Paris, Turnul Eiffel

Franţa, noile măsuri restrictive: atitudinea francezilor, cea mai mică rată de încredere

732
Francezii au o atitudine critică cu privire la noile măsuri restrictive ale guvernului împotriva Covid-19, potrivit unui sondaj recent. Sondajul a înregistrat cea mai mică rată de încredere a francezilor în măsurile autorităţilor de la începutul crizei.

BUCUREŞTI, 25 mart – Sputnik. Prăpastia între guvern și francezi continuă să se mărească pe măsură ce criza sanitară continuă, potrivit unui sondaj realizat de Elabe pentru BFM TV. Doar 31% dintre francezi au încredere în executiv în ceea ce priveşte lupta împotriva pandemiei, fiind cea mai mică rată de încredere de la începutul crizei.

Cele mai recente măsuri anunțate de prim-ministrul francez pe 18 martie, incluzând reintroducerea lockdown-ului în 16 departamente, sunt privite cu neîncredere de francezi. Aceste noi restricții sunt considerate inconsistente de 74% dintre respondenți, ineficiente de 73% dintre aceștia și dificil de înțeles pentru 65%, potrivit sondajului, citat de Sputnik France

De asemenea, dacă proporția francezilor pregătiţi să primească vaccinul este în creştere uşoară (55%, +1 punct în trei săptămâni), respondenții rămân sceptici cu privire la ritmul campaniei de vaccinare. Astfel, promisiunea lui Emmanuel Macron că toți adulții care doresc vor primi vaccinul înainte de sfârșitul verii este considerată nerealizabilă de 70% dintre francezi.

În timpul unei călătorii, președintele şi-a reafirmat încrederea în vaccinul AstraZeneca, a cărui administrare a fost suspendată un timp, făcând apel la laboratorul suedez-britanic să livreze dozele comandate. Încrederea preşedintelui nu este însă împărtășită de majoritatea francezilor, 56% dintre aceştia având rezerve cu privire la vaccin.

Pesimismul francezilor se reflectă şi în percepția lor asupra viitorului, doar 23% dintre ei considerând că vor reveni la o viață normală în 2021. Mai mult, unul din patru respondenți nu crede că va mai reveni vreodată la o viață normală după criză.

732
Tagurile:
Franța
Tematic
Le Pen cere autorizarea Sputnik V în Franța fără aprobarea EMA
Un student de 24 de ani a murit în Franța după vaccinarea cu AstraZeneca
Franța: Aplicația cu noi CERTIFICATE derogatorii în caz de LOCKDOWN sau STARE DE ASEDIU
MIG-31 dotat cu rachetă Kinjal

Tensiunile dintre Washington și Moscova - avion de recunoaștere al SUA, interceptat -VIDEO

84
Un avion american de recunoaștere a fost interceptat în apropierea frontierei rusești, deasupra Pacificului, în contextul în care tensiunile între Washington și Moscova privind Ucraina au crescut în ultimele zile.

BUCUREŞTI, 10 apr – Sputnik. Pentagonul, care se declară îngrijorat de „comportamentul Rusiei în estul Ucrainei”, își trimite avioanele să zboare în spațiul aerian internațional deasupra Mării Negre pentru a monitoriza activitatea navală și toate mișcările trupelor din Crimeea.

Un avion american de recunoaștere RC-135 a fost interceptat sâmbătă, 10 aprilie, lângă granița rusă peste Pacific.

„Un avion de luptă MiG-31 din forțele de Apărare aeriană din regiunea militară de est a fost trimis pentru a identifica ținta și pentru a preveni violarea frontierei ruse”, a anunţat Ministerul rus al Apărării, potrivit Sputnik.

De îndată ce avionul străin s-a întors, echipajul MiG s-a întors la bază.

Două milioane de ținte identificate în 2020

Activitatea în spațiul aerian din apropierea granițelor ruse continuă să se intensifice, sporind cu 40% în 2020 față de 2019.

În total, în 2020, trupele radio-tehnice ale forțelor aerospațiale ruse au localizat și escortat peste două milioane de ținte aeriene.

RC-135 a fost interceptat peste Pacific în contextul tensiunilor intensificate dintre Washington și Moscova din cauza situației din estul Ucrainei.

Pentagonul a calificat ca îngrijorător „comportamentul Rusiei în estul Ucrainei”.

La începutul acestei săptămâni, Washington a descris mișcarea trupelor rusești în Crimeea și la granița de est a Ucrainei drept o „mişcare agresivă”. Statele Unite au cerut Rusiei să dea explicaţii și s-au declarat pregătite de comunicare.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia își mută trupele în jurul teritoriului său după cum consideră potrivit. Potrivit acestuia, acest lucru nu amenință pe nimeni și nu ar trebui să îngrijoreze pe nimeni.

84
Tagurile:
SUA, Moscova, Washington

Загрузка...
Les drapeaux russe et américain (photo d'archives)

Rusia: deteriorarea relațiilor dintre Washington și Moscova va costa SUA 715 miliarde $

131
(reînnoit 16:48 10.04.2021)
Deteriorarea relațiilor dintre Moscova și Washington va costa cetățenii americani încă 715 miliarde de dolari, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, comentând propunerea președintelui SUA de a crește bugetul pentru apărare.

BUCUREŞTI, 10 apr – Sputnik. La începutul zilei, Casa Albă a declarat, în cererea sa inițială legată de buget pentru cheltuieli discreționare, că Biden a cerut Congresului să ofere Departamentului Apărării un buget de 715 miliarde de dolari prin care, printre alte probleme de securitate globală, să descurajeze Rusia și China.

„Casa Albă a anunțat prețul rusofobiei și sinofobiei. Ruperea relațiilor cu Rusia și China va costa contribuabilii americani 715 miliarde de dolari în plus. Aceasta în contextul datoriei guvernamentale a SUA, care a crescut la 26,9 trilioane de dolari în septembrie 2020”, a postat pe Facebook Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, citată de Sputnik News

Propunerea preşedintelui SUA a venit la mai puțin de o lună după ce serviciul de informații american a publicat un raport în care se susține că președintele rus Vladimir Putin ar fi autorizat „operațiunile de influență” de la Kremlin pentru a-l submina pe candidatul democratic de atunci, Joe Biden, în timpul alegerilor din 2020 și a exacerba diviziunile politice din SUA.

Kremlinul a calificat raportul drept „absolut neîntemeiat”, exprimând convingerea că acesta este un pretext pentru introducerea de noi restricții. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a adăugat că Rusia nu a intervenit în vot și nu are nimic de-a face cu campaniile împotriva candidaților. El a menționat că politica de sancțiuni a Washingtonului ar putea deteriora și mai mult relațiile bilaterale.

131
Tagurile:
SUA, Rusia

Загрузка...