Prince Philip

A murit Prințul Philip, ducele de Edinburgh și soțul reginei Elisabeta a II-a

1272
(reînnoit 15:11 09.04.2021)
Prințul Philip, ducele de Edinburgh și soțul reginei Elisabeta a II-a, a murit la vârsta de 99 de ani. Palatul Buckingham a confirmat decesul pe 9 aprilie.

BUCUREȘTI, 9 apr - Sputnik. După o lungă luptă cu bolile de inimă, Philip Mountbatten, soț al Elisabetei a II-a din 1952, s-a stins din viață vineri la vârsta de 99 de ani, a anunțat Palatul Buckingham.

„Cu profundă tristețe, Majestatea Sa Regina anunță moartea iubitului ei soț, Majestatea Sa Regală, Prințul Filip, Duce de Edinburgh”, a spus Palatul. A murit „în pace în această dimineață la Castelul Windsor”.

 

Fiul prințului Andrei al Greciei și Danemarcei și al prințesei Alice, Philip s-a născut pe insula grecească Corfu în 1921, dar a crescut mai mult în Marea Britanie.

În 1947, el a renunțat la dreptul la tronurile Greciei și Danemarcei și a luat numele de familie al mamei sale, Mountbatten. Philip s-a căsătorit cu Elizabeth Windsor, o verișoară îndepărtată, mai târziu în acel an, cu cinci ani înainte de ascensiunea acesteia pe tronul britanic în 1952.

A devenit tatăl prințului Charles și bunicul prințului Harry și al prințului William. De asemenea, a fost tatăl prințesei Anne și al prinților Andrew și Edward.

Tânărul Philip a avut o viață tulbure. Părinții săi s-au despărțit în timp ce ducele era copil, iar prințesa Alice a fost diagnosticată cu schizofrenie și internată într-un azil la sfârșitul anilor 1920. În copilărie, Philip s-a mutat din Grecia în Franța, în Marea Britanie și apoi în Germania pentru educație, revenind în Marea Britanie la mijlocul anilor 1930, în contextul ascensiunii nazismului în Germania.

Biografii săi descriu timpul petrecut în Marea Britanie ca fiind unul calm, deși un eveniment tragic l-a afectat în 1937, atunci când sora sa, Cecile, și soțul ei german, împreună cu familia lor, au fost uciși într-un accident de avion la Ostend.

Caracterul său plin de viaţă, maniera directă, incorectitudinea politică, punctele de vedere politice conservatoare și frecventele gafe publice au constituit deseori lucruri stânjenitoare pentru monarhie.

Printre numeroasele sale gafe, Philip i-a întrebat odată pe expatriații britanici din Dubai dacă „fug de ceva” și i-a spus președintelui Nigeriei, care purta îmbrăcăminte tradițională națională, că arăta de parcă ar fi fost „pregătit pentru culcare”.

În 1998, el a spus unui student cu probleme financiare să ia în calcul ideea de a locui într-un azil pentru a „economisi bani”. „Dacă mai rămâi mult aici, te vei întoarce acasă cu ochii oblici”, a spus Prinţul în 1986 unui student britanic care studia în China.

De asemenea, Prinţul era cunoscut pentru umorul său prin care se autodeprecia, de exemplu, vorbind în 1999 despre căsătoria sa, a spus că Regina „are calitatea toleranței din abundență”.

Philip s-a retras din angajamentele publice în 2017, după șapte decenii de serviciu. Înainte de încoronarea reginei Elisabeta, ducele a slujit în Marina Regală din ianuarie 1940 până la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Pe lângă îndatoririle sale regale, Prințul Philip a îndeplinit și rolul de președinte al World Wildlife Fund între 1981 și 1996, fiind implicat şi în alte demersuri filantropice.

Ducele a fost implicat într-un accident rutier la începutul anului 2019, când s-a ciocnit de o altă mașină, iar Land Rover-ul său s-a răsturnat. În ultimii ani, a suferit de probleme de sănătate și a fost internat de mai multe ori în spital, inclusiv pentru o operație de șold în 2018 și o infecție în 2017 și, cel mai recent, pentru tratamentul unei „afecțiuni preexistente” în 2019.

Pe măsură ce ducele a îmbătrânit, presa tabloidă britanică a speculat adesea despre starea sa de sănătate. În 2011 aceasta a relatat că ducele a renunțat la hobby-ul său de a trage la ţintă după ce a primit un stent cardiac și, pe măsură ce pandemia de coronavirus s-a răspândit în 2020, a relatat despre izolarea sa în castelul Windsor, fiind vigilent la orice semne de deteriorare a sănătăţii.

Totuşi, în ianuarie atât Filip, cât și Regina au primit vaccinurile împotriva virusului.

1272
Tagurile:
Prințul Philip
Берлин

Germania relaxează azi restricţiile pentru persoanele vaccinate ce vor avea voie facă

532
Guvernul federal din Germania relaxează de azi restricţiile pentru persoanele care au primit ambele doze de vaccin anti-COVID-19 sau care s-au vindecat. Ce restricţii se vor relaxa pentru aceste persoane.

BUCUREŞTI, 9 mai – Sputnik. În Germania, persoanele care s-au vaccinat cu ambele doze de vaccin anti-COVID-19 sau care s-au recuperat din această boală au voie să se întâlnească în privat, fără restricţii, cu alte persoane din aceeaşi categorie, iar dacă se întâlnesc cu persoane nevaccinate, nu vor fi nevoite să respecte limita de contact, potrivit România TV.

De asemenea, persoanele vaccinate nu vor fi obligate să intre în carantină după revenirea din călătorii, decât dacă revin dintr-o zonă în care o variantă a virusului circulă intens, şi nu vor trebui nici să prezinte un rezultat negativ la test pentru a avea acces în magazine sau pentru a beneficia de servicii.

Potrivit Institutului Robert Koch, 31% din populaţia Germaniei a primit primul vaccin şi un procent de 8.8% a primit ambele doze.

În ceea ce priveşte purtarea măştii şi menţinerea distanţei sociale, aceste măsuri se vor menţine în anumite situaţii şi clădiri.

De asemenea, Germania a anunţat, săptămâna trecută, că va permite ca vaccinul AstraZeneca să fie administrat adulţilor de toate vârstele şi intenţionează să ofere şi adolescenţilor între 12 şi 18 ani un vaccin împotriva noului coronavirus până la sfârşitul lunii august.

532
Tagurile:
Vaccinare, COVID-19, Relaxare, Germania

Загрузка...
Steagurile UE coborâte în bernă lângă sediul Comisiei Europene după atentatul din Marea Britanie

Partidul Comunist din Grecia a acuzat UE de falsificarea istoriei

386
Partidul Comunist din Grecia a acuzat Uniunea Europeană de faptul că încearcă să dea peste cap istoria, falsificând-o, iar în fostele țări socialiste, eliberate de nazism prin acțiunile eroice ale URSS, acum onorează SS-ul și distrug distrug monumente istorice.

BUCUREȘTI, 9 mai - Sputnik. Uniunea Europeană, sărbătorind Ziua Europei pe 9 mai în locul „Marii Victorii Antifasciste a Națiunilor”, încearcă să dea peste cap istoria, falsificând istoria, iar în fostele țări socialiste, eliberate de nazism prin acțiunile eroice ale URSS, acum onorează SS-ul, distrug monumente istorice, a declarat Partidul Comunist Grecia (KKE).

„Pe 9 mai, oamenii sărbătoresc, onorează și își amintesc de Marea Victorie Antifascistă a Națiunilor, marcată de semnarea predării necondiționate de către naziști pe 9 mai 1945. Armata Roșie a Uniunii Sovietice, 20 de milioane uciși în URSS, căzuți pe câmpurile de luptă, mișcări de rezistență europene ... - cu victimele lor au scris epopeea unei Victorii Antifasciste ", se spune în declarația Partidului Comunist Elen, ajunsă în posesia RIA Novosti.

Partidul Comunist Elen aduce un omagiu celor care au luptat cu armele, celor care au fost torturați, închiși, exilați, celor care au acționat cu toată puterea împotriva axei nazist-fasciste Germania-Italia-Japonia și aliaților lor.

PCE a declarat că este mândru că este liderul luptei eroice, iar mii de membri ai săi, prin eroismul și sacrificiul de sine, au scris câteva dintre paginile de aur ale istoriei sale, au contribuit la rezultatul victorios al războiului.

„UE, străduindu-se în mod constant să dea istoria peste cap, a numit-o pe 9 mai„ Ziua UE ”. Anul acesta alege pe 9 mai să înceapă o nouă spălare a creierului, așa-numita„ conferință despre viitorul Europei ”, se arată în document.

"Evenimentele de astăzi din economia globală și în fruntea competiției internaționale acordă și mai multă importanță istoriei și lecțiilor celui de-al doilea război mondial", consideră Partidul Comunist.

PCE că Uniunea Europeană a inclus în „teoria oficială a celor două extreme” inacceptabile, echivalând monstrul nazist cu comunismul, jucând un rol principal în anticomunism și falsificarea istoriei.

„În fostele țări socialiste, eliberate de nazism prin acțiunile eroice ale Partidului Comunist și ale Uniunii Sovietice, precum Ungaria, Polonia, Estonia, Letonia, Lituania, acum, cu sprijinul UE, partidele și simbolurile comuniste sunt scoase în afara legii, acolo îi onorează pe complicii SS, distrug monumente istorice ale Victoriei Antifasciste, care le reamintește oamenilor, cine, cum și cu ce jertfe au zdrobit fascismul ", se arată în declarație.
386
Tagurile:
UE, Grecia

Загрузка...
Mitingul cadrelor medicale la București, sindicatul Sanitas

VIDEO: Mărturii din pandemie: români închiși la locul de muncă

0
(reînnoit 17:51 09.05.2021)
Alexandru Giulea, lider SANITAS al angajaților din asistență socială Sector 2 București, a făcut, exclusiv pentru Agenția Sputnik, mărturii cutremurătoare despre perioada de carantină din 2020. Nimeni nu credea că e posibil.

BUCUREȘTI, 9 mai – Sputnik. Perioada de carantină din 2020, de la debutul pandemiei de coronavirus, a lăsat urme imposibil de șters în mintea și în sufletul angajaților de la asistență socială, care au fost pur și simplu arestați la locul de muncă.

Șeful Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică nr. 1 și președinte SANITAS al organizației de aici, Alexandru Giulea, a declarat, pentru Agenția de Presă Sputnik, că totul a început într-o noapte de joi, când s-a dat celebra Ordonanță militară nr. 8 prin care se spunea că asistența socială, centrele rezidențiale – adulți și copii - vor fi izolați.

Alexandru Giulea spune, însă, că mai potrivit este termenul de ”arestați” și că oamenii din sistem au trăit nu doar numeroae drame, ci și batjocură din partea autorităților care au profitat de pe urma muncii lor, însă nu le-au plătit orele suplimentare.

Din materialul video de mai jos veți afla amănunte de-a dreptul cutremurătoare despre familii greu încercate, despre oameni care și-au lăsat copiii fie cu rude, fie singuri.

Este lumea asistenței sociale, despre care se vorbește prea puțin sau deloc, însă care este, mai mult decât ne putem imagina, o lume complexă, vie, cu o componentă sufletească uriașă.

0
Tagurile:
români, SANITAS

Загрузка...