Roma, Italia

Din vară, noi condiții pentru a vizita Italia - ce trebuie știe turiștii

127
Executivul de la Roma este pregătit să redeschidă economia de la începutul lunii iunie sau chiar mai devreme și că turiștii care vor sosi în Italia trebuie să prezinte un certificat ori pașaport de vaccinare anti-COVID.

BUCUREȘTI, 9 apr – Sputnik. Românii ar putea circula în curând în Italia. Premierul italian Mario Draghi a anunțat că Executivul este gata să redeschidă economia de la începutul lunii iunie și că turiștii care vor să viziteze țara o pot face cu condiția să prezinte un certificat ori un pașaport de vaccinare anti-COVID.

Potrivit premierului italian, țara sa ar trebui să se concentreze pe vaccinarea în totalitate a vîrstnicilor precum și a persoanelor vulnerabile, astfel încât activitatea economică a Italiei să se reia curând.

El s-a arătat încrezător, în ciuda unei încetiniri a administrării vaccinurilor anti-Covid în timpul sărbătorilor pascale şi din cauza unor întârzieri în primirea dozelor, că Italia îşi va atinge obiectivul de 500.000 de doze administrate zilnic până la finalul lunii aprilie, scrie stiripesurse.ro.

Până la finalul lunii septembrie, este posibil ca un procent însemnat din populație – 80% - să fie vaccinat.

Premierul a explicat că există posibilitatea unei cooperări între ţările mediteraneene și că Italia are multe de învăţat de la Grecia şi Spania. ”Trebuie să acţionăm imediat pentru a primi turiştii vaccinaţi”, a subliniat șeful Executivului.

Acesta a precizat că țările menționate – Spania și Grecia – se pregătesc pentru revenirea turiștilor.

La rândul său, și Italia se gândește să primească turiştii străini, începând cu cei care au certificate care să ateste vaccinarea împotriva Covid-19.

Potrivit ministrului italian al Transporturilor, unele din insulele mici ale țării, cum ar fi Capri, ar putea fi promovate ca ”libere de COVID”, astfel încât să încurajeze turismul.

Potrivit demnitarului Massimo Garavaglia, ”2 iunie este sărbătoare naţională şi acela poate fi momentul pentru redeschiderea turismului”.

127
Tagurile:
Italia
Tematic
Italia: Erupție spectaculoasă a vulcanului Etna
În Italia se investighează 8 decese după vaccinarea cu AstraZeneca
Italia lansează vaccinarea obligatorie a angajaților din sănătate
Встреча Владимира Путина с Джозефом Байденом в Москве

Presa a aflat unde ar putea avea loc întâlnirea dintre Putin și Biden

36
(reînnoit 12:00 06.05.2021)
Politico a numit câteva locuri posibile unde ar putea avea loc întâlnirea dintre președinții Rusiei și SUA.

CHIȘINĂU, 6 mai – Sputnik. Foști oficiali americani nu exclud că întâlnirea dintre președinții Rusiei și a Statelor Unite, Vladimir Putin și Joe Biden, ar putea să aibă loc la Praga. De asemenea, ei admit și astfel de opțiuni precum Islanda, Slovenia sau Azerbaidjan, informează publicația Politico.

Biden și Putin
© Sputnik / Алексей Дружинин

În aprilie, primul viceprim-ministrul Republicii Cehe, Jan Hamáček, care la acea vreme executa și atribuțiile de serviciu ale ministrului de Externe al țării, a declarat că le-a solicitat ambasadorilor țării de la Moscova și Washington să propună organizarea unui summit ruso-american la Praga. El a anunțat acest lucru cu câteva zile înainte de declanșarea scandalului diplomatic legat de exploziile de la Vrbětice.

În 1986, la Reykjavík, a avut loc o întâlnire între președintele SUA, Ronald Reagan, și secretarul general al Comitetul Central al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov. Anterior, Ministerul islandez de Externe a declarat pentru agenția RIA Novosti că Islanda nu a primit oferte de organizare a unei întâlniri între Putin și Biden, dar este pregătită să sprijine inițiativele menite să reducă tensiunile.

În 2001, Slovenia a devenit locul primelor negocieri între Putin și președintele SUA de atunci – George W. Bush.

Anterior, Casa Albă a anunțat că Biden i-a propus liderului rus o întrevedere la nivel înalt în această vară, într-una dintre țările europene, pentru a discuta problemele acumulate în relațiile bilaterale. Marți, Biden a declarat că speră să se întâlnească cu Putin în iunie.

Praga a acuzat serviciile secrete ruse de implicare în explozia de la depozitul de arme din Vrbětice, din 2014, și a expulzat din țară 18 diplomați. Ca răspuns, Moscova a declarat 20 de angajați ai misiunii diplomatice cehe persona non grata, afirmând că acuzațiile de implicare în producerea exploziei sunt absurde, nefondate, false și revoltătoare.

 

36
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin

Загрузка...
A fighter of Daesh holds an ISIL flag and a weapon on a street in the city of Mosul, Iraq, in this June 23, 2014.

ISIS a testat arme biologice asupra prizonierilor din Irak

73
(reînnoit 10:04 06.05.2021)
Grupul de anchetă al ONU a stabilit că militanții organizației teroriste ISIS au testat armele biologice asupra prizonierilor din Irak

BUCUREȘTI, 6 mai - Sputnik. Grupul de anchetă al ONU pentru a ajuta la aducerea în fața justiției a organizației teroriste ISIS (UNITAD) pentru crimele comise a stabilit că militanții au testat armele biologice asupra prizonierilor din Irak, a raportat Al-Arabiya TV, făcând trimitere la un raport pus la dispoziția sa.

Raportul UNITAD menționează, de asemenea, că crimele militanților ISIS împotriva yezidilor (un grup etno-confesional kurd care trăiește în principal în nordul Irakului) se ridică la crime de război și genocid.

Mai mult decât atât, în raport se spune că ISIS a folosit arme chimice împotriva civililor în 2014-2016.

Rezoluția 2379, de înființare a unei echipe speciale de anchetă pentru investigarea crimelor comise de ISIS, a fost adoptată de Consiliul de Securitate al ONU la 21 septembrie 2017 pentru a trage la răspundere teroriștii ”în legatură cu crimele comise în Irak prin colectarea și păstrarea probelor care ar putea echivala cu crime de război, crime împotriva umanității și genocid”.

În plus, UNITAD are sarcina de a ajuta la aducerea făptașilor în fața justiției din întreaga lume pentru atrocitățile comise de o organizație teroristă.

La sfârșitul anului 2017, Bagdad-ul a anunțat victoria asupra ISIS, cu toate acestea, armata irakiană, cu sprijinul coaliției internaționale și a unităților de miliție, continuă să epureze teroriștii și operațiunile de identificare a „celulelor adormite” ale grupului în anumite zone.

În noiembrie 2020, ministrul irakian de externe Fuad Hussein a declarat într-un interviu acordat RIA Novosti că ISIS a intensificat activitățile în țară în ultimele luni, inclusiv în părți din provincia Anbar de vest, în provinciile Kirkuk și Diyala și în părți din provincia Ninewa în nordul tări.

73
Tagurile:
Irak, ONU, ISIS

Загрузка...
Justiție

Veste proastă pentru PNL de la Justiție! Definitivă!

0
Curtea Supremă dă o veste proastă și definitivă PNL – unul dintre cei mai importanți lideri rămâne cu măsura preventivă a controlului judiciar într-un dosar penal rușinos.
0
Tagurile:
Justiție, PNL

Загрузка...