Pacient la spital

Spania aprobă legea eutanasiei

202
În Spania, persoanele grav bolnave vor putea solicita eutanasia, legea fiind adoptată. Spania se alătură astfel Olandei, Belgiei, Luxemburgului și Canadei, unde există deja o lege similară.

BUCUREŞTI, 18 mart – Sputnik, Doina Crainic. Spania adoptă legea eutanasiei, alăturându-se Olandei, Belgiei, Luxemburgului și Canadei, unde există deja o lege similară.

În alte țări, precum Portugalia, legea a fost respinsă datorită opoziției Curții Constituționale, în timp ce în Noua Zeelandă se așteaptă să intre în vigoare o lege pro-eutanasie din noiembrie. Practica eutanasiei este permisă și în Australia și în unele state din SUA.

În ceea ce priveşte legea eutanasiei în Spania, aceasta a fost aprobată în Congres cu 202 voturi pentru și 141 împotrivă, existând două abțineri, relatează El Pais.

Legea privind eutanasierea prevede că oricine suferă de o boală gravă considerată incurabilă conform ştiinţei medicale, sau care suferă de o afecțiune gravă de invaliditate cronică care nu poate fi vindecată, poate solicita sinuciderea asistată. Legea va intra în vigoare în trei luni.

Legea eutanasiei aprobată în Spania prevede niște pași obligatorii înainte de a se ajunge la sinuciderea asistată efectivă a solicitantului. Totuși, solicitarea se rezolvă într-o lună de așteptare între dubla cerere care trebuie prezentată și execuție.

Solicitantul trebuie să dovedească, de asemenea, că medicii i-au propus în scris toate opțiunile posibile și îngrijirile paliative aplicabile în cazul său specific. La sfârșitul acestei proceduri, solicitantul va putea „accesa” sinuciderea asistată, scrie Sputnik Italia

De asemenea, persoana are dreptul să îşi reconsidere decizia și nu este obligată să accepte eutanasia până la o dată specifică. După ce a obținut autorizația de la organele competente, partea interesată se poate răzgândi sau poate relua pașii.

202
Tagurile:
pacient
Tematic
Infern la o fermă de porci din Brăila: PPA, eutanasiere, incendiu. Concurs de împrejurări?
Ultima oră: România, amendată de Europa în cauza LGBT
Olanda: legalizarea eutanasierii copiilor sub 12 ani
După inaugurarea lui Biden, site-ul Casei Albe a devenit susţinător LGBTQ
SUPRIZE și scandal: Lista europarlamentarilor PSD, PNL și USR care au susținut legea LGBT
MIG-31 dotat cu rachetă Kinjal

Tensiunile dintre Washington și Moscova - avion de recunoaștere al SUA, interceptat -VIDEO

77
Un avion american de recunoaștere a fost interceptat în apropierea frontierei rusești, deasupra Pacificului, în contextul în care tensiunile între Washington și Moscova privind Ucraina au crescut în ultimele zile.

BUCUREŞTI, 10 apr – Sputnik. Pentagonul, care se declară îngrijorat de „comportamentul Rusiei în estul Ucrainei”, își trimite avioanele să zboare în spațiul aerian internațional deasupra Mării Negre pentru a monitoriza activitatea navală și toate mișcările trupelor din Crimeea.

Un avion american de recunoaștere RC-135 a fost interceptat sâmbătă, 10 aprilie, lângă granița rusă peste Pacific.

„Un avion de luptă MiG-31 din forțele de Apărare aeriană din regiunea militară de est a fost trimis pentru a identifica ținta și pentru a preveni violarea frontierei ruse”, a anunţat Ministerul rus al Apărării, potrivit Sputnik.

De îndată ce avionul străin s-a întors, echipajul MiG s-a întors la bază.

Două milioane de ținte identificate în 2020

Activitatea în spațiul aerian din apropierea granițelor ruse continuă să se intensifice, sporind cu 40% în 2020 față de 2019.

În total, în 2020, trupele radio-tehnice ale forțelor aerospațiale ruse au localizat și escortat peste două milioane de ținte aeriene.

RC-135 a fost interceptat peste Pacific în contextul tensiunilor intensificate dintre Washington și Moscova din cauza situației din estul Ucrainei.

Pentagonul a calificat ca îngrijorător „comportamentul Rusiei în estul Ucrainei”.

La începutul acestei săptămâni, Washington a descris mișcarea trupelor rusești în Crimeea și la granița de est a Ucrainei drept o „mişcare agresivă”. Statele Unite au cerut Rusiei să dea explicaţii și s-au declarat pregătite de comunicare.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia își mută trupele în jurul teritoriului său după cum consideră potrivit. Potrivit acestuia, acest lucru nu amenință pe nimeni și nu ar trebui să îngrijoreze pe nimeni.

77
Tagurile:
SUA, Moscova, Washington

Загрузка...
Les drapeaux russe et américain (photo d'archives)

Rusia: deteriorarea relațiilor dintre Washington și Moscova va costa SUA 715 miliarde $

130
(reînnoit 16:48 10.04.2021)
Deteriorarea relațiilor dintre Moscova și Washington va costa cetățenii americani încă 715 miliarde de dolari, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, comentând propunerea președintelui SUA de a crește bugetul pentru apărare.

BUCUREŞTI, 10 apr – Sputnik. La începutul zilei, Casa Albă a declarat, în cererea sa inițială legată de buget pentru cheltuieli discreționare, că Biden a cerut Congresului să ofere Departamentului Apărării un buget de 715 miliarde de dolari prin care, printre alte probleme de securitate globală, să descurajeze Rusia și China.

„Casa Albă a anunțat prețul rusofobiei și sinofobiei. Ruperea relațiilor cu Rusia și China va costa contribuabilii americani 715 miliarde de dolari în plus. Aceasta în contextul datoriei guvernamentale a SUA, care a crescut la 26,9 trilioane de dolari în septembrie 2020”, a postat pe Facebook Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, citată de Sputnik News

Propunerea preşedintelui SUA a venit la mai puțin de o lună după ce serviciul de informații american a publicat un raport în care se susține că președintele rus Vladimir Putin ar fi autorizat „operațiunile de influență” de la Kremlin pentru a-l submina pe candidatul democratic de atunci, Joe Biden, în timpul alegerilor din 2020 și a exacerba diviziunile politice din SUA.

Kremlinul a calificat raportul drept „absolut neîntemeiat”, exprimând convingerea că acesta este un pretext pentru introducerea de noi restricții. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a adăugat că Rusia nu a intervenit în vot și nu are nimic de-a face cu campaniile împotriva candidaților. El a menționat că politica de sancțiuni a Washingtonului ar putea deteriora și mai mult relațiile bilaterale.

130
Tagurile:
SUA, Rusia

Загрузка...