Vaccin AstraZeneca

Încă un deces după vaccinarea cu AstraZeneca în Franța cauza: tromboză

222
Un alt deces a avut loc în Franța după vaccinarea cu AstraZeneca. O femeie de 38 de ani murit de tromboză la două săptămâni după primirea primei doze de vaccin.

BUCUREŞTI, 31 mart – Sputnik. În contextul unui climat de neîncredere din cauza apariției cazurilor de tromboză și după moartea a doi bărbați după vaccinarea cu AstraZeneca, o femeie de 38 de ani, imunizată cu același vaccin, a murit pe 29 martie la Toulouse, raportează Actu cu referire la surse coroborate.

Totuşi, legătura dintre vaccinare și deces nu a fost încă stabilită. Cu toate acestea, circumstanțele sunt tulburătoare, potrivit site-ului.

Femeia era asistentă socială într-un institut medico-educativ (IME) din Toulouse. Ea a fost imunizată chiar înainte de suspendarea administrării vaccinului AstraZeneca la jumătatea lunii martie.

Actu a menţionat că tânăra nu suferea de patologii sau de probleme de sănătate particulare. Însă la scurt timp după vaccinare au apărut complicații. Aceasta a suferit o tromboză la 14 zile după injecție și a trebuit să fie internată la spitalul Purpan, unde a fost plasată în comă artificială.

Alte două decese

Acesta este al treilea deces raportat în Franța după vaccinare. Pe 17 martie, un bărbat în vârstă de 63 de ani a murit în spitalul Annecy, suferind de tromboze multiple ale organelor vitale, la 10 zile după prima injecție cu AstraZeneca.

Pe 18 martie, un student la medicină din Nantes a fost găsit mort în urma unei hemoragii cauzate de o tromboză la aproximativ zece zile după ce i s-a administrat vaccinul AstraZeneca. Deocamdată, ANSM nu stabilește o legătură între imunizare și aceste decese.

În plus, după ce un pompier a suferit un efect advers, șeful pompierilor din Bouches-du-Rhône a suspendat, pe 15 martie, administrarea vaccinului AstraZeneca către personalul său. După cum a explicat La Provence, acest pompier de la centrul de salvare din Arles a avut „o reacție gravă de aritmie cardiacă”.

Din 1,4 milioane de vaccinuri AstraZeneca cu care a fost injectaţi oameni în Franța, aproximativ 5.700 de efecte adverse au fost analizate de centrele de farmacovigilență, „marea majoritate” a acestora fiind „simptome asemănătoare gripei, adesea de intensitate ridicată” (febră, cefalee, dureri musculare).

Vaccinul produs de laboratorul suedez-britanic și de Universitatea din Oxford a fost suspendat pe 15 martie de mai multe țări europene după rapoarte privind formarea de cheaguri de sânge, uneori letale.

Franța a ridicat suspendarea patru zile mai târziu, în urma unui aviz al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), care îl considera „sigur și eficient”.

Cu toate acestea, Haute Autorité de santé a recomandat ca vaccinul să fie rezervat persoanelor cu vârsta de peste 55 de ani, deoarece până atunci au fost observate cazuri de tromboză venoasă cerebrală doar la persoane sub 55 de ani.

222
Tagurile:
AstraZeneca
Tematic
Un student de 24 de ani a murit în Franța după vaccinarea cu AstraZeneca
Le Pen cere autorizarea Sputnik V în Franța fără aprobarea EMA
Jean Castex a anunțat lockdown în 16 departamente din Franța: „Măsuri de frânare masive”
Pașaportul de vaccinare UE

Un senator rus a criticat la APCE ideea „pașapoartelor-covid”

8
(reînnoit 13:56 20.04.2021)
Senatorul rus, medicul Vladimir Kruglîi, a criticat ideea introducerii pașapoartelor-covid la nivel internațional.

BUCUREȘTI, 20 apr – Sputnik. Membru delegației ruse la APCE, senatorul Vladimir Kruglîi, s-a pronunțat împotriva implementării la nivel internațional al pașapoartelor-covid.

„Subiectul pașapoartelor este unul foarte sensibil și trebuie să aibă un caracter depolitizat”, a declarat Kruglîi în cadrul sesiunii plenare a APCE din marți, în cadrul căreia parlamentarii au discutat despre oportunitate introducerii pașapoartelor-covid.

De asemenea, senatorul, care este și un medic emerit al Federației Ruse, a indicat asupra faptului că pașapoartele-covid trebuie să conțină doar informații medicale – tipul vaccinului, administrat pacientului și data vaccinării.

Astfel de pașapoarte ar urma să fie oferite tuturor celor care au fost vaccinați, au trecut testul pentru anticorpi sau au fost bolnavi, a adăugat Kruglîi. “Însă nu există un răspuns clar pe ce termen sunt eliberate astfel de pașapoarte, pentru că la un șir de cetățeni reacția imună durează doar o lună sau două, peste 10 la sută din cei imunizați nu dobândesc anticorpi”, a adăugat el.

Totodată, introducerea pașapoartelor-covid ar putea încălca drepturile cetățenilor, care și-ar dori să călătorească, însă nu dispun de un astfel de document, a declarat senatorul.

De asemenea, el a amintit că unii cetățeni au contraindicații medicale pentru vaccinare.

Kruglîi a menționat că într-un șir de state cetățenii nu pot obține certificate de vaccinare, pentru că nu există o cantitate suficientă de vaccinuri. Totodată, ar putea fi vorba doar de vaccinurile aprobate în UE, în timp ce oamenii, de regulă, nu au posibilitatea de a alege preparatul.

“Toți acești factori pot fi priviți ca o încălcare a drepturilor omului, motiv pentru care nu putem susține introducerea pașapoartelor-covid”, a declarat senatorul.
8
Tagurile:
Vaccinare, Pașaport, APCE
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Știrea dimineții: noul ”pașaport de vaccinare” și ce impune
Pașaportul de vaccinat va fi gata de la 1 iunie
Parlamentul European a votat procedura de urgență pentru pașaportul de vaccinare
NUCLEARA: Iosefina Pascal dezvăluie ce e în spatele Pașaportului COVID… și al Pandemiei
Probleme cu pașaportul de vaccinare din UE

Загрузка...
Donald Trump și Vladimir Putin

Trump a vorbit despre relațiile cu Putin

192
Donald Trump a vorbit într-un interviul pentru un canal TV american despre relațiile care le-a avut cu Vladimir Putin în timpul mandatului său de președinte al SUA.

Fostul președinte american Donald Trump consideră că el și Vladimir Putin s-au simpatizat reciproc.

"M-am înțeles foarte bine cu președintele Putin, eu l-am simpatizat pe el și el m-a simpatizat pe mine", a spus Trump într-un interviu acordat Fox News, citat de RIA Novosti.

El a explicat că acest lucru este „bun, nu rău”.

Relațiile dintre Moscova și Washington s-au intensificat la sfârșitul anului 2016 după ce Trump a fost ales președinte. Apoi oponenții republicanului și-au exprimat acuzațiile cu privire la posibila intervenție a Moscovei în procesele electorale din Statele Unite.

Procurorul special Robert Mueller doi ani a investigat acuzațiile de presupusă „ingerință rusească” și acuzațiile privind o „înțelegere secretă a lui Donald Trump cu Rusia”. Mueller a confirmat acuzațiile de „ingerință” pe care Kremlinul le-a negat, dar nu a găsit nicio dovadă de „coluziune”.

192
Tagurile:
Vladimir Putin, Donald Trump

Загрузка...
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Cîțu declară DICTATURA: anunță ”eliminarea” celor anti-campanie de vaccinare

0
(reînnoit 14:16 20.04.2021)
Premierul Florin Cîțu a făcut o declarație șocantă, trasând o direcție care duce România în pragul dictaturii.

Știre în curs de actualizare

0
Tagurile:
Florin Cîţu
Tematic
Teodorovici îl acuză pe Cîțu de ”FALS grosolan”! Premierul nu are replică!
Mircea Badea, replică genială despre Cîțu și USR
S-au scos cuțitele în Coaliție – USR, răspuns dur lui Orban și Cîțu

Загрузка...