„Până în prezent, milioane de oameni au fost vaccinați cu Sputnik V. Acest vaccin formează imunitate celulară și umorală, rezistentă la agentul patogen Covid-19 și nu are efecte secundare grave. De fapt, vaccinul a devenit un «bestseller» mondial”, a declarat ministrul rus într-un comunicat publicat de minister.
Cei doi oficial avut, de asemenea, o perspectivă mai largă asupra problemelor cauzate de pandemie.
Mihail Murashko a vorbit despre eforturile Rusiei în această direcţie, inclusiv în ceea ce priveşte campania națională de vaccinare lansată în ianuarie 2021.
S-a vorbit şi despre „examinarea de către organizația internațională a cererii de includere a vaccinului rusesc Sputnik V pe lista substanțelor aprobate de OMS pentru utilizare în situații de urgență”, a spus ministerul, potrivit Sputnik France.
Tedros Adhanom Ghebreyesus a spus, la rândul său, că OMS își concentrează în prezent eforturile asupra combaterii răspândirii noii epidemii. Potrivit OMS, măsurile esențiale sunt distanțarea fizică și vaccinarea populației.
BUCUREŞTI, 18 apr – Sputnik. „Covidul a permis o întoarcere [a clasei] oligarhice după o lungă perioadă de reapropriere democratică în Occident”, a spus, la microfonul Sputnik France, intelectualul francez Pierre-Yves Rougeyron, jurist și specialist în inteligență economică.
Potrivit acestuia, această „clasă socială de «câștigători» în grad foarte mare ai globalizării” este hotărâtă să „își dezvolte interesele” și „să-și mențină privilegiile”. Aceasta se va întâmpla prin utilizarea epidemiei ca „instrument de guvernare”. „O oportunitate” obţinută prin frică și „menținerea populației într-o stare de groază”.
Editorul dezvoltă ideile eseistului Antonio Furone, autorul cărţii „Oligarchy, crises and folie des grandeurs” („Oligarhia, crizele și megalomania”) (ed. Jean-Cyrille Godefroy). Potrivit acestuia, un „trio” funcționează în această criză: „restricții privind libertățile, anihilarea statului și înrobire prin datorii”. Suficiente elemente pentru a reduce la tăcere „vocea democratică și antioligarhică a unei părți a populației”, întruchipată, înainte de criza epidemică, de „mișcări calificate drept populiste”, precum mişcarea „vestelor galbene” din Franța.
Interlocutorul interviului prezice că aceste două viziuni și sociologii opuse se vor „ciocni”, deoarece, „pentru ca unii să aibă privilegii, alții trebuie să-și strângă cureaua”. „Acest lucru nu se va întâmpla fără tensiuni”, a adăugat Rougeyron.
BRUXELLES, 18 apr – Sputnik. În editorialul publicat în RT, scriitoarea Tara Reade arată că SUA tocmai a impus sancțiuni Rusiei, în noua tradiție de a face acest lucru imediat după o alegere prezidențială. Dar, arată scriitoarea, Moscova chiar nu a trebuit să facă nimic să îl atace pe Biden care a câștigat pentru că era doar răul cel mai mic.
Biden a făcut afirmații în interviuri din presa mainstream că reputația sa în timpul alegerilor a fost afectată negativ de către Rusia și, în mod special, de către Vladimir Putin.
Nu contează că Biden a câștigat alegerile, megalomania sa nu este satisfăcută. Biden nu a fost o alegere populară și a fost adesea numit răul cel mai mic, dar cel mai mic rău încă este răul.
Iată o versiune scurtă a listei motivelor pentru care reputația lui Biden nu a fost afectată de nimic altceva decât de propriul său comportament.
Legea anti-infracțiuni pe care a susținut-o și care a trecut în 1994 a dus la încarcerarea în masă a persoanelor de culoare din America. Până și actualul său vicepreședinte a criticat această lege.
Ca să nu menționăm Ucraina și afacerile Burisma, care i-au îmbogpțit familia pe când el era vicepreședinte al SUA. Orice investigație despre implicarea fiului său Hunter și despre îmbogățirea pin compania din Ucraina este cenzurată de mass media principală din SUA.
Apoi, sunt gafele sale publice și funcțiunile sale cognitive care sunt puse sub semnul întrebării. Apoi, este problema celor 8 femei care au ieșit în public cu acuzații despre comportamentul său nepotrivit și nedorit de a atinge femeile, unul dintre cazuri fiind chiar cel al scriitoarei Tara Reade care a scris editorialul citat.
Reputația lui Joe Biden cu privire la femei a fost mult timp un secret știut de toți și un subiect de glume ca să se diminueze seriozitatea problemei, mai spune autoarea editorialului.
Ea arată că știe despre un Joe Biden foarte diferit de cel prezentat de media mainstream și că atunci când ea s-a plâns despre hărțuire sexuală în 1993, pe când lucra în staful său, ea nu a mers la mass media, ci s-a adresat prin biroul de protocol. Dar plângerea a fost mușamalizată, arată ea, iar acum nu o mai găsește nimeni.
În 2020, arată scriitoarea, și-a spus în sfârșit povestea despre Joe Biden în show-ul lui Katie Halper, dar echipa de PR a lui Biden a trecut peste și l-a împins spre nominalizare și apoi spre președinția SUA.
Nimic din toate acestea nu are de a face cu Rusia, observă Tara Reade.
Reade spune în cartea ei ”Lăsat pe dinafară: când adevărul nu e potrivit”: ”Am fost un angajat american lucrând pentru un senator american și el m-a agresat în Capitoliul American”.
Dacă Biden vrea să blameze pe cineva pentru poveștile negative despre el, să se blameze pe el însuși. Iar dacă trebuie să fie altcineva decât el însuși, mai spune scriitoarea, să fie ea aceea, pentru că ea a ieșit public și a spus adevărul despre ce s-a întâmplat pe când lucra pentru el.
”Reputația lui Joe Biden a fost afectată în timpul alegerilor de către Rusia? Nu cred. Rusia e în afara discuției de această dată”, spune clar Tara Reade.