Ursula von der Leyen

Tragedia Europei: Ursula a rămas fără scaun!

766
O întreagă dezbatere s-a stârnit la nivelul UE din cauza faptului că Ursula von der Leyen a stat pe canapea la întâlnirea cu președintele Erdogan, în timp ce Charles Michel a primit un scaun mai în față.

BRUXELLES, 8 apr – Sputnik. Încă nu e clar de ce canapeaua pe care a stat Ursula von der Leyen la întâlnirea de la Ankara cu președintele Turciei Recep Erdogan a fost mai prejos decât scaunul oferit lui Charles Michel, președintele Consiliului European.

Визит главы Европейского совета Ш. Мишеля и председатель Еврокомиссии У. Ляйен в Турцию
© AFP 2021 / TURKISH PRESIDENCY PRESS OFFICE

Momentul este atât de important în istoria milenară a Europei încât timpul s-a oprit în loc, pandemia nici nu a mai contat, nici alte crize cu care se confruntă Europa (inclusiv cea a migranților, una din temele discuțiilor de la Ankara), pentru că era mult mai important să îi fie reperată onoarea doamnei Ursula care a stat pe canapea, vizavi de ministrul de Externe al Turciei, și nu în față cu bărbații de prim rang. Quelle horreur!

Momentul va fi marcat în istoria UE la un nivel similar cu declanșarea celui de-al doilea război mondial, într-atât de afectată a fost omenirea de faptul că Ursula a rămas nedumerită în picioare și a fost nevoită să șadă pe canapea, lucru care nu se face, până la urmă, pentru că nu Consiliul, ci Comisia dă banii, (Consiliul doar aprobă, și, de obicei, nu face nazuri la ce propune Comisia Europeană).

Așadar tronul trebuia să îi revină de drept doamnei Ursula, iar faptul că nu s-a întâmplat așa le demonstrează europenilor, pe de o parte, că turcii nu sunt oameni, iar pe de altă parte arată măreția spiritului de sacrificiu al doamnei Ursula, această adevărată Jeanne d'Arc teutonă, care, în loc să declare imediat război Turciei pentru afrontul adus, cum s-ar fi întâmplat în Evul Mediu, a suferit mai ceva ca Fecioara Franței pe rug și s-a lăsat umilită până la nivelul de a sta pe o canapea oarecare. Vă dați seama până unde merge abnegația și devotamentul regalității bruxelleze? Și ce a fost în stare să facă șefa Europei de dragul păcii și înțelegerii dintre popoare?

Ceea ce nu înseamnă că scutierul Măriei sale mult afectate, Charles Michel, nu s-a simțit dator să ne arate noblețea de spirit a doamnei Ursula.

”În acel moment, în timp ce ne dădeam seama de natura regretabilă a situației, am decis să nu înrăutățim lucrurile făcând o scenă. La începutul ședinței, am hotărât să ne concentrăm pe substanța discuțiilor politice pe care Ursula și cu mine urma să le lansăm cu gazdele noastre”, a transmis Charles Michel printr-un comunicat de presă, arătând cum ei, cei doi oficiali europeni, au trecut peste toate greutățile și primejdiile doar pentru continuarea dialogului.

Dar Charles Michel a fost obligat să facă mai mult de atât, și anume să își apere onoarea cavalerească profund târnosită de faptul că nu i-a aruncat mănușa lui Erdogan chemându-l imediat la duel pentru afrontul adus doamnei Ursula. Iar publicul european, înțelegem, îi poartă acum pică lui Charles Michel pentru că acesta s-a așezat ca un grosolan pe scaun, lăsându-o pe doamna Ursula pe canapea, ceea ce încalcă toate principiile corectitudinii politice și de gen fără de care Europa nu poate să subziste.

”Cele câteva fotografii de la acea întâlnire au dat impresia că am fost indiferent față de situație. Nimic nu poate fi mai departe de adevăr, de sentimentele mele profunde sau de principiile respectului pe care le susțin”, își pune cenușă în cap Charles Michel pentru că a încălcat eticheta bruxelleză. După care, bietul scutier face pomelnicul femeilor din viața politică a Bruxelles-ului cu care el se simt onorat să lucreze și își declară public mândria că o femeie a devenit premier al Belgiei după ce a părăsit el funcția. Nici dacă era amenințat cu rugul în piața publică nu s-ar fi închinat mai tare Charles Michel la statuia corectitudinii politice!

Să sperăm că Europa îl va ierta pe Charles Michel pentru afrontul adus drepturilor omului și, de asemenea, că UE va putea trece peste acest moment care putea să stârnească cel de-al treilea război mondial! Dacă prăbușirea Troiei a plecat de la Elena, nu e clar că lumea a fost pe pragul extincției pentru că doamna Ursula nu a primit scaun?

Noroc cu toleranța europeană, că altfel cine știe ce nenorocire se putea întâmpla! Cetățenii europeni, care au stat cu sufletul la gură și au transpirat sub măști de ofensa adusă doamnei Ursula și de posibilele consecințe atomice ale afrontului, pot respira ușurați: UE este iertătoare și va întoarce și celălalt obraz.

Și, ca dovadă că problema a devenit una de nivel european, iată că până și în România cavalerii dreptății s-au autosesizat și l-au criticat pe scutierul Charles Michel:

„Trebuie să spunem că Charles Michel s-a comportat dezagreabil. Chiar dacă este președintele Consiliului European, trebuia să ofere scaunul respectiv doamnei Ursula von der Leyen, punându-l pe Erdogan într-o situație dificilă. N-a făcut-o și asta ne arată că politicienii europeni nu sunt neapărat superiori din acest punct de vedere altora”, a spus Cristian Pîrvulescu.

Și dacă Pîrvulescu nu știe regulile de conduită europene, atunci cine?

766
Tagurile:
Ursula von der Leyen
Tematic
Ursula von der Leyen a anunțat vaccinuri în plus pentru țările UE
Ursula von der Leyen vrea certificate de vaccinare recunoscute în UE, Iohannis se opune
UE a dublat comanda la vaccinurile Pfizer/ BioNTech - a anunțat Ursula von der Leyen
AstraZeneca

OMS cere date despre riscurile vaccinului AstraZeneca

31
În timp ce UE încearcă să scape de contractul cu AstraZeneca, invocând întârzierile de livrare, OMS solicită mai multe date din afara Europei despre acest vaccin și efectele sale secundare

BRUXELLES, 23 apr – Sputnik. Experţii în vaccinuri de la OMS au declarat că este necesar să fie colectate mai multe date despre incidenţa cheagurilor de sânge de la persoanele din afara Europei vaccinate cu AStraZeneca, mai ales că cea mai mare parte a dozelor utilizate în schema Covax sunt de la această companie.

Majoritatea cazurilor de cheaguri de sânge au fost raportate în Marea Britanie şi Uniunea Europeană, dar și țările nordice au relatat situații similare.

„O estimare a riscului necesită colectarea mai multor date şi analize”, a transmis Grupul consultativ strategic de experţi al OMS (SAGE) privind imunizare, care a și reformulat recomandările de precauţie pentru utilizarea vaccinului AstraZeneca, pe baza datelor despre cazurile cheagurile de sânge apărute în Europa.

"OMS continuă să susţină ideea că beneficiile acestor vaccinuri depăşesc riscurile," a declarat organizaţia într-un comunicat, după ce, pe 7 aprilie, SAGE a declarat că o legătură între vaccin şi cheaguri de sânge este plauzibilă, dar neconfirmată, subliniind că aceste cazuri raportate sunt „foarte rare”.

Recomandările sale au fost actualizate cu noi date din programele de imunizare în curs.

Experţii recomandă ca persoanelor care au suferit cheaguri după prima injecţie să nu li se administreze a doua doză.

„O estimare a riscului în afara Europei necesită colectarea mai multor date şi analize,” notează experţii în noile lor recomandări.

Vaccinul AstraZeneca reprezintă cea mai mare parte a dozelor utilizate în schema Covax, care permite ţărilor mai sărace să obţină seruri cu fonduri strânse de la donatori.

Până în prezent, peste 40,5 milioane de doze de vaccin au fost trimise în 118 ţări din programul Covax.

Dar un semnal de alarmă a fost deja tras de Danemarca, țară care a oprit cu totul utilizarea vaccinurilor AstraZeneca. Și în România, populația evită mai nou să folosească acest vaccin, îndreptându-se spre alte formule.

31
Tagurile:
AstraZeneca
Tematic
Nu va mai fi prelungit contractul UE cu AstraZeneca?
Suedia: populaţia nu mai vrea să se vaccineze cu AstraZeneca – doze aruncate la gunoi
Comisia Europeană ar putea da în judecată AstraZeneca

Загрузка...

Ierusalimul de Est: haos și ciocniri la Poarta Damascului

75
(reînnoit 15:59 23.04.2021)
Poliția israeliană a folosit joi tunuri de apă pentru a dispersa oamenii lângă Poarta Damascului din Ierusalimul de Est, joi, în urma unor confruntări între arabi și un grup evreiesc de dreapta din zonă.

Oamenii au fost observați fugind de polițiea, care a folosit grenade asomatoare împotriva mulțimii. Potrivit presei, zeci de palestinieni au fost răniți, iar unii au fost arestați.

Dezordinile au fost provocate de marșul grupului evreiesc de dreapta care a coincis cu serviciile de Ramadan desfășurate în zonă.

Tensiunile au fost în curs de desfășurare pe tot parcursul săptămânii, Poarta Damascului din Orașul Vechi al Ierusalimului fiind la epicentrul nemulțumirilor.

75

Загрузка...
Ministerul Afacerilor Externe

Reacţia Moscovei: cinci angajați ai ambasadei Poloniei, declaraţi personae non gratae

0
După ce Varșovia a declarat trei diplomați ruși personae non gratae sub pretextul solidarității cu Washingtonul, care acuză Rusia de atacuri cibernetice, Moscova a aplicat măsuri reciproce.

BUCUREŞTI, 23 apr – Sputnik. Moscova a reacționat la decizia Varșoviei de a expulza trei diplomați ruși. Cinci angajați ai misiunii diplomatice poloneze au fost declarați personae non gratae de către Ministerul rus de Externe.

Aceştia trebuie să părăsească Rusia până pe 15 mai, a anunţat ministrul într-un comunicat publicat pe 23 aprilie.

Decizia Varșoviei a fost considerată de Rusia ca fiind nefondată.

Ambasadorul Poloniei la Moscova, Krzysztof Krajewski, a fost convocat la Ministerul rus de Externe pe 23 aprilie, potrivit Sputnik France. De asemenea, Moscova a considerat că decizia Poloniei a fost luată sub pretextul exprimării absurde a solidarității cu Statele Unite, care acuză Moscova de atacuri cibernetice, fără a furniza nicio dovadă în acest sens.

Anterior, Ministerul polonez al Afacerilor Externe a precizat că decizia sa a fost luată în urma „încălcării condițiilor statutului diplomatic de către aceste persoane și a evenimentelor care au afectat Polonia”.

Reacția Poloniei

Diplomația poloneză a declarat astăzi că a luat în considerare decizia Rusiei și îşi rezervă dreptul de a reacționa în mod adecvat.

„Ambasadorul nostru a mers astăzi la Ministerul Rus de Externe. Acesta a primit o notă pe care o așteptam, deoarece diplomația rusă a anunțat deja [decizia] pe site-ul lor. O luăm în considerare și ne rezervăm dreptul de a reacționa în mod corespunzător”, a declarat viceministrul polonez al Afacerilor Externe.

Deteriorarea relaţiilor

Pentru Moscova, aceasta este o dovadă suplimentară a tendinței inițiate de Varșovia de a continua să distrugă relațiile dintre cele două țări.

„În ultimii ani, autoritățile poloneze au reușit să înghețe practic contactele cu Rusia. A fost lansat un război infam împotriva monumentelor sovietice şi se observă încercări de blocare a proiectelor energetice rusești. De asemenea, se desfășoară o campanie de dezinformare pe scară largă care vizează Rusia. Istoria este falsificată, în timp ce sancțiuni anti-Rusia continuă să fie extinse”, a declarat Ministerul rus.

Pe 15 aprilie, Statele Unite au decis expulzarea a 10 diplomați ruși, acuzând Kremlinul că a încercat să influențeze alegerile prezidențiale și că ar fi implicat în alte activități, inclusiv într-un atac cibernetic.

0
Tagurile:
Polonia, Rusia, Moscova
Tematic
Moldova, lecție de diplomație României! Rușine, epigoni ai lui Titulescu și Ștefan Andrei!
MAE al Rusiei: Cine se află în spatele expulzării diplomaților ruși din Cehia
Turcia i-a dat lecții de diplomație lui Aurescu la București
Diplomații cehi expulzați din Rusia - la Aeroportul Șeremetievo

Загрузка...