„Nu joacă după reguli”. Blinken a acuzat China de subminarea ordinii mondiale

296
(reînnoit 13:24 30.03.2021)
Scopul politicii SUA față de China nu este în izolarea Beijingului, ci să mențină „un sistem de ordine mondială bazat pe reguli la care s-a lucrat de la sfârșitul celui de-al doilea război mondial”, a declarat secretarul de stat american Anthony Blinken.

BUCUREȘTI, 30 mart - Sputnik. Scopul politicii SUA față de China nu este în izolarea Beijingului, ci să păstreze sistemul de ordine mondială, pe care China îl subminează, a declarat secretarul de stat american Anthony Blinken.

„Relațiile noastre cu Beijingul, precum și cu mulți aliați, sunt competitive în unele cazuri, cooperante și antagoniste în altele. Cu toate acestea, există un numitor comun, și anume nevoia de a înfrunta China dintr-o poziție de forță care începe cu alianțe puternice, coordonare și cooperare ", a spus Blinken într-un interviu pentru ziarul italian La Stampa.

"SUA nu își vor forța aliații să aleagă între ei și Beijing", a subliniat secretarul de stat al SUA.

Potrivit acestuia, scopul nu este să izoleze China, ci să mențină „un sistem de ordine mondială bazat pe reguli la care s-a lucrat de la sfârșitul celui de-al doilea război mondial”. Șeful diplomației SUA a subliniat că „China acționează subminând acesta ordine, încălcând drepturile omului sau alte obligații”.

„Când cineva contestă acest sistem, China sau alții, joacă împotriva regulilor sau încearcă să submineze angajamentele asumate de alții, avem cu toții motive să ne opunem”, a spus Blinken.

Întâlnirea la nivel înalt SUA-RPC săptămâna trecută la Anchorage, Alaska, a început cu critici ascuțite asupra Chinei din partea Blinken și a consilierului președintelui Joe Biden pentru securitate națională, Jake Sullivan, interlocutorii lor sunt Yang Jiechi, șeful biroului Comisiei pentru afaceri externe a Comitetului central al CPC , și un membru al Consiliului de Stat al Republicii Populare Chineze și ministrul de externe Wang Yi au dat un răspuns detaliat la aceste discursuri. Drept urmare, declarațiile ambelor părți, în loc de cele patru minute convenite, au durat aproximativ o oră, după care Statele Unite au acuzat China că de încălcarea protocolului și „încercări teatrale de a juca pentru public”.

296
Tagurile:
SUA, China
Tematic
Iohannis a vorbit despre importul de vaccinuri din Rusia și China
Lavrov, fotografiat în China într-o mască cu mesajul FCKNG QRNTN
Rusia a convenit asupra producției Sputnik V în China
Protest la Haga restricții olanda lockdown coronavirus covid-19

Proteste ample în Olanda - „Poliția pentru libertate” - VIDEO

18
Mișcarea „Poliția pentru libertate” a luat naștere ca opoziție faţă de măsurile dure ale guvernului din Olanda de a limita răspândirea coronavirusului, pe care grupul le consideră o încălcare a libertăților. E formată în principal din veterani ai armatei și ai poliției.

BUCUREŞTI, 10 apr – Sputnik. În Olanda au loc astăzi manifestații în provincia Utrecht împotriva măsurilor guvernului pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Printre organizatorii manifestaţiilor este mișcarea „Poliția pentru libertate”, care a luat naștere ca opoziție faţă de măsurile guvernului împotriva COVID-19, măsuri pe care grupul le consideră o încălcare a libertăților. Mişcarea este formată în principal din veterani ai armatei și ai poliției.

Sputnik a transmis în direct din Baarn, provincia Utrecht, unde membrii mișcării „Poliția pentru libertate” mărșăluiesc prin oraș pentru a-și exprima opoziția față de măsurile stricte legate de coronavirus.

Locuitorii din Olanda sunt obligați să lucreze de acasă, cu excepția cazului în care este imposibilă îndeplinirea îndatoririlor de la distanță, de asemenea, sunt obligaţi să respecte un interval în care este interzisă ieşirea din case pe timpul nopţii și să urmeze regulile standard privind purtarea măștii și distanțarea fizică. Anumite afaceri, în principal facilitățile de divertisment, sunt în prezent închise.

Se așteaptă ca măsurile de restricţii să rămână în vigoare până pe 20 aprilie.

18
Tagurile:
Olanda, Proteste
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Proteste la Viena împotriva lockdown

Proteste anti-lockdown în Viena VIDEO SPUTNIK LIVE

51
Sputnik transmite în direct din Viena, Austria, unde oamenii ies în stradă pentru a protesta împotriva extinderii unui lockdown impus de guvern și a interdicţiei de ieşire din case ca măsuri pentru limitarea răspândirii unei noi variante de COVID-19.

BUCUREŞTI, 10 apr – Sputnik. La începutul acestei săptămâni, autoritățile din landurile de est Viena, Austria de Jos și Burgenland au decis să prelungească până la 18 aprilie actualul blocaj împotriva răspândirii coronavirusului, ceea ce înseamnă cu o săptămână mai mult decât era planificat inițial. Acest lucru se întâmplă pe fondul creșterii ratelor de infectare și a numărului de spitalizări.

Sputnik transmite în direct de la Viena, unde oamenii au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva extinderii blocajului impus de guvern și a interdicţiei de ieşire din case ca măsuri pentru limitarea răspândirii unei noi variante de COVID-19 și a creşterii ratelor de infectare cu coronavirus.

Zone din Austria au intrat în lockdown la începutul lunii aprilie pentru a stopa răspândirea coronavirusului înainte de Paște și pentru a preveni copleșirea sistemului de sănătate.

Măsurile ar fi trebuit să rămână în vigoare până la 10 aprilie, cu toate acestea, creșterea ratei de infectare și răspândirea unei variante britanice mai contagioase a coronavirusului au forțat guvernul să prelungească măsurile.

51
Tagurile:
Viena, Lockdown, Proteste
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...