BUCUREȘTI, 31 mart - Sputnik. Cunoscuta revistă militară în limba engleză Military Watch a povestit cum avionul de luptă rusesc Su-35 din generația 4 ++ este superior avionului american F-22 Raptor din generația a 5-a.
După cum notează ziarul, astăzi Su-35 are puțini concurenți printre luptătorii din lume datorită manevrabilității sale, autonomiei, sarcinii de luptă, sistemelor de război electronic.
„Pe lângă capacitățile îmbunătățite de combatere a țintelor aeriene, comparativ cu alte aeronave din linia Su-27, Su-35 a primit și caracteristici îmbunătățite semnificativ pentru lovirea țintelor terestre și maritime. Toate acestea fac din Su-35 un avion multifuncțional destul de versatil, în timp ce F-22 sau Su-27 original sunt mai specializate ", spun experții revistei.
Military Watch notează că Su-35 este capabil să transporte până la șase rachete aer-suprafață supersonice X-31, care pot fi folosite atât pentru a lovi ținte atât la sol, cât și la suprafață, și există și în opțiunea de a distruge stațiile radar inamice. .. Potrivit revistei, astfel de arme, combinate cu capacitățile echipamentelor electronice de la bord, fac Su-35 eficient împotriva sistemului de apărare aeriană al inamicului, iar odată cu apariția rachetelor X-35, capacitatea de a distruge țintele maritime crescut, de asemenea.
Bombardierul super-manevrabil Su-35 este conceput pentru a câștiga superioritate aeriană, precum și sprijin aerian pentru trupe și pentru a lovi țintele terestre și maritime. Forțele armate ruse primesc o modificare a aeronavei Su-35S. Astfel de luptători au fost folosiți în timpul operațiunii antiteroriste din Siria.
Su-35 este solicitat pe piața internațională - în special, China a cumpărat un lot de astfel de aeronave. O serie de alte țări se gândesc să o cumpere, inclusiv Turcia.
BUCUREŞTI, 10 apr – Sputnik. Pentagonul, care se declară îngrijorat de „comportamentul Rusiei în estul Ucrainei”, își trimite avioanele să zboare în spațiul aerian internațional deasupra Mării Negre pentru a monitoriza activitatea navală și toate mișcările trupelor din Crimeea.
Un avion american de recunoaștere RC-135 a fost interceptat sâmbătă, 10 aprilie, lângă granița rusă peste Pacific.
„Un avion de luptă MiG-31 din forțele de Apărare aeriană din regiunea militară de est a fost trimis pentru a identifica ținta și pentru a preveni violarea frontierei ruse”, a anunţat Ministerul rus al Apărării, potrivit Sputnik.
De îndată ce avionul străin s-a întors, echipajul MiG s-a întors la bază.
Activitatea în spațiul aerian din apropierea granițelor ruse continuă să se intensifice, sporind cu 40% în 2020 față de 2019.
În total, în 2020, trupele radio-tehnice ale forțelor aerospațiale ruse au localizat și escortat peste două milioane de ținte aeriene.
RC-135 a fost interceptat peste Pacific în contextul tensiunilor intensificate dintre Washington și Moscova din cauza situației din estul Ucrainei.
Pentagonul a calificat ca îngrijorător „comportamentul Rusiei în estul Ucrainei”.
La începutul acestei săptămâni, Washington a descris mișcarea trupelor rusești în Crimeea și la granița de est a Ucrainei drept o „mişcare agresivă”. Statele Unite au cerut Rusiei să dea explicaţii și s-au declarat pregătite de comunicare.
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia își mută trupele în jurul teritoriului său după cum consideră potrivit. Potrivit acestuia, acest lucru nu amenință pe nimeni și nu ar trebui să îngrijoreze pe nimeni.
BUCUREŞTI, 10 apr – Sputnik. La începutul zilei, Casa Albă a declarat, în cererea sa inițială legată de buget pentru cheltuieli discreționare, că Biden a cerut Congresului să ofere Departamentului Apărării un buget de 715 miliarde de dolari prin care, printre alte probleme de securitate globală, să descurajeze Rusia și China.
„Casa Albă a anunțat prețul rusofobiei și sinofobiei. Ruperea relațiilor cu Rusia și China va costa contribuabilii americani 715 miliarde de dolari în plus. Aceasta în contextul datoriei guvernamentale a SUA, care a crescut la 26,9 trilioane de dolari în septembrie 2020”, a postat pe Facebook Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, citată de Sputnik News.Propunerea preşedintelui SUA a venit la mai puțin de o lună după ce serviciul de informații american a publicat un raport în care se susține că președintele rus Vladimir Putin ar fi autorizat „operațiunile de influență” de la Kremlin pentru a-l submina pe candidatul democratic de atunci, Joe Biden, în timpul alegerilor din 2020 și a exacerba diviziunile politice din SUA.
Kremlinul a calificat raportul drept „absolut neîntemeiat”, exprimând convingerea că acesta este un pretext pentru introducerea de noi restricții. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a adăugat că Rusia nu a intervenit în vot și nu are nimic de-a face cu campaniile împotriva candidaților. El a menționat că politica de sancțiuni a Washingtonului ar putea deteriora și mai mult relațiile bilaterale.
Sputnik vă invită să vizualizați imagini video de la protestele care au loc astăzi în București, Piața Victoriei, Piața Universității, împotriva restricțiilor impuse de autoritățile române pentru a diminua răspândirea infecției de coronavirus, dar și împotriva vaccinării obligatorii.