Oraș francez popular comandă vaccinurile ruseşti Sputnik V

729
(reînnoit 17:04 30.03.2021)
Primarul unuia dintre cele mai populare oraşe franceze a contactat producătorii vaccinului rusesc Sputnik V împotriva Covid-19, solicitând ajutor pentru asigurarea comenzilor.

BUCUREŞTI, 30 mart – Sputnik. Primarul orașului Nisa, Christian Estrosi, a declarat pentru postul de știri francez BFM TV că guvernele regionale caută să impulsioneze campaniile locale de vaccinare. Potrivit acestuia, primarii au dreptul de a lua problemele în propriile lor mâini și de a asigura aprovizionarea în avans cu vaccinurile necesare.

Sputnik V
© Sputnik / Владимир Трефилов

„Întrucât nu există comenzi europene [plasate central] pentru Sputnik V, înseamnă că, din punct de vedere comercial, putem plasa comenzi. Singura problemă este că nu am dreptul să le administrez și că [autoritățile de reglementare din domeniul sănătății] trebuie să dea undă verde. Totuşi, pot să plasez comenzi”, a declarat Estrosi, citat de RT. 

Întrebat de jurnaliști dacă a făcut deja eforturi pentru asigurarea aprovizionării cu vaccinul rusesc, primarul a răspuns că „putem considera că da”.

La începutul lunii martie, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat că evaluează rezultatele studiilor clinice înainte de a da undă verde pentru utilizarea Sputnik V de către membrii blocului.

Totuşi, șeful strategiei de vaccinare a autorității de reglementare, Marco Cavaleri, a declarat că procesul nu va fi rapid. „În următoarele săptămâni vom vedea dacă putem aproba vaccinul. Dar până la sfârșitul lunii aprilie nu vom fi pregătiţi să aprobăm Sputnik V, ci mai degrabă în luna mai”, a afirmat Cavaleri.

Totuşi, de atunci, un număr de țări din UE au făcut demersuri pentru a-şi asigura drepturile de fabricare a propriilor flacoane cu formula rusească, înainte de eventuala aprobare a acesteia. Kirill Dmitriev, CEO al Fondului rus de Investiții Directe (RDIF), care a finanțat dezvoltarea vaccinului, a anunțat că organizația sa „a încheiat deja acorduri cu companii din Italia, Spania, Franța și Germania pentru a lansa producția Sputnik V”. În același timp, „există discuții în desfăşurare pentru a stimula producția [vaccinului] în UE”, a adăugat acesta.

„Colaborăm activ cu EMA pentru procedura de evaluare. În plus, RDIF și partenerii săi sunt gata să înceapă aprovizionarea în acele țări din UE care autorizează în mod independent Sputnik V”, a precizat Dmitriev. Ungaria și Slovacia și-au asigurat deja dozele fără a aștepta aprobarea EMA.

Argumentând această măsură, prim-ministrul maghiar Viktor Orban a spus că „pandemia trebuie combătută cu cât mai multe vaccinuri posibile, pe care le putem procura cât mai repede posibil”. Acesta a adăugat că „este un lucru iresponsabil să transformăm vaccinurile într-o problemă politică și să lăsăm oamenii să moară și să le restricționăm libertatea, doar fiindcă există obiecții politice față de țara de origine”.

729
Tagurile:
vaccin, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V (175)
Tematic
Moscova: În UE există o cerere enormă pentru Sputnik V
Dezvoltatorii Sputnik V au răspuns la afirmațiile lui Macron despre războiul vaccinurilor
Iranul va începe producția vaccinului Sputnik V – în ce lună
Proteste la Viena împotriva lockdown

Proteste anti-lockdown în Viena VIDEO SPUTNIK LIVE

27
Sputnik transmite în direct din Viena, Austria, unde oamenii ies în stradă pentru a protesta împotriva extinderii unui lockdown impus de guvern și a interdicţiei de ieşire din case ca măsuri pentru limitarea răspândirii unei noi variante de COVID-19.

BUCUREŞTI, 10 apr – Sputnik. La începutul acestei săptămâni, autoritățile din landurile de est Viena, Austria de Jos și Burgenland au decis să prelungească până la 18 aprilie actualul blocaj împotriva răspândirii coronavirusului, ceea ce înseamnă cu o săptămână mai mult decât era planificat inițial. Acest lucru se întâmplă pe fondul creșterii ratelor de infectare și a numărului de spitalizări.

Sputnik transmite în direct de la Viena, unde oamenii au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva extinderii blocajului impus de guvern și a interdicţiei de ieşire din case ca măsuri pentru limitarea răspândirii unei noi variante de COVID-19 și a creşterii ratelor de infectare cu coronavirus.

Zone din Austria au intrat în lockdown la începutul lunii aprilie pentru a stopa răspândirea coronavirusului înainte de Paște și pentru a preveni copleșirea sistemului de sănătate.

Măsurile ar fi trebuit să rămână în vigoare până la 10 aprilie, cu toate acestea, creșterea ratei de infectare și răspândirea unei variante britanice mai contagioase a coronavirusului au forțat guvernul să prelungească măsurile.

27
Tagurile:
Viena, Lockdown, Proteste
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
MIG-31 dotat cu rachetă Kinjal

Tensiunile dintre Washington și Moscova - avion de recunoaștere al SUA, interceptat -VIDEO

113
Un avion american de recunoaștere a fost interceptat în apropierea frontierei rusești, deasupra Pacificului, în contextul în care tensiunile între Washington și Moscova privind Ucraina au crescut în ultimele zile.

BUCUREŞTI, 10 apr – Sputnik. Pentagonul, care se declară îngrijorat de „comportamentul Rusiei în estul Ucrainei”, își trimite avioanele să zboare în spațiul aerian internațional deasupra Mării Negre pentru a monitoriza activitatea navală și toate mișcările trupelor din Crimeea.

Un avion american de recunoaștere RC-135 a fost interceptat sâmbătă, 10 aprilie, lângă granița rusă peste Pacific.

„Un avion de luptă MiG-31 din forțele de Apărare aeriană din regiunea militară de est a fost trimis pentru a identifica ținta și pentru a preveni violarea frontierei ruse”, a anunţat Ministerul rus al Apărării, potrivit Sputnik.

De îndată ce avionul străin s-a întors, echipajul MiG s-a întors la bază.

Două milioane de ținte identificate în 2020

Activitatea în spațiul aerian din apropierea granițelor ruse continuă să se intensifice, sporind cu 40% în 2020 față de 2019.

În total, în 2020, trupele radio-tehnice ale forțelor aerospațiale ruse au localizat și escortat peste două milioane de ținte aeriene.

RC-135 a fost interceptat peste Pacific în contextul tensiunilor intensificate dintre Washington și Moscova din cauza situației din estul Ucrainei.

Pentagonul a calificat ca îngrijorător „comportamentul Rusiei în estul Ucrainei”.

La începutul acestei săptămâni, Washington a descris mișcarea trupelor rusești în Crimeea și la granița de est a Ucrainei drept o „mişcare agresivă”. Statele Unite au cerut Rusiei să dea explicaţii și s-au declarat pregătite de comunicare.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia își mută trupele în jurul teritoriului său după cum consideră potrivit. Potrivit acestuia, acest lucru nu amenință pe nimeni și nu ar trebui să îngrijoreze pe nimeni.

113
Tagurile:
SUA, Moscova, Washington

Загрузка...