Distrugătorul american USS Thomas Hudner a intrat în Marea Neagră

Marina rusă urmărește nave de război ale SUA în Marea Neagră

702
(reînnoit 14:30 21.03.2021)
Flota rusă de la Marea Neagră supraveghează deplasările distrugătorului USS Thomas Hudner care est capabil să poarte circa o sută de rachete de croazieră Tomahawk

BRUXELLES, 21 mar – Sputnik. ​​Distrugătorul USS Thomas Hudner este a doua navă de război americană care intră în Marea Neagră în ultimele 24 de ore, arată Sputnik Franța.

După crucișătorul cu lansator de rachete USS Monterey care a intrat în Marea Neagră cu o zi înainte, acum a fost rândul distrugătorului USS Thomas Hudner care a urmat același drum ieri în cadrul unei ”operațiuni de rutină” pentru a-și susține aliații și partenerii din NATO, după cum a anunțat Marina americană.

​Pe partea sa, Flota rusă a Mării Negre a declarat că forțele sale au început să supravegheze USS Thomas Hudner la fel cum ele au controlat și deplăsările navei USS Monterey.

„USS Thomas Hudner este un distrugător de clasa Arleigh Burke care poate transporta în system de lansare vertical până la 96 de rachete de croazieră Tomahawk sau anti-rachete Standard. USS Monterey, din clasa Ticonderoga, este capabil să transporte până la 122 de rachete de croazieră Tomahawk sau anti-rachete Standard”, a precizat flota rusă.

NATO explică prezența sa în Marea Neagră

Pe 17 martie, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarant că prezența crescută a NATO în Marea Neagră se datorează ”întăririi” Rusiei în această regiune.

În ultima perioadă, Rusia a constatat activitatea fără precedent a Alianței în proximitatea frontierelor sale occidentale. Astfel, pe 25 februarie, vânătorii de mine spaniol și grec Tajo și Evropi au intrat în Marea Neagră, urmați, pe 17 martie, de fregata spaniolă Mendez Nunez.

​La începutul lui februarie, două dstrugătoare americane, USS Donald Cook și USS Porter, au părăsit Marea Neagră unde au participat la manevre militare.

Rusia și-a exprimat de mai multe ori preocuparea față de aceste activități ale Alianței în Europa de Est. Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat recent că Rusia nu amenință pe nimeni, dar că nu va lăsa fără răspuns ceea ce i-ar putea periclita interesele.

702
Tagurile:
SUA, Nave militare, Marina Rusă, Marea Neagră
Protest la Haga restricții olanda lockdown coronavirus covid-19

Proteste ample în Olanda - „Poliția pentru libertate” - VIDEO

38
Mișcarea „Poliția pentru libertate” a luat naștere ca opoziție faţă de măsurile dure ale guvernului din Olanda de a limita răspândirea coronavirusului, pe care grupul le consideră o încălcare a libertăților. E formată în principal din veterani ai armatei și ai poliției.

BUCUREŞTI, 10 apr – Sputnik. În Olanda au loc astăzi manifestații în provincia Utrecht împotriva măsurilor guvernului pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Printre organizatorii manifestaţiilor este mișcarea „Poliția pentru libertate”, care a luat naștere ca opoziție faţă de măsurile guvernului împotriva COVID-19, măsuri pe care grupul le consideră o încălcare a libertăților. Mişcarea este formată în principal din veterani ai armatei și ai poliției.

Sputnik a transmis în direct din Baarn, provincia Utrecht, unde membrii mișcării „Poliția pentru libertate” mărșăluiesc prin oraș pentru a-și exprima opoziția față de măsurile stricte legate de coronavirus.

Locuitorii din Olanda sunt obligați să lucreze de acasă, cu excepția cazului în care este imposibilă îndeplinirea îndatoririlor de la distanță, de asemenea, sunt obligaţi să respecte un interval în care este interzisă ieşirea din case pe timpul nopţii și să urmeze regulile standard privind purtarea măștii și distanțarea fizică. Anumite afaceri, în principal facilitățile de divertisment, sunt în prezent închise.

Se așteaptă ca măsurile de restricţii să rămână în vigoare până pe 20 aprilie.

38
Tagurile:
Olanda, Proteste
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Proteste la Viena împotriva lockdown

Proteste anti-lockdown în Viena VIDEO SPUTNIK LIVE

68
Sputnik transmite în direct din Viena, Austria, unde oamenii ies în stradă pentru a protesta împotriva extinderii unui lockdown impus de guvern și a interdicţiei de ieşire din case ca măsuri pentru limitarea răspândirii unei noi variante de COVID-19.

BUCUREŞTI, 10 apr – Sputnik. La începutul acestei săptămâni, autoritățile din landurile de est Viena, Austria de Jos și Burgenland au decis să prelungească până la 18 aprilie actualul blocaj împotriva răspândirii coronavirusului, ceea ce înseamnă cu o săptămână mai mult decât era planificat inițial. Acest lucru se întâmplă pe fondul creșterii ratelor de infectare și a numărului de spitalizări.

Sputnik transmite în direct de la Viena, unde oamenii au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva extinderii blocajului impus de guvern și a interdicţiei de ieşire din case ca măsuri pentru limitarea răspândirii unei noi variante de COVID-19 și a creşterii ratelor de infectare cu coronavirus.

Zone din Austria au intrat în lockdown la începutul lunii aprilie pentru a stopa răspândirea coronavirusului înainte de Paște și pentru a preveni copleșirea sistemului de sănătate.

Măsurile ar fi trebuit să rămână în vigoare până la 10 aprilie, cu toate acestea, creșterea ratei de infectare și răspândirea unei variante britanice mai contagioase a coronavirusului au forțat guvernul să prelungească măsurile.

68
Tagurile:
Viena, Lockdown, Proteste
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...