Zăpadă, ninsoare în Berlin, Germania

Avertizare meteo în Germania: se întoarce iarna

220
(reînnoit 21:24 07.04.2021)
Vreme neobişnuită în Germania pentru luna aprilie. După ce în urmă cu o săptămână s-a înregistrat cea mai caldă zi din martie în această ţară de până acum, meteorologii avertizează că în următoarele zile vremea se schimbă radical.

BUCUREŞTI, 7 apr – Sputnik. În Germania au fost marţi mai multe averse de zăpadă și lapoviță, iar miercuri dimineața o masă de aer rece, aducând ninsoare, se va deplasa din nord-vest, avertizează meteorologii.

„Cu adevărat [vreme] neobișnuită pentru luna aprilie. Ninsoarea vine din nord-vest și se deplasează din Marea Nordului, prin Renania de Nord-Westfalia, Saxonia Inferioară, în nordul Renaniei-Palatinat și în nordul Hesse. Întrucât solul îngheaţă puțin, zăpada se poate așterne”, a declarat pentru BILD meteorologul Dominik Jung de la serviciul meteo Q.met.

Astfel, miercuri se aşteaptă averse de zăpadă în toată țara. Schimbarea vremii are loc după ce aerul arctic a absorbit umezeala Mării Nordului, umezeală care acum cade sub formă de fulgi.

„Acest lucru este deosebit de periculos pe drumuri, deoarece în unele locuri cade zăpadă și lapoviță, în timp ce autostrada este încă uscată câțiva metri mai departe”, a atras atenţia un alt meteorolog.

Această întoarcere a unor fenomene de iarnă vine în contextul în care, acum o săptămână s-au înregistrat 27,2 grade, cea mai ridicată temperatură în martie măsurată vreodată în Germania.

„Din cauza diferenței mari de temperatură față de sol, continuă să se formeze furtuni și astăzi: furtuni de lapoviță și de zăpadă. Poate fi ca un viscol și în câteva minute se poate depune zăpadă“, a declarat Dominik Jung, potrivit ziarulromanesc.de.

Potrivit meteorologilor, are loc o răcire accentuată, iar în următoarele zile vor fi aceste temperaturi în Germania:

Miercuri: 1 până la 8 grade, dimineața zăpadă în vest, mai târziu averse de zăpadă peste tot; joi: 4-9 grade, vreme rece; vineri: 10-16 grade, mai cald în sud, în rest averse; sâmbătă: 7-19 grade, soare și nori, în a doua parte a zilei averse; duminică: 5–11 grade, vreme schimbătoare și ploi.

220
Pașaportul de vaccinare UE

Un senator rus a criticat la APCE ideea „pașapoartelor-covid”

18
(reînnoit 13:56 20.04.2021)
Senatorul rus, medicul Vladimir Kruglîi, a criticat ideea introducerii pașapoartelor-covid la nivel internațional.

BUCUREȘTI, 20 apr – Sputnik. Membru delegației ruse la APCE, senatorul Vladimir Kruglîi, s-a pronunțat împotriva implementării la nivel internațional al pașapoartelor-covid.

„Subiectul pașapoartelor este unul foarte sensibil și trebuie să aibă un caracter depolitizat”, a declarat Kruglîi în cadrul sesiunii plenare a APCE din marți, în cadrul căreia parlamentarii au discutat despre oportunitate introducerii pașapoartelor-covid.

De asemenea, senatorul, care este și un medic emerit al Federației Ruse, a indicat asupra faptului că pașapoartele-covid trebuie să conțină doar informații medicale – tipul vaccinului, administrat pacientului și data vaccinării.

Astfel de pașapoarte ar urma să fie oferite tuturor celor care au fost vaccinați, au trecut testul pentru anticorpi sau au fost bolnavi, a adăugat Kruglîi. “Însă nu există un răspuns clar pe ce termen sunt eliberate astfel de pașapoarte, pentru că la un șir de cetățeni reacția imună durează doar o lună sau două, peste 10 la sută din cei imunizați nu dobândesc anticorpi”, a adăugat el.

Totodată, introducerea pașapoartelor-covid ar putea încălca drepturile cetățenilor, care și-ar dori să călătorească, însă nu dispun de un astfel de document, a declarat senatorul.

De asemenea, el a amintit că unii cetățeni au contraindicații medicale pentru vaccinare.

Kruglîi a menționat că într-un șir de state cetățenii nu pot obține certificate de vaccinare, pentru că nu există o cantitate suficientă de vaccinuri. Totodată, ar putea fi vorba doar de vaccinurile aprobate în UE, în timp ce oamenii, de regulă, nu au posibilitatea de a alege preparatul.

“Toți acești factori pot fi priviți ca o încălcare a drepturilor omului, motiv pentru care nu putem susține introducerea pașapoartelor-covid”, a declarat senatorul.
18
Tagurile:
Vaccinare, Pașaport, APCE
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Știrea dimineții: noul ”pașaport de vaccinare” și ce impune
Pașaportul de vaccinat va fi gata de la 1 iunie
Parlamentul European a votat procedura de urgență pentru pașaportul de vaccinare
NUCLEARA: Iosefina Pascal dezvăluie ce e în spatele Pașaportului COVID… și al Pandemiei
Probleme cu pașaportul de vaccinare din UE

Загрузка...
Donald Trump și Vladimir Putin

Trump a vorbit despre relațiile cu Putin

197
Donald Trump a vorbit într-un interviul pentru un canal TV american despre relațiile care le-a avut cu Vladimir Putin în timpul mandatului său de președinte al SUA.

Fostul președinte american Donald Trump consideră că el și Vladimir Putin s-au simpatizat reciproc.

"M-am înțeles foarte bine cu președintele Putin, eu l-am simpatizat pe el și el m-a simpatizat pe mine", a spus Trump într-un interviu acordat Fox News, citat de RIA Novosti.

El a explicat că acest lucru este „bun, nu rău”.

Relațiile dintre Moscova și Washington s-au intensificat la sfârșitul anului 2016 după ce Trump a fost ales președinte. Apoi oponenții republicanului și-au exprimat acuzațiile cu privire la posibila intervenție a Moscovei în procesele electorale din Statele Unite.

Procurorul special Robert Mueller doi ani a investigat acuzațiile de presupusă „ingerință rusească” și acuzațiile privind o „înțelegere secretă a lui Donald Trump cu Rusia”. Mueller a confirmat acuzațiile de „ingerință” pe care Kremlinul le-a negat, dar nu a găsit nicio dovadă de „coluziune”.

197
Tagurile:
Vladimir Putin, Donald Trump

Загрузка...
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

De ziua lui Hitler, Cîțu declară DICTATURA: anunță ”eliminarea” vocilor anti-vaccinare

0
(reînnoit 14:26 20.04.2021)
Folosind termeni specifici regimurilor dictatoriale, premierul Florin Cîțu a făcut o declarație șocantă, trasând o direcție care duce România în pragul dictaturii

BUCUREȘTI, 20 apr – Sputnik. Premierul României, Florin Cîțu, a șocat la declarația de presă susținută după întâlnirea cu reprezentanții ONG-urilor și asociaților pacienților pe tema campaniei de vaccinare, la Palatul Victoria.

Florin Cîțu a subliniat că ”trebuie să creștem ritmul”, a sugerat că a impus și agenților economici această idee – ”putem să modificăm anumite criterii pe care le avem astăzi în funcție de rata persoanelor vaccinate în anumite sectoare.

”Vaccinarea este singura soluție de a ieși din pandemie”, spune Cîțu, ”Singura posibiltate să revenim la o viață normală este să ne vaccinăm”.

Dar, atenție la formula dictatorială: ”Ceea ce încercăm să facem este să eliminăm vocile împotriva campaniei de vaccinare”, a spus premierul.

”Vreau să fiu foarte clar, orice voce împotriva vaccinării ne subminează capacitatea de a reveni la normalitate cât mai curând”, a repetat premierul. ”Orice voce împotriva campaniei de vaccinare, de oriunde ar fi veni ea, subminează un efort al nostru de a reveni la normalitate cât mai curând. Vreau să fie foarte clar!”.

Știre în curs de actualizare

0
Tagurile:
Florin Cîţu
Tematic
Teodorovici îl acuză pe Cîțu de ”FALS grosolan”! Premierul nu are replică!
Mircea Badea, replică genială despre Cîțu și USR
S-au scos cuțitele în Coaliție – USR, răspuns dur lui Orban și Cîțu

Загрузка...