Tel Aviv

„Brățări electronice” de urmărire obligatorii în Israel?

211
Knessetul din Israel a înmânat guvernului puterea de a obliga toți cetățenii care se întorc în țară să poarte un dispozitiv de urmărire în timpul carantinei obligatorii pentru Covid-19, în caz contrar urmând să fie închişi într-un hotel izolat condus de militari.

BUCUREŞTI, 18 mart – Sputnik. Parlamentarii israelieni au adoptat miercuri un proiect de lege care permite autorităților să obige cetăţenii să poarte așa-numitele „brățări de libertate”, după ce o măsură anterioară care impunea carantina în hotelurile administrate de guvern a expirat la începutul acestei luni. Acum, israelienii se vor izola acasă, atâta timp cât sunt de acord să poarte brăţara electronică de urmărire.

Propusă săptămâna trecută, noua lege prevede scutiri pentru copiii cu vârsta sub 14 ani și permite rezidenților să solicite o derogare de la un comitet special. Cei care refuză să poarte brățara vor fi obligați să se izoleze într-unul dintre hotelurile de carantină, care va continua să funcționeze. Cei care încalcă regulile de izolare ar putea fi amendați cu până la 5.000 de sicli israelieni (1.500 de dolari).

Călătorii care prezintă o documentație care demonstrează că au finalizat procesul de vaccinare împotriva coronavirusului sau cei care au contractat deja virusul și s-au recuperat pot fi scutiţi de carantină, cu condiția să prezinte rezultate negative la virus atât înainte, cât și după sosirea în țară.

Brățara de urmărire a fost introdusă pentru prima dată la începutul acestei luni într-un program pilot pe Aeroportul Ben Gurion din afara orașului Tel Aviv, unde 100 de dispozitive au fost distribuite călătorilor care soseau, potrivit RT. La acea vreme, Ordan Trabelsi, CEO-ul SuperCom, compania care a creat brăţările, a spus că speră să extindă proiectul pentru „utilizare pe scară largă” în Israel. Potrivit i24 News, au fost distribuite aproximativ 10.000 de brățări, iar alte 20.000 ar trebui să fie pregătite până săptămâna viitoare.

Oficialii israelieni susțin că brățările de urmărire vor informa autoritățile numai dacă un purtător părăsește o zonă de carantină desemnată, de obicei propria lor casă.

Pe lângă brăţară, care funcționează atât prin GPS, cât și prin Bluetooth, utilizatorilor li se oferă și un dispozitiv montat pe perete, ambele putând fi asociate cu o aplicație pentru smartphone.

211
Tagurile:
Israel
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1799)
Tematic
VIDEO: Petreceri în Israel înainte de starea de asediu de Purim
Situație tensionată între Iran și Israel după explozia de la bordul unei nave israeliene
Șeful Pfizer nu au putut intra în Israel din cauza lipsei vaccinei COVID
În Israel au fost găsite fragmente manuscriselor de la Marea Moartă cu texte biblice
Drapelul Iranului

Iranul nu se teme de SUA refuză o întâlnire cu Biden!

17
(reînnoit 07:43 23.06.2021)
Alegerile din Iran au fost criticate de SUA – iar Teheranul răspunde dur acuzațiilor Washingtonului, acuzând imixtiunile americane! Noul președinte e intransigent!

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. După cum s-a anunțat, în urma alegerilor prezidențiale din Iran, șeful autorităţii judiciare, Seyyed Ebrahim Rais al-Sadati, a obţinut 61,95% din voturi și a fost declarat câștigător.

Prezența la vot a fost relativ redusă - 48,8% dintre alegători, potrivit datelor oficiale, în condițiile în care unii competitori au fost descalificați.

Imediat după anunţarea rezultatelor, Departamentul de Stat al SUA a făcut o declarație prin care își exprimă regretul că ”iranienii au fost privaţi de dreptul lor de a-şi alege proprii lideri prin intermediul unui proces electoral liber şi echitabil”.

La rândul său, Teheranul nu a rămas dator, ci a acuzat SUA de ”ingerinţă în afacerile interne ale Iranului”, declarația Departamentului de Stat fiind un exemplu în acest sens.

”Condamnăm această declarație, Guvernul american nu este bine plasat pentru a comenta procesul electoral din Iran sau din orice altă ţară”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Ali Rabii.

La rândul său, Seyyed Ebrahim Rais al-Sadati, considerat un ”ultraconservator” a declarat că ”NU va permite negocieri pentru distracţie privind dosarul nuclear”.

De asemenea, Ebrahim Rais, care va prelua funcția prezidențială în luna august, a refuzat o eventuală întâlnire cu preşedintele american Joe Biden – semn că Iranul nu se teme de SUA, dar și că în Orient nu va fi liniște în condițiile în care democrații americani sunt partizanii implicării externe.

17
Tagurile:
Joe Biden, SUA, Iran

Загрузка...
Dolari americani

În timp ce românii privesc la scandaluri, s-a votat combinația imensă și dubioasă cu SUA!

157
Cea mai mare lovitură din ultimele decenii? Una dintre cele mai mari combinații și facilități pentru SUA s-a votat în Parlamentul României – și asta la adăpostul scandalurilor de zi cu zi

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. În timp ce românii sunt ținuți în priză de felurite scandaluri – cu educația sexuală, cu moțiuni fără șanse, cu bătălii în ligheanul PNL sau cu șobolanii ”Madamei Fă”, în parlament s-a votat ”acordul România SUA pentru modernizarea Centralei Nucleare de la Cernavodă”.

”Să vedem cum va fi "investiția" de la Cernavodă - să zicem mersi, dacă americanii vor face măcar un KFC acolo”, comenta jurnalistul de investigații Mirel Curea în octombrie 2020, când România accepta să împrumute o sumă uriașă de la SUA… pentru ca tot o firmă americană să preia, fără licitație, construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă.

Ei bine, vestea bombă e că, în timp ce românii sunt amețiți cu tot felul de scandaluri, în parlament s-a votat ”parteneriatul” bazat pe uriașul împrumut de 8 miliarde euro!

”Am votat astăzi, la Senat, cameră decizională, acordul istoric încheiat între România și Statele Unite ale Americii pentru modernizarea Centralei Nucleare de la Cernavodă!”, anunță Alina Gorghiu, neuitând nici osanalele pentru lider: ”Personajul-cheie din spatele acestei reușite a fost Președintele Iohannis, cel care a pus bazele acestui acord, în 2017, la întâlnirea cu Donald Trump de la Casa Albă”.

Și, evident, liberala ridică în slăvi și ”parteneriatul strategic”: ”Acordul este expresia concretă a importanței parteneriatului nostru strategic cu SUA și a angajamentului pentru securitate energetică în Europa”.

Continuând în același stil al propagandei, senatoarea spune că ”este un proiect în valoare de 8 miliarde de euro, care va implementa cele mai înalte standarde de securitate energetică, va determina creștere economică și va crea numeroase locuri de muncă!”.

Noi îi spunem ”pușchea pe limbă”… să nu cumva să rămână… doar în fază de proiect, ca multe altele ”realizate” în cei 31 de ani.

Cert este că preluarea lucrărilor de către americani s-a făcut în totală sfidare a regulilor competiției, constructorul chinez, de mare anvergură și experiență în domeniu, fiind eliminat pe criterii ”strategice”.

Tot pe aceleași criterii a fost ales constructorul american, la fel a primit o parte de proiectare și o întreprindere franceză, ca să fie împăcat atentul Macron – cât despre împrumutul uriaș nimeni nu spune cine a împuternicit pe cine să negocieze cu banca americană și în ce marjă de condiții!

Când e vorba de SUA nu se discută nimic – e ”strategic”.

***

Reamintim că firme și personaje din SUA controlează Fondul proprietatea, care la rândul său are un cuvânt decisiv la Nuclearelectrica. De asemenea, CN Nuclearelectrica e condusă de un personaj controversat, venit tot din SUA, unde prestat studii la fel de controversate… precum premierul Cîțu.

157
Tagurile:
Bani, SUA, centrală nucleară, Cernavodă, NuclearElectrica

Загрузка...