Pașaport UE de vaccinare împotriva COVID

Știrea dimineții: noul ”pașaport de vaccinare” și ce impune

379
(reînnoit 07:42 18.03.2021)
Un oficial european explică în ce constă noul document european, care este rolul său și unde va fi folosit.

BUCUREȘTI, 18 mart – Sputnik. Vestea momentului este introducerea unui ”certificat de vaccinare” la nivelul UE.

Comisarul european pentru Transporturi, românca Adina Vălean explică – de fapt, nu este propriu zis un ”paşaport” ci un fel de dovadă pentru călătorie.

”Nu este un pașaport, este un document, o dovadă de călătorie, în ipoteza în care este cerută de un stat membru”, spune Vălean, arătând că se vrea a fi ”un document care unifică, care standardizează certificatele ce există în momentul de faţă în toate statele membre”.

Pe scurt și tradus, un fel de… n-ar mai fi -  o birocratizare a faptului că trebuie făcute teste PCR sau vaccin. ”În România, cetățenii, dacă merg să își facă un vaccin, dacă merg să își facă un test PCR, primesc oricum un certificat care are un format în fiecare stat membru”, explică Vălean.

”Se pornește de la ideea că toate aceste certificate ar trebui să fie în o formă standard, pentru a putea ușura schimbul de informații”, a declarat comisarul european la Antena 3.

Adina Vălean a explicat, de asemenea, că nu există discriminare și nu obligă la vaccinare, dar atenție – se referă la cei care nu se pot vaccina din motive medicale, după spusele comisarului european. NU și la cei care refuză vaccinarea!

”Cei care nu se pot vaccina din motive medicale nu vor fi discriminaţi, scrie şi în regulament”, a spus Vălean, arătând că aceștia ”pot face testul PCR, atunci va exista un document care va atesta că testul făcut este negativ”.

Într-o altă intervenție, la DIGI24, Vălean a precizat că „Noi vrem (ca documentul) să fie gata începând cu 1 iunie, e pentru vacanța de vară inclusiv”.

Pe de altă parte, chiar dacă va fi ”un document unic”, Vălean adaugă… exact contrariul: ”Care vor fi cerințele sau restricțiile statelor membre pentru sezonul de vară rămâne la latitudinea statelor membre, iar acest certificat digital verde face parte dintr-un pachet al Comisiei Europene care dorește să ia și alte măsuri ca să obțină o relaxare a restricțiilor pentru sezonul de vară”.

”În teorie, statele membre nu vor putea restricționa accesul cetățenilor, care se bucură de principiul liberei circulații în interiorul Uniunii Europene”, arată Adina Vălean.
Și încă un truism specific UE: ”Dacă un cetățean european vrea să meargă în alt stat european el nu poate fi obligat să nu intre, discuția este despre ce restricții se impun”.
Adică, spune Vălean, ”Poți fi primit doar cu un test PCR negativ și carantină 2 săptămâni, cum e acum, sau dacă statul respectiv hotărăște că pentru cei vaccinați nu se impune carantină, atunci acest certificat va facilita ca persoana respectivă să nu intre în carantină”. .

Concluzia Adinei Vălean: ”Dacă se va adopta acest regulament propus de Comisie, fiecare stat membru își pune la punct baza de date ca să corespundă cu cerințele certificatului unic„, dar ”statele membre își vor stabili propriile reguli”.

”Este posibil ca unele țări să ceară și dovada unui test PCR negativ, pe lângă dovada vaccinării, iar documentul unic european va include și acest lucru, iar cei care nu au putut să se vaccineze sau nu doresc să se vaccineze se vor supune probabil unui alt tip de restricții pe care statul respectiv le cere pentru astfel de situații”, a conchis Adina Vălean.
Concluzie noastră este aceeași: un ”mai bine n-ar mai fi”, specific birocrației bruxelleze.

379
Tagurile:
Vaccinare, Pașaport
Tematic
Raed Arafat, anunț despre pașaportul de vaccinare 2021
Lavrov: Pașaportul COVID contravine ideii de vaccinare benevolă
Lovitură: Iohannis ”e de acord cu pașaportul de vaccinare”
Protest la Haga restricții olanda lockdown coronavirus covid-19

Proteste ample în Olanda - „Poliția pentru libertate” - VIDEO

20
Mișcarea „Poliția pentru libertate” a luat naștere ca opoziție faţă de măsurile dure ale guvernului din Olanda de a limita răspândirea coronavirusului, pe care grupul le consideră o încălcare a libertăților. E formată în principal din veterani ai armatei și ai poliției.

BUCUREŞTI, 10 apr – Sputnik. În Olanda au loc astăzi manifestații în provincia Utrecht împotriva măsurilor guvernului pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Printre organizatorii manifestaţiilor este mișcarea „Poliția pentru libertate”, care a luat naștere ca opoziție faţă de măsurile guvernului împotriva COVID-19, măsuri pe care grupul le consideră o încălcare a libertăților. Mişcarea este formată în principal din veterani ai armatei și ai poliției.

Sputnik a transmis în direct din Baarn, provincia Utrecht, unde membrii mișcării „Poliția pentru libertate” mărșăluiesc prin oraș pentru a-și exprima opoziția față de măsurile stricte legate de coronavirus.

Locuitorii din Olanda sunt obligați să lucreze de acasă, cu excepția cazului în care este imposibilă îndeplinirea îndatoririlor de la distanță, de asemenea, sunt obligaţi să respecte un interval în care este interzisă ieşirea din case pe timpul nopţii și să urmeze regulile standard privind purtarea măștii și distanțarea fizică. Anumite afaceri, în principal facilitățile de divertisment, sunt în prezent închise.

Se așteaptă ca măsurile de restricţii să rămână în vigoare până pe 20 aprilie.

20
Tagurile:
Olanda, Proteste
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Proteste la Viena împotriva lockdown

Proteste anti-lockdown în Viena VIDEO SPUTNIK LIVE

62
Sputnik transmite în direct din Viena, Austria, unde oamenii ies în stradă pentru a protesta împotriva extinderii unui lockdown impus de guvern și a interdicţiei de ieşire din case ca măsuri pentru limitarea răspândirii unei noi variante de COVID-19.

BUCUREŞTI, 10 apr – Sputnik. La începutul acestei săptămâni, autoritățile din landurile de est Viena, Austria de Jos și Burgenland au decis să prelungească până la 18 aprilie actualul blocaj împotriva răspândirii coronavirusului, ceea ce înseamnă cu o săptămână mai mult decât era planificat inițial. Acest lucru se întâmplă pe fondul creșterii ratelor de infectare și a numărului de spitalizări.

Sputnik transmite în direct de la Viena, unde oamenii au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva extinderii blocajului impus de guvern și a interdicţiei de ieşire din case ca măsuri pentru limitarea răspândirii unei noi variante de COVID-19 și a creşterii ratelor de infectare cu coronavirus.

Zone din Austria au intrat în lockdown la începutul lunii aprilie pentru a stopa răspândirea coronavirusului înainte de Paște și pentru a preveni copleșirea sistemului de sănătate.

Măsurile ar fi trebuit să rămână în vigoare până la 10 aprilie, cu toate acestea, creșterea ratei de infectare și răspândirea unei variante britanice mai contagioase a coronavirusului au forțat guvernul să prelungească măsurile.

62
Tagurile:
Viena, Lockdown, Proteste
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...