Italia reintră în lockdown de luni aceste regiuni, sub risc ridicat

408
După înrăutățirea situației sanitare în Italia, care se confruntă cu al treilea val al epidemiei de Covid-19, guvernul a anunţat reintroducerea lockdown-ului în cea mai mare parte a ţării de luni, 15 martie. Care sunt regiunile aflate sub cel mai ridicat risc.

BUCUREŞTI, 13 mart – Sputnik. Potrivit prim-ministrului Mario Draghi, Italia se confruntă cu un nou val de infectări la peste un an de la începerea pandemiei, fiind nevoită să reintroducă măsuri de lockdown de luni în cea mai mare parte a teritoriului.

„La mai bine de un an de la începerea crizei sanitare, din păcate ne aflăm în fața unui nou val de infectări. În ultima săptămână, s-au înregistrat 150.175 de noi infectări, faţă de 130.816 săptămâna precedentă, însemnând o creștere de aproape 15%”, a spus Draghi în timpul unei vizite la centrul de vaccinare înființat pe aeroportul din Roma Fiumicino.

„Aceste date ne obligă să fim extrem de atenți pentru a limita numărul de decese și pentru a preveni supraaglomerarea unităților de sănătate. Amintirea a ceea ce s-a întâmplat primăvara trecută este încă vie și vom face tot posibilul pentru a preveni ca o astfel de situaţie să se întâmple din nou”, a adăugat prim-ministrul, citat de Sputnik France

Amplasarea regiunilor în zona roșie

Nino Cartabellotta, președintele firmei de cercetare în domeniul sănătății GIMBE, a avertizat joi că în mai mult de jumătate din cele 20 de regiuni italiene, „spitalele și mai ales unitățile de terapie intensivă [erau] deja pline” și că spitalizările sau intervențiile pentru alte afecţiuni decât Covid au fost amânate.

Personalul Crucii Roșii se pregătește pentru transportul unui pacient cu Coronavirus în timpul unei simulări, Roma
© AP Photo / Andrew Medichini

Astfel, guvernul a adoptat vineri în Consiliul de Miniștri noi măsuri anti-Covid pentru perioada 15 martie - 6 aprilie, hotărând în special ca regiunile care înregistrează un număr mai mare de 250 de cazuri noi pe săptămână să treacă automat în zona roșie (nivel de cel mai mare risc corespunzând cu cele mai drastice restricții).

În zonele aflate în zona roșie se închid școlilor, colegiile, liceele și universitățile, precum și barurile și restaurantele, cu excepția celor care pot face livrări acasă sau la pachet. Călătoriile sunt limitată doar la cele pentru muncă, achiziționarea de produse de bază și urgențe medicale.

În weekendul de Paște (3, 4 și 5 aprilie), întreaga peninsulă va fi automat în zona „roșie”.

Regiunile cu cel mai ridicat risc

Vor fi plasate din nou în lockdown marile regiuni nordice - Lombardia (regiunea Milano), Piemont (Torino), Veneto (Veneția), Emilia-Romagna (Bologna), precum și Lazio (regiunea Romei) și Puglia, care se alătură regiunilor sudice Campania (Napoli), Basilicata și Molise.

Italia a început planul de vaccinare la sfârșitul lunii decembrie, dar livrările au încetinit considerabil și doar 1,8 milioane de persoane, dintr-o populație de 60 de milioane, au primit până acum cele două doze de vaccin.

Lovitură grea pentru economia italiană

Aceste noi restricții severe la nivel național reprezintă încă o lovitură pentru a treia cea mai mare economie a Zonei Euro, care a intrat într-o recesiune severă în 2020.

De asemenea, Mario Draghi a anunțat că vor fi luate noi „măsuri de sprijinire a economiei”, inclusiv „o finanțare mai mare a instrumentelor de combatere a sărăciei pentru a sprijini noii săraci”.

Pandemia a împins încă un milion de oameni sub pragul sărăciei în 2020, potrivit unui sondaj al Institutului Național de Statistică. Numărul săracilor a ajuns acum la 5,6 milioane, sau la 9,4% din populație, față de 7,7% în 2019, ceea ce reprezintă un record în ultimii 15 ani.

408
Tagurile:
coronavirus, Italia
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1773)
Tematic
Italia - Fundația Gimbe: „Suntem în plin al treilea val”
Procurorii din Italia investighează cazurile de deces după vaccinare cu AstraZeneca
Italia intră în zona roșie chiar de Paște
Государственный визит президента РФ В. Путина в Китай

"America este departe!"Japonezii s-au speriat de alianța Rusiei și Chinei în caz de război

181
(reînnoit 10:26 08.05.2021)
Japonezii au comentat rezultatele reuniunii miniștrilor de externe G7 de la Londra și și-au exprimat îngrijorarea cu privire la apropierea dintre Moscova și Beijing.

BUCUREȘTI, 8 mai - Sputnik. Cititorii portalului japonez Yahoo News Japan au comentat rezultatele reuniunii miniștrilor de externe G7 de la Londra și și-au exprimat îngrijorarea cu privire la apropierea dintre Moscova și Beijing.

Portalul a atras atenția asupra comunicatului final, în care Rusia și China au fost numite printre „cele mai mari amenințări la adresa lumii”. Cu toate acestea, potrivit unui număr de utilizatori, în scenariul unui conflict armat din regiunea Asia-Pacific, izolarea celor două țări poate juca o glumă crudă cu Tokyo.

"Japonia este strânsă între ele, ca între ciocan și nicovală! America și Occidentul sunt departe, dar Japonia este chiar aici! În cazul un conflict militar, Japonia se va afla într-o situație extrem de periculoasă și este puțin probabil să iasă din el! Trebuie să ne gândim la asta! "- crede unul dintre comentatori.

"Cu astfel de declarații, aruncăm Rusia și China, una în brațele celeilalte!Iar situația din Japonia nu devine mai sigură și mai stabilă, ci, dimpotrivă, mai tensionată și periculoasă! "- a comentat un alt utilizator.

În timp ce alți comentatori s-au plâns că astfel de declarații rămân doar pe hârtie și nu duc la acțiuni concrete.

„Toate aceste reuniuni și întâlniri ale Grupului celor Șapte se încheie în același mod - cu careva declarații ”, a reacționat un alt cititor.

"Până acum, toate aceste declarații formidabile împotriva Chinei și Rusiei sunt mai mult pe hârtie. Acțiunile concrete nu sunt deosebit de vizibile!" - a subliniat utilizatorul.

Printre cititori au fost și cei care au cerut stabilirea unor relații bilaterale între Rusia și Japonia.

"În loc să transforme Rusia într-un dușman și să o trateze ca atare, este mai bine ar încerca să o atragă de partea occidentală!" - este sigur un alt utilizator.

"Ne concentrăm pe prieteni îndepărtați și neglijăm țările apropiate. Avem relații teribile cu vecinii noștri - China, Rusia, Coreea de Sud și RPDC", se arată indignat comentatorul.

Un utilizator a ajuns la concluzia că, după ce Joe Biden a ajuns la putere, Statele Unite au început să revendice din ce în ce mai mult hegemonia globală. În opinia sa, liderul american „creează dușmani pentru Washington, pe care el însuși îl atacă”.

"Avem legături economice uriașe cu China și acestea pot deveni mai active cu Rusia. A urma o cale oarbă în urma politicii SUA se poate termina cu o înfrângere pentru Japonia!" - a conchis el.

181
Tagurile:
China, Rusia, Japonezi

Загрузка...

Avertisment: Investitorii în criptomonedă riscă să-și piardă toți banii Banca Angliei

56
(reînnoit 08:20 08.05.2021)
Monedele digitale „nu au valoare intrinsecă”, potrivit guvernatorului Bank of England (BOE) Andrew Bailey. El a avertizat că oamenii care investesc în criptomonede ar trebui să se pregătească să-și piardă toți banii.

BUCUREŞTI, 8 mai – Sputnik. Fiind un sceptic privind criptomoneda, Andrew Bailey a fost întrebat, la o conferință de presă, ce părere are despre valoarea în creștere a criptomonedelor. „Nu au nicio valoare intrinsecă. Nu înseamnă că oamenii nu le acordă valoare, deoarece pot avea o valoare extrinsecă. Dar nu au nicio valoare intrinsecă”, a spus directorul Băncii Angliei, citat de CNBC.

„Trebuie să spun din nou foarte clar: cumpăraţi-le doar dacă sunteţi pregătiţi să vă pierdeţi toți banii”, a adăugat guvernatorul BOE.

Comentariile lui Bailey vin în urma unui avertisment similar din partea Autorității de Conduită Financiară (FCA) din Marea Britanie, care a declarat în ianuarie că „investirea în active cripto sau investițiile și împrumuturile asociate acestora implică, în general, asumarea unor riscuri foarte mari privind banii investitorilor”.

„În cazul în care consumatorii investesc în aceste tipuri de produse, ar trebui să fie pregătiți să-și piardă toți banii”, a adăugat organul de supraveghere a serviciilor financiare, potrivit RT

În acelaşi timp, luna trecută, Banca Angliei a declarat că va colabora cu Trezoreria Regatului Unit pentru a explora ideea utilizării de monede digitale ale băncii centrale (CBDC-urile). Se urmăreşte analizarea cazurilor de utilizare, a oportunităților și riscurilor unei potențiale lire digitale.

56
Tagurile:
Banca Angliei, Investitori străini, Bani
Tematic
Banca Angliei: perturbări ale sistemului financiar al UK după Brexit
Banca Angliei nu comentează subiectul returnării aurului Venezuelei
Dan Diaconu, alertă după blocarea AURULUI în Banca Angliei! Cea mai gravă informație!

Загрузка...