Комплекс С-350 Витязь

Publicaţie americană dezvăluie de ce sistemul rusesc S-400-ul este „atât de mortal”

753
(reînnoit 18:34 19.03.2021)
S-400 este cel mai avansat sistem de apărare aeriană mobilă din arsenalul Rusiei, capabil să doboare orice, de la avioane și drone inamice până la rachete balistice și de croazieră la distanțe cuprinse între 40 și 400 km, scrie o publicaţie americană.

BUCUREŞTI, 19 mart – Sputnik. Elementul-cheie al sistemului S-400 sunt versatilitatea și capacitatea sa de a viza simultan mai multe ținte, scrie publicaţia independentă din SUA 19fortyfive.

Sisteme S-400 Triumf
© Sputnik / Сергей Мальгавко

Într-un articol recent de pe site, observatorul militar Peter Suciu a vorbit despre exercițiile de apărare aeriană planificate de către o altă unitate a forțelor aeriene rusești care livrau un lot de S-400, explicând că exercițiile, care urmează să includă şi lansări de foc live, vor continua până la mijlocul lunii aprilie.

„S-400 «Triumf» din Rusia - denumirea NATO: SA-21 Growler - este cel mai recent dintr-o serie de sisteme de rachete sol-aer cu rază lungă și medie de acțiune și a intrat pentru prima dată în serviciu în 2007. S-400 a fost conceput pentru a distruge avioane, rachete de croazieră și rachete balistice, putând fi folosit și împotriva instalațiilor terestre. De asemenea, rachetele sale pot să atace ținte la o distanță de până la 400 km și la o altitudine de până la 30 km sub foc intens inamic”, a scris Suciu, potrivit Sputnik News. 

Observatorul subliniază că, deşi Rusia urmărea să-și înarmeze trupele de apărare aeriană cu S-400, sistemul a fost exportat, mai întâi în China și Belarus, apoi în Turcia și India. Exporturile au continuat în ciuda amenințării cu sancțiuni din partea SUA.

Suciu acuză Rusia că folosește sistemul de rachete ca „instrument de război economic” pentru a crea o breşă în relațiile dintre SUA și Turcia. Ankara a refuzat să oprească achizițiile de S-400, în ciuda presiunilor din partea Washingtonului, fiind în cele din urmă exclusă din programul de luptă F-35 și lovită cu sancțiuni.

În timp ce producătorul S-400 Almaz-Antey continuă să lucreze la succesorul sistemului - S-500, chiar dacă sistemele existente continuă să primească upgrade-uri, inclusiv capacitatea de a lansa simultan o varietate de rachete pentru a asigura atât capacitatea de lansare cu rază lungă de acțiune și de apărare extrem de precisă cu rază scurtă, folosind rachete autonome.

De când au început livrările în 2007, Rusia a adunat cel puțin 71 de batalioane de S-400, cu lansatoare și alte componente împărțite în 34 de regimente, pentru un total de 560 de lansatoare. Rusia are, de asemenea, 125 de batalioane de S-300 mai vechi, totalizând peste 1.500 de lansatoare în inventar, aceste sisteme primind, de asemenea, actualizări.

Anul trecut, viceministrul rus al Apărării, Alexei Krivoruşko, a anunţat că testele militare ale S-500 sunt în desfăşurare și că primul lot al sistemului va fi livrat în 2021, producția la scară largă fiind programată pentru 2025. Se așteaptă ca S-500 să aibă o rază de acțiune de 400-600 km și să fie capabil să distrugă rachete hipersonice în spațiul apropiat de Pământ.

753
Tagurile:
S400
Tematic
De ce SUA se tem de sistemul S-400 cumpărat de Turcia?
Turcia nu renunță la sistemul rusesc S-400
SUA au impus sancțiuni Turciei din cauza S-400. Ce a răspuns Rusia
Bani

Franța a înregistrat 300.000 de noi milionari în dolari în timpul pandemiei

9
(reînnoit 16:50 23.06.2021)
Numărul milionarilor din Franța a crescut în 2020, deși ponderea celor bogați care dețin averi naționale a scăzut, potrivit unui raport al Credit Suisse.

BUCUREŞTI, 23 iun – Sputnik. Calificat drept „cel mai rău an din istorie” de Time Magazine, anul 2020 a fost totuși marcat de o creștere bruscă a numărului de milionari din întreaga lume, inclusiv în Franța, notează Raportul din 2021 privind averile al Credit Suisse.

Astfel, la sfârșitul anului 2020, pe planetă existau 56,1 milioane de oameni cu active de peste un milion de dolari, însemnând cu 5,2 milioane mai mult decât în 2019, conform estimărilor companiei.

În cazul Franței, aceasta rămâne pe locul 6 în ceea ce priveşte numărul de milionari în dolari (2,47 milioane în 2020, +309.000), potrivit Sputnik France. Totuşi, după cum explică Credit Suisse, acest rezultat provine dintr-un efect valutar favorabil, euro crescând față de dolar în 2020.

În schimb, în Rusia, numărul milionarilor s-a contractat în 2020, de la 313.000 la 269.000 (-44.000).

Avuția medie a francezilor, în creștere

În timp ce pandemia a accentuat, în general, inegalitățile în întreaga lume, Franța și Germania sunt singurele economii majore care au înregistrat cel mai mare declin privind deţinerea de avere. Dacă în 2019 cei mai bogați francezi dețineau 22,4% din averea națională, în 2020 acest indice este de 22,1%.

Prin comparație, în 2020, în Brazilia, averea celor mai bogați 1% a crescut de la 46,9% la 49,6%, în China, de la 29% la 30,6%, iar în Rusia, de la 57,1% la 58,2%.

În același timp, în 2020, averea medie a francezilor se ridica la 299.360 de dolari (aproape 250.000 de euro), însemnând o creștere de 16.770 de dolari față de anul precedent, se mai arată în raport.

9
Tagurile:
Franţa

Загрузка...
Vaccinul Pfizer

Studiu: vaccinul Pfizer poate provoca o boală rară de sânge

52
(reînnoit 16:19 23.06.2021)
Cercetătorii israelieni au arătat că vaccinul anti-Covid-19 produs de Pfizer a fost legat de posibilitatea șanselor de a dezvolta o afecțiune rară a sângelui, intitulată medical „purpura trombotică trombocitopenică (TTP)”.

BRUXELLES, 24 iun – Sputnik. Un studiu din Israel publicat de Jerusalem Post arată că vaccinul Pfizer poate provoca o boală rară de sânge, TTP, care este o boală autoimună care determină formarea cheagurilor de sânge în diferite organe ale corpului. Potrivit Institutelor Naționale de Sănătate din Israel, aceste cheaguri pot limita sau bloca fluxul de sânge bogat în oxigen către organe cheie precum creierul, rinichii și inima, rezultând probleme grave de sănătate.

Cercetătorii de la Institutul de hematologie de la Shamir Medical Center au declarat că au fost alertați cu privire la această problemă după ce au văzut o creștere bruscă a TTP în țară - patru cazuri detectate într-o lună, comparativ cu două sau trei cazuri pe an.

Echipa medicală a declarat că a găsit o „legătură cronologică” între vaccinarea pacientului și debutul simptomelor bolii. Ei au subliniat că aceștia sunt atât pacienți noi, cât și pacienți a căror boală a apărut după o perioadă lungă de remisie.

În prezent, Ministerul Sănătății evaluează cercetarea și până la finalizarea evaluării, medicii au fost rugați să nu intervină. Un purtător de cuvânt al spitalului a subliniat că acest studiu, care a fost de mare amploare, nu ar trebui în niciun caz să descurajeze oamenii de la vaccinare și a încurajat pe oricine care nu a fost încă vaccinat să primească doza.

Ca rezultat al cercetărilor lor, echipa medicală, condusă de dr. Maya Koren-Michowitz, șefa Laboratorului de hemato-oncologie translațională, a transmis printr-un comunicat că „Medicii și pacienții trebuie să fie atenți la simptomele clinice: oboseală slăbită, tulburări neurologice, hemoragii și dureri toracice”.

De asemenea, au solicitat „persoanelor sănătoase” care sunt vaccinate să fie vigilente și să solicite imediat asistență medicală dacă apar simptome.  Diagnosticul precoce și tratamentele moderne au crescut rata de supraviețuire a pacienților cu TTP de la 10% în trecut la 80% astăzi.

52
Tagurile:
Pfizer

Загрузка...
Avocatul Gheorghe Piperea

Piperea, avertisment european: un nou val va lovi România mai GRAV decât COVID-19!