Ангела Меркель

Germania: un nou lockdown, „necesar” pentru a preveni al treilea val de COVID-19

264
Președintele Institutului german Robert Koch a solicitat un nou lockdown de două până la patru săptămâni în Germania pentru a contracara al treilea val de Covid-19, în timp ce cancelarul Angela Merkel intenționează să impună restricții uniforme în toată țara.

BUCUREŞTI, 9 apr – Sputnik. „În fiecare zi în care nu acționăm pierdem vieți”, a declarat Lothar Wieler, președintele Institutului Robert Koch – agenție a guvernului federal german și institut de cercetare responsabil cu controlul și prevenirea bolilor – în timpul unei conferințe de presă săptămânale.

În acelaşi timp, cancelarul Angela Merkel intenționează să preia controlul de la statele federale pentru a impune restricții de lockdown în mod uniform în toată țara. Purtătorul de cuvânt al guvernului german, Ulrike Demmer, a declarat că guvernul federal intenționează să adopte o nouă legislație săptămâna viitoare pentru a impune restricții uniforme împotriva coronavirusului în toată țara.

„Germania se află în mijlocul unui al treilea val, astfel că guvernul federal și landurile au fost de acord să sporească puterea legislației naționale”, a declarat Demmer presei.

Germania are un sistem federal, ceea ce înseamnă că fiecare dintre cele 16 landuri ale sale își stabileşte propriile reguli privind Covid-19. Întâlnirea cu liderii landurilor pentru a revizui regulile privind coronavirusul, întâlnire care era planificată pentru 12 aprilie, a fost anulată.

Aceasta vine după comentariile lui Merkel de la începutul acestei săptămâni în favoarea unui lockdown scurt și dur în toată țara pentru a ușura presiunea crescândă asupra sistemului de sănătate al ţării, potrivit RT.

Vorbind reporterilor miercuri, Ulrike Demmer a declarat că Merkel este în favoarea „unui blocaj național scurt”, adăugând că „fiecare apel în favoarea unui blocaj scurt și uniform este corect”.

Germania se află într-o formă de lockdown din noiembrie, dar se luptă să reducă o creștere recentă a cazurilor legate de așa-numita variantă britanică. Institutul Robert Koch spune că numărul de cazuri confirmate a crescut la aproape 25.500 într-o singură zi joi, ceea ce înseamnă cu aproximativ 3.000 mai mult decât săptămâna precedentă, adăugând totuși că cifrele pot fi afectate de weekendul prelungit când au căzut sărbătorile de Paște.

Germania intenționează să aibă discuții bilaterale cu Rusia cu privire la posibila livrare a vaccinului Sputnik V împotriva Covid-19 dacă vaccinul este aprobat de Uniunea Europeană. Ministrul Sănătății, Jens Spahn, a declarat că Berlinul va discuta cu Moscova despre când și ce cantități de vaccin ar putea fi livrate.

264
Tagurile:
Germania
Tematic
Acest land din Germania relaxează restricţiile
Germania, întorsătură de situaţie: Merkel anulează lockdown-ul draconic de Paște
Merkel a anunțat cel mai dur Lockdown în Germania la început de aprilie și de Paște
Встреча Владимира Путина с Джозефом Байденом в Москве

Presa a aflat unde ar putea avea loc întâlnirea dintre Putin și Biden

17
(reînnoit 12:00 06.05.2021)
Politico a numit câteva locuri posibile unde ar putea avea loc întâlnirea dintre președinții Rusiei și SUA.

CHIȘINĂU, 6 mai – Sputnik. Foști oficiali americani nu exclud că întâlnirea dintre președinții Rusiei și a Statelor Unite, Vladimir Putin și Joe Biden, ar putea să aibă loc la Praga. De asemenea, ei admit și astfel de opțiuni precum Islanda, Slovenia sau Azerbaidjan, informează publicația Politico.

Biden și Putin
© Sputnik / Алексей Дружинин

În aprilie, primul viceprim-ministrul Republicii Cehe, Jan Hamáček, care la acea vreme executa și atribuțiile de serviciu ale ministrului de Externe al țării, a declarat că le-a solicitat ambasadorilor țării de la Moscova și Washington să propună organizarea unui summit ruso-american la Praga. El a anunțat acest lucru cu câteva zile înainte de declanșarea scandalului diplomatic legat de exploziile de la Vrbětice.

În 1986, la Reykjavík, a avut loc o întâlnire între președintele SUA, Ronald Reagan, și secretarul general al Comitetul Central al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov. Anterior, Ministerul islandez de Externe a declarat pentru agenția RIA Novosti că Islanda nu a primit oferte de organizare a unei întâlniri între Putin și Biden, dar este pregătită să sprijine inițiativele menite să reducă tensiunile.

În 2001, Slovenia a devenit locul primelor negocieri între Putin și președintele SUA de atunci – George W. Bush.

Anterior, Casa Albă a anunțat că Biden i-a propus liderului rus o întrevedere la nivel înalt în această vară, într-una dintre țările europene, pentru a discuta problemele acumulate în relațiile bilaterale. Marți, Biden a declarat că speră să se întâlnească cu Putin în iunie.

Praga a acuzat serviciile secrete ruse de implicare în explozia de la depozitul de arme din Vrbětice, din 2014, și a expulzat din țară 18 diplomați. Ca răspuns, Moscova a declarat 20 de angajați ai misiunii diplomatice cehe persona non grata, afirmând că acuzațiile de implicare în producerea exploziei sunt absurde, nefondate, false și revoltătoare.

 

17
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin

Загрузка...
A fighter of Daesh holds an ISIL flag and a weapon on a street in the city of Mosul, Iraq, in this June 23, 2014.

ISIS a testat arme biologice asupra prizonierilor din Irak

69
(reînnoit 10:04 06.05.2021)
Grupul de anchetă al ONU a stabilit că militanții organizației teroriste ISIS au testat armele biologice asupra prizonierilor din Irak

BUCUREȘTI, 6 mai - Sputnik. Grupul de anchetă al ONU pentru a ajuta la aducerea în fața justiției a organizației teroriste ISIS (UNITAD) pentru crimele comise a stabilit că militanții au testat armele biologice asupra prizonierilor din Irak, a raportat Al-Arabiya TV, făcând trimitere la un raport pus la dispoziția sa.

Raportul UNITAD menționează, de asemenea, că crimele militanților ISIS împotriva yezidilor (un grup etno-confesional kurd care trăiește în principal în nordul Irakului) se ridică la crime de război și genocid.

Mai mult decât atât, în raport se spune că ISIS a folosit arme chimice împotriva civililor în 2014-2016.

Rezoluția 2379, de înființare a unei echipe speciale de anchetă pentru investigarea crimelor comise de ISIS, a fost adoptată de Consiliul de Securitate al ONU la 21 septembrie 2017 pentru a trage la răspundere teroriștii ”în legatură cu crimele comise în Irak prin colectarea și păstrarea probelor care ar putea echivala cu crime de război, crime împotriva umanității și genocid”.

În plus, UNITAD are sarcina de a ajuta la aducerea făptașilor în fața justiției din întreaga lume pentru atrocitățile comise de o organizație teroristă.

La sfârșitul anului 2017, Bagdad-ul a anunțat victoria asupra ISIS, cu toate acestea, armata irakiană, cu sprijinul coaliției internaționale și a unităților de miliție, continuă să epureze teroriștii și operațiunile de identificare a „celulelor adormite” ale grupului în anumite zone.

În noiembrie 2020, ministrul irakian de externe Fuad Hussein a declarat într-un interviu acordat RIA Novosti că ISIS a intensificat activitățile în țară în ultimele luni, inclusiv în părți din provincia Anbar de vest, în provinciile Kirkuk și Diyala și în părți din provincia Ninewa în nordul tări.

69
Tagurile:
Irak, ONU, ISIS

Загрузка...
Сергей Викторович Лавров

Lavrov a răspuns la amenințările UE de a impune noi sancțiuni Rusiei

79
Ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, a răspuns la amenințările Uniunii Europene de a impune noi sancțiuni Rusiei.

Sergueï Lavrov
© Sputnik / Le service de presse du ministère russe des Affaires étrangères
BUCUREȘTI, 6 mai - Sputnik. Bruxelles, care declară posibilitatea introducerii unor noi sancțiuni împotriva Moscovei și „nelegitimitatea” unui posibil răspuns rus la acești pași, copleșit de o manie de impunitate, este un drum care nu duce nicăieri, a declarat joi ministrul rus de externe Sergei Lavrov.

„Faptul că Uniunea Europeană a declarat ilegitimitatea și lipsa justificării juridice internaționale pentru acțiunile noastre înseamnă doar un singur lucru: faptul că Uniunea Europeană crede că totul îi este permis și este fără cusur, UE începe să fie copleșită de o altă manie - Adică impunitate completă ", a spus Lavrov la o conferință de presă după vizita sa în Armenia.

"Mi se pare că aceasta este o cale greșită ... Lobby-ul rusofob agresiv din Uniunea Europeană își face treaba ... Nu putem să nu răspundem la această ostilitate", a adăugat ministrul rus.

79
Tagurile:
Sergei Lavrov

Загрузка...