Pașaport UE de vaccinare împotriva COVID

Prima țară din UE care a introdus paşaportul Corona

330
Din 6 aprilie, pentru a intra în localuri de afaceri neesențiale, locuitorii acestei ţări vor trebui să prezinte paşaportul de vaccinare. Prima ţară din UE care introduce un paşaport sanitar.

BUCUREŞTI, 7 apr – Sputnik. În timp ce introducerea unui pașaport de sănătate este dezbătută în mai multe țări, în special din cadrul Uniunii Europene, Danemarca a introdus marți, 6 aprilie, un „coronapas”. Disponibil pe hârtie și în versiune digitală, acesta oferă informații despre rezultatele testelor Covid-19 efectuate, despre o infecție anterioară sau despre vaccinare, arată portalul de sănătate danez Sundhed.

Danemarca devine astfel prima țară din UE care introduce o astfel de măsură la nivel național.

​Documentul este necesar pentru a intra în localuri de afaceri neesențiale (coaforuri, saloane de înfrumusețare, școli de șoferi etc.). „Coronapas” va trebui, de asemenea, folosit de cei care vor să stea la terase, programate să se redeschidă pe 21 aprilie și, din 6 mai, de cei care merg în restaurante, teatre și cinematografe, potrivit Sputnik France

Deocamdată, danezii își pot afișa permisul de sănătate prin site-ul sau aplicația MinSundhed. Dezvoltatorii lucrează la o altă versiune mai avansată, care ar trebui să fie lansată la sfârșitul lunii mai, specificând că în ultimele săptămâni au îmbunătăţit de patru ori capacitățile serverelor pentru a putea răspunde la creșterea bruscă a consultărilor. De asemenea, se ia în calcul şi trimiterea „coronapas”-ului prin poștă.

Introducerea permisului de sănătate nu este exclusă în Franța

În Franța, introducerea unui permis de sănătate nu este exclusă, potrivit comentariilor făcute de purtătorul de cuvând al guvernului, Gabriel Attal, pe 4 aprilie la LCI.

„De câteva săptămâni [...] s-a lucrat la condițiile pentru redeschiderea mai multor locuri”, a spus purtătorul de cuvânt al guvernului, subliniind că este „complicat să ceri francezilor să fie vaccinați pentru a avea acces în anumite locuri” când, la jumătatea lunii mai, doar 20 de milioane de francezi ar fi vaccinați, adică aproximativ o treime din populație.

În afară de aceste pașapoarte naționale de sănătate, la jumătatea lunii iunie se așteaptă să apară şi un „certificat verde digital” care să permită circulația în UE. Comisarul european responsabil cu vaccinurile, Thierry Breton, a prezentat o versiune a documentului pe 28 martie.

Alte ţări care introduc certificate

De asemenea, guvernul britanic a anunțat pe 5 aprilie noi relaxări și a menționat introducerea unui certificat verde care să ateste vaccinarea împotriva Covid-19, un test negativ sau prezența anticorpilor pentru a participa la adunări mari. Boris Johnson a precizat însă că documentul nu va fi obligatoriu pentru ca o persoană să poată intra într-un pub sau magazin. Se așteaptă ca versiunea sa pilot să fie introdusă ca experiment la un spectacol de la Liverpool pe 15 aprilie și la evenimente sportive.

La începutul lunii martie, China lansase deja un certificat de sănătate digital pentru populația sa. Documentul oferă informații cu privire la vaccinarea cetățeanului, precum și la rezultatele testelor.

De asemenea, în Israel, certificatele de vaccinare după injectarea celei de-a doua doze a singurului vaccin autorizat pe teritoriul său, cel de la Pfizer, sunt eliberate locuitorilor. Titularii lor, precum și cetățenii care s-au recuperat în urma Covid-19 sau au un test PCR negativ în ultimele 72 de ore, pot folosi o aplicație specială pentru a merge la evenimente culturale și sportive, la muzeu sau la restaurant.

330
Tagurile:
coronavirus, UE
Tematic
„Sputnik V” protejează împotriva tulpinii sud-africane COVID mai bine decât Pfizer - sursă
NUCLEARA: Iosefina Pascal dezvăluie ce e în spatele Pașaportului COVID… și al Pandemiei
Institutul rus Gamaleia va testa un medicament anti-COVID-19 bazat pe anticorpi
Putin și Zelenski

Zelenski i-a propus lui Putin se întâlnească în Donbas

27
Anterior, reprezentantul oficial al MAE, Maria Zaharova, a declarat că Rusia nu este interesată de amplificarea războiului civil în Donbas și va face totul pentru a-i apăra pe cetățenii din regiune.

CHIȘINĂU, 20 apr – Sputnik. Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, i-a propus liderului rus Vladimir Putin să se întâlnească în Donbas, comunică RIA Novosti.

Potrivit lui Zelensky, la reuniunile ”formatului normand” și  subgrupului de securitate din Grupul de contact trilateral a fost luată în discuție restabilirea regimului de încetare totală a focului, fiind formulată  propunerea de a avea o întâlnire la linia de demarcație pentru a vedea și a înțelege cu maximă exactitate situația.

"Dar ce să înțeleg? Eu merg acolo în fiecare lună. Domnule Putin! Sunt gata să merg și mai departe și să vă invit să ne întâlnim în orice punct al Donbasului ucrainean, acolo unde este război", a declarat Zelenski într-un mesaj video cu privire la starea de securitate din țară, difuzat marți seara.

Confruntarea civilă continuă în Donbas deja de șapte ani și s-a soldat cu aproximativ 13 mii de victime. Reglementarea este discutat în cadrul reuniunilor grupului de contact de la Minsk. Participanții acestuia au adoptat mai multe documente menite să soluționeze conflictul, dar focurile de armă continuă.

În iulie trecut, a intrat în vigoare regimul atotcuprinzător de încetare a focului Însă din februarie, luptele s-au intensificat, iar în aprilie RPD a comunicat despre moartea unui copil după lovitura unei drone ucrainene. De asemenea, Forțele Armate ale Ucrainei atacă republicile cu arme interzise de Minsk-2.

"Toate din cauza Donbasului": ce a organizat armata americană în Europa>>>

Moscova și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu escaladarea conflictului. După cum a subliniat reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe Maria Zakharova, Rusia nu este interesată de amplificarea războiului civil în Donbas și va face totul pentru a-i proteja pe locuitori. De asemenea, ea a făcut apel la aliații Ucrainei să nu mai incite regimul de la Kiev la aventuri sângeroase în regiune.

După cum a subliniat Vladimir Putin, Rusia nu va abandona Donbasul - „orice s-ar întâmpla”. Totodată, el a menționat că, înainte de a lua o decizie oarecare, trebuie să ne gândim la consecințe. Potrivit purtătorului de cuvânt al șefului statului Dmitri Peskov, Moscova va acorda în continuare ajutor vorbitorilor de limba rusă care locuiesc acolo, inclusiv asistență umanitară.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

27
Tagurile:
Vladimir Zelenski, Vladimir Putin

Загрузка...
incendiu

Maşina investigatorului România TV, INCENDIATĂ! Era implicat în cazul Alexandra

229
Un incident grav – cu imagini spectaculoase, dar din fericire fără victime. Jurnalistul s-a implicat în investigarea unor rețele de prostituție, legat și de cazul Alexandra Măceșanu

BUCUREȘTI, 21 apr – Sputnik. Mafia nu iartă – nici în România, dar mai ales în Italia! Asta a înțeles și jurnalistul de investigație, Rocco Xavi, corespondent România TV în Italia, a cărui mașină a fost incendiată.

Jurnalistul primise mai multe amenințări – ”după ultimele sale materiale”, conform RTV.  

”Sunt la Roma și am lăsat mașina parcată în Milano, acolo unde locuiesc”, relatează Xavi. ”Am primit amenințări timp de 3-4 zile pentru că am trimis televiziunilor din România o înregistrare. Cineva mi-a dat foc la mașină”.

Ziaristul a primit confirmarea de la autorități: ”M-au sunat carabinierii, mi-au spus că a fost făcut intenționat acolo, a fost stropită cu gaz mașina”.

”Am avut noroc că nu era nimeni acolo, pentru că altfel am fi vorbit de o tragedie”, a declarat Rocco Xavi la RTV.

Aspectul înspăimântător este că familia jurnalistului se afla în imobilul în fața căruia a fost incendiat autoturismul.

De remarcat că mașina lui Xavi fusese avariată și anul trecut, în ianuarie, după ce investigatorul făcuse mai multe dezvăluiri despre mafia prostituției din Italia, în colaborare cu clanuri din România. Mașina jurnalistului a fost vandalizată chiar în centrul orașului Milano.

”Am făcut niște cumpărături și când m-am întors am găsit mașina spartă. Nu au furat nimic. De când am început să vorbim de Baboi, au început amenințările”, a declarat atunci Rocco Xavi. 

Investigatorul s-a implicat în anchetele privind cazul Alexandra Măceșanu – și a ajuns chiar la un conflict cu Alexandru Cumpănașu, care l-a dat în judecată după ce Xavi i-a luat un interviu Danielei Dincă în care s-au formulat acuzații la adresa fostului candidat la prezidențiale.

”L-am dat în judecată pe domnul Rocco Xavi, pe care nu l-am găsit nicăieri ca jurnalist. N-am văzut să fi lucrat la vreo televiziune, ziar din Italia în viața lui. (…)  Omul ăsta a apărut din neant, din iarbă verde ca prieten al familiei Dincă. Adică, prieten... A luat interviu Danielei Dincă, a fost la ei acasă...”, a declarat Cumpănașu pe pagina de socializare.
229
Tagurile:
Incendiu, Italia, Corespondent, RomaniaTV, Alexandra Măceșanu

Загрузка...