Trafic auto în Paris, Franța

Mulți parizieni au fugit din Capitală la câteva ore înainte de LOCKDOWN - VIDEO

1080
(reînnoit 10:01 20.03.2021)
Odată cu noile restricții anunțate cu o zi înainte de Executivul francez, locuitorii din Ile-de-France par să fugă din regiunea lor. Dovadă este creșterea rezervărilor de bilete pentru acest weekend, stațiile supraaglomerate, precum și blocajele de trafic pe drumuri.

În urma anunțării pe 18 martie a unor noi restricții în 16 departamente, așa-numitul „lockdown” sau „confinement”, inclusiv în Île-de-France, mulți parizieni s-au grăbit spre destinații occidentale ferite de restricții.

Trenuri pline, gări supraaglomerate

Astfel, SNCF raportează dublarea rezervărilor de călătorie cu trenul începând de joi, comparativ cu zilele precedente, relatează Ouest-France. Pentru trenurile pe distanțe lungi, creșterea rezervărilor pentru acest weekend este de 20%, continuă sursa.

Acestea sunt în special destinațiile Paris - Trouville-Deauville, precum și Paris-Caen-Cherbourg unde această creștere este deosebit de vizibilă, indică cotidianul regional, făcând referire la compania feroviară.

Descriind situația din Montparnasse până în Ouest-France, un martor indică faptul că stația a fost „depășită de oameni”. Același lucru este valabil și pentru Saint-Lazare.

Drumurile luate cu asalt

După trenuri, drumurile sunt supraîncărcate în Île-de-France. În jurul orei 17:30, vineri seară, în regiune au fost înregistrate 409 de kilometri de ambuteiaje, potrivit site-ului web Sytadin.

Lockdown în 16 departamente franceze

Vorbind pe 18 martie cu privire la noile măsuri care ar trebui să limiteze epidemia în zonele cele mai afectate, premierul francez Jean Castex a anunțat lockdown pentru cel puțin patru săptămâni în Île-de-France, în Hauts-de-France, precum și în departamentele din Alpes-Maritimes, Eure și Seine-Maritime.

Restricțile au intrat în vigoare vineri seara la miezul nopții.

1080
Tagurile:
Lockdown, Restricții, Paris, Franța, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1799)
Drapelul Iranului

Iranul nu se teme de SUA refuză o întâlnire cu Biden!

44
(reînnoit 07:43 23.06.2021)
Alegerile din Iran au fost criticate de SUA – iar Teheranul răspunde dur acuzațiilor Washingtonului, acuzând imixtiunile americane! Noul președinte e intransigent!

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. După cum s-a anunțat, în urma alegerilor prezidențiale din Iran, șeful autorităţii judiciare, Seyyed Ebrahim Rais al-Sadati, a obţinut 61,95% din voturi și a fost declarat câștigător.

Prezența la vot a fost relativ redusă - 48,8% dintre alegători, potrivit datelor oficiale, în condițiile în care unii competitori au fost descalificați.

Imediat după anunţarea rezultatelor, Departamentul de Stat al SUA a făcut o declarație prin care își exprimă regretul că ”iranienii au fost privaţi de dreptul lor de a-şi alege proprii lideri prin intermediul unui proces electoral liber şi echitabil”.

La rândul său, Teheranul nu a rămas dator, ci a acuzat SUA de ”ingerinţă în afacerile interne ale Iranului”, declarația Departamentului de Stat fiind un exemplu în acest sens.

”Condamnăm această declarație, Guvernul american nu este bine plasat pentru a comenta procesul electoral din Iran sau din orice altă ţară”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Ali Rabii.

La rândul său, Seyyed Ebrahim Rais al-Sadati, considerat un ”ultraconservator” a declarat că ”NU va permite negocieri pentru distracţie privind dosarul nuclear”.

De asemenea, Ebrahim Rais, care va prelua funcția prezidențială în luna august, a refuzat o eventuală întâlnire cu preşedintele american Joe Biden – semn că Iranul nu se teme de SUA, dar și că în Orient nu va fi liniște în condițiile în care democrații americani sunt partizanii implicării externe.

44
Tagurile:
Joe Biden, SUA, Iran

Загрузка...
Dolari americani

În timp ce românii privesc la scandaluri, s-a votat combinația imensă și dubioasă cu SUA!

279
Cea mai mare lovitură din ultimele decenii? Una dintre cele mai mari combinații și facilități pentru SUA s-a votat în Parlamentul României – și asta la adăpostul scandalurilor de zi cu zi

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. În timp ce românii sunt ținuți în priză de felurite scandaluri – cu educația sexuală, cu moțiuni fără șanse, cu bătălii în ligheanul PNL sau cu șobolanii ”Madamei Fă”, în parlament s-a votat ”acordul România SUA pentru modernizarea Centralei Nucleare de la Cernavodă”.

”Să vedem cum va fi "investiția" de la Cernavodă - să zicem mersi, dacă americanii vor face măcar un KFC acolo”, comenta jurnalistul de investigații Mirel Curea în octombrie 2020, când România accepta să împrumute o sumă uriașă de la SUA… pentru ca tot o firmă americană să preia, fără licitație, construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă.

Ei bine, vestea bombă e că, în timp ce românii sunt amețiți cu tot felul de scandaluri, în parlament s-a votat ”parteneriatul” bazat pe uriașul împrumut de 8 miliarde euro!

”Am votat astăzi, la Senat, cameră decizională, acordul istoric încheiat între România și Statele Unite ale Americii pentru modernizarea Centralei Nucleare de la Cernavodă!”, anunță Alina Gorghiu, neuitând nici osanalele pentru lider: ”Personajul-cheie din spatele acestei reușite a fost Președintele Iohannis, cel care a pus bazele acestui acord, în 2017, la întâlnirea cu Donald Trump de la Casa Albă”.

Și, evident, liberala ridică în slăvi și ”parteneriatul strategic”: ”Acordul este expresia concretă a importanței parteneriatului nostru strategic cu SUA și a angajamentului pentru securitate energetică în Europa”.

Continuând în același stil al propagandei, senatoarea spune că ”este un proiect în valoare de 8 miliarde de euro, care va implementa cele mai înalte standarde de securitate energetică, va determina creștere economică și va crea numeroase locuri de muncă!”.

Noi îi spunem ”pușchea pe limbă”… să nu cumva să rămână… doar în fază de proiect, ca multe altele ”realizate” în cei 31 de ani.

Cert este că preluarea lucrărilor de către americani s-a făcut în totală sfidare a regulilor competiției, constructorul chinez, de mare anvergură și experiență în domeniu, fiind eliminat pe criterii ”strategice”.

Tot pe aceleași criterii a fost ales constructorul american, la fel a primit o parte de proiectare și o întreprindere franceză, ca să fie împăcat atentul Macron – cât despre împrumutul uriaș nimeni nu spune cine a împuternicit pe cine să negocieze cu banca americană și în ce marjă de condiții!

Când e vorba de SUA nu se discută nimic – e ”strategic”.

***

Reamintim că firme și personaje din SUA controlează Fondul proprietatea, care la rândul său are un cuvânt decisiv la Nuclearelectrica. De asemenea, CN Nuclearelectrica e condusă de un personaj controversat, venit tot din SUA, unde prestat studii la fel de controversate… precum premierul Cîțu.

279
Tagurile:
Bani, SUA, centrală nucleară, Cernavodă, NuclearElectrica

Загрузка...
Daniel Zamfir

Daniel Zamfir denunță o nouă ”cedare de SUVERANITATE” către străini