Recep Tayyip Erdogan și Volodimir Zelenski

Erdogan și Zelenski au discutat situația din Marea Neagră și Donbass

476
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se află într-o vizită la Istanbul ca parte a unei reuniuni a Consiliului de cooperare turco-ucrainean de cel mai înalt nivel.

Președintele turc Tayyip Erdogan a spus, în cadrul discuțiilor d ela Istanbul cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, că principalul obiectiv al Turciei este „păstrarea Mării Negre ca o mare de pace, liniște și stabilitate și nu dorim în niciun caz o creștere a gradului de tensiune din regiunea noastră”.

„În primul rând, am discutat temeinic problemele de securitate și combaterea provocărilor din regiunea Mării Negre. Și este demn de remarcat faptul că viziunea Kievului și viziunea Ankarei coincid privind amenințările în sine și a modalităților de a răspunde corespunzător acestor amenințări.

Regiunea Donbass

Erdogan și-a exprimat sprijinul pentru acordurile de la Minsk asupra regiunii Donbass, în cadrul acestora, este necesar să se reducă tensiunile din estul Ucrainei, a spus el în urma discuțiilor cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski la Istanbul.

"Am făcut schimb de opinii cu privire la situația din estul Ucrainei. Credem că această criză existentă poate fi rezolvată politic, diplomatic și în cadrul dreptului internațional. Dorim ca escaladarea și tensiunea să fie reduse cât mai repede posibil, iar pacea să fie stabilită din nou în cadrul acordurilor de la Minsk. Suntem gata să sprijinim acest proces", a spus Erdogan.

"Misiunea OSCE, care monitorizează situația din Donbass, își continuă activitatea. Credem că este important să activeze fără probleme. Vom continua să sprijinim această misiune OSCE, în care diplomații turci au lucrat de la bun început", a declarat președintele turc.

Președintele Ucrainei a declarat că l-a informat pe președintele turc despre situația din Donbass și despre „militarizarea” din Crimeea.

"Astăzi am informat în detaliu partea turcă cu privire la situația din teritoriile ocupate temporar din Ucraina: în Donbass și Crimeea, în special, și despre încălcarea drepturilor omului în peninsulă și despre militarizarea sa în curs", a spus Zelenski la briefing, sâmbătă, în urma unei întâlniri cu omologul său turc.

Crimeea

Recep Tayyip Erdogan a susținut platforma internațională „Platformei Crimeea” în urma discuțiilor cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski.

Liderul turc a spus că Ankara pledează pentru „integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei”, iar „poziția sa principială este nerecunoașterea anexării Crimeei”.

Potrivit lui Erdogan, „Platforma Crimeii” este concepută pentru a „uni” pământurile ucrainene.

Erdogan a adăugat că Turcia consideră că "creșterea nivelului de trai al tătarilor din Crimeea, care au fost forțați să părăsească patria lor, <...> este o" obligație istorică și umanitară".

"Avem proiecte pentru construirea unei moschei pentru frații noștri, tătarii din Crimeea. Sper că în viitorul apropiat vom face primul pas pentru implementarea acestui proiect", a spus șeful statului turc.

Summitul „Platformei Crimeea” este programat pentru 23 august. Acolo, Kievul vrea să discute problema „revenirii” peninsulei. Ucraina a făcut apel către mai multe state pentru a se alătura Platformei, inclusiv Turcia, Franța, Marea Britanie, Germania, Canada și Statele Unite.

În octombrie, președintele turc Tayyip Erdogan a declarat că Ankara nu recunoaște republica ca regiune rusă și intenționează să sprijine tătarii din Crimeea împreună cu Ucraina.

Crimeea l-a îndemnat pe liderul turc să nu facă concluzii pripite cu privire la statutul peninsulei și să se asigure de afilierea sa rusă în timpul unei vizite personale.

Crimeea a devenit o regiune rusă după un referendum organizat acolo în martie 2014, în care 96,77% dintre alegătorii din Crimeea și 95,6% dintre locuitorii Sevastopolului s-au declarat favorabili aderării la Rusia. Ucraina consideră că, Crimeea este teritoriul său, dar ocupat temporar. Conducerea rusă a afirmat în repetate rânduri că locuitorii din Crimeea, în deplină conformitate cu dreptul internațional și cu Carta ONU, au votat pentru reunificarea cu Rusia. Potrivit președintelui rus, Vladimir Putin, problema Crimeei este „definitiv închisă”.

Cooperarea dintre Turcia și Ucraina

Cooperarea dintre Turcia și Ucraina în domeniul industriei de apărare nu este îndreptată împotriva țărilor terțe, a declarat președintele turc Tayyip Erdogan.

"Un element important al cooperării noastre este cooperarea în industria apărării. Ținând cont de problemele apărării și securității, am început să lucrăm în formatul" 2 + 2 "(șefii ministerelor de externe și ale ministerelor apărării din cele două țări). Astfel, vom consolida coordonarea dintre țările noastre. Cooperarea dintre țările noastre nu este o inițiativă destinată țărilor terțe", a declarat Erdogan la o conferință de presă comună cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, care se află în vizită la Istanbul.
476
Tagurile:
Vladimir Zelenski, Recep Tayyip Erdogan
Берлин

Germania relaxează azi restricţiile pentru persoanele vaccinate ce vor avea voie facă

71
Guvernul federal din Germania relaxează de azi restricţiile pentru persoanele care au primit ambele doze de vaccin anti-COVID-19 sau care s-au vindecat. Ce restricţii se vor relaxa pentru aceste persoane.

BUCUREŞTI, 9 mai – Sputnik. În Germania, persoanele care s-au vaccinat cu ambele doze de vaccin anti-COVID-19 sau care s-au recuperat din această boală au voie să se întâlnească în privat, fără restricţii, cu alte persoane din aceeaşi categorie, iar dacă se întâlnesc cu persoane nevaccinate, nu vor fi nevoite să respecte limita de contact, potrivit România TV.

De asemenea, persoanele vaccinate nu vor fi obligate să intre în carantină după revenirea din călătorii, decât dacă revin dintr-o zonă în care o variantă a virusului circulă intens, şi nu vor trebui nici să prezinte un rezultat negativ la test pentru a avea acces în magazine sau pentru a beneficia de servicii.

Potrivit Institutului Robert Koch, 31% din populaţia Germaniei a primit primul vaccin şi un procent de 8.8% a primit ambele doze.

În ceea ce priveşte purtarea măştii şi menţinerea distanţei sociale, aceste măsuri se vor menţine în anumite situaţii şi clădiri.

De asemenea, Germania a anunţat, săptămâna trecută, că va permite ca vaccinul AstraZeneca să fie administrat adulţilor de toate vârstele şi intenţionează să ofere şi adolescenţilor între 12 şi 18 ani un vaccin împotriva noului coronavirus până la sfârşitul lunii august.

71
Tagurile:
Vaccinare, COVID-19, Relaxare, Germania

Загрузка...
Steagurile UE coborâte în bernă lângă sediul Comisiei Europene după atentatul din Marea Britanie

Partidul Comunist din Grecia a acuzat UE de falsificarea istoriei

151
Partidul Comunist din Grecia a acuzat Uniunea Europeană de faptul că încearcă să dea peste cap istoria, falsificând-o, iar în fostele țări socialiste, eliberate de nazism prin acțiunile eroice ale URSS, acum onorează SS-ul și distrug distrug monumente istorice.

BUCUREȘTI, 9 mai - Sputnik. Uniunea Europeană, sărbătorind Ziua Europei pe 9 mai în locul „Marii Victorii Antifasciste a Națiunilor”, încearcă să dea peste cap istoria, falsificând istoria, iar în fostele țări socialiste, eliberate de nazism prin acțiunile eroice ale URSS, acum onorează SS-ul, distrug monumente istorice, a declarat Partidul Comunist Grecia (KKE).

„Pe 9 mai, oamenii sărbătoresc, onorează și își amintesc de Marea Victorie Antifascistă a Națiunilor, marcată de semnarea predării necondiționate de către naziști pe 9 mai 1945. Armata Roșie a Uniunii Sovietice, 20 de milioane uciși în URSS, căzuți pe câmpurile de luptă, mișcări de rezistență europene ... - cu victimele lor au scris epopeea unei Victorii Antifasciste ", se spune în declarația Partidului Comunist Elen, ajunsă în posesia RIA Novosti.

Partidul Comunist Elen aduce un omagiu celor care au luptat cu armele, celor care au fost torturați, închiși, exilați, celor care au acționat cu toată puterea împotriva axei nazist-fasciste Germania-Italia-Japonia și aliaților lor.

PCE a declarat că este mândru că este liderul luptei eroice, iar mii de membri ai săi, prin eroismul și sacrificiul de sine, au scris câteva dintre paginile de aur ale istoriei sale, au contribuit la rezultatul victorios al războiului.

„UE, străduindu-se în mod constant să dea istoria peste cap, a numit-o pe 9 mai„ Ziua UE ”. Anul acesta alege pe 9 mai să înceapă o nouă spălare a creierului, așa-numita„ conferință despre viitorul Europei ”, se arată în document.

"Evenimentele de astăzi din economia globală și în fruntea competiției internaționale acordă și mai multă importanță istoriei și lecțiilor celui de-al doilea război mondial", consideră Partidul Comunist.

PCE că Uniunea Europeană a inclus în „teoria oficială a celor două extreme” inacceptabile, echivalând monstrul nazist cu comunismul, jucând un rol principal în anticomunism și falsificarea istoriei.

„În fostele țări socialiste, eliberate de nazism prin acțiunile eroice ale Partidului Comunist și ale Uniunii Sovietice, precum Ungaria, Polonia, Estonia, Letonia, Lituania, acum, cu sprijinul UE, partidele și simbolurile comuniste sunt scoase în afara legii, acolo îi onorează pe complicii SS, distrug monumente istorice ale Victoriei Antifasciste, care le reamintește oamenilor, cine, cum și cu ce jertfe au zdrobit fascismul ", se arată în declarație.
151
Tagurile:
UE, Grecia

Загрузка...

Imagini spectaculoase: Parada Victoriei din Piața Roșie din Moscova

0
(reînnoit 17:43 09.05.2021)
Urmăriți în reportajul foto Sputnik cum s-a desfășurat principala paradă militară din capitala Rusiei în cinstea celei de-a 76-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Parada s-a desfășurat duminică în capitala Rusiei, cu participarea a peste 12 mii de militari, a peste 190 de unități de echipamemt de luptă și 76 de elicoptere și avioane.

Ea a fost dirijată de comandantul-șef al forțelor terestre, generalul armatei Oleg Saliukov, iar ministrul Apărării, generalul armatei Serghei Șoigu, a întâmpinat parada.

Anton Sunțov a fost crainicul Parade Victoriei, în locul lui Evgheni Horoșevțev, care a murit pe 13 decembrie anul trecut la vârsta de 77 de ani.

La începutul paradei, au fost aduse în Piața Roșie pe fundalul cântecului „Război sacru” drapelul național al Federației Ruse și Stindardul Victoriei, stindardul de luptă al diviziei 150 de puști de la Idrița.

Apoi Șoigu și Saliukov au circulat în decapotabile Aurus și au salutat echipajele de paradă, după care ministrul a raportat președintelui Federației Ruse, comandantului suprem Vladimir Putin.

După discursul șefului statului și un minut de reculegere, a început o procesiune solemnă de trupe, care a fost condusă de Saliukov în decapotabilul Aurus.

 

0
 • © Sputnik / Evgeny Odinokov

  Cadeții Școlii superioare de comandă militară din Moscova în Piața Roșie din Moscova înainte de începerea paradei militare organizate cu prilejul aniversării a 76-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

 • © Sputnik / Ramil Sitdikov

  Un veteran al Marelui Război pentru Apărarea Patriei pe Piața Roșie din Moscova după Parada Victoriei

 • © Sputnik / Evgeny Biyatov

  Militari ai gărzii de onoare la Parada Victoriei, organizată cu prilejul aniversării a 76-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

 • © Sputnik / Alexey Filippov

  Avioanele Su-25BM în timpul părții aeriene a paradei, organizate cu prilejul aniversării a 76-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei

 • © Sputnik / Sergey Pyatakov

  Militari în timpul sărbătoririi a celei de-a 76-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

 • © Sputnik / Ramil Sitdikov

  Militari ai forțelor aerospațiale la paradă militară organizată cu prilejul aniversării a 76-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei

 • © Sputnik / Pavel Bednyakov

  Elicoptere multifuncționale Mi-8 în timpul părții aeriene a paradei organizate cu prilejul aniversării a 76-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei

 • © Sputnik / Ramil Sitdikov

  Un băiat privește în binoclu în timpul paradei militare de la Moscova

 • © Sputnik / Dmitry Astakhov

  Președintele rus Vladimir Putin la parada militară de la Moscova organizată cu prilejul aniversării a 76-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei

 • © Sputnik / Ramil Sitdikov

  Trupele aeriene, defilând la Paradă Victoriei de la Moscova.

 • © Sputnik / Sergey Guneev

  Militari ai gărzii de onoare în timpul Paradei Victoriei de la Moscova

 • © Sputnik / Evgeny Biyatov

  Tankurile T-34-85 la Parada Victoriei de la Moscova

 • © Sputnik / Sergey Pyatakov

  Veteranul Marelui Război pentru Apărarea Patriei Rimma Ritova în Parcul de Cultură Gorki

 • © Sputnik / Evgeny Biyatov

  Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, în timpul Paradei Victoriei

 • © Sputnik / Michael Metzel

  Președintele rus, Vladimir Putin, și președintele Republicii Tadjikistan, Emomali Rahmon, (dreapta) depun flori pe Aleea orașelor-erou, la mormântul soldatului necunoscut din parcul Alexandrovski

 • © Sputnik / Alexander Wilf

  Un avion-cisternă Il-78 și bombardierul Tu-95MS zboară deasupra centrului de business al Moscovei

 • © Sputnik / Ramil Sitdikov

  Un soldat cu o fată după parada militară de la Moscova

 • © Sputnik / Evgeny Odinokov

  Un militar al gărzii de onoare, în timpul Paradei Victoriei


Загрузка...