Mateusz Morawiecki, Viktor Orban și Matteo Salvini

A luat naștere cea mai puternică alianță conservatoare din UE

1671
Premierul Ungariei Viktor Orban, Matteo Salvini liderul Ligii, cel mai puternic partid din Italia, și premierul Poloniei Mateusz Morawiecki au avut ieri o întâlnire crucială pentru viitorul politicii europene

BRUXELLES, 2 apr – Sputnik. La întâlnirea de ieri de la Budapestea, premierul Poloniei Mateusz Morawiecki,  premierul Ungariei Viktor Orban și Matteo Salvini liderul Ligii, cel mai puternic partid din Italia, au pus bazele unei alianţei conservatoare care va milita pentru o integrare europeană care respectă suveranitatea naţională, familia, creştinismul și valorile tradiţionale.

Deocamdată, alianța conservatoare nu duce la mișcări de trupe în Parlamentul European, acolo unde cele trei partide, reprezentate de cei trei lideri politici, se află în grupuri politice diferite: PiS-ul polonez este în scris la ECR (Grupul Reformiștilor și Conservatorilor), Liga este în Grupul Identitate și Democrație, iar Fidesz-ul maghiar este fără grup după ce a părăsit PPE.

Potrivit lui Viktor Orban este vorba însă doar de „primul pas al unui drum lung împreună”. „Am fost de acord să continuăm colaborarea. Ne vom întâlni în mai, fie la Roma, fie la Varşovia, data va depinde de pandemie”, a declarat Orban în cadrul unei conferinţe de presă comune.

Orban a arătat că în prezent, creştinii democraţi nu au o reprezentativitate corespunzătoare în Europa, așa încât cele trei forțe reunite la Budapesta lucrează pentru ca aceștia să aibă o voce, o reprezentativitate şi o pondere în politica europeană.

Premierul maghiar a mai declarat că au fost clarificate problemele cele mai importante pentru naţiunile lor şi că nu există niciun subiect în care să nu poată ajunge la înţelegere, nu există niciun aspect în care interesele naţiunilor ar intra în conflict.

Premierul a recunoscut că întâlnirea a avut loc acum pentru că Fidesz a decis să părăsească Partidul Popular European, iar acum cele trei partide îşi fac împreună planuri pentru viitor și discută împreună despre viitorul Europei.

El a reamintit că, în formularea lui Matteo Salvini, ei doresc o renaştere europeană şi vor depune eforturi comune în acest scop.

Orban a acuzat de altfel PPE că s-a angajat să colaboreze cu stânga europeană pe termen lung și a arătat semnificația simbolică a faptului că această cooperare este lansată în Joia Mare.

Valorile comune despre care au discutat cei trei lideri politici sunt libertatea, demnitatea, creştinismul, familia şi suveranitatea Naţională, Orban precizând că toți trei se opun imperiului european creat la Bruxelles, comunismului, migraţiei ilegale şi antisemitismului.

Cei trei lideri politici s-au declarat astfel în favoarea libertăţii, a valorilor europene tradiţionale, a demnităţii umane şi a unei politici europene care să aibă mai mult succes decât cea de azi.

Viktor Orbán l-a descris pe Mateusz Morawiecki ca unul din prietenii cei mai loiali ai Ungariei, iar pe Matteo Salvini l-a numit erou, deoarece a demonstrat, pe când făcea parte din guvernul italian, că migraţia ilegală pe mare poate fi oprită.

La rândul său, Matteo Salvini a vorbit despre un „drum care începe astăzi şi care va continua în mai multe etape în diferite capitale europene, extinzând grupul”.

„Ne prezentăm ca nucleul istoric şi fondator” al acestei alianţe, cu „obiectivul de a fi primii în Europa”, a adăugat Salvini, promiţând „speranţă” după „cea mai întunecată şi cea mai obscură perioadă de după război”.

Cât despre premierul polonez Mateusz Morawiecki, acesta a declarat că este vorba despre „reprezentarea unui spectru larg de opinii şi oameni” și că cei trei vor susține „o integrare europeană care respectă suveranitatea naţională, familia, creştinismul”, precum și apărarea valorilor tradiţionale.

Dacă s-ar uni, europarlamentarii celor trei partide ar constitui a doua forţă politică din Parlamentul European şi ar putea influenţa politica UE, anunțase anterior întâlnirii Matteo Salvini.

La începutul lunii martie, Matteo Salvini şi Viktor Orban au avut deja o convorbire video în care au discutat, printre altele, despre vaccinare, relansarea economiei după pandemie, migraţia şi politica privind familia, iar legătura dintre cei doi lideri politici este strânsă și de durată. De asemenea, Orban are o relație de colaborare apropiată cu premierul polonez în cadrul Grupului de la Vișegrad, cei doi susținându-se reciproc în bătăliile lor cu Bruxelles-ul.

Polonia și Ungaria se opun imigrației, distrugerii familiei tradiționale și dictatelor UE, iar pe aceeași linie a mers și Matteo Salvini când a fost vicepremierul Italiei, meciurile sale cu Bruxelles-ul pe tema impunerii de migranți fiind celebre.

1671
Tagurile:
conservatori, Alianță, UE
Militarii americani în Siria

Pentagonul suspectează Rusia de atacuri cu “energie direcționată”

696
Pentagonul a informat congresmanii americani despre suspiciunile de atacuri ale Rusiei cu utilizarea tehnologiei “energiei direcționate” împotriva militarilor americani.

BUCUREȘTI, 22 apr – Sputnik. Pentagonul a informat congresmanii despre existența unor date obținute de servicii care vizează presupuse atacuri cu utilizarea tehnologiei “energiei direcționate” (fără utilizarea munițiilor) împotriva trupelor americane. Demnitarii consideră că cel mai probabil organizator al acestor atacuri ar fi Rusia, însă în urma investigației s-a constatat că unul din incidente a fost provocat de o intoxicație alimentară, informează Politico, cu trimitere la propriile surse.

Potrivit publicației, Pentagonul consideră Rusia potențial responsabilă de astfel de atacuri. Totodată, ei menționează că formal nu pot declara despre implicarea cuiva, pentru că simptomele unor astfel de atacuri se pot manifesta și din alte cauze. Publicația nu oferă niciun fel de argumente care ar susține o posibilă implicare a Rusiei.

Foști angajați în domeniul securității naționale au declarat ziarului că din anul trecut Pentagonul investighează astfel de incidente, inclusiv împotriva funcționarilor americani din toată lumea. Pe atunci Ministerul Apărării al SUA a informat două grupuri de congresmani despre ancheta în desfășurare.

Potrivit membrilor congresului, în raportul Pentagonului se susține că din cauza unor astfel de atacuri au avut de suferit trupele americane din Siria. În urma unuia din astfel de incidente în Siria, în toamna 2020, câțiva militar ar fi avut simptome similare cu infecțiile respiratorii virale acute.

Un alt fost angajat în domeniul securității naționale a declarat că în unul din cazurile, în care demnitarii americani suspectau că un infanterist marin din Siria a avut de suferit de pe urma unui atac cu utilizarea tehnologiei “energiei direcționate”, în urma anchetei desfășurate a Pentagonului s-a ajuns la concluzia că simptomele au fost provocate de o intoxicație alimentară.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Pentagonului a declarat publicației că Ministerul Apărării nu dispune de informații legate de atacuri cu “energie direcționată” împotriva trupelor SUA în Siria.

Potrivit surselor Politico, investigația Pentagonului s-a transformat într-o discuție pe scară largă cu participarea Consiliului de Securitate, CIA, Departamentul de Stat și aparatul directorului serviciului național al SUA. Membrilor congresului, care au acces la informații secrete, au anunțat că “probabil Rusia” și-a ales drept țintă americanii din Siria pentru efectuarea unor atacuri cu utilizarea tehnologiei “energiei direcționate”.

Congresmanii au declarat că în opinia Pentagonului, atacurilor cu “energie direcționată” sunt asemănătoare cu cele aplicate împotriva americanilor în Cuba în anii 2016 și 2017. Pe atunci s-a speculat că diplomații ar putea fi supuși unor efecte sonore neidentificate, în urma cărora unii din aceștia au simțit efecte de lungă durată asupra sănătății.

Senatorul din comisia pentru forțele armate, James Inhofe, a declarat publicației că investigația Pentagonului va fi pusă în discuție. “Știu că vom avea niște dezbateri, un briefing pe acest subiect, informal, care va fi unul confidențial. Iată de ce trebuie să așteptăm și vom vedea”, a spus senator.

În presa din SUA apar periodic acuzații în adresa Rusiei de organizarea unor “atacuri acustice”, pe care MAE al Rusiei le-a calificat drept “un absurd total și niște insinuări bizare”.

696
Tagurile:
Pentagon, Siria
Tematic
Pentagonul a dat aprecieri impactului ”Nord Stream - 2” asupra relațiilor cu Germania
Ex-consilier al șefului Pentagonului: SUA nu vor ajuta Kievul într-un conflict cu Rusia
Pentagonul infirmă faptul că nave de război se îndreaptă spre coasta de sud a Rusiei

Загрузка...
Aisha Gaddafi

Dovadă VIE a maximei ticăloșii și ipocrizii europene!

680
O decizie recentă a justiției europene dă în vileag cum UE acoperă una dintre cele mai mari ticăloșii comise – și cum nedreptățește fiica unui mare lider de stat dat jos prin manevrele și interesele Occidentului

BUCUREȘTI, 22 apr – Sputnik. O știre care a trecut neobservată informează că Justiţia europeană a dispus retragerea Aishei Gaddafi, fiica lui Muammar Al Gaddafi, de pe lista persoanelor vizate de sancţiuni din 2011.

Curtea de Justiție UE a anulat decizia de a menține înghețarea activelor și interzicerea vizelor pentru avocata de 44 de ani, stabilită în Oman.

Motivul -  Aisha Gaddafi ”nu mai reprezintă o ameninţare pentru pacea şi securitatea internaţionale în regiune”, relatează presa occiedentală.

De menționat că, deși tatăl său a fost omorât în 2011, Aisha Gaddafi a fost trecută pe lista neagră a UE în februarie 2011 și NU a fost scoasă din listă în urma unor examinări solicitate  în 2017 şi în 2020!

În decizia de ieri, se arată:

”Consiliul nu explică motivele pentru care ea reprezenta, în 2017 şi în 2020, o ameninţare pentru pacea şi securitatea internaţionale în regiune”.

De asemenea, Curtea de Justiție UE de la Luxemburg arată că Aisha Gaddafi ”nu mai locuieşte în Libia de ani de zile şi că dosarul ei nu menţionează nicio participare la viaţa politică libiană”.

Acum urmează pasul final pentru retragerea de pe lista sancțiunilor  - și anume votul în Consiliul European. 

Un purtător de cuvânt a spus că Consiliul UE „va analiza cu atenție hotărârea și va decide pe această bază în ceea ce privește drumul viitor”, transmite Alarabya.net

De asemenea, menținerea pe listă rămâne în vigoare cel puțin până la expirarea perioadei pentru o eventuală contestație din partea Consiliului (2 luni)”, a spus purtătorul de cuvânt al UE.

Aisha al-Gaddafi este de avocat de profesie și fost ambasador al bunăvoinței ONU. Ea a făcut  parte dintr-o echipă internațională de apărare a lui Saddam Hussein, după ce liderul irakian a fost răsturnat de la putere în urma invaziei Irakului de către SUA și aliații săi, în 2003, pe baza unor acuzații și probe false.

Victimă a agresiunii și rebeliunii provocate de occident, Muammar al Gaddafi a fost răsturnat de la putere și ucis în 2011. După căderea capitalei Tripoli, Aisha, mama ei și unul dintre frații ei au scăpat în Algeria vecină.

Ulterior li s-a acordat refugiu în sultanatul din Oman, cu condiția să nu desfășoare activități politice.

Ridicol este că pe listă figurează încă Muammar Gaddafi, precum și fiii săi Khamis, Mutassim şi Saif-al Arab, ucişi în 2011, în timpul revoltei susținută de Occident.

În concluzie, avocata Aisha al-Gaddafi este dovada vie a ticăloșiei occidentale – a celor care, după ce au susținut și chiar orchestrat rebeliunea care a dus la uciderea tatălui și fraților săi, o supune ”sancțiunilor”!

După cum se știe, s-au descoperit legături între interesul Franței lui Sarkozy de a-l da jos pe Gaddafi pentru a acoperi legăturile și datoriile pe care fostul președinte le avea față de importantul lider nord-african.

De asemenea, după înlăturarea lui Gaddafi, Libia s-a transformat într-un haos, este război civil, iar Europa este invadată de migranți care provin sau tranzitează din Libia.

Nu în ultimul rând, Libia, una dintre cele mai bogate țări petroliere, este actualmente jefuită de resurse în beneficiul companiilor occidentale.

Iar pentru toate astea nimeni din Occident NU plătește – ci este ”sancționată” fiica lui Gaddafi – avocata care a avut curajul să îl apere o altă victimă a agresiunii occidentale, Saddam Hussein.

680
Tagurile:
Muammar Gaddafi
Tematic
Vărul lui Gaddafi a numit principalii vinovați de haosul din Libia
Fostul aliat a lui Gaddafi: Occidentul a organizat lovitura de stat în Libia
"Gaddafi a prevăzut acest lucru": Ce a organizat blocul NATO în Libia

Загрузка...
Sputnik V

OMS anunţă inspecția comună în mai a laboratoarelor unde se fabrică Sputnik V

0
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) vor vizita împreună laboratoarele în care se fabrică vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, a declarat joi, pentru agenţia Sputnik, un reprezentant al OMS.

BUCUREŞTI, 22 apr – Sputnik. „Inspecțiile pentru bune practici clinice sunt efectuate în luna aprilie de către o echipă comună EMA / OMS. Inspecțiile la fața locului pentru bune practici de fabricație se aşteaptă să aibă loc în perioada 10 mai - prima săptămână a lunii iunie, aceste date fiind convenite cu producătorul”, a declarat pentru Sputnik un reprezentant al OMS.

Atât OMS, cât și EMA continuă să primească date de la Gamaleia Center, dezvoltatorul Sputnik V, ceea ce face parte dintr-un proces de revizuire în desfăşurare, a adăugat reprezentantul.

La începutul acestei zile, viceministrul rus de Externe, Sergei Vershinin, a declarat, după o întâlnire cu directorul general al OMS, Tedros Adhanom, că vaccinul Sputnik V poate primi aprobarea Organizației Mondiale a Sănătății în câteva săptămâni după desfăşurarea misiunii OMS, care ar urma să sosească în țară în luna mai.

Sputnik V, primul vaccin împotriva coronavirusului înregistrat din lume, a fost aprobat până acum pentru utilizare de urgență în 60 de țări de pe glob. Potrivit unei analize intermediare din studiul publicat în revista ştiinţifică The Lancet, vaccinul are o eficacitate de 91,6%.

0
Tagurile:
Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Noi date: Sputnik V, eficient în proporție de 97,6%
Germania vrea să cumpere vaccinul Sputnik: 30 de milioane de doze numai în această vară
OMS spune când va fi autorizat vaccinul ”Sputnik V”

Загрузка...