Премьер-министр Великобритании Борис Джонсон

UK, redeschiderea economiei toată lumea va avea acces la teste rapide gratuite

1884
Prim-ministrul britanic Boris Johnson a promis că toţi oamenii din Marea Britanie vor putea face un test rapid pentru Covid-19 de două ori pe săptămână, în contextul relaxării restricțiilor. Testele vor putea fi livrate şi la domiciliu.

BUCUREŞTI, 5 apr – Sputnik. Testele rapide, care pot oferi rezultate în aproximativ 30 de minute, vor fi disponibile la punctele de testare și în farmacii și vor putea fi, de asemenea, comandate online.

© Sputnik / Джастин Гриффитс-Уилльямс

Johnson a spus că programul va ajuta la „stoparea focarelor”, determinând accelerarea campaniei de vaccinare și relaxarea „cu precauție” a restricțiilor.

„Testarea rapidă regulată este și mai importantă pentru a ne asigura că aceste eforturi nu sunt irosite”, a spus premierul, potrivit RT.

De asemenea, Ministrul de stat pentru Sănătate din Marea Britanie, Edward Argar, a declarat pentru BBC Breakfast că testele rapide, care vor fi disponibile începând de vineri, vor putea fi utilizate de persoanele care se întorc fizic la locul de muncă. Acesta a adăugat că utilizarea acestor teste în școlile secundare a arătat că guvernul poate satisface cererea.

Argar a spus că oamenii trebuie să intre singuri în carantină timp de 10 zile atunci când testul iese pozitiv pentru Covid-19, chiar dacă ulterior fac un test PCR mai precis, care este negativ.

„Am încredere în concetățenii mei că vor continua să facă ceea ce trebuie până când vor putea fi relaxate în siguranţă aceste restricții”, a spus ministrul.

Între timp, secretarul pentru Sănătate al Partidului Laburist, Jonathan Ashworth, a subliniat că testarea „trebuie susținută printr-un sprijin financiar decent”, deoarece oamenii sunt deseori obligați să aleagă între a intra în carantină și a-și hrăni familiile.

Presa britanică a raportat că se așteaptă ca Johnson să confirme că toate magazinele și serviciile, precum saloanele de coafură, se pot redeschide din 12 aprilie în Marea Britanie. De asemenea, se aşteaptă ca premierul să anunțe că va fi utilizat un sistem de culori pentru țările străine în ceea ce privește ratele de infectare și de vaccinare, odată ce cetățenii britanici vor avea voie să călătorească în străinătate.

1884
Tagurile:
UK, COVID-19
Tematic
UK – restricţii dure de călătorie: cine poate lua amenzi de 5.000 de lire sterline
UK: Amendă de 10.000 de lire sterline pentru o petrecere – raid al poliţiei - VIDEO
UK, veste bună: Zero decese de Covid în majoritatea regiunilor – sfârşitul lockdown-ului?
Protest la Haga restricții olanda lockdown coronavirus covid-19

Proteste ample în Olanda - „Poliția pentru libertate” - VIDEO

35
Mișcarea „Poliția pentru libertate” a luat naștere ca opoziție faţă de măsurile dure ale guvernului din Olanda de a limita răspândirea coronavirusului, pe care grupul le consideră o încălcare a libertăților. E formată în principal din veterani ai armatei și ai poliției.

BUCUREŞTI, 10 apr – Sputnik. În Olanda au loc astăzi manifestații în provincia Utrecht împotriva măsurilor guvernului pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Printre organizatorii manifestaţiilor este mișcarea „Poliția pentru libertate”, care a luat naștere ca opoziție faţă de măsurile guvernului împotriva COVID-19, măsuri pe care grupul le consideră o încălcare a libertăților. Mişcarea este formată în principal din veterani ai armatei și ai poliției.

Sputnik a transmis în direct din Baarn, provincia Utrecht, unde membrii mișcării „Poliția pentru libertate” mărșăluiesc prin oraș pentru a-și exprima opoziția față de măsurile stricte legate de coronavirus.

Locuitorii din Olanda sunt obligați să lucreze de acasă, cu excepția cazului în care este imposibilă îndeplinirea îndatoririlor de la distanță, de asemenea, sunt obligaţi să respecte un interval în care este interzisă ieşirea din case pe timpul nopţii și să urmeze regulile standard privind purtarea măștii și distanțarea fizică. Anumite afaceri, în principal facilitățile de divertisment, sunt în prezent închise.

Se așteaptă ca măsurile de restricţii să rămână în vigoare până pe 20 aprilie.

35
Tagurile:
Olanda, Proteste
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Proteste la Viena împotriva lockdown

Proteste anti-lockdown în Viena VIDEO SPUTNIK LIVE

67
Sputnik transmite în direct din Viena, Austria, unde oamenii ies în stradă pentru a protesta împotriva extinderii unui lockdown impus de guvern și a interdicţiei de ieşire din case ca măsuri pentru limitarea răspândirii unei noi variante de COVID-19.

BUCUREŞTI, 10 apr – Sputnik. La începutul acestei săptămâni, autoritățile din landurile de est Viena, Austria de Jos și Burgenland au decis să prelungească până la 18 aprilie actualul blocaj împotriva răspândirii coronavirusului, ceea ce înseamnă cu o săptămână mai mult decât era planificat inițial. Acest lucru se întâmplă pe fondul creșterii ratelor de infectare și a numărului de spitalizări.

Sputnik transmite în direct de la Viena, unde oamenii au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva extinderii blocajului impus de guvern și a interdicţiei de ieşire din case ca măsuri pentru limitarea răspândirii unei noi variante de COVID-19 și a creşterii ratelor de infectare cu coronavirus.

Zone din Austria au intrat în lockdown la începutul lunii aprilie pentru a stopa răspândirea coronavirusului înainte de Paște și pentru a preveni copleșirea sistemului de sănătate.

Măsurile ar fi trebuit să rămână în vigoare până la 10 aprilie, cu toate acestea, creșterea ratei de infectare și răspândirea unei variante britanice mai contagioase a coronavirusului au forțat guvernul să prelungească măsurile.

67
Tagurile:
Viena, Lockdown, Proteste
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...