Vaccinul AstraZeneca

Militar italian decedat după vaccinarea cu AstraZeneca

348
Un ofiţer de marină din Italia a decedat la câteva ore după administrarea vaccinului AstraZeneca, ceea ce a dus la un mare scandal în Peninsulă.

BRUXELLES, 24 mart – Sputnik. După ce militarul italian a murit la câteva ore de la vaccinarea cu AstraZeneca, doi medici şi o asistentă din Siracuza, estul Siciliei, unde s-a petrecut tragicul eveniment, sunt anchetaţi de procuratură sub acuzaţia de omor prin imprudenţă.

Procurorul sicilian Gaetano Bono care anchetează cazul a ordonat „ca măsură de precauţie”, sechestrarea a zeci de mii de vaccinuri din lotul din care a făcut parte doza administrată militarului.

Scandalul vaccinurilor AstraZeneca primește astfel un nou imbold, după ce suspiciuni legate de apariţia unor tromboze care pot provoca decesul, apărute la persoanele vaccinate cu AstraZeneca, au făcut ca 13 ţări europene, inclusiv Italia, să suspende temporar utilizarea acestor vaccinuri.

Chiar dacă Agenţia Europeană a Medicamentului a transmis public că vaccinul AstraZeneca „este sigur şi eficient”, situația din Italia pune din nou totul sub discuție.

Guvernul italian îşi propune să vaccineze majoritatea celor 60 de milioane de cetăţeni până în luna septembrie a acestui an, o campanie întreruptă de suspiciunile legate de vaccinul de la AstraZeneca. Cea mai proastă situație este chiar în Lombardia, din cauza unui sistem de programări defectuos, deși această regiune din nordul Italiei este cea mai afectată de pandemia de coronavirus şi a fost centrul epidemiei din această ţară în urmă cu un an.

Pe lângă cazul din Siracuza, în oraşul Biella, aflat în nordul Italiei, un procuror a declanşat o anchetă similară, dar fără a cita pe careva în calitate de suspect, după ce un profesor de muzică în vârstă de 57 de ani a murit la o zi după ce şi-a făcut prima doză de vaccin AstraZeneca.

În acest caz, procuroarea Teresa Angela Camelio, a ordonat sechestrarea a 393.600 de doze de vaccin.

În ambele cazuri (Siracuza şi Biella), procurorii au refuzat să spună cât va dura ancheta. Mai mult, procurorul italian Gaetano Bono, care anchetează cadrele medicale din Siracuza, a recunoscut că s-a vaccinat şi el în prealabil cu AstraZeneca şi a precizat că nu a avut niciun fel de emoţii, dar că „o anchetă trebuie să-şi urmeze calea, indiferent de ce crede opinia publică”.

348
Tagurile:
AstraZeneca
Tematic
În Italia se investighează 8 decese după vaccinarea cu AstraZeneca
Europa se răzbună pe AstraZeneca
Moscova, „vinovată” de problemele cu AstraZeneca? Răspunsul ironic al Mariei Zaharova
Protest la Haga restricții olanda lockdown coronavirus covid-19

Proteste ample în Olanda - „Poliția pentru libertate” - VIDEO

18
Mișcarea „Poliția pentru libertate” a luat naștere ca opoziție faţă de măsurile dure ale guvernului din Olanda de a limita răspândirea coronavirusului, pe care grupul le consideră o încălcare a libertăților. E formată în principal din veterani ai armatei și ai poliției.

BUCUREŞTI, 10 apr – Sputnik. În Olanda au loc astăzi manifestații în provincia Utrecht împotriva măsurilor guvernului pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Printre organizatorii manifestaţiilor este mișcarea „Poliția pentru libertate”, care a luat naștere ca opoziție faţă de măsurile guvernului împotriva COVID-19, măsuri pe care grupul le consideră o încălcare a libertăților. Mişcarea este formată în principal din veterani ai armatei și ai poliției.

Sputnik a transmis în direct din Baarn, provincia Utrecht, unde membrii mișcării „Poliția pentru libertate” mărșăluiesc prin oraș pentru a-și exprima opoziția față de măsurile stricte legate de coronavirus.

Locuitorii din Olanda sunt obligați să lucreze de acasă, cu excepția cazului în care este imposibilă îndeplinirea îndatoririlor de la distanță, de asemenea, sunt obligaţi să respecte un interval în care este interzisă ieşirea din case pe timpul nopţii și să urmeze regulile standard privind purtarea măștii și distanțarea fizică. Anumite afaceri, în principal facilitățile de divertisment, sunt în prezent închise.

Se așteaptă ca măsurile de restricţii să rămână în vigoare până pe 20 aprilie.

18
Tagurile:
Olanda, Proteste
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Proteste la Viena împotriva lockdown

Proteste anti-lockdown în Viena VIDEO SPUTNIK LIVE

54
Sputnik transmite în direct din Viena, Austria, unde oamenii ies în stradă pentru a protesta împotriva extinderii unui lockdown impus de guvern și a interdicţiei de ieşire din case ca măsuri pentru limitarea răspândirii unei noi variante de COVID-19.

BUCUREŞTI, 10 apr – Sputnik. La începutul acestei săptămâni, autoritățile din landurile de est Viena, Austria de Jos și Burgenland au decis să prelungească până la 18 aprilie actualul blocaj împotriva răspândirii coronavirusului, ceea ce înseamnă cu o săptămână mai mult decât era planificat inițial. Acest lucru se întâmplă pe fondul creșterii ratelor de infectare și a numărului de spitalizări.

Sputnik transmite în direct de la Viena, unde oamenii au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva extinderii blocajului impus de guvern și a interdicţiei de ieşire din case ca măsuri pentru limitarea răspândirii unei noi variante de COVID-19 și a creşterii ratelor de infectare cu coronavirus.

Zone din Austria au intrat în lockdown la începutul lunii aprilie pentru a stopa răspândirea coronavirusului înainte de Paște și pentru a preveni copleșirea sistemului de sănătate.

Măsurile ar fi trebuit să rămână în vigoare până la 10 aprilie, cu toate acestea, creșterea ratei de infectare și răspândirea unei variante britanice mai contagioase a coronavirusului au forțat guvernul să prelungească măsurile.

54
Tagurile:
Viena, Lockdown, Proteste
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...