Protest la Haga restricții olanda lockdown coronavirus covid-19

Proteste în Amsterdam împotriva restricţiilor de lockdown VIDEO

111
Manifestanții s-au adunat duminică în capitala olandeză pentru a protesta împotriva restricțiilor anti-Covid. Pentru a-i dispersa, poliția a folosit tunuri cu apă, relatează postul public de radio olandez NOS.

BUCUREŞTI, 22 mart – Sputnik. Piața Muzeelor, una dintre principalele pieţe din Amsterdam, a fost, în această duminică, 21 martie, scena unui miting împotriva măsurilor restrictive anti-Covid, relatează municipalitatea. Numărul persoanelor prezente la fața locului a depășit maximul de 500, stabilit pentru un miting sub restricțiile puse în aplicare pentru combaterea epidemiei de coronavirus, potrivit Sputnik France.

Poliția a folosit tunuri de apă pentru a dispersa mulțimea, anunță compania de radiodifuziune publică olandeză NOS.

​Înainte de a lua măsuri, municipalitatea a avertizat participanții în mod repetat pe reţeaua Twitter.

​Ieri, în timpul unui miting identic desfășurat în aceeași locație, poliția din Amsterdam a arestat 58 de persoane, se arată într-un comunicat.

Zone de risc

În contextul acestor mobilizări, municipalitatea a emis un comunicat de presă în care a menţionat „mai multe demonstrații în zone desemnate cu maximum 500 de participanți”. Aceasta a avertizat că, sâmbătă și duminică, Piaţa Muzeelor și împrejurimile sale au fost definite ca o „zonă de risc”. Această calificare conferă poliției dreptul de a efectua percheziții preventive ale persoanelor prezente în aceste spații.

Autoritățile au explicat abordarea poliţiei spunând că, în timpul demonstrațiilor recente din aceste zone, au fost descoperite persoane care purtau arme.

Weekend tensionat în mai multe orașe europene

În acest weekend, locuitorii mai multor orașe europene, inclusiv din Bucureşti, au ieșit în stradă pentru a-și exprima indignarea față de măsurile restrictive impuse în țările lor ca răspuns la al treilea val al epidemiei de Covid-19. Astfel, sâmbătă, 20 martie, au avut loc mitinguri în Polonia, Elveția și în orașul german Kassel, unde au avut loc ciocniri între participanți și poliție.

111
Tagurile:
Olanda
MIG-31 dotat cu rachetă Kinjal

Tensiunile dintre Washington și Moscova - avion de recunoaștere al SUA, interceptat -VIDEO

90
Un avion american de recunoaștere a fost interceptat în apropierea frontierei rusești, deasupra Pacificului, în contextul în care tensiunile între Washington și Moscova privind Ucraina au crescut în ultimele zile.

BUCUREŞTI, 10 apr – Sputnik. Pentagonul, care se declară îngrijorat de „comportamentul Rusiei în estul Ucrainei”, își trimite avioanele să zboare în spațiul aerian internațional deasupra Mării Negre pentru a monitoriza activitatea navală și toate mișcările trupelor din Crimeea.

Un avion american de recunoaștere RC-135 a fost interceptat sâmbătă, 10 aprilie, lângă granița rusă peste Pacific.

„Un avion de luptă MiG-31 din forțele de Apărare aeriană din regiunea militară de est a fost trimis pentru a identifica ținta și pentru a preveni violarea frontierei ruse”, a anunţat Ministerul rus al Apărării, potrivit Sputnik.

De îndată ce avionul străin s-a întors, echipajul MiG s-a întors la bază.

Două milioane de ținte identificate în 2020

Activitatea în spațiul aerian din apropierea granițelor ruse continuă să se intensifice, sporind cu 40% în 2020 față de 2019.

În total, în 2020, trupele radio-tehnice ale forțelor aerospațiale ruse au localizat și escortat peste două milioane de ținte aeriene.

RC-135 a fost interceptat peste Pacific în contextul tensiunilor intensificate dintre Washington și Moscova din cauza situației din estul Ucrainei.

Pentagonul a calificat ca îngrijorător „comportamentul Rusiei în estul Ucrainei”.

La începutul acestei săptămâni, Washington a descris mișcarea trupelor rusești în Crimeea și la granița de est a Ucrainei drept o „mişcare agresivă”. Statele Unite au cerut Rusiei să dea explicaţii și s-au declarat pregătite de comunicare.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia își mută trupele în jurul teritoriului său după cum consideră potrivit. Potrivit acestuia, acest lucru nu amenință pe nimeni și nu ar trebui să îngrijoreze pe nimeni.

90
Tagurile:
SUA, Moscova, Washington

Загрузка...
Les drapeaux russe et américain (photo d'archives)

Rusia: deteriorarea relațiilor dintre Washington și Moscova va costa SUA 715 miliarde $

133
(reînnoit 16:48 10.04.2021)
Deteriorarea relațiilor dintre Moscova și Washington va costa cetățenii americani încă 715 miliarde de dolari, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, comentând propunerea președintelui SUA de a crește bugetul pentru apărare.

BUCUREŞTI, 10 apr – Sputnik. La începutul zilei, Casa Albă a declarat, în cererea sa inițială legată de buget pentru cheltuieli discreționare, că Biden a cerut Congresului să ofere Departamentului Apărării un buget de 715 miliarde de dolari prin care, printre alte probleme de securitate globală, să descurajeze Rusia și China.

„Casa Albă a anunțat prețul rusofobiei și sinofobiei. Ruperea relațiilor cu Rusia și China va costa contribuabilii americani 715 miliarde de dolari în plus. Aceasta în contextul datoriei guvernamentale a SUA, care a crescut la 26,9 trilioane de dolari în septembrie 2020”, a postat pe Facebook Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, citată de Sputnik News

Propunerea preşedintelui SUA a venit la mai puțin de o lună după ce serviciul de informații american a publicat un raport în care se susține că președintele rus Vladimir Putin ar fi autorizat „operațiunile de influență” de la Kremlin pentru a-l submina pe candidatul democratic de atunci, Joe Biden, în timpul alegerilor din 2020 și a exacerba diviziunile politice din SUA.

Kremlinul a calificat raportul drept „absolut neîntemeiat”, exprimând convingerea că acesta este un pretext pentru introducerea de noi restricții. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a adăugat că Rusia nu a intervenit în vot și nu are nimic de-a face cu campaniile împotriva candidaților. El a menționat că politica de sancțiuni a Washingtonului ar putea deteriora și mai mult relațiile bilaterale.

133
Tagurile:
SUA, Rusia

Загрузка...
Proteste la București împotriva restricțiilor COVID

LIVE: Proteste în București împotriva restricțiilor COVID

0
Pentru sâmbătă, 10 aprilie, au fost anunțate mai multe proteste în București dar și în alte orașe ale României.

Sputnik vă invită să vizualizați imagini video de la protestele care au loc astăzi în București, Piața Victoriei, Piața Universității, împotriva restricțiilor impuse de autoritățile române pentru a diminua răspândirea infecției de coronavirus, dar și împotriva vaccinării obligatorii.

Protest în Piața Victoriei

Protest în Piața Universității

0
Tagurile:
coronavirus, Piața Universității, Piața Victoriei, București, Proteste

Загрузка...