.

BRUXELLES, 24 iun – Sputnik. Un studiu din Israel publicat de Jerusalem Post arată că vaccinul Pfizer poate provoca o boală rară de sânge, TTP, care este o boală autoimună care determină formarea cheagurilor de sânge în diferite organe ale corpului. Potrivit Institutelor Naționale de Sănătate din Israel, aceste cheaguri pot limita sau bloca fluxul de sânge bogat în oxigen către organe cheie precum creierul, rinichii și inima, rezultând probleme grave de sănătate.

Cercetătorii de la Institutul de hematologie de la Shamir Medical Center au declarat că au fost alertați cu privire la această problemă după ce au văzut o creștere bruscă a TTP în țară - patru cazuri detectate într-o lună, comparativ cu două sau trei cazuri pe an.

Echipa medicală a declarat că a găsit o „legătură cronologică” între vaccinarea pacientului și debutul simptomelor bolii. Ei au subliniat că aceștia sunt atât pacienți noi, cât și pacienți a căror boală a apărut după o perioadă lungă de remisie.

În prezent, Ministerul Sănătății evaluează cercetarea și până la finalizarea evaluării, medicii au fost rugați să nu intervină. Un purtător de cuvânt al spitalului a subliniat că acest studiu, care a fost de mare amploare, nu ar trebui în niciun caz să descurajeze oamenii de la vaccinare și a încurajat pe oricine care nu a fost încă vaccinat să primească doza.

Ca rezultat al cercetărilor lor, echipa medicală, condusă de dr. Maya Koren-Michowitz, șefa Laboratorului de hemato-oncologie translațională, a transmis printr-un comunicat că „Medicii și pacienții trebuie să fie atenți la simptomele clinice: oboseală slăbită, tulburări neurologice, hemoragii și dureri toracice”.

De asemenea, au solicitat „persoanelor sănătoase” care sunt vaccinate să fie vigilente și să solicite imediat asistență medicală dacă apar simptome.  Diagnosticul precoce și tratamentele moderne au crescut rata de supraviețuire a pacienților cu TTP de la 10% în trecut la 80% astăzi.

66
Tagurile:
Pfizer

Загрузка...
Avocatul Gheorghe Piperea

Piperea, avertisment european: un nou val va lovi România mai GRAV decât COVID-19!

0
(reînnoit 18:21 23.06.2021)
Va fi un adevărat TSNUNAMI! Gheorghe Piperea trage un semnal de alarmă: este cel mai grav avertisment al Comitetul European pentru Risc Sistemic.

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Cunoscutul avocat și profesor de drept Gheorghe Piperea transmite o alertă: Comitetul European pentru Risc Sistemic și BCE ”au emis public avertizare de „tsunami” de insolvențe, ca urmare a sistării ajutoarelor de stat din pandemie - care au depășit, în UE, 1,7 trilioane de euro.  

Ca atare, Piperea scrie că e cazul ca autoritățile să fie mai îngrijorate de acest val decât de ”valul IV epidemiologic” care va fi ”cel mai probabil evitat, dar nu și valul cauzat de seismele economice în serie asociate fiecărei stări de lockdown/confinement care s-au succedat în ultimele 16 luni”.

De aceea, ”Valul IV va fi un val de insolvențe”, arată profesorul Piperea, care anunță că, sub acest titlu, pe 1 și 2 iulie, la Brașov, se va organiza o dezbatere serioasă pe acest subiect, ”împreună cu specialiști în domeniu, în cadrul unei conferinței care se va transmite LIVE în rețelele de socializare”.

Întâlnirea este organizată de Institutul Române de Drept Comercial.

”Ne adresăm tuturor categoriilor de profesioniști ai dreptului comercial și ai procedurilor de insolvență (avocați, juriști de afaceri, practicieni în insolvență, executori judecătorești, notari, magistrați), economiștilor, evaluatorilor, contabililor, instituțiilor de credit, instituțiilor bugetare, furnizorilor de utilități, reprezentanților salariaților, experților în politici publice”, scrie Piperea, arătând că speakerii vor fi lideri din domeniul academic, administrativ sau de business, precum și avocați și practicieni în insolvență.

De asemenea, vor fi prezenți Paul Anghel, director general al ANPC, și Dana Munteanu, director al direcției Insolvență persoane fizice, din cadrul ANPC, care susține prezentări pe tema ”importanței restructurării datoriilor pentru persoanele fizice supra-îndatorate”.

Sperăm ca și alte figuri din schema Executivului și a Legislativului să ia în seamă acest avertisment, dar și opiniile specialiștilor de la această importantă conferință, care ar putea preveni dificultățile prin care va trece mediul economic românesc.

Îngrijorător este faptul că, la nivelul Guvernului sau Parlamentului acest subiect nu este abordat, în ciuda semnalului de alarmă european.

În schimb, Banca Centrală a Franței a avertizat că ”urmează o perioadă riscantă din punctul de vedere al supra-îndatorării și chiar al ruinei consumatorilor, consecutive sistării ajutoarelor de stat și facilităților financiar-bancare aferente pandemiei”, arată specialiștii de la RomInsolv.

”Legislația insolvenței trebuie revăzută și împrospătată, date fiind, în special, provocările și riscurile antrenate de pandemie”, consideră specialiștii în domeniu.

Oare Guvernul și Parlamentul României aud?...

0
Tagurile:
Gheorghe Piperea

Загрузка...