Demonstrators wave Austrian flags as they protest against the restrictions and measures taken by the Austrian government to fight the novel coronavirus, on 13 February 2021 in Vienna, amid the novel coronavirus / COVID-19 pandemic.

Proteste la Viena împotriva restricţiilor anti-Covid VIDEO LIVE

255
Sputnik transmite live din Viena, unde sâmbătă, 6 martie, mai mulţi oameni s-au adunat pentru a protesta împotriva restricțiilor anti-coronavirus. În ultimele săptămâni, mii de oameni au ieșit în stradă la Viena pentru a protesta împotriva lockdown-ului.

 

BUCUREŞTI, 6 mart – Sputnik. Până în 5 martie, în Austria numărul cazurilor confirmate de infectare cu COVID-19 se ridica la 464.374, fiind în total 8.489 de decese, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Sâmbătă, 6 martie, agenţia de presă Sputnik transmite în direct din Viena, unde mai mulţi oameni s-au adunat pentru a protesta împotriva restricțiilor anti-coronavirus. Se așteaptă ca la miting să vină şi contra-protestatari.

Luna trecută, autoritățile austriece au redeschis școlile, saloanele de coafură și muzeele, în timp ce localurile destinate activităţilor de divertisment au rămas închise în contextul unui număr mare de infecțări cu coronavirus. În ultimele săptămâni, mii de oameni au ieșit în stradă la Viena pentru a protesta împotriva lockdown-ului şi a restricţiilor.

 

 

255
Tagurile:
Proteste, Viena
Tematic
Barcelonei s-a alăturat Madridul: proteste în susținerea lui Pablo Hasél
SANITAS: nemulțumiri riscă să se transforme în proteste spontane
Proteste violente la Atena - poliția și manifestanții s-au îmbrâncit
Joe Biden

Biden: Agenda mea nu este împotriva Rusiei, ci în favoarea poporului american

111
(reînnoit 21:19 16.06.2021)
Mult aşteptatul summit între președintele rus Vladimir Putin și președintele SUA Joe Biden a durat aproximativ trei ore și jumătate. Ce a declarat Biden reporterilor în urma întrunirii cu preşedintele rus.

BUCUREŞTI, 16 iun – Sputnik. În urma summitului cu Putin de miercuri, președintele SUA, Joe Biden, a declarat reporterilor că agenda administrației sale este orientată către poporul american, subliniind că „nu este împotriva Rusiei”.

„I-am spus președintelui Putin că agenda mea nu este împotriva Rusiei sau a altcuiva. Ea este în favoarea poporului american”, a declarat Biden, adăugând că eforturile sale se concentrează asupra combaterii COVID-19, reconstruirii economiei SUA și consolidării legăturilor cu aliații.

„I-am spus, de asemenea, că niciun președinte al Statelor Unite nu ar putea menţine încrederea poporului american dacă acesta nu ar vorbi în apărarea valorilor noastre democratice”, a adăugat Biden, citat de Sputnik News.

„Drepturile omului vor fi întotdeauna pe agendă, i-am mai spus lui [Putin]. Nu este vorba doar de a atrage atenţia Rusiei când încalcă drepturile omului, ci de cine suntem. Cum aș putea fi președintele Statelor Unite și să nu vorbesc împotriva încălcării drepturilor omului?”, a adăugat preşedintele SUA.

Alte subiecte ale discuţiei au fost Siria, Iranul, Belarusul și eforturile de a împiedica reapariția militanților teroristi în Afganistan, în timp ce trupele americane își continuă retragerea, care se așteaptă să se încheie până la a 20-a comemorare a atacurilor din 11 septembrie.

111
Tagurile:
Joe Biden
Тема:
Summit Putin - Biden
Tematic
Ce a spus Iohannis în timp ce Putin discuta cu Biden
Biden: “clar că nu e momentul pentru un alt război rece”
Putin a convenit cu Biden întoarcerea ambasadorilor rus și american

Загрузка...
Joe Biden

Biden: “clar nu e momentul pentru un alt război rece”

116
Președintele SUA a evidențiat în declarația sa de după întâlnirea de la Geneva cu Vladimir Putin că nu e momentul pentru un alt război rece

BRUXELLES, 16 iun – Sputnik. Descriind întâlnirea în ansamblu, președintele SUA a arătat că a făcut ceea ce „a venit să facă”, menționând că aceasta a fost realizată într-un mod „pozitiv”, relatează Sputnik.

„Nu au fost adoptate măsuri stridente”, a menționat el. "Unde nu am fost de acord, eu nu am fost de acord, am afirmat unde era cazul. Unde nu a fost el de acord, a spus acest lucru. Dar nu s-a făcut într-o atmosferă hiperbolică", a explicat Biden.

Oricât de pozitiv ar fi fost summitul de la Geneva, Biden a subliniat că, deși „nu a fost un moment kumbaya”, este „clar că nu e momentul pentru un alt război rece”.

"[Putin] nu vrea [un alt Război Rece], nu cred", a mai spus Biden.

116
Tagurile:
Rusia, Joe Biden
Тема:
Summit Putin - Biden
Tematic
Putin spune că nu e nimic de discutat despre aderarea Ucrainei la NATO
Putin: Rusia și SUA au responsabilitatea de a asigura stabilitatea strategică globală
Putin: Rusia are un singur angajament față de Ucraina
Ce a spus Iohannis în timp ce Putin discuta cu Biden
Putin a acuzat Occidentul de lovitura de stat din Ucraina

Загрузка...