Sputnik V

Autoritățile de la Madrid cer presiuni asupra EMA pentru aprobarea Sputnik V

150
(reînnoit 18:00 09.04.2021)
Autoritățile locale din Madrid îndeamnă guvernul Spaniei să exercite presiuni asupra EMA pentru aprobarea cât mai rapidă a vaccinului rusesc Sputnik V.

BUCUREȘTI, 9 apr – Sputnik. Autoritățile din Madrid îndeamnă guvernul Spaniei să exercite presiuni asupra Agenției Europene a Medicamentelor (EMA) pentru accelerarea aprobării vaccinului rusesc Sputnik V, a declarat adjunctul consilierului pentru sănătate a comunității Madrid, Antonio Zapatero.

“Presa scrie că guvernul Bavariei și chiar guvernul Germaniei vor face achiziții directe, odată cu aprobarea EMA. Iată de ce îndemn insistent guvernul să exercite presiuni asupra Agenției Europene a Medicamentelor pentru a obține un acces cât mai rapid la acest vaccin, al cărui rezultate publicate sunt excelente”, a declarat Zapatero în cadrul unei conferințe de presă.

De asemenea, acesta a adăugat că administrația Madridului s-a întâlnit cu alți producători și a solicitat informații cu privire la accesibilitatea vaccinului.

Săptămâna aceasta comunitatea autonomă Madrid au confirmat că au purtat negocieri cu privire la un acord preliminat de livrare a vaccinului Sputnik V în capitală, însă decizia finală poate fi luată doar după ce vaccinul va fi autorizat de Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA).

După care guvernul regional, format de Partidul Popular, a fost criticat de oponenții politici, inclusiv de premierul Pedro Sánchez. Șeful cabinetului de miniștri a amintit că Sputnik V se află în procesul de examinare al EMA, declarând că guvernul Spaniei “vrea să se convingă de siguranța maximă a vaccinului pentru cetățeni” și a îndemnat administrațiile tuturor comunităților autonome la “solidaritate” în negocierile cu privire la achiziționarea vaccinurilor. Ulterior, șeful guvernului comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a declarat că în pofida criticii, este gata să cumpere pentru regiune vaccinul rusesc Sputnik V, dacă i se va dovedi eficienta.

150
Tagurile:
Spania, Madrid, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V (197)
Tematic
Gintsburg: Iată de ce Uniunea Europeană nu lasă vaccinul „Sputnik V” pe piața sa
Austria vrea un milion de doze Sputnik V
În Iordania a început campania de vaccinare cu Sputnik V
Oraș francez popular comandă vaccinurile ruseşti Sputnik V
Dezvoltătorul vaccinului Sputnik V dă asigurări că poate livra doze în întreaga lume
„Sputnik V” protejează împotriva tulpinii sud-africane COVID mai bine decât Pfizer - sursă
Un politician italian s-a vaccinat cu Sputnik V
Bavaria are un contract preliminar pentru procurarea Sputnik V
Germania este aproape de a începe negocierile cu Rusia pentru vaccinul Sputnik V
Recep Tayyip Erdogan

Erdogan a vorbit despre producția Sputnik V în Turcia

90
(reînnoit 18:26 07.05.2021)
Președintele Turciei Tayyip Erdogan a declarat că a discutat cu omologul său rus, Vladimir Putin, despre procurarea unei cantități semnificative a vaccinului Sputnik V și despre producția comună a preparatului la întreprinderile turcești.

BUCUREȘTI, 7 mai – Sputnik. Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că a discutat cu omologul său rus, Vladimir Putin, despre livrarea vaccinului Sputnik V în cantități mari și despre producția lui în comun.

Potrivit serviciului de presă al Kremlinului, Putin și Erdogan au purtat miercuri o conversație telefonică cu privire la o posibilă producție în comun a vaccinului Sputnik V la întreprinderile turcești.

“Am purtat negocieri cu Putin în privința vaccinului rusesc Sputnik V, pe care îl vom primi în cantități foarte serioase. Apoi vom demara producția lui în comun în Turcia”, a declarat Erdogan jurnaliștilor.

Vaccinul rusesc împotriva coronavirusului Sputnik V a fost autorizat în 64 de state, care reprezintă o populație totală de peste 3,2 miliarde de persoane. După numărul autorizațiilor obținute, preparatul ocupă locul doi în lume. Eficiența vaccinului constituit 97,6 la sută, potrivit analizei datelor obținute după vaccinarea a 3,8 milioane de ruși. Indicatorul depășește datele publicate mai devreme în revista medicală The Lancet (91,6 la sută), a declarat Fondul Rusesc pentru Investiții Directe și Centrul Gamaleia.

90
Tagurile:
Sputnik V, Turcia
Тема:
Vaccinul Sputnik V (197)
Tematic
Astăzi în Moldova începe vaccinarea cu preparatul rusesc ”Sputnik V”
Din 4 mai Moldova este gata să înceapă imunizarea cu "Sputnik V"
Premierul Greciei: Sputnik V este sigur și eficient
Valery Kuzmin, despre deosebirile dintre Sputnik V și alte vaccinuri – cifre concrete
Erdogan: Turcia va primi o cantitate mare de Sputnik V
Aliații SUA vorbesc despre achiziția vaccinului rusesc "Sputnik V"
Turcia anunță autorizarea vaccinului Sputnik V
Peste 20 milioane de oameni s-au vaccinat cu Sputnik V

Загрузка...
Vaccin AstraZeneca

Marea Britanie recunoaște problemele pe care le generează AstraZeneca

101
Autoritățile din Marea Britanie au recomandat limitarea vaccinului AstraZeneca la persoanele peste 40 de ani, recunoscând astfel problemele acestui ser.

BRUXELLES, 7 mai – Sputnik. Comitetul științific care supraveghează campania de vaccinare anti-Covid din Regatul Unit, JCVI, a recomandat astăzi limitarea utilizării vaccinului anti-Covid al AstraZeneca la persoanele de peste 40 de ani, după raportarea a 242 de cazuri de cheaguri de sânge.

JCVI a recomandat deja în aprilie să nu administreze acest vaccin, dezvoltat împreună cu Universitatea din Oxford, celor cu vârsta de peste 30 de ani.

Pe de altă parte, un studiu efectuat în Danemarca şi Norvegia a constatat rate uşor crescute de cheaguri de sânge la persoanele care au primit o primă doză de vaccin AstraZeneca anti-COVID-19, inclusiv cheaguri în creier.

Cercetătorii care au realizat studiul au subliniat, totuşi, că astfel de efecte secundare sunt extrem de rare, iar beneficiile vaccinului depăşesc în continuare riscurile în majoritatea situaţiilor.

„Riscurile absolute ale evenimentelor tromboembolice venoase descrise în acest studiu sunt mici, iar constatările ar trebui interpretate în contextul beneficiilor vaccinării COVID-19 atât la nivel social, cât şi la nivel individual”, au scris cercetătorii într-un rezumat al constatărilor lor publicat în jurnalul medical BMJ.

AstraZeneca rămâne cel mai problematic vaccin la nivelul UE, românii respingând utilizarea lui în urma scandalurilor care au apărut în public legat de efectele secundare. Din acest motiv, Guvernul Cîțu a decis fie să doneze dozele pe care le are România către Republica Moldova și Ucraina, fie chiar să le vândă Republicii Moldova.

101
Tagurile:
AstraZeneca

Загрузка...
Vaccinul Johnson & Johnson

În SUA vor fi distruse 70 de milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson

0
(reînnoit 18:27 07.05.2021)
La întreprinderile din Baltimore au fost confundate ingridientele a două vaccinuri diferite împotriva COVID-19, fiind compromise milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson.

CHIȘINĂU, 7 mai – Sputnik. SUA ar putea retrage peste 70 de milioane de doze ale vaccinului companiei Johnson & Johnson din cauza riscului de poluare, informează RIA Novosti, cu referință la New York Times.

La o întreprindere din Baltimore, în timpul procesului de producție a vaccinului au fost greșite ingredientele pentru două vaccinuri împotriva COVID-19, iar în consecință au fost compromise peste 15 milioane de doze ale preparatului Johnson & Johnson.

Potrivit unei surse guvernamentale, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente este îngrijorată în privința compromiterii altor loturi ale preparatului, care au fost produse odată cu dozele greșite. Acum autoritatea americană examinează chestiunea distrugerii a peste 70 de milioane de doze ale vaccinului Johnson & Johnson, produse la această fabrică.

Potrivit publicației, numărul total al dozelor “suspecte” ale vaccinului Johnson & Johnson, ajunse în UE, Canada, Africa de Sud, constituie de la șase la nouă milioane.

Mai devreme, autoritățile de reglementare a medicamentelor din SUA, FDA și CDC au eliminat restricțiile pentru utilizarea preparatului împotriva COVID-19 Johnson & Johnson. Cele două instituții consideră că vaccinul trebuie să fie utilizat în continuare, fiind convinse că acesta este sigur și eficient.

0
Tagurile:
Johnson & Johnson, SUA, vaccin
Tematic
Valery Kuzmin, despre deosebirile dintre Sputnik V și alte vaccinuri – cifre concrete
Maia Sandu s-a vaccinat LIVE împotriva COVID-19 - video
Maia Sandu s-a vaccinat… cu un mesaj politic
Maratonul vaccinării: Guvernul nu mai știe cum să convingă românii

Загрузка...