Un smartphone (image d'illustration)

Expert în securitate cibernetică cere evitarea acestor aplicații „foarte periculoase”

378
(reînnoit 14:40 06.03.2021)
Confruntat cu dezvăluirile Cybernews cu privire la vânzarea a trei baze de date care ar cuprinde datele de identificare ale 21 de milioane de utilizatori VPN, un expert în securitate cibernetică a cerut eliminarea unei aplicații din smartphone-urile Android.

BUCUREŞTI, 6 mart – Sputnik. Zak Doffman, specialist în securitate cibernetică la Forbes, a cerut, în revista Forbes, utilizatorilor de smartphone-uri cu Android să elimine imediat o aplicație „foarte periculoasă”.

Este vorba de SuperVPN, care vine în versiune gratuită și cu plată și care a fost instalată de peste 100 de milioane de ori. Expertul subliniază că un serviciu care promite să „vă protejeze intimitatea” funcționează în mod diferit. Doffman amintește că aplicația este suspectată în prezent de scurgeri de date, după ce în trecut a fost suspectată că a ascuns programe spyware.

Raportul Cybernews

Expertul a atras atenția asupra unui articol publicat pe 26 februarie de către experții de la CyberNews, care au dezvăluit că trei baze de date, despre care se crede că conțin informaţiile de la 21 de milioane de utilizatori VPN, au fost vândute de un hacker.

SuperVPN este considerat unul dintre cele mai populare VPN-uri pentru sistemul de operare Google, cu 100 de milioane de descărcări, precum şi GeckoVPN și ChatVPN.

Contactate de CyberNews, aplicațiile vizate nu au confirmat încă autenticitatea acestor scurgeri.

Alte șase aplicații

„De asemenea, merită menționat faptul că există pe Google Play Store cel puțin alte șase aplicații similare SuperVPN, cu descrieri și logo-uri identice de la creatori diferiți”, a declarat CyberNews pentru Zak Doffman, potrivit Sputnik France

Expertul i-a îndemnat pe cei care doresc să instaleze un VPN să aleagă un dezvoltator bine cunoscut, cu recenzii verificate. De asemenea, el a sfătuit utilizatorii să evite aplicațiile gratuite.

378
Tagurile:
atacuri cibernetice
Tematic
Cele mai multe atacuri cibernetice împotriva țintelor din Rusia provin din UE și SUA
Rusia a inregistrat 3 milioane de atacuri cibernetice lansate de pe teritoriul SUA
Noul val de rusofobie: Occidentul acuză Rusia de atacuri cibernetice

Măsuri sporite de securitate în ajunul summitului NATO la Bruxelles - Video

18
Sârmă ghimpată și un număr mare a reprezentanților forțelor de ordine au fost observați în jurul capitalei Belgiei, Bruxelles, în ajunul pregătirilor pentru primul summit NATO pe viu de la începutul pandemiei.

În imaginile video arată situația de la consulatul SUA, sediul Comisiei Europene și un hotel în care este cazat personalul diplomatic și de securitate.

Summitul liderilor statelor membre ale NATO va avea loc luni, la Bruxelles. Prezidat de secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, reuniunea va marca cea de-a 31-a reuniune formală a șefilor de stat și șefilor guvernelor NATO și primul summit pe viu de la începutul pandemiei.

18

Загрузка...
Jens Stoltenberg

La summitul NATO nu va fi anunțat termenul de aderare a noilor membri

25
(reînnoit 13:15 14.06.2021)
La summitul NATO de la Bruxelles nu vor fi anunțate termenii de aderare a unor noi membri la organizație, a declarat Jens Stoltenberg.

BUCUREȘTI, 13 iun – Sputnik. Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a confirmat că la summitul de la Bruxelles nu vor fi anunțați termenii de aderare a unor noi state.

Summitul NATO se va desfășura luni la Bruxelles, cu prezență fizică a liderilor statelor membre. La reuniunea la cel mai înalt nivel se va discuta despre noua concepție strategică a alianței până în anul 2030, Rusia, China, consolidarea dezvoltării tehnice, combaterea schimbării climatice și amenințările în spațiul virtual și cosmic.

“Mă aștept ca liderii să confirme astăzi deciziile care au fost adoptate anterior în ceea ce privește aderarea unor noi membri, inclusiv declarația cu privire la obținerea calității de membru a NATO de către Georgia, însă nu vom anunța niciun fel de termene, nu vom prezenta astăzi nicio dată”, a declarat oficialul, fiind întrebat când Tbilisi ar putea obține o “foaie de parcurs” de aderare la organizație.

El a subliniat că NATO “se va concentra pe reforme, pe acordarea asistenței Georgiei, modernizarea instituțiilor militare și structurilor de securitate. Mesajul este că porțile NATO sunt deschise… Decizia cu privire extinderea alianței noastre va fi luată de Georgia și cele 30 de state aliate”.

La summitul Alianței nu au fost invitați reprezentanții Ucrainei și Georgiei, fapt care a nemulțumit Kievul și Tbilisi, care sperau că în viitorul apropiat vor putea primi un „plan de acțiuni” de aderare la organizație. Așa cum a anunțat în ajunul reuniunii secretarul general Stoltenberg, aliații au decis să desfășoare negocierile fără participarea statelor-partenere, pentru că întrevedere va fi una scurtă. Totodată, susținerea Ucrainei și Georgiei nu figurează pe agendă, însă liderii se vor conentra în continuare pe sprijinirea reformelor în aceste țări.

În afara de aceasta, la summit se planifică confirmarea politicii “porților deschise” ale alianței.

25
Tagurile:
NATO, Jens Stoltenberg
Tematic
Germania: aderarea Ucrainei la NATO nu este pe ordinea de zi
Iohannis participă la Summitul NATO de la Bruxelles
Secretarul general al NATO a vorbit despre principalele subiecte ale summitului Alianței

Загрузка...