Loturile vaccinului rusesc Sputnik V

Primul lot al vaccinului Sputnik V va ajunge în Filipine în aprilie

99
(reînnoit 18:34 19.03.2021)
Primul lot al vaccinului rusesc împotriva COVID-19, Sputnik V, va ajunge în Filipine în luna aprilie.

BUCUREȘTI, 19 mart – Sputnik. Primul lot al vaccinului Sputnik V va fi expediat în Filipine în luna aprilie, a declarat șeful Fondului Rusesc pentru Investiții Directe, Kirill Dmitriev.

“Vom face prima livrare în aprilie”, a declarat acesta într-un interviu oferit postului de televiziune CNN Philippines, specificând că vaccinul va ajunge în prima jumătate a lunii.

Vineri, autoritățile din Filipine au autorizat utilizarea preparatul rusesc Sputnik V. Înregistrarea vaccinului a fost efectuată conform unei proceduri urgentate (emergency use authorization, EUA).

În acest fel, vaccinul Sputnik V este aprobat în 52 de state ale lumii, care în sumă reprezintă o populație de peste 1,4 miliarde de persoane. După numărul de autorizații obținute de la autoritățile naționale regulatorii, Sputnik V ocupă locul doi în lume.

99
Tagurile:
Filipine, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V (197)
Tematic
Sputnik cucerește Europa: Grecia recunoaște vaccinul rusesc!
În Serbia există o cerere ridicată pentru Sputnik V
Norvegia cere procurarea vaccinului Sputnik V pe fondul unui număr record de infectări
Politician german: Sputnik V e ''mai bun decât unele dintre vaccinurile deja aprobate''

Republica Belarus și-a creat propriul vaccin împotriva coronavirusului

13
(reînnoit 08:41 08.05.2021)
Studiile clinice ale vaccinului bielorus pot începe până la sfârșitul anului 2022. Anterior, în țară nu s-au dezvoltat sau produs preparate vaccinale.

CHIȘINĂU, 8 mai – Sputnik. Oamenii de știință din Belarus au creat un vaccin împotriva infecției cu coronavirus (COVID-19), a declarat președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko.

Laborator
© Sputnik / Алексей Майшев

"Ieri am primit în eprubetă vaccinul nostru – bielorus. Un alt vaccin, diferit de cel pe care îl cumpărăm astăzi. După cum îl numesc medicii, un vaccin viu", a spus Lukașenko.

Președintele a adăugat că nu trebuie de grăbit, trebuie de urmărit modul în care virusul se schimbă, relatează Sputnik Belarus. Trebuie de creat un vaccin care să fie eficient împotriva noilor tulpini, a subliniat Lukașenko.

"Astăzi avem vaccinuri care funcționează. Am cumpărat vaccinuri chinezești, care au fost făcute după tehnologiile rusești. Iar mâine ne vom adapta propriul vaccin, care se află deja în eprubetă, la tulpina care va exista. Cine știe cum va fi viața", a declarat Lukașenko.

Anterior, președintele Belarusului a ordonat să se dezvolte un vaccin autohton împotriva coronavirusului, spunând că aceasta este o chestiune de onoare pentru Ministerul Sănătății și pentru Academia Națională de Științe.

"Să dezvoltați cel mai bun vaccin în cel mai scurt timp posibil. De ce cel mai bun – pentru că aveți deja experiență", a spus președintele.

Ministrul Sănătății al Republicii Belarus, Dmitrii Pinevici, a mai spus că studiile clinice ale vaccinului ar putea începe până la sfârșitul anului 2022.

În 2021, este planificată efectuarea activităților de cercetare pentru crearea prototipului medicamentului, în 2022-2023 – efectuarea studiilor preclinice și clinice. Anterior, în Belarus nu au fost dezvoltate sau produse preparate vaccinale.

13
Tagurile:
vaccin, Belarus
Tematic
Ungaria: Sputnik V este cel mai sigur și mai eficient vaccin
Rusia a înregistrat primul vaccin anti-COVID-19 pentru animale
Libia: Primele doze de vaccin rusesc "Sputnik V" au ajuns la Tripoli

Загрузка...
Государственный визит президента РФ В. Путина в Китай

"America este departe!"Japonezii s-au speriat de alianța Rusiei și Chinei în caz de război

269
(reînnoit 10:26 08.05.2021)
Japonezii au comentat rezultatele reuniunii miniștrilor de externe G7 de la Londra și și-au exprimat îngrijorarea cu privire la apropierea dintre Moscova și Beijing.

BUCUREȘTI, 8 mai - Sputnik. Cititorii portalului japonez Yahoo News Japan au comentat rezultatele reuniunii miniștrilor de externe G7 de la Londra și și-au exprimat îngrijorarea cu privire la apropierea dintre Moscova și Beijing.

Portalul a atras atenția asupra comunicatului final, în care Rusia și China au fost numite printre „cele mai mari amenințări la adresa lumii”. Cu toate acestea, potrivit unui număr de utilizatori, în scenariul unui conflict armat din regiunea Asia-Pacific, izolarea celor două țări poate juca o glumă crudă cu Tokyo.

"Japonia este strânsă între ele, ca între ciocan și nicovală! America și Occidentul sunt departe, dar Japonia este chiar aici! În cazul un conflict militar, Japonia se va afla într-o situație extrem de periculoasă și este puțin probabil să iasă din el! Trebuie să ne gândim la asta! "- crede unul dintre comentatori.

"Cu astfel de declarații, aruncăm Rusia și China, una în brațele celeilalte!Iar situația din Japonia nu devine mai sigură și mai stabilă, ci, dimpotrivă, mai tensionată și periculoasă! "- a comentat un alt utilizator.

În timp ce alți comentatori s-au plâns că astfel de declarații rămân doar pe hârtie și nu duc la acțiuni concrete.

„Toate aceste reuniuni și întâlniri ale Grupului celor Șapte se încheie în același mod - cu careva declarații ”, a reacționat un alt cititor.

"Până acum, toate aceste declarații formidabile împotriva Chinei și Rusiei sunt mai mult pe hârtie. Acțiunile concrete nu sunt deosebit de vizibile!" - a subliniat utilizatorul.

Printre cititori au fost și cei care au cerut stabilirea unor relații bilaterale între Rusia și Japonia.

"În loc să transforme Rusia într-un dușman și să o trateze ca atare, este mai bine ar încerca să o atragă de partea occidentală!" - este sigur un alt utilizator.

"Ne concentrăm pe prieteni îndepărtați și neglijăm țările apropiate. Avem relații teribile cu vecinii noștri - China, Rusia, Coreea de Sud și RPDC", se arată indignat comentatorul.

Un utilizator a ajuns la concluzia că, după ce Joe Biden a ajuns la putere, Statele Unite au început să revendice din ce în ce mai mult hegemonia globală. În opinia sa, liderul american „creează dușmani pentru Washington, pe care el însuși îl atacă”.

"Avem legături economice uriașe cu China și acestea pot deveni mai active cu Rusia. A urma o cale oarbă în urma politicii SUA se poate termina cu o înfrângere pentru Japonia!" - a conchis el.

269
Tagurile:
China, Rusia, Japonezi

Загрузка...
Крым

Crimeea a comentat apelul SUA de a transmite peninsula Ucrainei

0
Vicepremierul Crimeii, Georgy Muradov, a calificat drept ofensatoare cererea Washingtonului de a readuce peninsula în componența Ucrainei.

BUCUREȘTI, 8 mai Sputnik. Vicepremierul Guvernului Crimeii, Reprezentantul permanent al Republicii pe lângă președintele Rusiei, Georgy Muradov, a calificat drept ofensatoare cererea Washingtonului de a readuce peninsula în componența Ucrainei.

În acest fel a comentat el afirmațiile de pe pagina de Facebook în limba rusă a Ambasadei SUA, în care Washingtonul solicită transferul controlului deplin asupra Crimeei către Kiev.

„Prin cererea sa de a restitui teritoriul Crimeei Ucrainei, Departamentul de Stat al SUA i-a insultat nu numai pe proprietarii vechiului pământ Taurida, care au decis în mod independent unde să trăiască și cine ar trebui să fie, ci și pe toate popoarele lumii care au luptat pentru suveranitatea și autodeterminarea lor ", a declarat Muradov pentru RIA Novosti.

El a subliniat că Crimeea nu este un teritoriu, ci în primul rând un popor care, spre deosebire de „tinerii cowboy americani”, are o experiență de 2500 de ani de statalitate.

„Crimeea este acel loc sacru, rădăcina din care lumea rusă a crescut cu mai bine de o mie de ani în urmă - nucleul civilizației creștine din Est. Nu vor putea ajunge la rădăcina Crimeii, deoarece este carne și sânge rus, și, prin urmare, este protejată de toată puterea statului rus ", a spus Muradov.

Reprezentantul permanent a calificat dorința Statelor Unite de a le lua crimeenilor patria ca pe o idee delirantă.

„Toate acestea ne fac doar le dăm un sfat celor care vin cu idei atât de prostești: întoarceți teritoriile mexicane ocupate în Mexic, America rusă - către Rusia și statele occidentale americane care odată s-au răzvrătit împotriva Marii Britanii - la coroana engleză. Atunci să dai sfaturi altor popoare. Și îi invit pe colegii mei - diplomați americani - să vină în Crimeea pentru a-i învăța istoria ", a conchis interlocutorul agenției.

Crimeea a devenit parte componenta a Rusiei în urma unui referendum în martie 2014, în care 96,77% dintre alegătorii din Crimeea și 95,6% dintre locuitorii Sevastopolului s-au pronunțat în favoarea aderării la Rusia . Autoritățile din Crimeea au organizat un referendum în urma loviturii de stat din Ucraina în februarie 2014. Ucraina consideră că Crimeea este teritoriul său propriu, dar ocupat temporar. Conducerea rusă a afirmat în repetate rânduri că locuitorii din Crimeea, în deplină conformitate cu dreptul internațional și Carta ONU, au votat pentru reunificarea cu Rusia. Potrivit președintelui rus, problema Crimeei este „definitiv închisă”.

În aprilie 2014, autoritățile ucrainene au lansat o operațiune militară împotriva autoproclamatelor LPR și DPR , care și-au declarat independența după lovitura de stat. Conform celor mai recente date ONU, aproximativ 13 mii de persoane au devenit victime ale conflictului. Problema rezolvării situației din Donbass este discutată, în special, în cadrul ședințelor de la Minsk ale grupului de contact, care din septembrie 2014 a adoptat deja trei documente care reglementează pașii de decalare a conflictului. Cu toate acestea, după acordurile de armistițiu dintre părțile la conflict, împușcăturile continuă.

0
Tagurile:
Ucraina, Crimeea
Tematic
VIDEO – În Crimeea se va desfășura festivalul „Drumul spre Ialta”
Exerciții militare în Crimeea: „Obiectivele verificării surpriză au fost pe deplin atinse”
Cântecul “Smugleanka-moldovanka”, interpretat în germană la festivalul din Crimeea

Загрузка...