BRUXELLES, 11 mar – Sputnik. Ministerul Justiției din Polonia a precizat astăzi printr-o declarație că „deşi respectăm dreptul oamenilor cu orientare sexuală diferită, trebuie mereu avută în vedere o valoare superioară, care este binele copilului”.
Noua lege ar urma să umple o lacună juridică, care nu interzice complet adopţia copiilor de către o persoană care se află într-o relaţie cu un partener de acelaşi sex, a declarat ministrul fără portofoliu Michal Wojcik într-o conferinţă de presă.
Deocamdată propunerea legislativă nu a fost trimisă parlamentului de la Varşovia.
Polonia nu recunoaşte căsătoriile între persoane de acelaşi sex şi nici parteneriatele civile între acestea, iar Constituţia poloneză defineşte căsătoria drept uniunea dintre un bărbat şi o femeie.
De altfelm, ministrul Justiţiei Zbigniew Ziobro spune că propunerea de astăzi reflectă opiniile celei mai mari părţi a societăţii poloneze
Potrivit unui sondaj realizat în 2019 de institutul IBRiS, la solicitarea cotidianului Rzeczpospolita, peste 70% dintre polonezi se opun adopţiei copiilor de către cuplurile de acelaşi sex, doar 16% dintre polonezi fiind de acord cu acest tip de adopţii.
Ministrul Zbigniew Ziobro este consecvent cu principiile pe care le apără, el fiind un susținător al retragerii Poloniei din Convenţia de la Istanbul prin care se impun tot felul de practici contrare familiei tradiționale.
Polonia nu se ferește să pună la colț politicile impuse de Bruxelles, chiar astăzi Varșovia acționând UE în judecată în chestiunea condiționării fondurilor europene de statul de drept, lucru pe care l-a făcut de altfel și Ungaria.
Fostul președinte american Donald Trump consideră că el și Vladimir Putin s-au simpatizat reciproc.
"M-am înțeles foarte bine cu președintele Putin, eu l-am simpatizat pe el și el m-a simpatizat pe mine", a spus Trump într-un interviu acordat Fox News, citat de RIA Novosti.
El a explicat că acest lucru este „bun, nu rău”.
Relațiile dintre Moscova și Washington s-au intensificat la sfârșitul anului 2016 după ce Trump a fost ales președinte. Apoi oponenții republicanului și-au exprimat acuzațiile cu privire la posibila intervenție a Moscovei în procesele electorale din Statele Unite.
Procurorul special Robert Mueller doi ani a investigat acuzațiile de presupusă „ingerință rusească” și acuzațiile privind o „înțelegere secretă a lui Donald Trump cu Rusia”. Mueller a confirmat acuzațiile de „ingerință” pe care Kremlinul le-a negat, dar nu a găsit nicio dovadă de „coluziune”.
După confirmarea informațiilor despre o tabără teroristă camuflată în deșertul sirian, forțele aerospațiale ruse au efectuat atacul aerian și au distrus două structuri teroriste, „până la 200 de militanți, 24 de pickup-uri cu mitraliere grele, precum și aproximativ 500 kg de muniție și componente pentru crearea dispozitivelor explozive improvizate”, a declarat luni reporterilor contraamiralul Aleksandr Karpov, șef adjunct al Centrului rus de reconciliere pentru Siria (RRCS).
ВКС России нанесли авиаудар по базе подготовки террористов к северо-востоку от Пальмиры, уничтожены два укрытия, до 200 боевиков и около 500 кг боеприпасов. Об этом сообщил заместитель руководителя Центра по примирению враждующих сторон Александр Карпов.https://t.co/QC3BNlv5rJ pic.twitter.com/mmt3qGWjoJ
— SwankyStas (@StasSwanky) April 19, 2021
Baza a fost folosită de militanți ca loc de organizare pentru a fabrica dispozitive explozive improvizate (IED) și a trimite „grupuri de luptă” pentru a efectua atacuri teroriste în toată Siria, potrivit lui Karpov.
„Teroriștii se antrenează în tabere de militanți pe teritoriul care nu este controlat de autoritățile siriene, inclusiv zona At-Tanf, care este controlată de forțele armate americane”, a adăugat el.SUA au înființat o garnizoană la Tanf - de-a lungul drumului de la Damasc la Bagdad - în 2016, contrar dreptului internațional și fără a ține cont de obiecțiile guvernului sirian. Moscova și Damasc au subliniat în repetate rânduri că zona servește drept refugiu sigur pentru militanții care efectuează atacuri teroriste în Siria.
Amiralul nu a precizat dacă militanții aparțineau Statului Islamic (SI, anterior ISIS) sau vreunei alte grupări teroriste - precum afiliatul Al-Qaeda Hayat Tahrir al-Sham [HTS], care operează în special în provincia Idlib sub protecția turcească.
Rusia a intervenit în Siria la invitația guvernului de la Damasc în septembrie 2015, când aproape 70 la sută din țară se afla în mâinile teroriștilor SI sau a altor militanți adesea descriși de mass-media occidentală drept „rebeli moderați”. Pe lângă baza navală din Tartus, forțele rusești au operat din baza aeriană Khmeimim din provincia Latakia.
De atunci, SI a pierdut tot teritoriul pe care îl pretindea și militanții anti-guvernamentali au fost reduși la provincia Idlib și la o bandă ocupată de turci de-a lungul frontierei de nord a Siriei. Milițiile kurde susținute de SUA controlează nord-estul țării, în timp ce armata SUA controlează direct zona din jurul At-Tanf, la granița cu Iordania în sud.
BUCUREȘTI, 20 apr - Sputnik. Rusia continuă să testeze înfricoșătoarea „torpilă a Apocalipsei” Poseidon cu un focos nuclear, a anunțat jurnalul Popular Mechanics.
După cum a remarcat mass-media, vehiculul subacvatic fără pilot va avea o autonomie aproape nelimitată și va putea aborda rapid țintele de pe coasta americană. Testele de torpile vor continua anul acesta, iar desfășurarea armelor, conform planurilor, va avea loc în decurs de un deceniu.
La început, Poseidon a fost descris ca o torpilă uriașă sau chiar un mare submarin fără pilot. Potrivit experților, ea poate călători în mod independent peste oceanele Pacificului și Atlanticului, purtând o instalație nucleară. Viteza mare va face dificilă interceptarea.
Apoi a devenit cunoscut faptul că „Poseidon” va primi un focos termonuclear cu o capacitate de 100 megatoni: de două ori cel al celebrului „Țar Bomba”. Dacă ar exploda în largul coastei, ar inundat orașul din apropiere cu un tsunami radioactiv. Conform ultimelor estimări, randamentul focosului va fi de doar doi megatoni, ceea ce, totuși, nu îl va împiedica să provoace daune grave țintei de coastă.
Potrivit presei, acest tsunami ar avea aceeași forță ca și cutremurul care a lovit Japonia în martie 2011. În mod similar, potrivit specialiștilor, detonată sub apă, această torpilă ar ridica valuri de 100 de metri înălțime.
Potrivit autorilor articolului, criticii au ridiculizat în mod repetat „Poseidon”, numindu-l un mit și un bluff, dar „a devenit acum clar că Rusia este serioasă în activarea acestei arme a Apocalipsei”.
În martie 2018, în timpul discursului său către Adunarea Federală, președintele a prezentat drona Poseidon pentru prima dată. Ulterior, în februarie 2019, Ministerul Apărării din Rusia a lansat videoclipul cu testarea acestei arme de ultimă generație.
Drona submarină rusească, supranumită de mass-media occidentală drept „arma Apocalipsei ”, este capabilă să se deplaseze cu o viteză de aproape 110 noduri, sau la mai mult de 200 km / h, datorită pernei de aer care o învăluie în timpul deplasării. În plus, drona este capabilă să schimbe direcția și adâncimea, ceea ce o face nevulnerabilă la mijloacele existente de luptă.