Vaccinare în România, faza a II-a

Procurorii din Italia investighează cazurile de deces după vaccinare cu AstraZeneca

202
(reînnoit 14:41 12.03.2021)
Procurorii din Italia investighează cazurile de deces a pacienților în scurt timp de la vaccinare cu preparatul companiei AstraZeneca.

BUCUREȘTI, 12 mar – Sputnik. Organele de anchetă din Italia investighează circumstanțele decesului câtorva cetățeni, care au fost vaccinați cu preparatul companiei britano-suedeze AstraZeneca, anunță presa din Sicilia.

Trei decese, la scurt timp de la vaccinare, au fost înregistrate recent în Sicilia. Primul dintre acestea vizează un marinar militar de 43 de ani, Stefano Paterno, care a murit în urma unui stop cardiac, a doua zi de la administrarea vaccinului.

Procuratura orașului Syracuse a deschis o anchetă cu privire la moartea bărbatului, în cadrul în calitate de suspecți apar aproximativ zece persoane, inclusiv reprezentanții AstraZeneca și lucrătorii medicali din spitalul militar, unde a fost vaccinat Paterno.

De investigarea celui de-al doilea caz se ocupă procuratura din Catania. E vorba de decesul a unui polițist de 50 de ani, David Villa. Acesta a murit peste 13 zile după vaccinarea cu prima doză a vaccinului împotriva COVID-19. Potrivit informațiilor jurnaliștilor, în acest dosar nu figurează, deocamdată, niciun suspect.

La rândul său, procuratura din Trapani investighează circumstanțele morții a unui carabinier de 54 de ani, Giuseppe Maniscapo, decedat de infarct peste două zile după vaccinare. După efectuarea autopsiei, experții au exclus orice legătură dintre deces și vaccin, însă anchetatorii au cerut efectuarea unor analize gistologice suplimentare.

Toți trei italieni au decedat în scurt timp de la administrația vaccinului companiei AstraZeneca din lotul ABV2856.

Joi, Agenția Italiană a Medicamentelor (Aifa), a anunțat că a interzis utilizarea în țară a dozelor din acest lot, drept „o măsură de percuție”, până la aflarea tuturor circumstanțelor. Totodată, autoritatea de reglementare că interdicția a fost instituită după “obținerea mai multor informații despre efecte secundare grave care coincid temporar cu administrarea dozelor din lotul ABV2856”.

În același timp, presa locală a aflat și despre moartea unui bărbat de 58 de ani, angajat al unei școli din Napoli, care a fost vaccinat, însă doza administrată acestuia nu provenea din lotul menționat. Procuratura orașului Nola, care investighează acest caz, a decis confiscarea tuturor actelor medicale ale decedatului și amânarea înhumării acestuia.

Aifa a demarat o anchetă proprie în aceste cazuri. Reprezentanții agenției au anunțat că dozele din lotul ABV2856 vor fi expediate pentru cercetare la Institutul Superior de Sănătate din Italia.

Mai devreme, Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA) a anunțat că investighează cazurile de tromboembolism la pacienții vaccinați cu preparatul AstraZeneca într-un șir de state ale UE. Potrivit reprezentantului EMA, deocamdată nu există niciun fel de indicii că vaccinul dat ar putea provoca o astfel de stare. Potrivit EMA, proporțiile de tromboembolism la cei vaccinați cu AstraZeneca nu depășesc indicatorii similari în rândurile restului populației.

202
Tagurile:
AstraZeneca, Italia
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1750)
Tematic
Ministru australian internat după vaccinarea cu AstraZeneca
Israelul nu recunoaște vaccinul AstraZeneca
Norvegia suspendă vaccinarea cu AstraZeneca
Agenţia Italiană a Medicamentelor suspendă utilizarea vaccinului AstraZeneca
Bulgaria oprește vaccinarea cu AstraZeneca și cere socoteală
Valeriu Gheorghiță, despre reacțiile adverse la AstraZeneca
Медсестра держит пробирку для тестирования людей на наличие COVID-19

Germania: accesul în magazine sau coaforuri, condiţionat de prezentarea unui test negativ

104
În Berlin şi în alte zone din Germania, accesul clienţilor în anumite magazine sau la coaforuri este condiţionat de prezentarea unui test negativ obligatoriu, situaţie care duce la o scădere substanţială a veniturilor magazinelor şi frizeriilor.

BUCUREŞTI, 16 apr – Sputnik. În Berlin, dar şi în alte zone din Germania, s-a introdus obligativitatea prezentării unui test negativ la intrarea în anumite magazine sau în frizerii, astfel că numărul clienţilor a scăzut substanţial, potrivit dw.com.

De exemplu, la un magazin de mobilă din Berlin, clienţii sunt opriţi la intrare de trei paznici care le solicită dovada unui test de coronavirus cu rezultat nevativ, efectuat la un centru acreditat. După ce prezintă actul, ei mai trebuie să completeze un formular cu numele, prenumele, adresa, numărul de telefon și ora intrării în magazin.

Mai mulţi clienţi au fost respinşi fiindcă nu au prezentat testul, fapt care îi nemulţumeşte profund atât pe aceştia, cât şi pe patronii magazinelor.

„Este o nebunie totală. Am nevoie de test ca să intru aici, dar nu și la supermarket, unde este aglomerație”, spune o femeie, în timp ce paznicul a explicat, ridicând din umeri: „Nu eu fac regulile”.

Şi frizeriile sunt afectate de acest regulament. „Ne sună disperați patronii de saloane spunând că, din cauza testării obligatorii, clienții își anulează programările”, a spus, într-un interviu acordat presei locale, directorul filialei din Hamburg a Asociației Meșteșugarilor, Hjalmar Stemmann.

De asemenea, într-un magazin de alături, de accesorii casnice, porțelan și alte mărunțișuri, nu intră aproape niciun client.

„Noi trăim din clienții care intră în magazine și cumpără lucruri spontan. La noi, treaba cu testarea nu funcționează”, a spus un vânzător de la acest magazin.

Magazinele cărora li se permite să rămână deschise doar pentru clienții cu rezultate negative la testul pentru COVID-19 înregistrează o scădere cu 62% a vânzărilor faţă de perioada de dinaintea crizei, potrivit unui studiu al Asociației Germane a Comerțului cu Amănuntul (HDE).

Şi alte landuri federale aplică acest model, valabil acum, de exemplu, în Mecklenburg-Pomerania Anterioară, Hamburg, Saxonia, Saarland și Bavaria. Mai mult, o strategie similară urmează să se pună în aplicare în Saxonia Inferioară, Saxonia Anhaltină și Turingia, în timp ce în Renania de Nord-Vestfalia, districtele și orașele decid în mod independent dacă vor impune sau nu condiţionarea accesului în magazine de prezentarea unui test negativ.

104
Tagurile:
Germania, Test
Tematic
Cercetători din Germania au descoperit substanţe chimice periculoase în măşti
Germania este aproape de a începe negocierile cu Rusia pentru vaccinul Sputnik V
Germania: Poliția patrulează pe străzile din München - revenit la stare de asediu

Загрузка...

Zelenski : ”Nord Stream - 2” este o problemă de război

223
Implementarea proiectului ”Nord Stream - 2” este o chestiune de război, nu de afaceri, ca în orice război, ”cineva va pierde cu siguranță”, a declarat președintele ucrainean Vladimir Zelenskii.

BUCUREȘTI, 16 apr - Sputnik. Președintele ucrainean Vladimir Zelenskii susține că opoziția față de implementarea proiectului ”Nord Stream - 2” este o chestiune de război, nu de afaceri. Declarația corespunzătoare a fost publicată pe site-ul oficial al șefului statului.

El a acuzat Rusia că a purtat un război energetic împotriva Ucrainei și a menționat că, ca în orice război, „cineva va pierde cu siguranță”.

"Ca în orice război, nu poți lupta dacă nu există unitate. (...) Dacă ”Nord Stream - 2” este finalizat, nu numai Ucraina va pierde", a spus Zelenski.

El a recunoscut că finalizarea conductei de gaz depinde de poziția SUA și țărilor UE.

Zelenski a subliniat, de asemenea, că țările UE nu au format încă o poziție comună cu privire la proiect.

”Nord Stream - 2”

”Nord Stream - 2” are în vedere construirea a două linii ale unei conducte de gaz cu o capacitate totală de 55 miliarde de metri cubi pe an de la coasta Rusiei prin Marea Baltică până la Germania. De asemenea, va trece prin zonele teritoriale sau exclusiv economice din Finlanda, Suedia și Danemarca.

Proiectul este opus activ Statelor Unite, care promovează gazul său natural lichefiat către UE, precum și Ucraina și o serie de țări europene. Statele au impus sancțiuni asupra conductei de gaz în decembrie 2019, ca urmare a faptului firma elvețiană Allseas a fost obligata să oprească instalarea. Federația Rusă a declarat în repetate rânduri că acest proiect este comercial și benefic pentru Europa. Republica Federală Germania susține finalizarea conductei de gaz și respinge sancțiunile extrateritoriale unilaterale ale Statelor Unite.

Acum, construcția a ajuns la stadiul final. Potrivit operatorului ”Nord Stream - 2 AG”, aproximativ 148 de kilometri de conductă au rămas neacoperiți din lungimea totală a celor două linii de 2.460 de kilometri: 120 în apele daneze și 28 în Germania. Lucrările în Danemarca au început deja. La sfârșitul lunii martie, nava de instalare a țevilor Akademik Chersky se va alătura Fortunei.

223
Tagurile:
război, Nord Stream-2
Tematic
Erdogan și Zelenski au discutat situația din Marea Neagră și Donbass
Zelenski, declarații tari despre aderarea Ucrainei la NATO
Expert: Zelenski transformă Ucraina într-o dictatură
Cum comentează Kremlinul întrevederea Erdogan - Zelenski
Crimeea a comentat promisiunea pe care i-a făcut-o Erdogan lui Zelenski

Загрузка...

De ce SUA vor fi nevoite dea explicații talibanilor în Afganistan?

0
(reînnoit 17:56 16.04.2021)
Populația Afganistanului este într-o stare de neliniște după ce președintele Biden a anunțat retragerea trupelor americane, fără a se ajunge însă la pace în țară - negocierile cu talibanii au ajuns în impas.

Populația Afganistanului este indignată de decizia lui Biden de a retrage din țara lor trupele americane. Președintele american a declarat că a venit timpul ca soldații "să se întoarcă acasă". Doar ei așa și nu au reușit, în timp de 20 de ani în care au încercat, să ajungă la o înțelegere cu talibanii și să instaureze pacea. Când trupele americane vor pleca definitiv din Afganistan? Și pentru ce SUA, potrivit Ministerului de Externe al Rusiei, vor fi nevoite să dea explicații militanților?

0
Tagurile:
Afganistan
Tematic
Trump a declarat că SUA vor reduce contingentul din Afganistan
Trump a decis să retragă o parte din trupele din Irak și Afganistan
SUA amână retragerea trupelor din Afganistan

Загрузка...