AstraZeneca

Ungaria suspendă temporar vaccinarea cu AstraZeneca

596
(reînnoit 17:33 05.03.2021)
Autoritățile ungare au anunțat că suspendă temporar vaccinarea cu preparatul AstraZeneca. Care sunt motivele.

BUCUREȘTI, 5 mar – Sputnik. Autoritățile ungare au suspendat temporar campania de vaccinare a populației cu preparatul compania AstraZeneca, din cauza unor probleme tehnice legate de informare a populației, informează ziarul local Hungary Today.

Comisia Europeană
© Sputnik / Алексей Витвицкий

Prim-ministrul țării, Viktor Orban, potrivit publicației, a recunoscut că în programul de vaccinare au fost înregistrate anumite erori tehnice, motiv pentru care aceasta este suspendată, „pentru examinarea” defectelor și eliminarea lor.

Înainte de vaccinare, în Ungaria sunt expediate mesaje SMS care conțin informații despre locul, data/ora și modalitatea în care poate fi administrat preparatul. Cu toate acestea, localnicii se plâng că primesc coordonate pentru centrele medicale care se află la sute de kilometri de casă, dar și pe imposibilitatea de a schimba data și locul vaccinării. Unele persoane care s-au înregistrat pentru vaccinare nu primesc notificări deloc. De asemenea, au fost înregistrate și alte cazuri, în care persoanele care s-au vaccinat, sunt înștiințați că sunt programați pentru o vaccinare.

Potrivit ziarului, cetățenii care se confruntă cu probleme în timpul vaccinării, vor putea apela la o linie fierbinte, însă numărul acestei linii nu a fost anunțat.

Coordonatorul campaniei de stat pentru vaccinare a confirmat suspendarea vaccinării cu AstraZeneca în acest week-end, acuzând probleme de sincronizare a bazelor de date.

Totodată, menționează publicația, șeful cabinetului de miniștri planifică să atingă până la începutul lunii aprilie o cifră de 2,4 milioane de persoane vaccinate.

Potrivit datelor portalului de stat, în Ungaria numărul total al cetățenilor vaccinați a cu prima doză a ajuns la 862 mii, iar 279 727 – cu două doze. În total, de la începutul pandemiei, au fost înregistrate 452 547 de cazuri de infectare, 12 769 persoane au decedat.

Ungaria a aprobat utilizarea în țară a vaccinului AstraZeneca, Sinopharm și Sputnik V. Ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a declarat că Ungaria și Rusia au încheiat un acord de livrare a vaccinului rusesc împotriva COVID-19. De asemenea, în țară sunt utilizate preparatele Pfizer și Moderna, aprobate la nivel de UE.

596
Tagurile:
AstraZeneca
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume (1773)
Tematic
Mai multe țări dau înapoi de la vaccinul AstraZeneca din cauza efectelor secundare
Clinici din Germania întrerup vaccinările cu AstraZeneca – prea multe efecte secundare
Africa de Sud returnează vaccinurile AstraZeneca după ce a suspendat administrarea lor
Elveția ar putea renunța la vaccinurile AstraZeneca
Vaccinul AstraZeneca întârzie și în trimestrul doi
Un tânăr a murit în Estonia după vaccinarea cu AstraZeneca
Doi oameni au decedat în Coreea de Sud după vaccinarea cu AstraZeneca
A crescut numărul deceselor după primirea vaccinului AstraZeneca în Coreea de Sud
Государственный визит президента РФ В. Путина в Китай

"America este departe!"Japonezii s-au speriat de alianța Rusiei și Chinei în caz de război

95
(reînnoit 10:04 08.05.2021)
Japonezii au comentat rezultatele reuniunii miniștrilor de externe G7 de la Londra și și-au exprimat îngrijorarea cu privire la apropierea dintre Moscova și Beijing.

BUCUREȘTI, 8 mai - Sputnik. Cititorii portalului japonez Yahoo News Japan au comentat rezultatele reuniunii miniștrilor de externe G7 de la Londra și și-au exprimat îngrijorarea cu privire la apropierea dintre Moscova și Beijing.

Portalul a atras atenția asupra comunicatului final, în care Rusia și China au fost numite printre „cele mai mari amenințări la adresa lumii”. Cu toate acestea, potrivit unui număr de utilizatori, în scenariul unui conflict armat din regiunea Asia-Pacific, izolarea celor două țări poate juca o glumă crudă cu Tokyo.

"Japonia este strânsă între ele, ca între ciocan și nicovală! America și Occidentul sunt departe, dar Japonia este chiar aici! În cazul un conflict militar, Japonia se va afla într-o situație extrem de periculoasă și este puțin probabil să iasă din el! Trebuie să ne gândim la asta! "- crede unul dintre comentatori.

"Cu astfel de declarații, aruncăm Rusia și China, una în brațele celeilalte!Iar situația din Japonia nu devine mai sigură și mai stabilă, ci, dimpotrivă, mai tensionată și periculoasă! "- a comentat un alt utilizator.

În timp ce alți comentatori s-au plâns că astfel de declarații rămân doar pe hârtie și nu duc la acțiuni concrete.

„Toate aceste reuniuni și întâlniri ale Grupului celor Șapte se încheie în același mod - cu careva declarații ”, a reacționat un alt cititor.

"Până acum, toate aceste declarații formidabile împotriva Chinei și Rusiei sunt mai mult pe hârtie. Acțiunile concrete nu sunt deosebit de vizibile!" - a subliniat utilizatorul.

Printre cititori au fost și cei care au cerut stabilirea unor relații bilaterale între Rusia și Japonia.

"În loc să transforme Rusia într-un dușman și să o trateze ca atare, este mai bine ar încerca să o atragă de partea occidentală!" - este sigur un alt utilizator.

"Ne concentrăm pe prieteni îndepărtați și neglijăm țările apropiate. Avem relații teribile cu vecinii noștri - China, Rusia, Coreea de Sud și RPDC", se arată indignat comentatorul.

Un utilizator a ajuns la concluzia că, după ce Joe Biden a ajuns la putere, Statele Unite au început să revendice din ce în ce mai mult hegemonia globală. În opinia sa, liderul american „creează dușmani pentru Washington, pe care el însuși îl atacă”.

"Avem legături economice uriașe cu China și acestea pot deveni mai active cu Rusia. A urma o cale oarbă în urma politicii SUA se poate termina cu o înfrângere pentru Japonia!" - a conchis el.

95
Tagurile:
China, Rusia, Japonezi

Загрузка...

Avertisment: Investitorii în criptomonedă riscă să-și piardă toți banii Banca Angliei

40
(reînnoit 08:20 08.05.2021)
Monedele digitale „nu au valoare intrinsecă”, potrivit guvernatorului Bank of England (BOE) Andrew Bailey. El a avertizat că oamenii care investesc în criptomonede ar trebui să se pregătească să-și piardă toți banii.

BUCUREŞTI, 8 mai – Sputnik. Fiind un sceptic privind criptomoneda, Andrew Bailey a fost întrebat, la o conferință de presă, ce părere are despre valoarea în creștere a criptomonedelor. „Nu au nicio valoare intrinsecă. Nu înseamnă că oamenii nu le acordă valoare, deoarece pot avea o valoare extrinsecă. Dar nu au nicio valoare intrinsecă”, a spus directorul Băncii Angliei, citat de CNBC.

„Trebuie să spun din nou foarte clar: cumpăraţi-le doar dacă sunteţi pregătiţi să vă pierdeţi toți banii”, a adăugat guvernatorul BOE.

Comentariile lui Bailey vin în urma unui avertisment similar din partea Autorității de Conduită Financiară (FCA) din Marea Britanie, care a declarat în ianuarie că „investirea în active cripto sau investițiile și împrumuturile asociate acestora implică, în general, asumarea unor riscuri foarte mari privind banii investitorilor”.

„În cazul în care consumatorii investesc în aceste tipuri de produse, ar trebui să fie pregătiți să-și piardă toți banii”, a adăugat organul de supraveghere a serviciilor financiare, potrivit RT

În acelaşi timp, luna trecută, Banca Angliei a declarat că va colabora cu Trezoreria Regatului Unit pentru a explora ideea utilizării de monede digitale ale băncii centrale (CBDC-urile). Se urmăreşte analizarea cazurilor de utilizare, a oportunităților și riscurilor unei potențiale lire digitale.

40
Tagurile:
Banca Angliei, Investitori străini, Bani
Tematic
Banca Angliei: perturbări ale sistemului financiar al UK după Brexit
Banca Angliei nu comentează subiectul returnării aurului Venezuelei
Dan Diaconu, alertă după blocarea AURULUI în Banca Angliei! Cea mai gravă informație!

Загрузка...