UK: Ministru a cerut fie „atenţionaţi” cei care îi îmbrăţişează pe cei dragi

238
Ministrul britanic pentru Turism și Sport a fost criticat pentru că le-a spus britanicilor să atragă atenţia prietenilor și celor din familie atunci când îi văd făcând lucruri „ciudate”, cum ar fi îmbrățișarea unei persoane dragi, în contextul relaxării lockdown-ului.

BUCUREŞTI, 29 mart – Sputnik. În timpul unui interviu acordat luni BBC Breakfast, Ministrul britanic pentru Turism și Sport Nigel Huddleston i-a îndemnat pe britanici să atenţioneze persoanele care fac gesturi „ciudate”, precum faptul de a îmbrăţişa pe cineva drag.

„În ciuda tentaţiei, vă rog să nu riscați sănătatea celor dragi îmbrățișându-i. De asemenea, dacă vedeți pe cineva care se comportă într-un mod puțin ciudat, atunci poate e bine să-i atrageţi atenţia în mod respectuos, pentru că uneori unii oameni uită”, a continuat ministrul, citat de RT https://www.rt.com/uk/519486-lockdown-minister-odd-hugging/. Acesta a adăugat că, deși poate părea „puțin ciudat” să refuzăm [îmbrăţişările] sau să atragem atenţia, „în aceste condiții este bine să faceți acest lucru”.

​Totuşi, britanicii de pe rețelele de socializare l-au criticat pe Huddleston pentru modul cum s-a exprimat și pentru sfaturile lui lipsite de căldură.

​„Te comporţi într-un mod «puțin ciudat»? O alegere ciudată de cuvinte pentru a descrie [relaţiile dintre] membrii familiei care se îmbrățișează unii pe alții!”, a comentat un utilizator, în timp ce altul a scris pe Twitter: „Îmi văd copiii în weekendul viitor pentru prima dată de la sfârșitul lunii decembrie! Nimeni nu mă va împiedica să-i îmbrățișez!”

Alții au subliniat că faptul de a îmbrăţişa o persoană dragă este, în general, privit ca o acțiune normală pentru majoritatea oamenilor, şi nu ciudată.

De luni, britanicii se pot întâlni în exterior în grupuri de până la șase persoane, provenind de la două gospodării, și pot participa la sporturi și înot afară.

Dacă planul de ridicare a restricţiilor continuă, britanicii vor putea în curând să mănânce și să bea în restaurante, baruri și pub-uri în exterior, să participe la nunți în grupuri de până la 15 persoane și să viziteze grădini zoologice, biblioteci și parcuri tematice.

Toate restricțiile legale de blocare a coronavirusului vor fi eliminate cel mai devreme până pe 21 iunie, deși data ar putea fi amânată în cazul în care cazurile cresc.

238
Tagurile:
Ministru, UK
Tematic
UK: Amendă de 10.000 de lire sterline pentru o petrecere – raid al poliţiei - VIDEO
UK – restricţii dure de călătorie: cine poate lua amenzi de 5.000 de lire sterline
Crimă şocantă în UK: elev de 13 ani, înjunghiat mortal de alți adolescenți pentru 154 £
Proteste la Viena împotriva lockdown

Proteste anti-lockdown în Viena VIDEO SPUTNIK LIVE

26
Sputnik transmite în direct din Viena, Austria, unde oamenii ies în stradă pentru a protesta împotriva extinderii unui lockdown impus de guvern și a interdicţiei de ieşire din case ca măsuri pentru limitarea răspândirii unei noi variante de COVID-19.

BUCUREŞTI, 10 apr – Sputnik. La începutul acestei săptămâni, autoritățile din landurile de est Viena, Austria de Jos și Burgenland au decis să prelungească până la 18 aprilie actualul blocaj împotriva răspândirii coronavirusului, ceea ce înseamnă cu o săptămână mai mult decât era planificat inițial. Acest lucru se întâmplă pe fondul creșterii ratelor de infectare și a numărului de spitalizări.

Sputnik transmite în direct de la Viena, unde oamenii au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva extinderii blocajului impus de guvern și a interdicţiei de ieşire din case ca măsuri pentru limitarea răspândirii unei noi variante de COVID-19 și a creşterii ratelor de infectare cu coronavirus.

Zone din Austria au intrat în lockdown la începutul lunii aprilie pentru a stopa răspândirea coronavirusului înainte de Paște și pentru a preveni copleșirea sistemului de sănătate.

Măsurile ar fi trebuit să rămână în vigoare până la 10 aprilie, cu toate acestea, creșterea ratei de infectare și răspândirea unei variante britanice mai contagioase a coronavirusului au forțat guvernul să prelungească măsurile.

26
Tagurile:
Viena, Lockdown, Proteste
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
MIG-31 dotat cu rachetă Kinjal

Tensiunile dintre Washington și Moscova - avion de recunoaștere al SUA, interceptat -VIDEO

112
Un avion american de recunoaștere a fost interceptat în apropierea frontierei rusești, deasupra Pacificului, în contextul în care tensiunile între Washington și Moscova privind Ucraina au crescut în ultimele zile.

BUCUREŞTI, 10 apr – Sputnik. Pentagonul, care se declară îngrijorat de „comportamentul Rusiei în estul Ucrainei”, își trimite avioanele să zboare în spațiul aerian internațional deasupra Mării Negre pentru a monitoriza activitatea navală și toate mișcările trupelor din Crimeea.

Un avion american de recunoaștere RC-135 a fost interceptat sâmbătă, 10 aprilie, lângă granița rusă peste Pacific.

„Un avion de luptă MiG-31 din forțele de Apărare aeriană din regiunea militară de est a fost trimis pentru a identifica ținta și pentru a preveni violarea frontierei ruse”, a anunţat Ministerul rus al Apărării, potrivit Sputnik.

De îndată ce avionul străin s-a întors, echipajul MiG s-a întors la bază.

Două milioane de ținte identificate în 2020

Activitatea în spațiul aerian din apropierea granițelor ruse continuă să se intensifice, sporind cu 40% în 2020 față de 2019.

În total, în 2020, trupele radio-tehnice ale forțelor aerospațiale ruse au localizat și escortat peste două milioane de ținte aeriene.

RC-135 a fost interceptat peste Pacific în contextul tensiunilor intensificate dintre Washington și Moscova din cauza situației din estul Ucrainei.

Pentagonul a calificat ca îngrijorător „comportamentul Rusiei în estul Ucrainei”.

La începutul acestei săptămâni, Washington a descris mișcarea trupelor rusești în Crimeea și la granița de est a Ucrainei drept o „mişcare agresivă”. Statele Unite au cerut Rusiei să dea explicaţii și s-au declarat pregătite de comunicare.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia își mută trupele în jurul teritoriului său după cum consideră potrivit. Potrivit acestuia, acest lucru nu amenință pe nimeni și nu ar trebui să îngrijoreze pe nimeni.

112
Tagurile:
SUA, Moscova, Washington

Загрузка...